Menu
RSS
Fondul de Garantare a Asiguraților preia dosarele de daună pentru polițele City Insurance

Fondul de Garantare a Asiguraților …

Fondul de Garantare a Asi...

Şapte victorii gălăţene la debut

Şapte victorii gălăţene la debut

La finele săptămânii trec...

Scoala 29 din Galați va fi modernizată cu fonduri europene

Scoala 29 din Galați va fi moderniz…

Primăria municipiului Gal...

Din recomandările bibliotecii "V.A. Urechia"

Din recomandările bibliotecii …

O carte pe zi: „Soţia din...

Ediția XIV-a Congresului Internațional de Istorie a Presei la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Ediția XIV-a Congresului Internațio…

Universitatea „Dunărea de...

Pericol major în finanțarea Sănătății

Pericol major în finanțarea Sănătăț…

Există deficite "mari" de...

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Timp de trei zile, sala P...

Lucrări avansate la Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galați

Lucrări avansate la Ambulatoriul Sp…

Spitalul TBC va avea unul...

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a devenit bunic: Așa arată fericirea!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu pun bazele unui nou partid

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu …

Fostul președinte PSD Liv...

Prev Next

Joi, 24 Iunie 2021 - Regional Press

Olimpicele au făcut doi paşi mari spre 1-8

  • Publicat în Sport

La Rm. Vâlcea a început joi turneul final al Campionatului Naţional de handbal pentru junioare 4 cu 16 echipe la start. Aşa cum v-am mai informat, Galaţiul este reprezentat de ACS Lucian Bute. Olimpicele antrenate de Dana Goldic şi Nicoleta Vlad şi-au făcut încălzirea şi au bifat primele două victorii: 31-23 (14-11, 9-7, 8-5) cu CSM Ploieşti şi 38-21 cu Sporting Ghimbav şi vor mai juca vineri dimineaţa cu CSC Moşniţa Nouă dar sunt virtual calificate în Grupele principale pentru locurile 1-8. Fetele noastre vor juca tot vineri, de la ora 14.00 un meci foarte important pentru accederea în semifinale cu ocupanta locului 2 din grupa B: CSS Făgăraş, Chimia Rm. Vâlcea sau CSU Ştiinţa Bucureşti. Forza Olimpic!

Citeşte mai departe ...

Ciolacu, scrisoare către oficialii europeni: „Guvernul încalcă statul de drept”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a trimis o scrisoare preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi vicepreşedintelui executiv al CE, Frans Timmermans, în care le cere acestora să solicite Coaliţiei de guvernare din România să oprească „practicile nedemocratice curente”. 

„Ca lider al opoziţiei din ţara mea, mă bucur să ştiu că românii se pot baza pe prieteni ca dumneavoastră, care pun drepturile şi securitatea poporului înainte de toate. De aceea, având în vedere recentele evenimente din România, mă simt obligat să vă informez că democraţia şi respectul pentru statul de drept sunt puse în pericol în mod serios de partidele de guvernământ din ţara noastră şi cer ajutorul Comisiei Europene în gestionarea abuzurilor comise de partidele de la guvernare”, a explicat preşedintele PSD.
 
Ciolacu adaugă că Opoziţia este la dispoziţia Comisiei Europene „pentru identificarea unor soluţii adecvate, astfel încât să fie evitată situaţia în care România alunecă pe o cale nedemocratică". Potrivit acestuia, liderii partidelor din Coaliţie au „un limbaj dublu, la nivel internaţional, care poate fi uşor demontat”.
 
„Una spun la Bruxelles şi pe de altă parte acţionează împotriva valorilor europene, în România. (...)Credem că este momentul pentru Comisia Europeană să vorbească de problemele menţionate mai sus şi să ceară partidelor din guvernul României să oprească practicile nedemocratice curente. Comisia trebuie să continue să fie garantul valorilor europene, al democraţiei şi statului de drept în România şi contăm pe imparţialitatea dumneavoastră de a susţine rezolvarea acestor probleme”, încheie Marcel Ciolacu. 
 
 
Citeşte mai departe ...

Concurs de fotografie pentru elevi și studenți – Salonul Național de Fotografie “Fotogeografica”

Concursul își propune să aducă mai aproape tinerii de natură și de pământul românesc, fie el surprins în port național, în munți de zăpadă sau în sărbătoare de 1 Decembrie.

Casa de Cultură a Studenților din București invită elevii, studenții, dar și publicul larg, fără limită de vârstă, să participe la a 25-a ediție a Salonului Național de Fotografie “Fotogeografica”. Temele din acest an sunt patrimoniul cultural și patrimoniul natural al țării, cu accent pe mediul înconjurător, istorie și geografie românească.

Fotografiile trebuie să fie legate, pe de o parte, de patrimoniul cultural: așezări, gospodării, construcții, muzee, opere de artă, ocupații tradiționale, meșteșuguri, datini și obiceiuri.

Pe de altă parte, pot fi legate de patrimoniul natural – peisaj: substrat geologic, relief, vegetație, apă, sol, faună, fenomene naturale și wildlife: aspecte de viață sălbatică; specii faunistice în habitatul natural. Sunt excluse fotografiile cu animale în captivitate.

Cei care doresc să participe trebuie să încarce, în formularul de înscriere, maxim 6 fotografii, câte 3 pentru fiecare categorie despre patrimoniu. Acestea vor fi încărcate sub formă de link spre Google Drive, MyAirBridge, Dropbox, WeTransfer, OneDrive etc., setate cu distribuire publică pentru a nu apărea probleme în vizualizarea lor de către juriu.

“Fotogeografica” este un brand consacrat și are, până în prezent, un palmares impresionant, fiind una dintre cele mai longevive acțiuni cultural-educative din România. Este cea mai importantă manifestare la nivel național din domeniul concursurilor de fotografie pentru tineret, având ca tematică promovarea valorilor naturii, a culturii și tradițiilor românești.

Citeşte mai departe ...

Un vechi conac din județul Galați va fi restaurat cu fonduri europene

Consiliul Județean Galați va restaura conacul lui Costache Negri de la Mânjina. Președintele CJ, Costel Fotea, a semnat recent contractul de finanțare pentru realizarea documentației tehnice în cadrul investiției „Proiectare pentru consolidarea, restaurarea, reabilitarea și punerea în valoare a Casei Memoriale Costache Negri”. Valoarea contractului este de 152.900 de lei, cu finanțare de la Institutul Naţional al Patrimoniului.

Ulterior, Consiliul Județean va solicita finanțare europeană pentru proiectul de la Costache Negri.

„Vrem să restaurăm conacul lui Costache Negri, un reper al istoriei României. La Mânjina, așa cum se numea în trecut localitatea Costache Negri, la conacul fostului deputat, pârcălab și diplomat pe lângă curțile europene, aveau loc întâlnirile de taină ale generaţiei care a făcut posibilă Unirea Principatelor. Afectat de inundațiile din anii trecuți, conacul are nevoie de consolidare şi reabilitare. De asemenea, hruba casei, folosită în perioada pașoptistă ca loc de refugiu, este degradată. De aceea, am solicitat și obținut bani de la Ministerul Culturii, astfel încât, în momentul în care se vor deschide apelurile de finanțare, să avem documentația tehnică realizată, pentru a putea depune imediat proiectul pe fonduri europene”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

La Mânjina (actuala localitate Costache Negri), la conacul lui Costache Negri, om de cultură, deputat de Galaţi şi diplomat pe lângă marile curţi europene, aveau loc întâlnirile de taină ale personalităților care au făcut posibilă Unirea Principatelor.

Conacul familiei lui Costache Negri a fost construit la începutul secolului al XIX-lea.

Citeşte mai departe ...

Secetă la robinete. Zecii de mii de gălățeni vor rămâne fără apă

Mai multe cartiere din Galați rămân fără apă potabilă de joi, de la ora 23.30 până vineri dimineață, la ora 4.00. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Apă Canal. 

„În cadrul programului anual de revizii-reparații planificate la obiectivele strategice de alimentare cu apă potabilă din municipiul Galați, Societatea APA CANAL S.A. Galați va executa, în noaptea de 24 spre 25 iunie 2021, lucrări de revizii-reparații la conducta magistrală Dn1000mm, în incinta Stației de Pompare Turnul de Apă.Întrucât complexitatea lucrărilor ce vor fi executate impune oprirea Stației Turnul de Apă, pentru a diminua cât mai mult posibil disconfortul creat consumatorilor prin întreruperea alimentării cu apă potabilă, s-a convenit intervalul afectat: de joi, 24 iunie, ora 23.30, până vineri, 25 iunie, ora 04.00”, a anunțat Apă Canal.

Oprirea Stației de Pompare Turnul de Apă va conduce la afectarea alimentării cu apă potabilă a consumatorilor (blocuri, abonați casnici, agenți economici, instituții) din următoarele cartiere/zone, cu străzile adiacente: Cartier ȚIGLINA 1, Cartier ȚIGLINA 2, Cartier MAZEPA 1, Cartier MAZEPA 2, zona CENTRU – DOMNEASCĂ, zona CENTRU–PORT, zona PIAȚA CENTRALĂ, VALEA ORAȘULUI (parțial), Cartier TRAIAN NORD.

„Rugăm toţi abonații afectaţi de această oprire să-şi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic în perioada întreruperii furnizării apei. Ne cerem scuze față de consumatorii afectați de sistarea apei potabile și îi asigurăm că echipele care execută lucrările vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile într-un interval cât mai scurt de timp”, transmit reprezentanții Apă Canal.

 
Citeşte mai departe ...

Potop la Galați după o ploaie torențială cu grindină. Sute de oameni au sunat la 112

În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase la nivelul municipiului Galați, între orele 19.00 – 20.40, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați au fost primite peste 200 de apeluri prin Sistemul Unic 112, care sesizau producerea unor situații de urgență în mai multe zone.

În perioada menționată, la nivelul municipiului Galați au fost ploi însemnificate cantitativ, respectiv 79,6l/mp, fiind inundate peste 30 de străzi și 135 de gospodării (curți și grădini). Totodată,  o casă a fost avariată, iar alte 6 case și un subsol au fost inundate.

Pentru gestionarea evenimentelor, echipajele din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență acționează pentru evacuarea apei cu 7 autospeciale, 9 motopompe transportabile și 2 motopompe de mare capacitate, cu un debit de 1,3.mc/minut.

De asemenea, cele 3 pompe de la Stația 13 Iunie, cu o capacitate totală de evacuare de aproximativ 15.000 mc/oră, rămân pornite până la evacuarea apei din toate zonele afectate.

La 112 au fost raportate patru autoturisme avariate din cauza copacilor căzuți.

Două localități - Fântânele și Smârdan  - sunt fără energie electrică, fiind afectați 1.850 de consumatori. Se intervine cu echipele de la Electrica.

Din ordinul prefectului județului Galați, domnul Gabriel Aurelian Panaitescu, Centrul Județean pentru Coordonarea și Conducerea Intervenției rămâne activ. De asemenea, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați, este activată Gruparea Operativă și se menține ridicată capacitatea operațională, cu personal din tura liberă, pe toată perioada supusă avertizărilor meteorologice de Cod Portocaliu și Cod Roșu.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri