Menu
RSS
Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pensionari: Îi asigur că rămânem la fel de hotărâți cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pen…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Jandarmeria Galați caută ofițer psi…

Inspectoratul de Jandarmi...

Ciolacu, avertisment către operatorii de jocuri de noroc: Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență!

Ciolacu, avertisment către operator…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Polițiștii de aur ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați

Polițiștii de aur ai Inspectoratulu…

Mihai Tâmpeanu și Butură ...

Prev Next

Marți, 07 Iulie 2020 - Regional Press

Moțiunea simplă împotriva ministrului Educației, Monica Anisie, adoptată

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie.

Astfel, deputații au dat 172„pentru, 92 „împotriva”.

Moţiunea, intitulată "Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional - PNL a creat România NeEducată", e semnată de 93 de deputaţi de la Pro România şi de la PSD.

Potrivit documentului, Pro România şi PSD solicită demisia ministrului Anisie, aceste formaţiuni acuzând "lipsă de viziune şi de strategie, care a făcut ca preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici şi personal din învăţământ să trăiască luni de zile în panică şi nesiguranţă".

Citeşte mai departe ...

Cîțu, un nou RECORD: A împrumutat 3,3 miliarde de dolari de pe pieţele externe

Ministerul Finanţelor a atras, marți, 3,3 miliarde de dolari de pe pieţele externe într-o emisiune de obligaţiuni denominată în monedă americană şi structurată pe două tranşe, 10 ani respectiv 30 de ani, potrivit ZF.

Pentru tranşa cu maturitatea de 30 de ani, Ministerul Finanţelor a atras 2 miliarde de dolari la o dobândă fixă de 4% pe an. Investitorii au plasat ordine de 4,4 miliarde de dolari, arată datele Bloomberg.

Ziarul Financiar scrie că pentru prima tranşă, cea pe 10 ani, Ministerul Finanţelor a atras 1,3 miliarde de dolari la o dobânda formată din nivelul midswap plus 240 puncte de bază. Investitorii au introdus ordine de 2,9 miliarde de dolari.

 

Citeşte mai departe ...

România a pierdut 70 de miliarde de euro în guvernarea PNL

Asta afirma liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu.
„Iohannis vindea țării iluzii de pe terenul de golf, dar în realitate, Orban și Cîțu îngropaseră economia. Ei s-au îmbogățit pe trei vieți, noi vom plăti trei generații! Românii plătesc cea mai mare factură a incompetenței din istoria modernă a acestui stat. Iată cât ne-a costat până azi proasta guvernare liberală:

18 miliarde de euro imprumuturi, ne îndatorăm cu 1000 euro/secundă;
2.5 miliarde de euro investiții străine dispărute;
2 miliarde euro minus în rezerva BNR în primele 2 luni de guvernare, pentru calmarea exploziei cursului valutar după declarațiile iresponsabile ale lui Cîțu;
12 miliarde euro deficit bugetar în perioada noiembrie 2019 - mai 2020;
57 miliarde euro pierderi la cifra de afaceri a companiilor locale, de la instituirea stării de urgență pâna azi.
Liberalii promit investiții fantasmagorice, 100 de miliarde de euro pe 10 ani, dar românii pierd pe mâna lor minim 70 de miliarde în doar 7 luni. Proastă afacere a mai făcut țara cu Iohannis și “Guvernul Meu”!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: "Iohannis vindea țării iluzii de pe terenul de golf, dar în realitate, Orban și Cîțu îngropaseră economia"

"Iohannis vindea țării iluzii de pe terenul de golf, dar în realitate, Orban și Cîțu îngropaseră economia. Ei s-au îmbogățit pe trei vieți, noi vom plăti trei generații!

Românii plătesc cea mai mare factură a incompetenței din istoria modernă a acestui stat. Iată cât ne-a costat până azi proasta guvernare liberală:
-  18 miliarde de euro imprumuturi, ne îndatorăm cu 1000 euro/secundă;
-  2.5 miliarde de euro investiții străine dispărute;
-  2 miliarde euro minus în rezerva BNR în primele 2 luni de guvernare, pentru calmarea exploziei cursului valutar după declarațiile iresponsabile ale lui Cîțu;
- 12 miliarde euro deficit bugetar în perioada noiembrie 2019 - mai 2020;
-  57 miliarde euro pierderi la cifra de afaceri a companiilor locale, de la instituirea stării de urgență pâna azi.

Liberalii promit investiții fantasmagorice, 100 de miliarde de euro pe 10 ani, dar românii pierd pe mâna lor minim 70 de miliarde în doar 7 luni. Proastă afacere a mai făcut țara cu Iohannis și “Guvernul Meu”!", scrie Marcel Ciolacu pe facebook.

Citeşte mai departe ...

Instructor auto, trimis în judecată pentru trafic de influență. Ce sume de bani le cerea cursanților

Un instructor auto din Galaţi este trimis în judecată pentru trafic de influenţă. El este acuzat că a primit de la mai mulți cursanți mai multe sume de bani, după ce i-a lăsat să creadă că are influență asupra unor examinatori din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor  Galați.
 
„Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție –Serviciul Județean Anticorupție Galați au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, instructor auto, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de trafic de influență  în formă continuată (5 acte materiale). În fapt, s-a reținut că inculpatul,  în calitate de instructor auto în cadrul unei școli de șoferi din municipiul Galați,  în perioada 2016 – 2017, a primit, pentru sine, în mod direct, de la cinci cursanți ai școlii, sumele de 300 de euro și 300 de lei, 400 de lire sterline, 300 de euro, 150 de euro și 1.200 de lei, după ce i-a lăsat să creadă că are influență asupra unor funcționari publici (examinatori) din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor  Galați”, a transmis DGA. 
 
De asemenea, instructorul auto le-a promis propriilor cursanți că îi va determina pe examinatori să-i promoveze proba practică a examenului auto, în vederea obținerii permisului de conducere auto.
 
În baza ordonanțelor de delegare emise de către procurorul de caz, lucrători de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați au efectuat mai multe acte procedurale în vederea administrării probatoriului în cauză.
 
 
 
 
 
 
 
Citeşte mai departe ...

Ionuţ Stroe: „Vom permite prezenţa spectatorilor când cifrele de infectări vor ajunge către zero sau vor fi în descreştere”

  • Publicat în Sport

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că prezenţa spectatorilor pe stadioanele de fotbal din România va fi permisă atunci când „cifrele de infectări vor ajunge către zero sau vor fi în descreştere". „Din păcate, situaţia actuală reflectată de cifrele îngrijorătoare ne impun menţinerea acelei restricţii privind participarea spectatorilor la competiţii. Nu e doar în România acest lucru. Competiţiile sportive sunt incomplete pentru că spectatorii nu sunt în tribune, însă e o măsură care nu face decât să protejeze sănătatea sportivilor. Ar fi hazardat din partea mea să ofer o perspectivă de timp în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii şi cel de Interne creează noi reguli pentru a încerca să protejeze sănătatea populaţiei. Din păcate, ne pregătim pentru vremuri nu prea bune. Probabil că vom permite prezenţa spectatorilor când cifrele de infectări vor ajunge către zero sau vor fi în descreştere. Însă vă asigur că suntem pregătiţi pentru a crea cadrul legislativ şi modalitatea de păstrare a distanţei sociale care să asigure prezenţa spectatorilor pe stadioane. Dar numai în condiţiile în care cifrele vor coborî", a precizat oficialul MTS. „Există posibilitatea ca meciul naţionalei din toamnă (n.r. - din cadrul Ligii Naţiunilor) să se dispute cu spectatori şi m-aş bucura ca atunci să revenim la normalitate socială. Şi nu numai la sport, ci şi în viaţa de zi cu zi. Mi-au scris suporterii, unora le înţeleg nemulţumirea şi frustrarea, în timp ce alţii ne sprijină. Ne bucură interacţiunea cu ei, chiar dacă au fost momente când am fost acuzaţi. Dar trebuie să înţelegem că nu ministrul Tineretului şi Sportului şi nici instituţiile statului nu restricţionează aceste lucruri, ci pandemia. Se ştiu preferinţele mele din zona fotbalistică, am o comunicare cu suporterii Craiovei de dinainte de a ajunge ministru. Foarte mulţi mi-au scris şi e bine că mesajul este acelaşi. Ei se pregătesc de o bucurie şi toţi sperăm să ajungem la finalul campionatului să ne bucurăm. Mă refer la cei care susţinem Universitatea Craiova", a completat Stroe.

Citeşte mai departe ...

Clasamentul ATP se va întocmi după alt sistem din august

  • Publicat în Sport

Agenţia AFP informează că Asociaţia Tenismenilor Profesionişti, care gestionează circuitul masculin de tenis (ATP Tour), îşi va modifica sistemul de stabilire a clasamentului începând din luna august, data prevăzută pentru reluarea turneelor după cinci luni de pauză, din cauza pandemiei de coronavirus, mărind perioada de referinţă de la 12 la 22 de luni.
Conform sistemului actual, ATP reţine ca bază pentru clasament cele mai bune 18 rezultate ale unui jucător pe o perioadă de 52 de săptămâni. Această perioadă va fi prelungită la 22 de luni, din martie 2019 până în decembrie 2020, a indicat ATP într-un comunicat postat pe site-ul său oficial.
Astfel, un jucător care a câştigat un turneu în aprilie 2019 şi nu şi-a putut apăra punctele la acelaşi turneu în acest an, nu le va pierde. Cu toate acestea, dacă în noua perioadă de referinţă de 22 de luni un tenisman a disputat de două ori acelaşi turneu (de exemplu, în septembrie 2019 şi apoi în septembrie 2020) se va păstra doar cel mai bun rezultat dintre cele două. ATP Tour precizează că a luat această măsură pentru a nu-i penaliza pe jucătorii care nu au putut disputa niciun turneu ATP începând din 16 martie, data opririi circuitului, a cărui reluare nu este prevăzută înainte de luna august. ATP a mai precizat, că principiul atribuirii de puncte în fiecare săptămână şi un clasament săptămânal publicat în fiecare zi de luni, vor exista în continuare. Ierarhia ATP, al cărui prim lider mondial a fost românul Ilie Năstase, în anul 1972, a fost îngheţat ă începând din 16 martie, la câteva zile după suspendarea circuitului ATP din cauza crizei generate de Covid-19, lider fiind sârbul Novak Djokovic.

Citeşte mai departe ...

Dezinfecție generală la Teatrul Dramatic. Spectacolele vor fi reprogramate

Din cauza înmulțirii cazurilor de infectare cu coronavirus și a focarelor din municipiul Galați, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” ia măsuri suplimentare pentru limitarea răspândirii virusului și pentru protejarea sănătății spectatorilor și angajaților.

Astfel, în perioada 8-14 iulie 2020, Teatrul realizează o igienizare și o dezinfectare completă a tuturor spațiilor și culoarelor de acces din imobil, destinate publicului sau personalului.

În intervalul menționat, Teatrul suspendă activitatea cu publicul, atât la scena în aer liber din Curtea Interioară, cât și la casa de bilete.

Spectacolele care urmau să aibă loc în Curtea Interioară în zilele următoare vor fi reprogramate. Biletele cumpărate la aceste spectacole rămân valabile.

Noul program de reprezentații va fi anunțat după data de 14 iulie 2020 atât la sediu, cât și pe site-ul Teatrului și pe celelalte canale de informare: newsletter, pagina oficială de pe Facebook, conturile de Twitter și Instagram, Galați City App etc. Cumpărătorii de bilete online vor primi notificări pe e-mail legate de modificările ce vor fi operate în programul de reprezentații.

Citeşte mai departe ...

A primit 100 de dolari de la un străin ca să treacă peste granița un Audi de 50.000 de euro cu acte false

Poliţiştii de frontieră gălățeni au descoperit la controlul de frontieră un autoturism marca Audi, care figurează ca fiind căutat de autorităţile din Italia. Autoturismul are o valoare de aproximativ 50.000 de euro.

„În data de 06 iulie, în jurul orei 05.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, cetăţeanul moldovean B.D., în vârstă de 47 de ani, conducând un autoturism marca Audi, înmatriculat în Italia, an de fabricaţie 2019. Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, întrucât acesta era închiriat din Italia, iar conducătorul nu a putut prezenta documente justificative, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare. Astfel, au stabilit că mijlocul de transport figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Italia în aceeaşi zi”, a anunțat Poliția de Frontieră.

Totodată, polițiștii au mai stabilit faptul că certificatul de înmatriculare prezentat la control este fals total, seria documentului de înregistrare a vehiculului figurând ca fiind furată „în alb” din Italia.

„Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că transporta autoturismul la cererea unei persoane, ale cărei date nu le cunoaşte, în schimbul sumei de 100 de dolari. Acesta a mai adăugat faptul că nu avea cunoștință despre faptul că maşina era semnalată furată sau implicată în vreun litigiu”, se arată în comunicatul de presă.

 Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la furt, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, iar autoturismul, în valoare de 246.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Citeşte mai departe ...

Spitalul Județean se transformă. În unitatea medicală se lucrează în mai multe locuri

Spitalul Județean din Galați este reabilitat din temelii. În interior sunt schimbate toate conductele şi instalaţiile de transport fluide, este modernizat sistemul de distribuţie a agentului termic şi sunt înlocuite toate echipamentele cu un consum energetic mare. De asemenea, sunt înlocuite toate uşile şi ferestrele, este montată climatizare în toate secţiile spitalului, este modernizată instalația de climatizare din sălile de operaţie şi sunt înlocuite toate cele 12 lifturi.

Totodată, Spitalul Județean din Galați va fi prietenos cu mediul. Clădirea cu 9 etaje va fi reabilitată și va fi dotată cu sisteme alternative pentru cogenerare energie din surse regenerabile. Concret, la finalul lucrării spitalul gălățean va avea sisteme cu dublă turbină eoliană și panouri fotovoltaice care vor produce apă caldă pentru toată unitatea. În plus, anveloparea spitalului se va realiza cu plăci compozit, care îmbunătăţesc semnificativ eficienţa termică a clădirii şi o protejează împotriva excesului de umiditate.

În paralel se lucrează și la Unitatea de Primiri Urgențe. În ciuda epidemiei de COVID-19, constructorul a continuat lucrarea care vizează extinderea și modernizarea secției. Dacă în prima fază a lucrării au fost amplasate instalațiile electrice și a fost realizată fundația, acum constructorul lucrează la structură. Tot la UPU se amenajează un spațiu special pentru accesul ambulanțelor, astfel încât pacienții să fie preluați mai ușor. La final, UPU va fi complet modernizată și va avea aparatură de ultima generație.

Nu în cele din urmă, în curte a fost finalizată prima etapă din lucrarea de la parcarea supraetajată. Clădirea va mai avea un etaj și va fi dotată cu heliport anul viitor. Tot în curte a fost terminat buncărul pentru acceleratorul liniar de particule pentru tratamentul bolnavilor de cancer și se va ridica o clădire pentru viitoarea morgă și laboratoarele de la Medicină Legală.
Toate lucrările de la Spitalul Județean sunt plătite de Consiliul Județean Galați.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri