Menu
RSS
Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pensionari: Îi asigur că rămânem la fel de hotărâți cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pen…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Jandarmeria Galați caută ofițer psi…

Inspectoratul de Jandarmi...

Ciolacu, avertisment către operatorii de jocuri de noroc: Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență!

Ciolacu, avertisment către operator…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Polițiștii de aur ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați

Polițiștii de aur ai Inspectoratulu…

Mihai Tâmpeanu și Butură ...

Prev Next

Miercuri, 22 Iulie 2020 - Regional Press

Europarlamentarul PSD, Mihai Tudose: "Proiecte, nu gargară! 80 de miliarde de euro sunt mult sau puțin? Asta-i discuția la noi, de ieri încoace"

"Europarlamentarul #PSD Mihai Tudose: "Proiecte, nu gargară!
80 de miliarde de euro sunt mult sau puțin? Asta-i discuția la noi, de ieri încoace.

Pentru unii ar fi o ”sumă impresionantă”, care ne va rezolva toate întârzierile acumulate în zeci de ani, ”mulţumită eforturilor deosebite“ depuse de ”guvernul meu”.

Pentru alții e un fals succes, considerând că suma e mică, că meritam mai mult...

Din păcate, problema e mult mai gravă decât aceste scremeri pentru micul ecran. Știm cu toții, alegători și politicieni, care-i adevărul, dar fugim de el, că ne doare al naibii.

România nu prea pare a avea capacitatea de a lua banii europeni. Ăsta e nivelul guvernanților de azi. Aceste sume, împrumuturi sau sume nerambursabile, se pot lua doar pe proiecte! Nu pe ,,intenții” declarate...

Se va da mârțoaga peste cap și va mânca de mâine jăratic? Să fim serioși! După cum stăm azi, dacă accesăm jumătate din cele 80 de miliarde, înseamnă că l-am prins pe Dumnezeu de picior.

Iată de ce cred că ne trebuie rapid un plan guvernamental de reașezare instituțională pentru a spori capacitatea de absorbție a fondurilor europene și un plan pentru accesarea acestor bani. Proiectele europene înseamnă muncă, viziune, consens! Nu gargară și proiecții de cai verzi (galbeni) pe pereți...", transmite acesta.

Citeşte mai departe ...

Institutul Național de Sănătate Publică: "Rugăm populația să respecte măsurile de bază, singurele cu care putem preveni transmiterea virusului"

Având în vedere evoluția alarmantă a cazurilor de infecție cu Covid-19, Institutul Național de Sănătate Publică reamintește cetățenilor importanța respectării cu strictețe a măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii infecției.

"Rugăm populația să respecte măsurile de bază de protecție sanitară, acestea fiind singurele instrumente cu care putem preveni transmiterea virsului SARS-CoV-2 și îmbolnăvirea cu COVID-19.

• Purtați mască de protecție în spațiile închise (spații publice, locul de munca)! Pentru o protecție eficientă masca trebuie să acopere atât nasul cât și gura.

• Evitați aglomerările, atât incintele cât și aglomerările din aer liber! În cazul în care nu le puteți evita, aigurați-vă că purtați masca de protecție!

• Mențineți distanța fizică față de celelalte persoane!

• Mențineți igiena riguroasă a mâinilor, prin spălarea cât mai frecventă cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde sau dezinfectarea cu substanțe pe bază de alcool!

• Evitați atingerea ochilor, nasului și gurii cu mâinile neigienizate!

Reluarea activităților și evoluția favorabilă a situației numărului infectărilor sunt strâns legate de comportamentul ficărui individ.

Recomandăm informarea din surse oficiale și adoptarea unui comportament responsabil".

 

Citeşte mai departe ...

PSD:"Iohannis și PNL se cred deasupra tuturor legilor și bunului simț și se mai și laudă cu asta!"

"Iohannis și PNL se cred deasupra tuturor legilor și bunului simț și se mai și laudă cu asta!

-Nu respectă niciuna dintre regulile impuse propriilor cetățeni, dar îi înfierează zi de zi pe români că nu sunt ascultători.

-Nu respectă instituțiile statului de drept, nu pun în aplicare legile votate de Parlamentul României, nu dublează alocațiile, nu măresc pensiile, nu sprijină economia națională, nu-și respectă nici propriile reguli măcar! Singura lor grijă este față de buzunarele lor și ale apropiaților lor!

De aceea nu mai au nicio #credibilitate în fața oamenilor! Cum mai au tupeul să ceară solidaritate în lupta cu virusul și răbdare în fața crizei economice, când - prin tot ceea ce fac - se comportă ca niște veritabile #antimodele??!", transmite PSD.

Citeşte mai departe ...

ANOSR: "Alegerile locale se suprapun în multe cazuri cu începutul anului universitar. Autoritățile să faciliteze exercitarea dreptului la vot pentru studenți"

Contextul pandemic pe care și România îl traversează a determinat amânarea alegerilor locale, acestea urmând să aibă loc în data de 27 septembrie. Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) solicită tuturor universităților din România și reprezentanților Guvernului României facilitarea exercitării dreptului de vot a viitorilor și actualilor studenți prin adaptarea procesului de predare și serviciilor auxiliare.

România reprezintă un stat democratic în care drepturile și libertățile cetățenilor reprezintă valori supreme ale acestuia. Unul dintre drepturile fundamentale garantate atât de Constituția României, cât și de Convenţia europeană a drepturilor omului sunt dreptul la vot, respectiv dreptul la alegeri libere. Totodată, participarea la alegeri reprezintă una dintre componentele cetățeniei active ce include implicarea civică și participarea la luarea deciziilor. Totuși, anul acesta incidența alegerilor locale și începutului anului universitar poate constitui un impediment pentru studenți în a-și exercita dreptul de vot.

În urma adoptării de către Parlament a Legii nr. 135/2020 privind stabilirea datei alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, data desfășurării alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, și anume alegerile consiliilor locale, primarilor, consiliilor județene și președinților consiliilor județene, a fost stabilită în ziua de duminică, 27 septembrie 2020.

Analiza preliminară a structurilor anului universitar 2020-2021 arată că 44% dintre universitățile din România, care au date disponibile pe paginile oficiale, vor începe anul universitar înainte de sau în ziua de 28 septembrie, fapt ce poate împiedica total sau parțial studenții să participe la alegerile locale, aceștia fiind nevoiți să se cazeze în centrul universitar în timp util, să participe la alegerile locale în data de 27 septembrie, și totodată să participe la activitățile didactice din următoarea zi. Astfel, șansele ca studenții să-și exprime votul scad pe măsură ce localitatea de domiciliu se află la o distanță semnificativă de centrul universitar. De asemenea, aceștia nu-și pot exercita dreptul de vot nici în centrul universitar în care studiază sau urmează să studieze, deoarece nu pot obține viza de flotant până la data alegerilor.

În acest context, ANOSR solicită atât universităților, cât și reprezentanților Guvernului României să încurajeze studenții în exercitarea dreptului de vot și în participarea prin acțiuni nemijlocite la consolidarea rolului de cetățeni activi în propriile comunități, facilitând exercitarea dreptului constituțional de vot, prin implementarea următoarelor măsuri.

În cazul universităților, solicităm reprogramarea activităților destinate studenților din data de 28 septembrie, recuperarea acestora în proxima sâmbătă și inițierea procesului de cazare cel târziu din ziua de joi, 24 septembrie, astfel încât studenții să reușească să se cazeze și să se întoarcă în localitatea de domiciliu.

Pe de altă parte, pentru a permite viitorilor studenți, ce au absolvit anul acesta Bacalaureatul, dar și actualilor studenți, să se deplaseze în localitatea de domiciliu pentru a participa la alegerile locale fără cheltuieli adiționale, solicităm Ministerului Educației și Cercetării și Ministerului Transportului Infrastructurii și Telecomunicațiilor să asigure posibilitatea de a beneficia de gratuitate la călătoria cu trenul, în baza actualelor legitimații de călătorie pentru elevi și studenți până în data de 5 octombrie 2020.

Pentru unii absolvenți de liceu acestea sunt primele alegeri democratice la care participă, primele experiențe de exercitare a dreptului de vot și prima experiență a propriei contribuții la dezvoltarea locală. Viitorul României aparține studenților și tinerilor de azi și este indispensabil ca aceștia să participe la creionarea acestuia.

Citeşte mai departe ...

Liberalii gălățeni își fac campanie electorală pe spatele bolnavilor de COVID-19 de la Spitalul Județean

Reprezentanții opoziției gălățene cer demisia conducerii Spitalului Județean Galați pe care o văd vinovată de apariția focarului de Covid-19 în interiorul unității. În paralel, mai multe echipe ale Ministerului Sănătății au venit la Galați pentru a face verificări.

S-au înmulțit atacurile politice la adresa conducerii Spitalului Județean. Acestea au apărut imediat după anunțarea candidaturilor opoziției pentru Primărie și Consiliul Județean. De aceea, Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, instituție care administrează Spitalul Județean, le-a solicitat politicienilor să-i lase pe medici să-și facă meseria.

„Astăzi când vorbim noi trebuie să ne concentrăm pe siguranța gălățenilor, pe proiectele pe care le avem pentru că avem foarte multe proiecte. Credeți-mă că nu am timp să citesc gângurelile unor oameni care nu vor altceva decât să facă rău sau au apărut doar pentru că a venit campania electorală. Unde au fost acești oameni în ultimele cinci luni, șase luni de zile? Noi trebuie să protejăm medicii, acești oameni din spital își fac treaba, ziua, noaptea sunt la datorie ca să-i îngrijească pe cei care au probleme. Trebuie să-i protejăm. Scrie clar în procesul verbal al echipelor trimise de Ministerul Sănătății că spitalul respectă circuitele, are dezinfectant și materiale sanitare”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Poziție împotriva celor care au furat startul campaniei electorale a luat și medicul Paul Ichim.

„Aflu că un "oarecare" parlamentar de Galați după o tăcere deja antologică de 4 ani, după ce a fost nominalizat la nu știu ce funcție județeană, a început să aibă păreri și solicitări în domeniul medical. Pe degeaba am scris aici de câteva luni despre problemele pe care le avem în sistemul sanitar, n-a avut timp până acum să se intereseze, să se exprime. În atare situație anunț oficial, că ce scriu pe aici, este strict problemă de sănătate și nu sunt angajat cu nici o virgulă în campania electorală a nimănui. N-am amestecat și nici nu amestec sănătatea cu politica, ea reprezintă un "bun"comun. Ca profesionist în domeniu, transmit că sunt deranjat de indiferența manifestată de absolut totți parlamentarii de Galațo, privind problemele noastre în aceste ultime 4 luni”, a scris medicul Paul Ichim pe Facebook.

În mod oficial, campania oficială va începe la finalul lunii august, iar alegerile locale sunt programate pe 27 septembrie.

Citeşte mai departe ...

VIDEO Probleme cu Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, trimisă de Ministerul Sănătății la Galați: nu există personal pentru funcționarea acesteia

Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă detașată de la București la Galați de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în contextul epidemiei de COVID-19 nu este funcțională. Au trecut 10 zile de când unitatea a ajuns la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Apostol Andrei și cele 12 paturi nu pot fi folosite din mai multe motive. Problemele tehnice au fost depășite, însă unitatea nu are medici și asistente.

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a organizat o conferință de presă și a vorbit despre problemele întâmpinate de unitate mobilă de Terapie Intensivă.

„Salut decizia domnului Arafat de a trimite la Spitalul județean Galați o unitate de terapie mobilă. Doar că era bine dacă ministrul ne-ar fi informat măcar cu două, trei săptămâni înainte să pregătim ce era de pregătit, pentru că nu este de ajuns doar această unitate mobilă. A trebuit să facem racordurile de oxigen, să racordăm la apă, canalizare, să mai aducem cel puțin două containere pentru ca activitatea să se desfășoare în condiții optime. Noi am racordat-o la apă, are gaz, are butelii de oxigen. Ceea ce a trebuit să facă spitalul și Consiliul Județean, s-a făcut. Noi ne-am îngrijit să rezolvăm aceste chestiuni. Este nevoie însă de personal medical. Din ce ne-au trimis specialiștii de pe Secția de Terapie Intensivă ar fi nevoie de 30 de cadre medicale. De detașat personal medical poată să dispună doar ministrul Sănătății. Domnule ministru al Sănătății, ar trebui să fie o rezolvare imediată, nu o rezolvare peste câteva luni. Îl rugăm pe domnul ministru când mai vine la Galați să ne ajute cu soluții concrete, nu doar cu sfaturi”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Și reprezentanții spitalului au făcut cereri către Ministerul Sănătății pentru deblocarea situației.

„Avem nevoie de Unitatea mobilă ATI, dar cu sprijinul Ministerului Sănătății. Am cerut sprijin, ne trebuie cadre medicale, am trimis 10 adrese și la Direcția de Sănătate Publică Galați. Astăzi DSP ne-a răspuns că pentru unitatea de transfuzii ne ajută cu o asistentă, iar Spitalul de Copii ne ajută cu trei asistente ATI. Nu este suficient, vă dați seama până la 30 de persoane.... Deja personalul ATI deservește blocul operator, terapia intensivă COVID, terapia intensivă non COVID. Deci deja sunt trei puncte cu același personal”, a anunțat managerul Spitalului Județean Galați, Alina Dobrea.

Unitatea mobilă de Terapie intensivă venită de la București are 12 paturi pentru bolnavii de COVID-19 în stare gravă.

Citeşte mai departe ...

AJF Galaţi a stabilit ca Avântul Valea Mărului să reprezinte judeţul la barajul pentru accederea în Liga a 3-a. Titlul de campioană nu se acordă

  • Publicat în Sport

AJF Galaţi a intenţionat să desemneze campioana Ligii a 4-a pe teren. Finala Zimbrul Slobozia Conachi - Avântul Valea Mărului a fost programată pe 24 şi 26 iulie la Galaţi, de la ora 17.30. „Din păcate, cele două meciuri nu se pot disputa chiar dacă noi am încercat să stabilim campioana pe teren. Am primit astăzi (n.r.miercuri) răspunsul din partea autorităţilor: DSP şi Prefectura Galaţi, măsurile care se impun în starea de alertă nu permit organizarea competiţiilor sportive. În aceste condiţii, am decis să nu se acorde titlul de campioană, iar Avântul Valea Mărului să reprezinte judeţul Galaţi la barajul de promovare în eşalonul trei care va debuta pe 1 august. Cei din Valea Mărului au efectul primul test pentru coronavirus şi suntem în aşteptarea rezultatului”, ne-a declarat Liviu Ciubotariu, preşedintele AJF Galaţi. Vălmărenii ar urma să se dueleze pentru promovarea în Liga a 3-a cu Victoria Gugeşti - Vrancea, pe 1 august şi cu campioana Brăilei care se va alege dintre Victoria Traian şi Sportul Chişcani, pe 9 august. Meciurile se vor disputa pe teren neutru, cel mai probabil la Buzău.

Citeşte mai departe ...

Muntenegreanca Andrea Lakovic a semnat cu CSU Belor

  • Publicat în Sport

Echipa gălăţeană antrenată de Bogdan Paul şi Florin Vasile Bosi îşi conturează deja lotul pentru sezonul viitor. Un nou transfer a fost realizat la mijlocul acestei săptămâni, este vorba de muntenegreanca Andrea Lakovic, 31 ani, 185 cm, 65 kg, centru, săritura maximă la atac 305 cm iar la blocaj 300 cm. Andrea a evoluat în sezonul trecut la FC Argeş Piteşti este o jucătoare experimentată care are un CV încărcat: CSM Târgovişte, locul 2 în Cupa României şi locul 3 în Divizia A1 sezonul 2018-2019, UVT Agroland- sezonul 2017-2018 din România dar a mai evoluat şi în Germania, Elveţia şi Muntenegru. Fosta internaţională din Muntenegru a fost foarte aproape să ajungă la CSU Belor anul trecut şi a mai lucrat cu tehnicianul Bogdan Paul. Lotul va fi definitivat în cel mai scurt timp. Reunirea lotului este programată pe 29 iulie iar din 2 august se va pleca în cantonament la Cheile Grădiştei.

Citeşte mai departe ...

Angajat de la Penitenciarul Galați, infectat cu coronavirus

Un angajat de la Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați a fost infectat cu COVID-19, a anunțat Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP). Potrivit aceleiași surse, alți trei angajați au fost depistați pozitiv la penitenciarele Mioveni şi Găeşti. Momentan în rândul deţinuţilor nu s-au identificat persoane cu simptome.

„Vă informăm că, astăzi, 21.07.2020, un angajat al Penitenciarului Mioveni, un angajat al Penitenciarului Galaţi şi doi angajaţi ai Penitenciarului Găeşti au fost confirmaţi pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Aceştia au exercitat atribuții de serviciu în sectoarele administrativ şi operativ, cu purtarea echipamentului de protecție”, a anunțat ANP.

Din primele verificări, în niciuna dintre cele trei unităţi penitenciare, nu a fost identificată simptomatologie specifică COVID-19 în rândul deținuților, aceștia fiind monitorizați de către personalul medical. Totodată, în toate cele trei unităţi, s-a acţionat cu echipe de la penitenciare-spital, pentru dezinfectarea spaţiilor (căi de acces personal şi deţinuţi, birouri, zone comune).

Angajaţii identificaţi contacţi vor fi scoşi din serviciu şi vor rămâne la domiciliu, urmând a fi înlocuiţi cu personal de rezervă, conform Planului de măsuri pentru sistemul penitenciar. Administraţiile locurilor de deținere asigură informarea efectivelor cu privire la cazurile înregistrate în rândul angajaţilor, starea de spirit a deţinuţilor fiind corespunzătoare.

„În continuare, se aplică recomandările Direcţiilor de Sănătate Publică competente şi metodologia de intervenţie a sistemului penitenciar, protejarea personalului şi a persoanelor private de libertate constituind o prioritate în acest context epidemiologic”, a mai precizat Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

Citeşte mai departe ...

VIDEO Solarii mistuite de flăcări la Matca din cauza unui scurtcircuit

Incendiu de amploare în localitatea Matca, județul Galați. Trei solarii, patru tone de porumb, două anexe gospodăreşti, dar şi trei camere şi acoperişul unei case au fost mistuite de flăcări, într-un incendiu izbucnit, marţi, din cauza unui scurtcircuit.

Trei echipaje ale Secţiei de Pompieri Tecuci au intervenit la un incendiu care se manifesta la acoperişul unei gospodării, iar focul se extinsese către alte anexe şi solarii învecinate.

După patru ore de luptă cu focul, pompierii militari au lichidat incendiul în limitele găsite, astfel încât focul nu s-a extins la alte două case învecinate.

„În incendiu au ars trei camere ale locuinţei împreună cu mobilierul din interior, trei solarii pe o suprafaţă de aproximativ 260 mp, două anexe gospodăreşti pe o suprafaţă de cca 35 mp împreună cu un porumbar cu patru tone porumb. Incendiul a pornit de la un scurtcircuit cauzat de un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată. Lemnul uscat a favorizat extinderea de la anexe către tot acoperişul locuinţei distruse”, a transmis ISU Galați.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri