Menu
RSS
Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pensionari: Îi asigur că rămânem la fel de hotărâți cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pen…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Jandarmeria Galați caută ofițer psi…

Inspectoratul de Jandarmi...

Ciolacu, avertisment către operatorii de jocuri de noroc: Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență!

Ciolacu, avertisment către operator…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Polițiștii de aur ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați

Polițiștii de aur ai Inspectoratulu…

Mihai Tâmpeanu și Butură ...

Prev Next

Luni, 13 Iulie 2020 - Regional Press

Revoltător! Sute de mii de elevi români nu au putut face cursuri online din cauza sărăciei

Potrivit Mediafax, un catalog supradimensionat, în care au fost trecuți 900.000 de elevi absenți pentru că nu au laptopuri sau tablete, a fost dus, joi, la Ministerul Educației, de Declic și Consiliul Național al Elevilor (CNE). „În România Educată a anului 2020, orice elev sărac este absent nemotivat”.

„Dorim să îi amintim doamnei ministru al Educației, Monica Anisie, că dacă nu începe achiziția de laptopuri pentru școală online, le încalcă elevilor dreptul la educație. Absențele din catalogul pe care l-am dus astăzi guvernanților sunt realitatea celor 900.000 de elevi fără laptop”, a transmis Ana Racheleanu- Declic.

Conform digi24, elevii au dus la Ministerul Educației un catalog supradimensionat, cu absenții și corigenții din acest an: copiii fără laptop și tabletă.

„În România Educată a anului 2020, orice elev sărac este absent nemotivat. Îi cerem Guvernului Orban să respecte legea și să asigure laptopuri și tablete pentru toți elevii și profesorii din România. Accesul la educație nu se negociază”, a declarat Antonia Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor.

 Aproximativ 24.200 de membri ai comunității Declic, alături de Consiliul Național al Elevilor, cer Ministerului Educației să grăbească procedura de achiziție pentru echipamentele necesare școlii online.

Citeşte mai departe ...

Lumea nu va reveni la „vechea normalitate într-un viitor previzibil”, estimează Organizaţia Mondială a Sănătăţii

  • Publicat în Social

Lumea nu va reveni la „vechea normalitate într-un viitor previzibil”, a estimat luni OMS, după o zi record cu 230.000 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, potrivit Le Figaro.

„Virusul rămâne inamicul public numărul unu, dar acţiunile numeroaselor guverne şi persoane nu reflectă acest lucru”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, estimând că “prea multe ţări merg în direcţia greşită”.

Pandemia de coronavirus a provocat 569.135 de morţi în lume de când biroul OMS din China a anunţat apariţia unui nou virus la sfârşitul lui decembrie, potrivit unui bilanţ stabilit, luni, ora 11.00 GMT, de AFP din surse oficiale.

Citeşte mai departe ...

PSD:"Mii de șomeri se adaugă săptămânal la milionul de oameni rămași fără muncă"

"Mii de șomeri se adaugă săptămânal la milionul de oameni rămași fără muncă. Dar liberalilor nu le pasă! Alegerile sunt pentru ei mai importante decât locurile de muncă ale românilor!

Marea lor relansare economică, de pe terenul de golf, n-a produs vreo măsură concretă de sprijin pentru antreprenorii români. Iar Raluca Turcan, oracolul Guvernării PNL, anunță că prioritatea lor e alta: organizarea alegerilor.

Firmele așteaptă cu disperare banii promiși, dar liberalii sunt preocupați doar de contabilitatea electorală.

#GuvernațiNUmaiMIMAȚI", scrie PSD.

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu: "Un Congres al PSD se va organiza când va fi o prioritate pentru români şi pentru partid"

Preşedintele PSD a declarat luni că un Congres al formaţiunii va avea loc când va fi „o prioritate pentru români şi pentru partid”, transmite Agerpres.

„Haideţi să terminăm cu carantina şi cu…, cred că sunt mai importante, şi o să-i facem un calendar grăbit şi domnului Teodorovici pentru Congres. (…) Când va fi o prioritate, atât pentru români, cât şi pentru partid. În acest moment am avut alte decizii prioritare, am discutat şi de organizarea Congresului cum o facem de fiecare dată”, a precizat Ciolacu, la finalul reuniunii Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Ciolacu a spus că „se bucură” că Teodorovici şi-a anunţat candidatura la şefia PSD şi devine astfel un contracandidat al lui.

„Mă bucur, eu i-am cerut public să candideze. Mă bucur că domnul Eugen Teodorovici este contracandidatul meu”, a completat Marcel Ciolacu.

Citeşte mai departe ...

Ana Maria Popescu: „Am câştigat pentru a 4-a oară Cupa Mondială şi acest lucru reprezintă o performanţă la care am visat mult timp”

  • Publicat în Sport

Site-ul Federaţiei Române de Scrimă a anunţat că Ana-Maria Popescu a fost desemnată câştigătoarea Cupei Mondiale la spadă, pentru a patra oară. Campioana olimpică din 2016, cu echipa României, a terminat pe primul loc în clasament, cu 176.000 de puncte, fiind urmată pe podium de brazilianca Nathalie Moellhausen (157.000 de puncte) şi de chinezoaica Sun Yiwen (149.000). Ana-Maria Popescu (ex-Brânză) a mai cucerit ediţiile 2007-2008, 2008-2009 şi 2012-2013 ale Cupei Mondiale la spadă şi a devenit cea mai titrată spadasină din istoria Cupei Mondiale, depăşindu-le pe franţuzoaica Laura Flessel şi pe unguroaica Emese Szasz-Kovacs, ambele cu câte trei victorii la general. Decizia de acordare a titlurilor pe anul 2020 încă din această lună a fost luată de Federaţia Internaţională de Scrimă pentru că multe competiţii nu au putut fi organizate din cauza pandemiei de coronavirus. „Am câştigat pentru a 4-a oară Cupa Mondială şi acest lucru reprezintă o performanţă la care am visat mult timp, trebuie să recunosc. Mereu mi-am dorit să fiu prima, să fiu cea mai bună în ceea ce fac! Cu toate acestea, acum, mă bucur cu măsură... Ca să fiu cinstită până la capăt, aş merita premiul pentru cel mai bun început de sezon (dacă acesta ar exista). Mă simt ca şi cum aş fi tras toată ziua din greu la un Grand Prix şi acum pot, în sfârşit, să-mi trag sufletul după acele asalturi infernale şi să mă bucur de realizările mele... ciudat sentiment! În realitate, am petrecut o duminică minunată la care în sezonul competiţional nici nu îndrăzneam să visez. Au trecut (deja) 4 luni de când am urcat pentru ultima dată pe planşa de scrimă. Între timp am suferit o intervenţie chirurgicală, am fost imobilizată la pat, am mers în cârje şi abia acum, după 7 săptămâni pot să mă laud că învăţ (din nou) să merg. Deşi trăim vremuri tulburi, înainte de această perioadă, am avut un început de sezon excepţional... câştigând două medalii de aur şi o medalie de argint care m-au propulsat pe prima treaptă a clasamentului mondial! Apoi... apoi s-a lăsat liniştea peste lume. Pentru noi, totul s-a oprit când ajunsesem la jumătatea drumului şi nu vom şti niciodată cine ar fi câştigat punctele rezervate celorlalte competiţii... Acest lucru nu diminuează cu nimic meritul meu şi al oamenilor care m-au ajutat să ajung aici, dar nici bucuria nu poate fi completă atâta timp cât am ajuns la linia de finiş înainte de vreme", a precizat cvadrupla câştigătoare a Cupei Mondiale.

Citeşte mai departe ...

Criza SARS-COV 2: orașul Galați și Spitalul Județean nu se închid

Autoritățile au anunțat că orașul Galați și Spitalul Județean Sf.Apostol Andrei nu se închid. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a spus că situația este gravă la spitalul gălățean, dar că nu se impune închiderea unității medicale. În ceea ce privește plasarea orașului Galați în carantină, Gabriel Avramescu, prefectul județului Galați, a declarat că varianta nu este luată în calcul.

Ministrul Nelu Tătaru s-a aflat luni la Galați. El a mers la Spitalul Județean pentru a vorbi cu reprezentanții conducerii unității medicale. În momentul de față, în focarul de la spital sunt 83 de cadre infectate și trei secții foarte afectate. Totuși, spitalul nu se va închide, dar ministrul a anunțat mai multe controale.

„Sunt 83 de cadre medicale și 24 pacienți infectați cu coronavirus. Au fost anchete epidemiologice, dar nu văd la ele nici un final. Am solicitat Inspecția Sanitară de Stat și epidemiologi din Constanța. Va veni și inspecția sanitară de la minister, precum și Corpul de Control al Ministerului Sănătății pentru a evalua ce s-a întâmplat în acest spital. Urmează o evaluare la fiecare secție, vom face dezinfecții și vom transfera pacienții. Au venit epidemiologi de la Constanța deoarece în Galați există doar un medic epidemiolog care mai are trei contracte de colaborare. Nu se va închide spitalul, nici nu se va decide carantinarea spitalului”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Gabriel Avramescu, prefectul județului Galați, s-a întâlnit cu Nelu Tătaru și la finalul întâlnirii a anunțat că nu s-a vorbit despre izolarea orașului.

„Nu este cazul de izolarea sau carantinarea orașului. A fost o discuție în weekend cu privire la închiderea spitalului, dar și aceasta a fost depășită”, a spus prefectul județului Galați.
Luni, în județul Galați sunt raportate 1279 de persoane infectate. De la debutul epidemiei 103 gălățeni au murit.

Citeşte mai departe ...

Investiția de la Zătun, aproape de start. Complexul de agrement se va dubla ca suprafață

Complexul de agrement Zătun se va dubla ca suprafață. Consiliul Județean Galați va extinde suprafața complexului cu o finanțare europeană obținută prin Programul Operațional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime. Lucrările se vor încheia anul viitor.

Președintele CJ Galați, Costel Fotea, a anunțat că lucrarea a fost atribuită unei companii din județul Brăila. Aceasta este câștigătoarea contractului privind amenajarea și modernizarea în scop turistic și de agrement a infrastructurii cu specific pescăresc Balta Zătun, situată în zona Prut-Dunăre din județul Galați.
Conform proiectului prezentat de autorități, la Zătun vor fi realizate spaţii de cazare şi camping, foişoare de diferite dimensiuni, un spaţiu de joacă pentru copii și  pontoane pescăreşti. Investiția este de 2 milioane de lei, din care aproximativ jumătate din sumă reprezintă finanțare nerambursabilă.

„Vom amenaja o nouă zona de agrement la balta Zătun pe o suprafaţă de 12.500 de mp. Vom construi noi spaţii de cazare şi camping, vom amenaja foişoare de diferite dimensiuni, un spaţiu de joacă pentru copii şi pontoane pentru pescari. De asemenea, vom amenaja spaţiul verde şi vom monta mese şi bănci din lemn, grătare şi umbrele cu învelitoare din stuf”, a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Lucrarea de la Zătun va începe pe parcursul anului 2020. Noile elemente anunțate în cadrul proiectului european vor fi gata anul viitor, precizează reprezentanții Consiliului Județean Galați.

 26239749_159851694548491_8776357641718146597_n.jpg
Citeşte mai departe ...

Internaţionala din Croaţia, Nikolina Bozicevic a semnat pentru CSU Belor

  • Publicat în Sport

 CSU Belor, locul 6 în ultima ediţie a Diviziei A1 la volei feminin îşi conturează deja lotul cu care va aborda sezonul 2020-2021. Campania de transferări a continuat în forţă şi conducerea echipei gălăţene a înregimentat prima stranieră: Nikolina Bozicevic, 25 ani, 160 cm, 62 kg, care evoluează pe postul de libero. Bozicevic, este liberoul Croaţiei alături de care a ocupat locul 1 la Jocurile Mondiale Universitare din 2018 şi locul 2 în Liga Europeană în 2017. Croata a fost transferată de la Polkky Kuusamo din Finlanda, echipă ce a evoluat în Challenge Cup iar în carieră a mai trecut pe la Vasas Obuda - Ungaria: locul 3 în Cupă şi locul 1 în Extraliga, OK Marina Kostela - Croaţia: Supercupa Croaţiei şi locul 3 Cupa, HAOK Mladost Zagreb. Săptămâna trecută, Anamaria Berdilă, Violeta Stan, Sorina Miclăuş, Adina Roşca şi-au prelungit pe încă un sezon contractele cu gruparea antrenată de Bogdan Paul şi Florin Vasile Bosi.

Citeşte mai departe ...

Controalele ”anti-Covid” s-au intensificat în weekend

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din județul Galați au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională, informează Prefectura.

Obiectivul acțiunilor a fost prevenirea răspândirii bolii COVID-19, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat şi măsuri de sancţionare a încălcării legislaţiei în vigoare privind circulația pe drumurile publice, ordinea publică sau activitățile comerciale.

Echipele mixte de jandarmi, polițiști, polițiști locali, reprezentanți ai ANPC, ANSVA, ai Ministerului Sănătății și ai Ministerului Muncii au făcut verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală, precum purtarea corectă a măștii și păstrarea distanței sociale, în mijloacele de transport în comun, piețe, în magazine.

În timpul controalelor, au fost verificate 285 de societăți comerciale din Galați, iar celor ce încălcau legislația le-au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

Totalul amenzilor pentru nerespectarea de către persoanele fizice și juridice a măsurilor individuale de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 a fost de 95.835 lei.

La nivel național, peste 4.800 de operatori economici au fost controlați pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară, a anunțat, duminică după-amiază, Ministerul Afacerilor Interne. De asemenea, au fost verificate și 15.035 persoane. În total s-au aplicat peste 2.000 de amenzi, în valoare de 748.050 lei, cele mai multe pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri