Menu
RSS
Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pensionari: Îi asigur că rămânem la fel de hotărâți cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pen…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Jandarmeria Galați caută ofițer psi…

Inspectoratul de Jandarmi...

Ciolacu, avertisment către operatorii de jocuri de noroc: Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență!

Ciolacu, avertisment către operator…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Polițiștii de aur ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați

Polițiștii de aur ai Inspectoratulu…

Mihai Tâmpeanu și Butură ...

Prev Next

Duminică, 05 Iulie 2020 - Regional Press

PSD: Pandemia există. Guvernul are obligația să vină cu analiza factorilor de risc, susținută de specialiști renumiți în domeniu.

Orice măsură pentru combaterea epidemiei de COVID-19 care poate fi justificată prin date științifice, prezentate de epidemiologi, va fi sprijinită de social-democraţi în parlament, a anunțat purtătorul de cuvânt al partidului, Lucian Romașcanu. El a mai precizat că legislația pregătită de executiv cu privire la izolarea și carantina instituționalizată va fi amendată în conformitate cu decizia CCR și votată.

Tot ceea ce ține de măsuri excesive, care împiedică reluarea activității economice, nu sunt tolerabile.

Și mai este acea măsură prin ordine ale ministrului, prin proceduri, prin circuite pe care ministerul le-a transmis prin DSP-uri către spitale, spitalele în continuare nu primesc pacienții cronici.

Citeşte mai departe ...

Ghid pentru Titularizare 2020

Proba scrisă a examenului pentru titularizare în învățământ va avea loc în data de 29 iulie 2020, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare, potrivit edupedu.ro. Înscrierea candidaților începe pe data de 9 iulie, potrivit anunțului făcut de ministrul Educației.Repartizarea candidaților se va face în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă.
Pentru titularizarea cadrelor didactice este nevoie de minimum nota 7 (șapte).

Proba de interviu a fost eliminată pentru candidații care doresc să ocupe un post în regim de „plata cu ora”.Modificări operate în metodologia de mobilitate a personalului didactic din cauza dinamicii epidemiei de COVID-19:

Proba practică și inspecția la clasă nu se vor mai susține, fiind eliminate – pentru anul în curs – prin OUG nr. 70/2020. În schimb, candidații care au studiat într-o altă limbă decât cea în care urmează să se realizeze predarea vor susține și o probă de limbă care va fi evaluată cu calificativul „Admis/Respins”.
O altă modificare prevede că documentele de înscriere pentru mobilitate, cât și depunerea contestațiilor pot fi transmise și on-line. Totodată, ședințele de repartizare a posturilor se pot desfășura și on-line.
Transferul consimțit și pretransferul între unitățile de învățământ au fost eliminate prin ordonanță de urgență. Aceste etape se vor realiza prin repartizare organizată de către inspectoratele școlare.
Etapele de transfer consimțit și de pretransfer la cererea personalului didactic au fost modificate astfel: cadrele didactice își vor depune dosarul de înscriere pentru această etapă la inspectoratele școlare, iar acestea vor organiza repartizarea candidaților.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: "PNL încearcă cu disperare să nu se ţină alegerile şi să nu putem depune moţiune"

"Se vede că se încearcă cu disperare în ultimele zile şi cu dezinformări să nu se ţină alegerile şi sub nicio formă să nu putem depune o moţiune de cenzură. Eu îi anunţ că vom depune o moţiune de cenzură şi, mai mult decât atât, ea va trece.

Vom vedea după data de 17 dacă se mai prelungeşte sau nu starea de alertă. Noi am straâs semnăturile. Primul text al moţiunii a fost lucrat de Şerban Nicolae. Vom anunţa şi un program economic pe termen scurt. Dorim să mergem cu o propunere de prim-ministru susţinută de toate forţele politice care vor şi vota moţiunea de cenzură", a declarat Ciolcu la Antena 3.

Marcel Ciolacu a afirmat că este categoric împotriva declarării unei noi stări de urgenţă.

Citeşte mai departe ...

Teodorovici, reacție după derapajul lui Orban la adresa CCR: "Ticăloșia conduce România!"

Senatorul Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanţe, îl acuză pe Ludovic Orban de iresponsabilitate pentru că a luat decizii neconstituţionale, după care a aruncat vina pe CCR. "Ticăloșia conduce România‼️

Un individ care ocupă funcția de premier al României (după ce era, la propriu, șomer‼️) își permite cu nonșalanța unui impostor de rând, ca, sub însemnele statului român pe care a jurat să-l apere și ale cărui legi și Constituție a jurat să le respecte, să îndemne cetățenii la nesocotirea unei decizii a Curții Constituționale și la nerespectarea acesteia.

Premierul Orban omite (sunt convins că din incompetență) parcurgerea unor etape legale în adoptarea deciziilor de restrângere a unor drepturi ale cetățenilor, impusă de situația medicală din România. Ulterior, exclusiv din rea voință, încăpățânare și ... aceeași incompetență, toți cei din jurul său au refuzat cu obstinență, chiar și în al 12-lea ceas, corectarea greșelilor făcute

Întrebarea nu este dacă Orban este ipocrit sau iresponsabil, că răspunsul deja îl știam‼️

Întrebarea este dacă:

CCR a arătat că starea de alertă a fost instituită cu încălcarea Constituției,

DNA a arătat că unele achiziții s-au făcut cu încălcarea legislatiei,

realitatea a arătat că unii liberali se testau preferențial în faţa românilor,

s-a demonstrat că în timp ce românii erau ținuți în case, în Palatul Victoria era “paranghelie”,

...atunci exact ce anume au făcut corect și legal și pentru români PNL și Guvernul în ultimele 8 luni.

Trebuie să admit, totuși, că și Parlamentul are partea sa de vină prin faptul că, probabil, crezând în buna intenție pe care ar trebui să o manifeste cei care ocupă scaunele de la Palatul Victoria, a aprobat în grabă, fără să mai verifice dacă au fost parcurse toate etapele legale.

Așadar, o combinație distrugătoare: prezumția de bună credință a Guvernului dublată de prezumția de vigilență a Parlamentului...", scrie Teodorovici pe Facebook.

Citeşte mai departe ...

PSD atenționează PNL: "Să înceteze imediat orice atac la instituţiile fundamentale ale ţării"

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, le-a cerut duminică liderilor PNL să nu mai critice Avocatul Poporului şi Curtea Constituţională: "Este important să avem o Justiţie corectă, este important să avem Justiţie profesionistă şi dincolo de orice bănuială, pentru că Justiţia este fundamentul statului de drept în orice ţară de pe această planetă. (...) Nu pot, în acest context, să nu menţionez derapajele flagrante, în primul rând ale premierului, care şi-a găsit un inamic de serviciu în Curtea Constituţională şi care atacă această instituţie fundamentală în aproape fiecare zi din an.

Nu pot să nu îl menţionez pe acest Adonis agresiv al PNL, Florin Roman, care mai nou a găsit noi membri într-o axă a răului din mintea dumnealui. Înţeleg până la urmă că menţionează PSD, este un lucru pe care îl face permanent, dar nu poţi să menţionezi într-o axă a răului din România Curtea Constituţională şi Avocatul Poporului.

Ăsta este un lucru extrem de grav şi îi somăm să înceteze imediat orice atac la instituţiile fundamentale ale ţării, iar dacă există ceva ce nu funcţionează în aceste instituţii lucrurile acestea se corectează prin legi, prin acţiune politică şi nu prin declaraţii populiste şi politicianiste care nu fac decât să slăbească încrederea în statul de drept şi să slăbească încrederea în Justiţie", a spus Romaşcanu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul central al PSD, potrivit Agerpres.

 

Citeşte mai departe ...

Prima ediţie a Winners Open a fost adjudecată de Gabriela Ruse

  • Publicat în Sport

Elena Gabriela Ruse a câştigat, duminică, turneul demonstrativ de tenis Winners Open de la Cluj-Napoca, după ce a învins-o în finală pe Irina Begu cu 6-4, 6-3.
Ruse (177 WTA) a fost mai agresivă şi mai inspirată, obţinând victoria în două seturi, după o oră şi 23 de minute. Ruse a încheiat cu victorii pe linie competiţia de la Cluj, patru din patru, şi a primit un cec de 10.000 de dolari din partea Simonei Halep. Turneul, dotat cu premii în valoare de 30.000 de dolari, a fost primul turneu de tenis care a avut loc în România de la ridicarea restricţiilor impuse în contextul epidemiei de coronavirus, pe zgură, la baza sportivă Winners Sports Club din Cluj-Napoca, respectându-se măsurile autorităţilor care reglementează desfăşurarea competiţiilor sportive în contextul pandemiei de coronavirus.
La turneu au participat şase jucătoare române, Irina Begu (81 WTA), Irina Bara (159 WTA), Jaqueline Cristian (162 WTA), Gabriela Ruse (177 WTA), Georgia Crăciun (354 WTA), Miriam Bulgaru (387 WTA). Turneul se va încheia cu meciul demonstrativ de dublu mixt, care va opune perechile Simona Halep/Horia Tecău, respectiv Marius Copil/Gabriela Ruse.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri