Menu
RSS
Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pensionari: Îi asigur că rămânem la fel de hotărâți cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pen…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Jandarmeria Galați caută ofițer psi…

Inspectoratul de Jandarmi...

Ciolacu, avertisment către operatorii de jocuri de noroc: Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență!

Ciolacu, avertisment către operator…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Polițiștii de aur ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați

Polițiștii de aur ai Inspectoratulu…

Mihai Tâmpeanu și Butură ...

Prev Next

Marți, 28 Iulie 2020 - Regional Press

Consiliul Elevilor ACUZĂ: Legea care prevede acordarea de tablete elevilor cum care provin din familii cu venituri scăzute blochează accesul la educație

Consiliul Elevilor cere respingerea legii care prevede acordarea de dispozitive electronice dascălilor și elevilor cu probleme sociale, orfani, aflați în plasament sau cu venituri foarte mici în familie, considerând că măsura lasă mii de copii fără acces la educație și este și discriminatorie, potrivit Mediafax.Consiliul Elevilor solicită Camerei Deputaților, printr-un comunicat de presă, transmis marți, ca propunerea legislativă pentru completarea art. 111 din Legea Educației Național nr. 1/2011 să fie respinsă, considerând că este discriminatorie.

„La mijlocul lunii iulie, membrii Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din cadrul Camerei Deputaților au avizat o propunere legislativă pentru completarea art. 111 din Legea educației naționale nr. 1/2011, care prevede acordarea de dispozitive electronice pentru întreg personalul didactic care desfășoară activitate de predare, dar doar pentru elevii orfani sau aflați în centre de plasament, cu cerințe medicale speciale și elevii a căror familie nu a realizat în cele 3 luni înainte de achiziționarea dispozitivelor electronice un venit mediu per membru de familie mai mare sau egal cu salariul de bază minim net pe economie. Considerăm măsura ca fiind una discriminatorie, de natură să adâncească și mai mult discrepanțele între elevii din mediul urban și cei din mediul rural, dar și între elevii care au avut, în perioada pandemiei de COVID-19, posibilitatea de a beneficia de școală online și cei privați de educație de-a lungul a patru luni, din cauza situației financiare nefavorabile”, se arată în comunicat.„În familiile cu mai mulți copii situația este cu atât mai îngrijorătoare, întrucât aceștia nu vor avea șansa de a participa la cursuri, dacă acestea se desfășoară simultan”, mai spun elevii.

„Legea 109/2020 trebuie să fie implementată, în vederea garantării accesului la educație pentru toți copiii din România. Observăm așadar faptul că Ministerul Educației și Cercetării refuză respectarea legii și în loc să identifice resurse pentru dotarea elevilor cu laptopuri și tablete, susține restrângerea acestui drept pentru mii de elevi. Nu putem trece cu vederea peste dublul discurs promovat în Parlament: toți profesorii pot în continuare să beneficieze de echipamente electronice, probabil pentru că aceștia au drept de vot, spre deosebire de elevi. Guvernul României nu se poate absolvi de atribuția de a garanta acces la educație online pentru toți elevii, indiferent de statutul lor socio-economic”, a declarat Antonia-Laura Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor.

 

Citeşte mai departe ...

Eugen Teodorovici îl acuză pe premier de incompetență:"Orban înțelege Constituția, cum înțelege să guverneze: PUȚIN, spre DELOC"

„Orban înțelege Constituția, cum înțelege să guverneze: PUȚIN, spre DELOC‼️

#LudovicOrban, în prezent Președintele PNL și Premier prin voința lui #KlausIohannis și a blatiștior din #PSD, a găsit conflict de interese în faptul că #Parlamentul va decide data alegerilor, sub argumentul că parlamentarii au interesul să-și prelungească cât mai mult #mandatul.

Ce uită Ludovic Orban:

- că a fost și el parlamentar, e drept, puțin timp și a trecut ca gâsca prin apă prin Parlament, dar atunci nu vedea conflicte de interese la tot pasul;

- că, așa cum arată și #știripesurse, 11 din cei 16 miniștri ai săi sunt și ei parlamentari. Iar dacă e să vorbim de conflict de interese, păi abia ăsta ar fi conflictul, că și ei ca miniștri ar putea decide data alegerilor pentru parlamentare tot în interesul lor de parlamentari;

- dar, cel mai important, uită că, potrivit #Constituției, Parlamentul este UNICA autoritate legiuitoare a țării și că vânturatul de acuzații de conflict de interese ține doar la talibanii liberali, nicicum la cineva cu o minimă #educație politică sau o minimă #gândire logică!

Deci, Ludovic, uite ce-ți propun: mergi tu la ANI sau DNA să faci plângere tuturor parlamentarilor care vor vota pentru stabilirea datei alegerilor prin lege, așa cum este legal și normal și apoi, după ce lăsăm procurorii și inspectorii de integritate să-și revină din râs, mergem noi și-i rugăm să vadă cum de ai putut să trăiești atâta amar de vreme șomer, să fumezi țigările alea scumpe și să joci sume impresionante la poker ... că poate o fi ceva acolo ...

#pnlEGALincompetenta”, scrie Teodorovici pe Facebook.

Citeşte mai departe ...

PSD:"Guvernul PNL mai pune un bir pe spinarea românilor"

"Guvernul PNL mai pune un bir pe spinarea românilor. 2,7 de milioane de oameni sunt #taxați cu aproape 700 de euro de persoană pentru reabilitarea termică a locuinței.

Guvernele PSD au sprijinit primarii să facă lucrările de eficientizare energetică, finanțându-le cu bani de la buget și cu fonduri europene. Grija noastră a fost să nu atingem de banii oamenilor!

Liberalii lui Iohannis, care se laudă cu cele 80 de miliarde de euro obținute de la Bruxelles, le iau românilor din portofel câte un salariu mediu în fiecare an, vreme de un deceniu. Și le spun, cinic, că românii își pot recupera banii fiindcă, într-o casă eficientă energetic, nu vor ma răci - deci vor da mai puțini bani medicilor!

Asta înseamnă măreața relansare economică a țării in viziunea PNL: Iohannis și Orban vând țării iluzii, singura certitudine fiind că românii plătesc!

#Guvernați, NU mai aberați!", transmite PSD.

Citeşte mai departe ...

Primul transfer: Ucraineanca Olga Zeziukina va juca la FC Universitatea Galaţi

  • Publicat în Sport

Aşa cum am prevăzut, proiectul FC Universitatea Galaţi merge mai departe şi peste mai puţin de o lună, echipa gălăţeană, ocupanta locului 2 în sezonul 2019-2020, încheiat timpuriu din cauza pandemiei de coronavirus va lua startul pentru al treilea sezon consecutiv în Liga 1 la fotbal feminin. După ce echipa noastră a pierdut mai multe jucătoare importante: internaţionalele românce, Maria Stamate, Carmen Marcu şi moldovence: Cristina Cerescu şi Iriska Topal, Lidia Moacă şi Olga Cuşinova, ultima retrasă din activitatea competiţională, conducerea administrativă a reuşit să parafeze primul transfer. Este vorba de ucraineanca Olga Zeziukina, 23 ani, 175 cm, 64 kg, fundaş, care în sezonul precent a evoluat în prima ligă din Turcia pentru Fonget Sport. Olga a mai evoluat în carieră în ţara sa natală la două formaţii: FC Legenda, două sezoane şi FC Lviv. De remarcat faptul că Zeziukina este prima stranieră din istoria FCUG, cu excepţia jucătoarelor din Moldova.

Citeşte mai departe ...

Dunărea Brăila va juca cu norvegiencele de la Tertnes

  • Publicat în Sport

Marţi, la sediul Fediul Federaţiei Europene din Viena a avut loc tragerea la sorţi pentru sezonul 2020-2021. Echipa feminină de handbal HC Dunărea Brăila va întâlni formaţia norvegiană Tertnes Bergen în turul al doilea preliminar al EHF European League. Dunărea va juca prima manşă la Brăila, pe 10 sau 11 octombrie, iar revanşa o săptămână mai târziu în Norvegia. SCM Gloria Buzău va intra în turul al treilea preliminar (14-15, respectiv 21-22 noiembrie), iar CS Minaur Baia Mare e calificată direct în faza grupelor competiţiei care înlocuieşte Cupa EHF. După faza grupelor, competiţia va continua cu sferturile de finală şi cu turneul Final Four, pe 8/9 mai 2021. La masculin, AHC Potaissa Turda va întâlni echipa croată HRK Gorica, iar HC Dobrogea Sud Constanţa va înfrunta echipa rusă HC Victor Stavropol în primul tur preliminar al competiţiei de handbal masculin EHF European League. Cele două echipe româneşti vor juca primul meci acasă, pe 29 sau 30 august, manşa secundă fiind programată în deplasare o săptămână mai târziu. Dinamo Bucureşti a fost acceptată direct în faza grupelor acestei competiţii care va demara în octombrie.

Citeşte mai departe ...

Mașini încărcate cu pasageri ilegali: 66 de oameni au fost găsiți de polițiștii gălățeni

66 de persoane au fost găsite în mașini de marfă. Șoferii mașinilor încărcate cu pasageri ilegali au fost amendați și au rămas fără certificatele de înmatriculare ale autovehiculelor. Acțiunea polițiștilor gălățeni a avut ca scop prevenirea și combaterea transportului ilegal de persoane.

Acțiunea Poliției Galați s-a desfășurat luni și marți pe Drumul Județean 251. Polițiștii au oprit mai multe mașini de transport marfă și astfel au descoperit că acestea transportau oameni în condiții improprii. În total, au fost descoperiți 66 de pasageri ilegali. Șoferii nu dețineau licențe pentru transportul de persoane și au fost amendați.

„În cursul acțiunii, care a avut loc pe D.J. 251, în zona localității Slobozia Conachi, polițiștii au depistat 6 autovehicule care efectuau transport de persoane, fără a deține licență de transport sau alte documente specifice tipului de transport efectuat. Cu toate că autovehiculele ar fi trebuit utilizate exclusiv pentru transportul de marfă, în habitaclul acestora au fost identificate 66 de persoane, transportate ilegal. Polițiștii au aplicat celor 6 conducători auto sancțiuni contravenționale în valoare totală de 26 000 de lei, reținând totodată, plăcuțele și certificatele de înmatriculare ale autovehiculelor și dispunând măsura suspendării dreptului de utilizare a acestora, pe o perioadă de 6 luni”, au anunțat reprezentanții IPJ Galați.

De asemenea, două persoane depistate într-un microbuz și care nu purtau mască, au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei, fiecare.

Citeşte mai departe ...

Decizie fără precedent. Măștile de protecție ar putea fi obligatorii pe Faleza Dunării din Galați

Măștile de protecție ar putea deveni obligatorii în spatiile publice aglomerate din România. Premierul Ludovic Orban a dat ca exemplu falezele din Galați, Brăila, dar și piețele. Potrivit acestuia, măsura de purtare a măștii în aer liber este una care va fi luată de către Comitetele Județene pentru Situații de Urgență și se va impune doar în anumite zone. 

"Deja există o propunere formulată din partea specialiştilor din cadrul Consiliului de Suport Tehnico-Ştiinţific. Să nu decidem noi la nivel naţional, ci să dăm posibilitatea, pârghia către Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă pentru că ei cunosc mai bine situaţia. Ştim foarte clar că e vorba de mai multe tipuri de activităţi. Pe faleză ni s-a semnalat în zona Galaţi, în zona Brăila că pe faleză este o asemenea aglomeraţie că interacţiunea dintre oameni e foarte apropiată. Singura soluţie de a reduce riscul epidemiologic este purtarea măştii. Sunt pieţe, târguri, unde, de asemenea, există interacţiune foarte apropiată, inclusiv unde de aşteaptă”, a declarat astăzi premierul Orban.

Citeşte mai departe ...

Vălmărenii atacă promovarea în Liga a 3-a la Rm. Sărat

  • Publicat în Sport

Federaţia Română de Fotbal a anunţat locaţiile unde se vor disputa partidele din cadrul turneului de baraj pentru promovarea în eşalonul trei. Galaţiul va fi reprezentat de Avântul Valea Mărului, ocupanta locului 1 din Liga a 4-a în momentul întreruperii campionatului din cauza pandemiei de coronavirus. Vălmărenii, care au fost repartizaţi în Regiunea 7 Sud Est- grupa A vor juca pe stadionul Municipal din Rm. Sărat după următorul program: pe 1 august cu Victoria Gugeşti - Vrancea şi pe 9 august cu Sportul Chişcani - Brăila . Partida dintre reprezentantele Brăilei şi Vrancei se va disputa pe 5 august. Toate meciurile sunt programate de la ora 17.30. „Sperăm să nu mai intervină nimic şi meciurile să se joace conform programului stabilit. Echipa noastră a trecut cu bine peste primul test de coronavirus, toate rezultatele au fost negative, aşteptăm cu emoţie şi cel de-al doilea test obligatoriu să fie cu aceleaşi veşti”, ne-a declarat Liviu Ciubotariu, preşedintele AJF Galaţi. La finalul celor trei jocuri din grupă echipa de pe primul loc va obţine promovarea în Liga a III-a. În eşalonul trei ar putea ajunge şi ocupanta locului doi, dacă o echipă situată pe locul 1 într-o grupă de baraj nu se înscrie în competiţie, nu îndeplineşte condiţiile de participare sau se retrage înainte de începerea competiţiei Ligii a III-a. Conform Regulamentului de organizare a barajului locurile vacante în Liga a III-a, maximum 7, vor fi completate cu cele mai bine clasate echipe de pe locul doi în grupele din cadrul barajului de promovare în Liga a III-a. Totodată, Galaţiul va fi gazda unui joc de baraj. Stadionul Oţelul va găzdui pe 1 august partida dintre Gloria Albeşti - Constanţa - CSM Rm. Sărat - Buzău, din grupa B Regiunea 7 Sud Est. Cea de-a treia formaţie, reprezentanta Tulcei, Pescăruşul Sarichioi s-a retras.

sursa foto: Avântul Valea Mărului facebook
Citeşte mai departe ...

Lucrări avansate la cel mai spectaculos proiect de infrastructură din Galați. Utilajele construiesc picioarele podului hobanat de pe centură

 Se lucrează la centura orașului Galați. Pe șantierul celui mai mare proiect de infrastructură rutieră din Galați, constructorul acționează pe mai multe planuri. Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Galați, instituția care a întocmit proiectul și a comandat lucrarea, pe șantier se lucrează atât la viitorul pod hobanat, cât și la șosea.

Constructorul angajat de Consiliul Județean a demarat lucrările la pilonul central și primul picior ale podului.

„Se lucrează din plin la podul hobanat al Drumului de Centură. Se realizează deja la fundația pilonului central, care va avea o adâncime de 30 de metri și o înălțime de 60 de metri de la nivelul solului (cât înălțimea unui bloc de 20 de etaje). Nu mai puțin de 80 de piloți forați vor alcătui structura de rezistență a pilonului central. Podul hobanat va mai avea încă trei piloni de rezistență. Deja la unul dintre piciorele podului, cel dinspre talcioc, pilotii forați au fost realizați. Podul hobanat este unul dintre cele mai complexe proiecte de infrastructură care s-au construit în Galați în ultimele decenii. Va avea patru benzi și va fluidiza foarte mult traficul în zonă, deoarece conducătorii auto nu vor mai fi forțați să intre prin oraș pentru a-și continua drumul pe Centura Galațiului”, a anunțat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

În paralel, utilajele intervin pe centura Brateșului, parte a amplului proiect.
 
„Se lucrează și pe tronsonul dintre strada Traian si Calea Prutului. S-au realizat lucrările pentru lărgirea părții carosabile, precum și înlocuirea podețelor vechi de pe traseu”, a precizat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.
 
Investiția de 30 de milioane de euro aparține Consiliului Județean și este realizată cu fonduri europene.
 
 
Citeşte mai departe ...

Mii de gălățeni, fără apă potabilă 14 ore din cauza unei lucrări edilitare

Mii de gălățeni și principalele instituții din Galați au rămas marți fără apă potabilă din cauza unei lucrări care presupune conectarea unei conducte noi la rețeaua urbană. Societatea Apă Canal a anunțat că timp de 14 ore a oprit instalațiile care furnizează acest serviciu în zona centrală a orașului. Printre instituțiile afectate sunt Prefectura, Consiliul Județean, Primăria, Teatrul Dramatic, Muzeul de Istorie, Universitatea Dunărea de Jos, Centrul Cultural Dunărea de Jos și Regionala CFR.

„În data de 28.07.2020, între orele 08.00–22.00, se va întrerupe alimentarea cu apă potabilă în zona Centru – Domnească, fiind afectați următorii consumatori:
Blocurile: Modern, Select, P, 5U1, 5U2 – Centru-Domneasca; Cristal – str. Al.I.Cuza, TC, A, B, C, D, E, C1 – Parfumul Teilor, Miorița – str. Domnească și agenții economici aferenți acestora;
Abonații casnici, agenții economici și instituțiile din str. Domnească tronson: str. Mr. I. Fotea – str. Gării; str. Universității, str. Eroilor tronson: str. Domnească – str. N. Bălcescu, str. Aleea Trandafirilor;Instituția Prefectului Județul Galați, Consiliul Județean Galați, Primăria Municipiului Galați, Teatrul Dramatic, Muzeul de Istorie, Universitatea Dunărea de Jos Galați, Centrul Cultural Dunarea de Jos, Grădinița Parfumul Teilor, Viața Liberă, Restaurant Olimpic, Restaurant Corso, CAR Pensionari, Regionala CFR Galați, PT Avantul”, a anunțat societatea Apă Canal.

Societatea APA CANAL S.A. Galați va pune la dispoziția consumatorilor din zona afectată cisternă cu apă, amplasată in zona Teatrului Dramatic. Cereri suplimentare de asigurare cisternă pot fi făcute la Dispeceratul societății noastre, la numerele de telefon 0236/463294 si 0236/473380 int.133.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri