Menu
RSS
Fondul de Garantare a Asiguraților preia dosarele de daună pentru polițele City Insurance

Fondul de Garantare a Asiguraților …

Fondul de Garantare a Asi...

Şapte victorii gălăţene la debut

Şapte victorii gălăţene la debut

La finele săptămânii trec...

Scoala 29 din Galați va fi modernizată cu fonduri europene

Scoala 29 din Galați va fi moderniz…

Primăria municipiului Gal...

Din recomandările bibliotecii "V.A. Urechia"

Din recomandările bibliotecii …

O carte pe zi: „Soţia din...

Ediția XIV-a Congresului Internațional de Istorie a Presei la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Ediția XIV-a Congresului Internațio…

Universitatea „Dunărea de...

Pericol major în finanțarea Sănătății

Pericol major în finanțarea Sănătăț…

Există deficite "mari" de...

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Timp de trei zile, sala P...

Lucrări avansate la Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galați

Lucrări avansate la Ambulatoriul Sp…

Spitalul TBC va avea unul...

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a devenit bunic: Așa arată fericirea!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu pun bazele unui nou partid

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu …

Fostul președinte PSD Liv...

Prev Next

Luni, 28 Iunie 2021 - Regional Press

Trei traficanți de droguri din Galați, prinși în flagrant în timp ce vindeau cocaină adusă din Belgia

Trei bărbați din Galați au fost prinși în flagrant în timp ce vindeau cocaină. Flagrantul a fost organizat în județul Galați de polițiștii din Vrancea.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, împreună cu procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, au depistat trei bărbați, în timp ce ar fi comercializat droguri de mare risc.

La data de 27 iunie au fost depistați în flagrant delict, de polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vrancea, trei bărbați, de 21, 37 respectiv 42 de ani, din județul Galați, în timp ce ar fi încercat să comercializeze 10 grame de droguri de mare risc, respectiv cocaină.

În aceeași zi, pentru documentarea și probarea activității infracționale a celor trei persoane, au fost puse în aplicare patru mandate de percheziție la locuințele deținute de aceștia, fiind descoperite și ridicate, în vederea confiscării, 45 de grame de cocaină, 5.020 de lire sterline, 400 de euro și 9.000 de lei, susceptibili a proveni din vânzarea de droguri.

Cei în cauză sunt bănuiţi că ar fi distribuit, către persoane din Vrancea și Galați, droguri de mare risc, pe care le-ar fi procurat din Belgia.

Șapte mandate de aducere au fost puse în aplicare.

De asemenea, a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra unui autoturism și 8 telefoane mobile.

În baza probatoriului administrat, cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind cercetați pentru trafic și consum ilicit de droguri de mare risc.

Cei trei au fost prezentați magistraților Tribunalului Vrancea, cu propunere de arestare preventivă.

Citeşte mai departe ...

Olimpicele au ratat medaliile de bronz

  • Publicat în Sport

Duminică s-a încheiat la Rm. Vâlcea Campionatul Naţional de handbal pentru junioare 4. După un sezon bun, ACS Lucian Bute Galaţi a ajuns în finala mică unde a întâlnit pe Academia Junior Ploieşti. Duelul echipelor cu orgoliul rănit, după înfrângerile din semifinale, a fost pe muchie de cuţit, ploieştencele au avut un avantaj de două goluri după primele două reprize, olimpicele pregătite de Dana Goldic şi Nicoleta Vlad au revenit spectaculos, au egalat dar au ratat ultimul atac şi posibilitatea prelungirilor, fiind nevoite să se mulţumească cu locul 4 în ierarhia finală. Podiumul a arătat astfel: 1. CSM Bucureşti, 2. CSU Ştiinţa Bucureşti, 3. Academia Junior Ploieşti. Lotul de jucătoare: Sofia Bălan, Ioana Popoiu, Beatrice Maxim - Allesia Barbu, Ana Maria Isac, Delia Ghimpu, Mihaela Căuş, Ioana Vrabie, Teodora Dohotariu, Laura Mazilu, Maria Palade, Crina Andrei, Ioana Trifan, Ana Dâmbu, Erika Buric, Adnana Ancerencu .

Citeşte mai departe ...

Poftiţi la teatru!

Trupa de teatru independent P andemic ACT, fondată de absolvenţi ai Facultăţii de Arte de la Galaţi – Promoţiile 2018 şi 2020, prezintă spectacolul FLORI, FILME, FETE SAU BĂIEŢI pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” pe 3 şi 4 iulie 2021. FLORI, FILME, FETE SAU BĂIEŢI, o comedie care te trimite înapoi în adolescenţă, să te revezi îndrăgostit şi stângaci, dar mereu cu dorinţa nestăvilită de a nu ieşi din jocul acesta căruia odată cu trecerea anilor îi adaugăm diverse reguli. Povestea încorporează situaţii cu oameni simpli, dar care visează la o iubire ca-n filme, unde se caută unii pe alţii, unde polii opuşi se atrag şi se resping cu aceeaşi forţă, iar când filmul se termină, mereu există o telecomanda care să repornească jocul. Viaţa: un joc sau o joacă?! Spectacolele vor avea loc sâmbătă, 3 iulie 2021, ora 19:00, duminică, 4 iulie 2021, ora 19:00, la Sala Mare de Spectacole a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”. Biletele au fost puse în vânzare pe http://bilete.fanitardini.ro/alege-spectacol şi la casa de bilete a Teatrului. Informaţii şi rezervări: 0758-049-850 sau 0758-089-994.

Citeşte mai departe ...

Candidatul PSD a câștigat alegerile pentru Primăria Târgu Bujor

Ion Andone a câștigat alegerile pentru Primăria Târgu Bujor. Candidatul PSD a obținut cu peste 900 de voturi în plus față de principalul adversar, reprezentanta PNL Andra Costache.
Fostul viceprimar Ion Andone a câștigat detașat alegerile locale parțiale de la Târgu Bujor.

În condițiile unei participări la procesul electoral de aproape 47%, Andone a fost votat de peste 60% dintre alegători. El îl urmează în funcție pe Laurențiu Gîdei care a renunțat la mandat după ce a fost ales deputat PSD la alegerile parlamentare din decembrie 2020.

Alegerile locale parțiale din Târgu Bujor s-au desfășurat fără incidente majore. Au fost doar 20 de persoane care au votat pe lista specială, iar 100 de alegători au folosit urna mobilă. La alegeri au participat cinci candidați, pe lângă cei de la PSD și PNL fiind și membri ai AUR, ProRomânia și AUR.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: PSD a câștigat și alegerile parțiale. Semnalul e ”wow”: românii s-au săturat de dezastrul dreptei!

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a anunțat că PSD a câștigat alegerie parțiale în 17 din cele 35 de localități în care s-au disputat primăriile. Președintele PSD spune că 3 din cele 6 orașe în care au avut loc alegeri parțiale, mai precis Bocșa, Târgu Bujor şi Filiași, vor avea edili social-democrați.

Marcel Ciolacu a precizat că această victorie este un semnal că românii s-au săturat de guvernarea dezastruoasă a dreptei.

 „PSD a câștigat și alegerile parțiale!!! 17 din cele 35 de localitați, 3 orașe din 6, vor avea administrații social-democrate. Felicitări tuturor candidaților, membrilor și simpatizanților noștri care au făcut posibilă această nouă victorie! Semnalul e ”wow”: românii s-au săturat de dezastrul dreptei! Vom continua cu și mai multă forță!”, a scris Marcel Ciolacu, pe FB.
Citeşte mai departe ...

Bacalaureat 2021. Peste 3000 de absolvenţi ai clasei a XII-a dIn Galați, așteptați la examen

Examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021, începe luni, 28 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Marţi, 29 iunie, se va desfăşura proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 30 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării. Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 24 de centre de examen din judeţul Galaţi, s-au înscris 3313 candidaţi, dintre care 2812 candidaţi din promoţia curentă, respectiv 501 candidaţi din promoţiile anterioare. 

 Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.
 
Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 julie. 
 
Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Reamintim că, în acord cu prevederile legale în vigoare, în sălile de clasă trebuie asigurate următoarele măsuri de prevenire şi protecţie: 
 
-fiecare centru de examen va dispune de de asistenţă medicală, echipamente şi materiale de protecţie 
 
(dezinfectanţi, măşti etc.); 
 
-intrările/ieşirile, precum şi sensul de deplasare pe coridoare, vor fi semnalizate corespunzător şi 
 
dezinfectate în mod regulat; 
 
-în sălile de clasă în care se desfăşoară probele, locurile se stabilesc astfel încât să existe între candidaţi 
 
-o distanţă de 1 metru unul faţă de celălalt, pe rânduri şi între rânduri; în situaţia în care acest lucru nu se poate realiza, se va asigura distanţarea maximă posibilă; fiecare persoană care are drept de acces în şcoală va primi câte o mască la sosire şi, dacă solicită, şi la plecare; sălile de clasă vor avea dezinfectanţi pentru mâini; 
 
în incinta centrului de examen va fi purtată, obligatoriu, masca de protecţie; 
 
-colectarea măştilor purtate se va face în locuri special amenajate şi semnalizate. În acelaşi timp, este interzis schimbul de obiecte personale. 
 
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen. Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidaţii pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Judeţeană de Organizare a examenului de Bacalaureat, în baza prevederilor Procedurii nr. 1.526/DGIP/12.03.2021 cu privire la asigurarea condiţiilor de egalizare a şanselor pentru elevii cu deficienţe de vedere, deficiente de auz şi tulburări de neurodezvoltare. 
 
Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio. 
 
Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen. 
 
Pentru elevii care solicită şi primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naţionale de Organizare a Examenului de Bacalaureat în vederea susţinerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfăşurare a Bacalaureatului. 
 
Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc. De asemenea, elevii vor fi informaţi că nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.). 
 
în acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. 
 
Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni. 
 
Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: recunoaşterea/echivalareal susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.
 
Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi pe durata probelor scrise. Numărul va fi disponibil în perioada 28 iunie - 1 iulie, între orele 8:00 - 16:00. Linia TELVERDE pentru judeţul Galaţi: 0800816236. 
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri