Menu
RSS
Ciolacu: Extinderea şi modernizarea Aeroportului Otopeni, a infrastructurii portuare şi feroviare, investiţiile în energia verde şi în procesare alimentară sunt obiectivele strategice ale parteneriatului comercial cu EAU

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „A fost cel mai greu sezon, din toate punctele de vedere, din întreaga mea carieră. Ne dorim să încheiem cât mai bine”

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „…

Episodul 4 al duelului CS...

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi joacă până la capăt şansele la promovare

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi…

Sala sporturilor „Iftimie...

Consiliul Județean Galați construiește o nouă clădire pentru Policlinica Spitalului „Anton Cincu” din Tecuci

Consiliul Județean Galați construie…

În cadrul unei ședințe ex...

Percheziții ale Parchetului European, la Galați: fraudă de 1,7 milioane de euro

Percheziții ale Parchetului Europea…

Parchetul European (EPPO)...

Premierul Ciolacu: Nu putem nega riscul ca radicalizarea să devină un fenomen în creştere şi în România

Premierul Ciolacu: Nu putem nega ri…

Premierul Marcel Ciolacu ...

LUTETIAN, a IV-a ediție

LUTETIAN, a IV-a ediție

Consiliul Elevilor Liceul...

Perioada de înscrieri pentru granturile IMM din Programul Tranziție Justă, prelungită cu o lună

Perioada de înscrieri pentru grantu…

Ministerul Investițiilor ...

Primarul comunei Matca: transport gratuit pentru toți elevii care învață la Tecuci

Primarul comunei Matca: transport g…

Transport gratuit pentr...

Curse suplimentare pentru meciul din Cupă

Curse suplimentare pentru meciul di…

Joi, 18 aprilie 2024, pen...

Prev Next

Vineri, 03 Iulie 2020 - Regional Press

Ghișeu de încasare a taxelor judiciare de timbru, la Palat

Incepând cu data de 1 iulie 2020, la demisolul Palatului Justiției Galați, s-a deschis un ghișeu de încasare a taxelor de timbru, unde justițiabilii, avocații, consilierii juridici și alte categorii de persoane pot plăti taxele judiciare de timbru.

Publicul poate plăti taxele de timbru atât în numerar, cât și prin intermediul cardului bancar (există dispozitiv POS).

Taxele de timbru eșalonate părților se vor plăti la acest ghișeu, pentru a evita declanșarea unei executări silite din partea administrației locale.

Programul ghișeului este: luni – vineri, orele 8:30 – 13:30.

 

Citeşte mai departe ...

Concediile medicale emise de medicii specialiști nu mai trebuie vizate de medicul de familie

Potrivit Ordinului MS și CNAS nr. 1.092/745/2020, ale cărui prevederi se aplică de la mometul publicării, persoanele care se îmbolnăvesc și au nevoie de concediu medical nu mai sunt nevoite să treacă pe la medicul de familie ca să vizeze certificatul medical. Astfel, certificatele medicale emise de medicii speciliaști pot fi predate direct angajatorului, fără ștampila medicului de familie.

Așadar, din modelul noului certificat de concediu medical a dispărut rubrica dedicată medicului de familie. Până acum, prin completarea acesteia, medicul de familie dovedea că a luat în evidență certificatul medical eliberat de medicul specialist.

Însă, potrivit expunerii de motive ce a însoțit textul proiectului de ordin, la momentul la care a fost lansat în dezbatere publică, parafa medicului de familie nu e neapărat necesară. Asta pentru că medicul curant oricum încheie o convenție cu casa de asigurări de sănătate, iar formularele de concediu medical cuprind deja informațiile privind numărul convenției, denumirea casei de asigurări de sănătate, precum și parafa medicului, scrie avocatnet.ro.

O altă noutate adusă de Ordinul MS și CNAS nr. 1.092/745/2020 este introducerea unei rubrici speciale pentru părinții care au copii cu afecțiuni grave. Prin urmare, noul formular pentru acordarea concediului medical cuprinde și o rubrică în care medicul curant va trece codul numeric personal al copilului bolnav pentru care se acordă certificatul medical.

Citeşte mai departe ...

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu: "Guvernul PNL știe doar să fure și să risipească"

"Guvernul PNL știe doar să fure și să risipească. Istoria se repetă cu Iohannis în loc de Băsescu!
Diferența dintre politicile PSD și gogoșile electorale ale PNL e scoasă astăzi la iveală de Banca Mondială.
În perioada 2017-2019, venitul mediu pe locuitor a crescut de la 9.650 la 12.630 de dolari. Asta a făcut ca România să fie încadrată în rândul țărilor cu venituri mari.

Ce a făcut PNL? A distrus tot. A prăbușit economia, veniturile și nivelul de trai al oamenilor. A crescut deficitele până la cer. S-a împrumutat într-un ritm amețitor. 86 de milioane de euro pe zi care nu au ajuns nici în economie și nici la oameni. Doar în buzunarele clientelei liberale. În acest timp, de la lună la lună avem zeci de mii de români care îngroașă rândurile șomerilor și mii de firme care și-au tras deja obloanele. Niciun sprijin concret din partea Guvernului, doar promisiuni că va fi bine peste 10 ani!

Acum înțelegeți de ce am spus că PNL a copiat prost de la PSD?!

Mărturie e istoria: întotdeauna PSD la guvernare a clădit bunăstare, în timp ce dreapta a risipit tot generând austeritate, sărăcie și șomaj.

E ca în greierele și furnica: sunt unii care MUNCESC tot timpul, în timp ce alții care cântă la chitară toată vara, se distrează pe la chermeze guvernamentale și trag de halbe pe la terase cu prietenii care RISIPESC tot", declară liderul PSD.

 

Citeşte mai departe ...

PSD: "Refuzul PNL de a majora pensiile cu 40% lovește nivelul de trai al vârstnicilor"

"Coșul zilnic al pensionarilor suferă deja din cauza scumpirilor și a pandemiei.

O creștere de doar 10% a pensiilor în toamnă este doar praf aruncat de PNL în ochii românilor. Practic, pensionarii rămân neprotejați în cel mai dificil moment pentru că:

-alimentele esențiale s-au scumpit cu 15-20% în primele 5 luni și evoluțiile din industria agro-alimentară anunță o explozie a prețurilor în toamnă;
-vârstnicii sunt afectați financiar de pandemie, fiind obligați să cheltuie lunar minim 150 de lei din pensie pe măști de protecție;
- medicamentele care intră în coșul lor lunar de consum sunt tot mai greu de găsit și cu prețuri majorate de la începutul crizei COVID-19.

-Liberalilor nu le pasă însă de problemele din viața reală a românilor, ci doar de afacerile lor grase pe bani publici.

#Nu mai furați și veți avea bani să majorați pensiile conform legii!", transmite PSD.

Citeşte mai departe ...

Lionel Messi pare tentat să se despartă de Barcelona

  • Publicat în Sport

Agenţia Reuters informează că postul de radio Cadena Ser a anunţat vineri că starul argentinian Lionel Messi a întrerupt negocierile pentru prelungirea contractului său cu clubul de fotbal FC Barcelona, care expiră în 2021. Conform sursei citate, Messi şi tatăl său Jorge au început discuţiile pentru prelungirea acordului semnat în 2017 cu clubul la care şi-a petrecut întreaga carieră, însă acum fotbalistul sud-american nu mai doreşte să rămână pe Camp Nou. Cadena Ser susţine că Messi este furios după ce în presă au apărut articole care îl fac să pară responsabil pentru evenimentele de la club, precum concedierea antrenorului Ernesto Valvede în luna ianuarie, fiind frustrat totodată de lipsa de calitate a echipei catalane. Reprezentanţii argentinianului şi cei ai lui FC Barcelona nu au răspuns deocamdată solicitărilor de a comenta această informaţie. Messi a devenit mai vocal în criticile sale faţă de club, în ultima perioadă. În ianuarie, el l-a atacat pe directorul sportiv Eric Abidal, care a spus că implicarea jucătorilor a dus la sacrificarea lui Valverde. O lună mai târziu, într-un interviu acordat ziarului El Mundo Deportivo, argentinianul a declarat că echipa nu este suficient de bună pentru a câştiga Liga Campionilor în acest sezon. De-asemenea, în aprilie, decarul Barcei a criticat conducerea clubului pentru că aceasta a lăsat să se înţeleagă că jucătorii nu sunt prea încântaţi de ideea de a accepta tăieri salariale pentru a ajuta echipa catalană să depăşească dificultăţile financiare în perioada pandemiei de coronavirus. Messi, care a împlinit 33 de ani în luna trecută, a înscris marţi cel de-al 700-lea gol din cariera sa, în partida cu Atletico Madrid, scor final: 2-2. După acest semieşec, Barca se află acum la patru puncte în spatele „rivalei de moarte” Real Madrid.

Citeşte mai departe ...

„Divorţ” Sebastian Vettel - Ferrari

  • Publicat în Sport

 Agenţia AFP informează că pilotul german Sebastian Vettel, de cinci ori campion mondial de Formula 1, care împlineşte vineri (n.r. astăzi)33 de ani, a oferit o versiune diferită de precedenta în privinţa despărţirii de Ferrari, afirmând că a fost „surprins" atunci când a primit un telefon de la conducătorul echipei italiene, Mattia Binotto, care i-a spus că Scuderia nu intenţionează să mai continue cu el în 2021.
Chestionat înaintea Marelui Premiu care va deschide sezonul 2020, în Austria, în privinţa motivului care a dus la eşecul negocierilor în vederea prelungirii contractului său cu Ferrari, germanul a răspuns: „Nu am început niciodată discuţiile. Nu a existat niciodată o ofertă pe masă, aşa că nu a existat un punct de legătură".
Până în prezent, cele două părţi au afirmat că decizia despărţirii, după şase sezoane, dintre Ferrari şi Vettel, a fost luată de comun acord, zvonurile mediatice evocând dezacorduri referitoare la durata contractului şi salariul pilotului german. „Vreau să mă asigur că iau cea mai bună decizie pentru mine şi pentru viitorul meul. Sunt foarte competitiv din fire, am făcut deja multe în acest sport şi sunt motivat şi dornic să fac mai mult. Pentru asta, am nevoie de o maşină bună şi de persoane bune în jurul meu. Asta este ceea ce caut", a concluzionat campionul german Sebastian Vettel.

Citeşte mai departe ...

Se redeschid restaurantele. În interior vor fi impuse numeroase reguli

Reprezentanții proprietarilor de restaurante anunță că au ajuns la un acord cu membrii Guvernului. Restaurantele vor fi deschise în partea a doua a săptămânii viitoare, au anunțat aceștia. În interior vor fi impuse numeroase reguli pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Anunțul a fost făcut în urma unei întâlniri care a avut loc joi, la Guvern.

„Cel mai probabil restaurantele se vor deschide săptămâna viitoare. Am discutat un set de norme de aplicare, urmează ca în weekend o comisie formată din autorități, ANSVSA și patronate să clarifice normele de aplicare. Creşterea numărului de persoane care pot participa la evenimente, purtatul măştilor obligatoriu, numărul persoanelor care nu sunt membri ai aceleiași familii şi în acelaşi timp se dorește şi o conduită a celor care sunt în această industrie”, a anunțat Daniel Mischie, unul dintre reprezentanții patronilor de restaurante.

La discuțiile de la Guvern, patronii de restaurante au solicitat creşterea numărului de participanţi pentru evenimente, de la 20 la 50 în interior şi pentru evenimentele de afară, de la 50 la 100. Regulile vor fi finalizate peste câteva zile, dar cu siguranță între mese va fi o distanță de 2 metri, angajaţii vor purta masca de protecţie, iar la mese va fi un număr redus de persoane. În ceea ce privește terasele, începând de săptămâna viitoare ar putea fi acceptate mai multe persoane la o masă, iar ospătarii nu vor mai fi obligați să poarte mănuși.

Citeşte mai departe ...

Unde sunt amplasate punctele de prim ajutor în Galați, pe perioada caniculei

Mai multe puncte de prim ajutor vor funcționa în orașul Galați pe durata caniculei. Urmare a atenționării Administrației Naționale de Meteorologie de Cod galben de caniculă și disconfort termic, vor fi amenajate 9 centre de prim-ajutor, pentru perioada 02 -03 iulie. În aceste spații se va asigura asistență medicală și apă.

1. Carrefour – Market incinta Winmarkt;

2. Carrefour – Market Potcoava de Aur;

3. Carrefour – Market Micro 19 – Aleea Comerțului;

4. Carrefour – Market Micro 16;

5. Magazin SUPECO – Micro 39 C;

6. Kaufland 2 - Str. Henri Coandă nr. 5;

7. Shopping City Galați;

8. Piața centrală – Hala Legume -  Fructe;

9. Piața Țiglina I – Hala Legume -  Fructe.        

În  intervalul 2-3 iulie 2020 este prognozată caniculă în Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei şi în sudul și centrul Moldovei. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-36 de grade şi izolat 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, astfel că disconfortul termic va fi accentuat. 

Indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități pe arii restrânse și în restul zonelor de câmpie și podiș. În sud-estul teritoriului vremea se va menţine caniculară și la finalul săptămânii.

Citeşte mai departe ...

Nouă comune din județul Galați, puternic afectate de ploi și grindină. Care este valoarea pagubelor

Ploile torențiale și grindina au afectat puternic nouă comune din județul Galați. Peste 1,2 milioane de lei este valoarea estimată a pagubelor produse de vremea extremă din luna iunie, a anunțat Prefectura Galați.

„Ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase, înregistrate în județul Galați, în perioada 17-23.06.2020, au fost afectate structura rutieră, patru locuințe și terenuri agricole din nouă unități administrativ-teritoriale: Cerțești, Frumușița, Foltești, Gohor, Grivița, Măstăcani, Schela, Smulți, Șendreni”, a anunțat Prefectura județului Galați.

Prin Ordin al Prefectului Județul Galați, au fost constituite trei comisii de evaluare a pagubelor înregistrate la infrastructura rutieră, locuințe și terenuri agricole.

În urma evaluărilor realizate pe teren a fost întocmit și înaintat către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, proiectul de Hotărâre de Guvern, însoțit de documentația prevăzută de legislația în vigoare, pentru refacerea infrastructurii afectate (18,825 km de drumuri comunale și străzi, o construcție hidrotehnică și refacere ravenă).

Suma solicitată pentru realizarea acestor lucrări, care va fi alocată din fondul de intervenție, la dispoziția Guvernului, este de 1,2 milioane de lei.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri