Menu
RSS
Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pensionari: Îi asigur că rămânem la fel de hotărâți cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pen…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Jandarmeria Galați caută ofițer psi…

Inspectoratul de Jandarmi...

Ciolacu, avertisment către operatorii de jocuri de noroc: Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență!

Ciolacu, avertisment către operator…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Polițiștii de aur ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați

Polițiștii de aur ai Inspectoratulu…

Mihai Tâmpeanu și Butură ...

Prev Next

Joi, 23 Iulie 2020 - Regional Press

Academia LIBERTY – GREENSTEEL, primii pași

LIBERTY Galați și Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați au făcut deja primii pași în crearea Academiei LIBERTY – GREENSTEEL. Cei doi parteneri au preliminat un prim set de inițiative de colaborare atât în cercetare științifică aplicată (inclusiv testări de specialitate), cât și pe plan educațional, în urma unei vizite și a unei discuții detaliate care au avut loc la sediul instituției de învățământ superior.

O delegație extinsă a Combinatului a vizitat numeroase laboratoare și puncte de micro - producție ale Universității și a explorat - alături de profesori și de cercetători - posibile domenii de interes comun din zone tehnice cum ar fi: robotică, automatizări, inginerie electrică, sudură și tăieri cu plasmă, protecție la coroziune, nano - tehnologii, protecția mediului, materiale polimerice și injectabile, precum și altele.

În cadrul unei conferințe de lucru cu conducerile facultăților tehnice, s-au avansat posibile aplicații ale unor studii și cercetări tehnice, cu aplicabilitate în procese ale Combinatului. De asemenea, s-a discutat și despre o întărire a schimbului de date privind profilul de pregătire academică, în vederea apropierii acestuia de necesitățile industriei și ale producătorului gălățean de oțel.

Citeşte mai departe ...

Ministerul Sănătății a întocmit criteriile de identificare a pacienţilor COVID-19 şi de externare a acestora

La nivelul unităţilor sanitare diagnosticarea virusului SARS-CoV-2 se realizează conform metodologiei INSP, prin recoltarea exsudatului nazofaringian şi/sau orofaringian pentru detecţia, prin metoda RT-PCR, a ARN SARS-CoV-2, respectând algoritmul de testare.

Internarea într-un spital, pentru oricare simptomatologie a unui pacient diagnosticat şi considerat vindecat după trecerea prin infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu poate fi condiţionată de rezultatul unui test pentru noul coronavirus.Externarea pacienților se va face în funcţie de anumite criterii clinice, se arată în ordin, scrie digi24.

Pacienţii asimptomatici fără modificări biologice, hematologice, radiologice şi fără factori de risc se vor transfera şi interna în unităţile de izolare şi tratament. Pacienţii asimptomatici pot fi externaţi după 48 de ore de la internare. Ei pot fi externaţi după o evaluare clinică şi paraclinică, cu condiţia izolării la domiciliu până la împlinirea celor 14 zile de la momentul internării. Pacienţii care au fost diagnosticaţi cu forma asimptomatică de COVID nu mai necesită testare după 14 zile de la diagnosticul iniţial. Aceştia pot desfăşura activităţi curente şi profesionale cu păstrarea distanţării şi purtării măştii acasă şi la locul de muncă pentru încă 10 zile. Monitorizarea stării de sănătate a pacientului pe perioada izolării la domiciliu se face de medicul de familie zilnic, prin sistemul de telemedicină. În cazul celor care nu au medic de familie, monitorizarea zilnică este efectuată de DSP.

Pacienţii asimptomatici cu factor de risc, precum şi pacienţii simptomatici care au forme uşoare vor fi internaţi în spitale de faza a 2-a sau suport. Aceştia pot fi externaţi după minimum 10 zile de la internare, cu lipsa febrei şi ameliorarea simptomatologiei pentru cel puţin 72 de ore. Testarea de control se va efectua în ziua a 8-a de la internare.

Pacienţii simptomatici cu forme medii sau severe vor rămâne în spitale de faza 1 sau a 2-a care au în structură secţii de terapie intensivă sau în spitale suport, în cazul în care spitalele de faza 1 sau 2 nu au ATI. Internarea trebuie să dureze până când sunt îndeplinite toate criteriile următoare: cel puţin 14 zile de la debutul simptomelor, lipsa febrei pentru cel puţin 72 de ore şi ameliorarea simptomatologiei.

Testarea de control se va efectua după îndeplinirea acestor criterii. Pacienţii cu rezultat pozitiv la testul de control pot fi externaţi dacă medicul curant consideră oportun pe baza criteriilor clinice, cu indicaţii de izolare la domiciliu sau la o altă locaţie, pentru o perioadă stabilită de medicul curant.

Pacienţii care prezintă dispnee după externare trebuie monitorizaţi în continuare în servicii de pneumologie, cu controale regulate ale funcţiei pulmonare, CT, test de mers, se mai arată în ordin.

Citeşte mai departe ...

Ministrul Educației:"Evaluarea cadrelor didactice pentru felul în care au desfășurat orele online se realizează până la 31 august"

Evaluarea cadrelor didactice pentru felul în care au desfășurat orele online se realizează până la 31 august, anunță ministrul Educației, Monica Anisie, potrivit RFI. "Eu zic că întotdeauna este loc de mai bine și de aceea, această formare a profesorilor sper să îi mobilizeze, în așa fel încât începând cu anul școlar și universitar 2020-2021 să se realizeze lecții de calitate, fie lecții față în față, fie lecții online. Bineînțeles că va exista o formă de evaluare. A existat și acum. Am avut un ordin de ministru, prin care am modificat inclusiv fișa de evaluare a profesorilor. Această evaluare se realizează până la data de 31 august, când se încheie anul școlar", transmite Monica Anisie.

Citeşte mai departe ...

Preşedintele interimar al PSD:"Toate aberațiile pe care le-au făcut în ultimele 9 luni, de când au venit la guvernare, se întorc acum împotriva lor!"

"Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu: "Toate aberațiile pe care le-au făcut în ultimele 9 luni, de când au venit la guvernare, se întorc acum împotriva lor! Când în locul unui specialist, numești o rubedenie, când în loc de echipamente pentru personalul medical, ești preocupat doar de șpaga care îți revine din ultima achiziție, când comunicările oficiale despre pandemie au la bază doar interesul electoral, acestea sunt rezultatele! Au scăpat total de sub control situația! De aceea și doboară în fiecare zi record după record la capitolul persoane infectate!

Ministrul Tătaru încearcă din răsputeri să bage sub preș prostia și inconștiența conducerii DSP București care au dus la dezastrul de la căminul de bătrâni din sectorul 1 și la infectarea angajaților DSP.

-De ce? Pentru că PNL a plantat la șefia DSP București o rudă a unui ministru liberal în locul unui medic #epidemiolog.

-Rezultatul? O persoană a murit. Alți 30 de bătrâni sunt în spital acum, după ce DSP a refuzat să testeze. Alți angajați DSP sunt suspecți că ar fi luat și ei virusul. Au făcut harcea-parcea toate procedurile, au refuzat să facă ancheta epidemiologică, iar urmările sunt deosebit de grave și pot avea impact asupra sănătății întregii Capitale!

Tătaru trebuie să o demită ACUM pe șefa DSP București și să ia măsuri URGENT la căminul de bătrâni pentru a nu avea și mai mulți morți! Trebuie să testeze toți bătrânii, dar și personalul! Are toate pârghiile legale la dispoziție! Să tacă și să nu facă nimic ESTE O CRIMĂ!

Prostia ucide! Incompetența ucide! Și toți cei vinovați trebuie să plătească!", transmite PSD.

Citeşte mai departe ...

PSD:"Liberalii au oferit țării manipulare cinică în loc de comunicare cinstită și s-au trezit că pandemia le explodează în față!"

"PNL toacă 50 de milioane de euro pe o campanie de comunicare pe tema COVID, dar România deține acum recordul infectărilor în Europa. Au pierdut controlul asupra epidemiei, iar comunicarea lor a eșuat fiindcă:

-oricâtă reclamă ar plăti este inutilă dacă nu o probează și cu fapte, iar comportamentul lor public a devenit #ANTImodel pentru români;
-degeaba impun restricții, dacă nu dau și măștile promise celor nevoiași;
-este aberant să facă ședințe non-stop, dar apoi demnitarii liberali să refuze anchetele epidemiologice în țară.

Pandemia nu poate fi oprită cu vorbe goale! Guvernul PNL trebuie să treacă și la acțiuni #concrete.

#GuvernațiNUmaiManipulați!", transmite PSD.

Citeşte mai departe ...

Vlad Negoiţescu şi George Alexandru Vlad continuă la CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

Iubitorii baschetului gălăţean sunt interesaţi şi aşteaptă veşti de la CSM Galaţi, echipă ce ne va reprezenta oraşul în Lig Naţională. Antrenorul Florin Nini alături de conducerea administrativă caută cele mai bune soluţii în această perioadă pentru a forma un lot cu care să nu se facă de râs din toamnă în confruntările cu granzii campionatului: U BT Cluj Napoca, CSM Oradea, CSU Sibiu, etc. Astfel, Vlad Negoiţescu, un jucător important în angrenajul echipei în ultimul sezon a decis să continue la gruparea din oraşul de la Dunăre. Negoiţescu, 29 ani, 204 cm, evoluează pe poziţia 3-4 şi a jucat 19 meciuri în campionatul scurtat de pandemie cu următoarele medii statistice: 10,4 puncte, 4,5 recuperări, 1,3 assists, 1,4 intercepţii, 0,4 capace în cele 23,9 minute pe meci pentru 12,3 indice de eficenţă. „Nego” a realizat procentajele: 52,9% la 2 puncte, 40,5% la 3 puncte şi 75% la linia de fault. În aceeaşi situaţie se află şi George Alexandru Vlad, 20 ani, care anul trecut a cucerit titlul de campiona cu CSM Galaţi la categoria Under 20. În sezonul 2019-2020, Vlad a realizat ca medii statistice în cele 19 partide: 6,4 puncte, 2,5 recuperări, 3 pase decisive în aproape 23 minute pe meci. Alex a avut 58,5% la aruncări de 2 puncte, 34,4% la cele de la 3 puncte şi 58,3% la libere pentru 8,5 eficienţă. Deasemeni, a fost parafat şi un transfer nou, este vorba de Rareş Ardelean, 19 ani, care a fost adus de la CSM Sighetu Marmaţiei. Din lotul echipei gălăţene mai face parte şi Marius Ciotlăuş, jucător transferat de la BCM U FC Argeş Piteşti.

Citeşte mai departe ...

Aparatul de testare pentru depistarea Sars Cov 2 de la Spitalul de Boli Infecțioase nu poate fi folosit. Se așteaptă soluții de la Ministerul Sănătății

Patru aparate de tipul PCR Real Time, aflate în dotarea unor spitale din orașul Galați nu pot fi folosite sau funcționează sub capacitatea de testare. Acestea întâmpină probleme juridice și de aprovizionare cu consumabile. Autoritățile gălățene au cerut sprijinul Ministerului Sănătății, dar acesta nu a venit.

În orașul Galați există patru aparate PCR RT. Două se află la Spitalul Județean fiind cumpărate de Consiliul Județean și de Ministerul Sănătății, iar celelalte sunt la Spitalul de Copii (achiziționat de Primăria Galați) și la Spitalul de Boli Infecțioase. Ultimul menționat a fost trimis la Galați de Ministerul Sănătății, dar nu poate fi folosit deoarece Guvernul nu a plătit Companiei Naționale Unifam contravaloarea echipamentului. Consiliul Județean Galați a dotat aparatul cu o linie modernă de testare și acum așteaptă ca Ministerul și compania Unifarm să ajungă la un consens. Culmea, ministerul a acreditat aparatul, în timp ce Consiliul Județean s-a oferit, fără succes, să plătească factura emisă de Unifarm.

„Ne bucurăm că Ministerul Sănătății a dat avizul de funcționare pentru PCR-ul de la Infecțioase, dar nu a rezolvat până în momentul de față forma juridică a acestui aparat. Compania Națională Unifarm a transmis către Ministerul Sănătății adresă prin care solicită contravaloarea sumei din factură, întrucât nu a fost atribuit cu titlu gratuit. Deci, Unifarmul a trimis din nou către minister să achite aparatul. Spitalul nu are cum să achite acest aparat pentru că nu a făcut solicitare pentru el. Dacă am avea cadrul legal, am aloca bani și l-am plăti. Noi am alocat bani pentru ca linia de testare să fie completă, dar nu putem achita aparatul”, a declarat miercuri președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

De la începutul epidemiei, în Galați au fost făcute aproape 15.000 de teste pentru depistarea Covid 19.

Citeşte mai departe ...

Secția Terapie Intensivă a Spitalului Județean Galați va fi suplimentată cu 9 paturi în urma unei investiții a Consiliului Județean

Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Galați va fi extinsă. Conducerea Consiliului Județean Galați a decis să achiziționeze, în regim de urgență, ventilatoare mecanice portabile. 9 aparate vor sosi la Galați și vor fi folosite pentru a suplimenta capacitatea de paturi pentru bolnavii de Covid 19 aflați în stare critică.

Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean are 45 de paturi. Dintre acestea doar 7 sunt utilizate pentru bolnavii de Covid. După sosirea  ventilatoarelor mecanice portabile, numărul de locuri pentru persoanele infectate va ajunge la 14, anunță reprezentanții Consiliului Județean Galați.

„Noi am încheiat procedura de achiziție, cred că în câteva zile vor veni  ventilatoarele portabile pentru secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean Galați. Noi am alocat bani de la Consiliul Județean să se achiziționeze 9 ventilatoare mobile, astfel vom dubla capacitatea de Terapie Intensivă Covid”, a anunțat președintele CJ Galați, Costel Fotea.
În ultimele cinci luni 1729 de gălățeni s-au infectat cu Covid 19, iar 112 au murit.

Citeşte mai departe ...

Răzvan Olteanu, jucător CSM Arcada: „Am ales să vin la Galaţi datorită seriozităţii şi profesionalismului pe care clubul le oferă”

  • Publicat în Sport

CSM Arcada Galaţi a dominat voleiul din România în ultime două sezoane, când şi-a adjudecat de două ori titlul de campioană, a jucat finala Cupei României şi a câştigat Supercupa României. Antrenorul Sergiu Stancu şi staff-ul său au decis să continue şi împreună cu conducerea administrativă a clubului au reuşit o campanie de transferări bogată. Un transfer important este cel al lui Răzvan Olteanu, un jucător de bază al Naţionalei României. „Sunt foarte încântat de această schimbare, am ales să vin la Galaţi datorită seriozităţii şi profesionalismului pe care clubul le oferă. Pentru sezonul următor, obiectivul meu personal este să mă autodepăşesc, încă mai am multe de învăţat, şi după discuţia pe care am avut-o cu Sergiu (n.r. Sergiu Stancu, antrenor CSM Arcada) am ştiut instinctiv că la Galaţi ar fi un mediu foarte bun pentru a-mi depăşi limitele. Aştept cu nerăbdare să începem pregătirea şi să-mi cunosc noii colegi , a fost o pauză prea lungă ...”, ne-a declarat internaţionalul Răzvan Olteanu.

Citeşte mai departe ...

12 cadre medicale de la Spitalul de Copii, infectate cu coronavirus. Secția Pediatrie II, închisă

Un nou focar de COVID-19 a apărut la Spitalul de Copii Sf. Ioan din Galați. 12 cadre medicale au fost testate pozitiv, iar o secție a unității a fost închisă pentru dezinfecție totală.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au început o anchetă epidemiologică, iar tot personalul unității urmează să fie testat pentru COVID 19. De asemenea, Secția Pediatrie II a fost închisă pentru dezinfecție.

Un alt focar a fost reactivat la Serviciul Județean de Ambulanță Galați. Trei angajați au fost confirmați pozitiv, iar  alți trei au fost trimiși în izolare la domiciliu.

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri