Menu
RSS
Campanie ITM și în județul Galați: „Munceşte legal! Cunoaşte-ţi drepturile!”

Campanie ITM și în județul Galați: …

Din data de 8 iulie și pâ...

Testare periodică pentru profesorii care nu sunt vaccinați

Testare periodică pentru profesorii…

Profesorii care nu vor do...

Atenție, șoferi! Strada Nicolae Bălcescu va fi închisă pentru remedierea unui accident de teren

Atenție, șoferi! Strada Nicolae Băl…

Primăria municipiului Gal...

Deputatul Viorica Sandu: Problemele gălățenilor invizibile pentru Guvernul Cîțu!

Deputatul Viorica Sandu: Problemele…

Deputatul PSD, Viorica Sa...

Părinţii care şi-au dus pe vremuri copiii la TIFF, acum au bucurii!

Părinţii care şi-au dus pe vremuri …

Preşedintele Festivalului...

Speranţe pentru delegaţia României la medalii marţi la Tokyo

Speranţe pentru delegaţia României …

Sportivii români vor evol...

Locul 7 la mountain bike pentru românul Vlad Dascălu la Jocurile Olimpice

Locul 7 la mountain bike pentru rom…

Ciclistul român Vlad Dasc...

Un nou val de caniculă în România. Temperaturile vor ajunge la 39 de grade

Un nou val de caniculă în România. …

Administraţia Naţională...

Stadiul lucărilor la podul hobanat, cea mai complexă lucrare de infrastructură din ultimii 30 de ani din Galaţi

Stadiul lucărilor la podul hobanat,…

 Pilonul central al ...

Tabără de vară pentru 25 de copii din cadrul Asociației „Sfântul Vasile cel Mare“ din Galați

Tabără de vară pentru 25 de copii d…

O noua inițiativă filantr...

Prev Next

Marți, 22 Iunie 2021 - Regional Press

Baschetbalistul de la CSM Galaţi, Rareş Ardelean, convocat la Naţionala României

  • Publicat în Sport

O veste bună pentru baschetul gălăţean. Rareş Cătălin Ardelean, jucător legitimat la CSM Galaţi a fost convocat la Naţionala Under 20 a României, care în perioada 9-18 iulie va efectua un stagiu de pregătire centralizată la Târgovişte, pe 8 iulie fiind prevăzută vizita medicală la Bucureşti. Rareş, 20 ani, 207 cm, evoluează pe postul de pivot şi reprezintă pariul antrenorului Florin Nini pentru sezonul viitor cu CSM Galaţi în Liga Naţională de Baschet Masculin. Tricolorii se pregătesc pentru debutul în FIBA U 20 European Challengers programat în perioada 20-25 iulie. România a fost repartizată în grupa D şi va juca la Sopron cu: Macedonia de Nord, Elveţia şi Luxemburg.

Citeşte mai departe ...

3.342 de elevi gălățeni au susținut Evaluarea Națională 2021

Astăzi, 22 iunie, s-a desfăşurat prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale a absolvenţilor de clasa a VIII-a (Limba şi literatura română) - sesiunea 2021.  Au fost prezenţi 3342 de candidaţi. Nu s-au prezentat la examen 215 elevi, reprezentând 6,05% din totalul celor înscrişi (3557). 

Nu s-a înregistrat niciun candidat eliminat pentru tentativă de fraudă şi nu au fost solicitate subiecte de rezervă. 

Următoarea probă scrisă (Matematică) va avea loc joi, 24 iunie, iar ultima probă (Limba şi literatura maternă) va fi susţinută vineri, 25 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă. 

Primele rezultate vor fi afişate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).  Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidatilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă 

Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie. 

 

Citeşte mai departe ...

Ghidul OMS privind educația sexuală în școală provoacă dispute în societate

Biserica Ortodoxă Română se opune introducerii în programa școlară a unei noi materii legate de educația sexuală, potrivit unui comunicat al instituției. BOR arată că există deja materii în programă legată de educația sanitară și sexuală, în contextul dezbaterii din parlament pe proiectul inițiat de USR PLUS legat de educația pentru sănătate.

În plus, BOR susține că ghidul Biroului Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) prevede că trebuie predate noțiuni despre masturbare încă de la grupa de vârstă 0-4 ani. În sistemul românesc de învățământ copiii din această grupă de vârstă sunt fie în creșă, fie în grădiniță la grupa mică.

Documentul la care face trimitere comunicatul BOR datează din anul 2010 și a fost elaborat de Centrul Federal German de Educaţie pentru Sănătate, BzgA, din Köln.

”Patriarhia Română, dar și celelalte Biserici din România, pledează ferm pentru disocierea programelor școlare de orice tip de ideologie, precum „ideologia de gen” sau de „recomandările” ideologizant-alienante cuprinse în Documentul Biroului Regional OMS pentru Europa și BZgA, intitulat „Standarde pentru educația sexuală in Europa – un cadru pentru factorii de decizie politică, specialiști și autorități din domeniul educației și sănătății”.
Ideologizarea informațiilor transmise elevilor in cadrul școlar, care trebuie sa rămână unul curat și neutru ideologic, inclusiv pe teme legate de sexualitate, este în totală contradicție cu scopul real și ultim al educației: formarea omului în spiritul celor mai înalte valori morale și al eticii virtuții ca expresie a echilibrului și normalității”, se mai arată în document.

Citeşte mai departe ...

Solidaritatea Sanitară critică declaraţiile ministrului Sănătăţii

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” critică declaraţiile ministrului Sănătăţii, Ioana Mihăilă, referitoare la vaccinarea personalului din sănătate, considerând că „astfel de declaraţii dovedesc incapacitatea de înţelegere a situaţiei”. ”Problema este la autorităţile care nu-şi înţeleg menirea şi nu-şi asumă responsabilităţile funcţiilor, nu la profesioniştii din sănătate”, afirmă reprezentanții Federației, solicitând public ”renunţarea la intenţia unor astfel de abuzuri la adresa acestor categorii de lucrători”.

”Declaraţiile ministrului sănătăţii continuă de fapt povestea eşecurilor instituţionale, fără ca cineva să-şi asume răspunderea pentru ele. Un scurt istoric ilustrează elocvent amploarea erorilor: De la începutul pandemiei până în prezent Federaţia „Solidaritatea Sanitară” a dus o luptă acerbă împotriva autorităţilor care au ascuns tot timpul numărul de lucrători din sănătate infectaţi SARS-CoV-2. În condiţiile în care fiecare lucrător care a fost infectat SARS-CoV-2 este de fapt unul care a obţinut imunitate împotriva acestui virus, informaţia se dovedeşte a fi extrem de importantă pentru analiza numărului lucrătorilor din sănătate imunizaţi. La ora actuală Platforma de monitorizare a impactului pandemiei COVID-19 asupra lucrătorilor din sănătate este singura sursă de informaţii credibile privind numărul (cunoscut) de lucrători din sănătate care au fost infectaţi SARS-CoV-2, autorităţile statului dovedindu-se incapabile de-o evidenţă corectă. Din această cauză acum riscăm o încălcare flagrantă a drepturilor omului: lucrători din sănătate imunizaţi, cărora nu le este recunoscută imunitatea”, afirmă reprezentanții Federației.

Citeşte mai departe ...

Un "Monstru" la Fani Tardini

Vineri, 25 iunie 2021, ora 19:00, la Sala Mare de Spectacole a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” are loc spectacolul "Monstrul Nisipurilor". „Tema e dragostea, cu toate variantele şi încâlcelile sale, cu toate problemele cuplurilor care se fac, desfac şi refac altfel apoi, dupa formule de neînţeles în matematica relaţiilor. Poveştile de amor se petrec într-un spaţiu alb-negru ca tabla de şah, un spaţiu în care suntem, pe rând, regi şi regine, pioni şi nebuni. Ca-n viaţă. Personajele viază pe scenă lângă noi, printre noi. Ca-n teatru.” – Maria Zarnescu, REVISTA YORICK. Teatrul Dramatic „Fani Tardini” oferă reprezentaţii în condiţii de siguranţă sanitară, în conformitate cu reglementarile în vigoare: Sala de Spectacole este dezinfectată cu dispozitive certificate DEKRA, locurile sunt distanţate, iar triajul epidemiologic, purtarea măştii, dezinfectarea mâinilor şi păstrarea distanţei faţă de ceilalţi sunt obligatorii pentru public şi pentru personalul de sală. Biletele au fost puse în vânzare pe http://bilete.fanitardini.ro/alege-spectacol şi la casa de bilete a Teatrului. Informaţii şi rezervări: 0758-049-850 sau 0758-089-994.

Citeşte mai departe ...

Vești bune pentru sănătatea gălățeană: aparatură medicală unică la Spitalul de Boli Infecțioase

Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, a anunțat că la Spitalul de Boli Infecțioase au fost achiziționate echipamente medicale moderne, unice în spitalele din regiune, pentru tratarea afecţiunilor dermatologice. Aparatele medicale sunt achiziționate cu fonduri europene, atrase de Consiliul Județean.

„Unele dispozitive sunt printre cele mai performante din ţară. Astfel, am reuşit să creăm la Galaţi una dintre cele mai moderne secţii de dermatologie din România. Acum, cu noile echipamente, se pot face tratamente şi investigații medicale noi, mult mai eficiente, în cancerul de piele, boli autoimune sau alte tipuri de afecţiuni dermatologice.

De altfel, anul acesta, Galaţiul va fi gazda concursului național de obținere a titulaturii de medic primar în domeniul dermatologiei, la care vor fi folosite şi unele dintre echipamentele achiziţionate, a anunțat Costel Fotea.

„De asemenea, lucrăm deja pentru a deschide la Spitalul de Boli Infecţioase un centru de excelenţă în domeniul dermatologiei, pentru a putea realiza ample programe de cercetare în domeniu.Secţia de dermatologie funcţionează acum într-un spaţiu modern, în corpul nou de clădire construit la Spitalul de Boli Infecţioase”, a adăugat președintele CJ Galați.

 

Citeşte mai departe ...

Premii pentru cei care aleg să studieze la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați dorește să îi recompenseze și în acest an pe cei care decid să se înscrie la una din cele 14 facultăți și să devină studenți ai UDJG. Astfel, împreună cu partenerii de suflet, cei din conducerea Universității care se ocupă de Admiterea 2021 au pregătit cea de-a doua ediție a campaniei „Tu te înscrii, noi te premiem”, o tombolă cu premii substanțiale pentru candidații care se hotărăsc să rămână studenți la Galați.

La tragerea la sorți, care se va organiza pe 6 august 2021, 14 câștigători (câte unul dintre bobocii admiși la fiecare facultate) vor primi: pixuri cu laser pointer, vouchere cu un abonament de 1 lună de zile acces sală fitness MaxFitness sau cinci mese de două persoane, cină sau prânz la Restaurantul The Folly (pentru a sărbători admiterea la Facultate). La toate acestea se adaugă premiul cel mare: o excursie de două persoane la munte prin Sfinx Travel, care va reveni, tot prin tragere la sorți, unui proaspăt student la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

În plus, în premieră în acest an, pentru absovenții de liceu proveniți din mediul rural, care beneficiază deja de 44 de locuri bugetate, conducerea Universității a pregătit, la semnarea contractului de student, și câte un Kit al Studentului, în valoare de 2.500 de lei, care va conține un laptop, un rucsac și rechizite.

„Laptop-urile sunt în procedură de achiziție în cadrul unui proiect cu finanțare FDI (fondul de dezvoltare instituțională) cu acronimul Ai SUCCES («Acces și integrare pentru succes – îmbunătățirea accesului și integrării în învățământul universitar și sprijinirea tranziției către piața muncii a studenților din ciclul de licență»). Ne dorim, astfel, creșterea echității sociale și sporirea gradului de acces al acestor elevi la învățământul superior”, a declarat conf. univ. dr. ing. Ciprian Vlad, Prorector al UDJG și director al proiectului.

În plus, echipa care se ocupă de Admiterea 2021 a pregătit și 30 de Kituri ale Studentului Ambasador pentru tinerii aflați în anii 2 sau 3 de studiu, care doresc să arate că sunt mândri că fac parte din această comunitate academică, implicându-se în activități de voluntariat și extracurriculare de promovare a UDJG. Aceștia din urmă vor

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu critică eşecul campaniei de vaccinare: Oamenii nu mai au încredere

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, critică eşecul campaniei de vaccinare şi consideră că oamenii nu mai au încredere, iar Guvernul nu a făcut altceva decât videoclipuri cu oameni politici.

 ”Dacă tu nu ştii să faci un parteneriat cu românii, cu autorităţile locale, să cobori la ei, să le explici. Ce au făcut? Videoclipuri. Cîţu, alias Brad Pitt, Turcan se credea Sophia Loren şi Oros Belmondo. Ce efecte să aibă un videoclip cu ei? Aici trebuiau să vină toţi oamenii de cultură, profesorii să explice, trebuia o chestie concentrată, nu oamenii politici”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri