Menu
RSS
Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pensionari: Îi asigur că rămânem la fel de hotărâți cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pen…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Jandarmeria Galați caută ofițer psi…

Inspectoratul de Jandarmi...

Ciolacu, avertisment către operatorii de jocuri de noroc: Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență!

Ciolacu, avertisment către operator…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Polițiștii de aur ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați

Polițiștii de aur ai Inspectoratulu…

Mihai Tâmpeanu și Butură ...

Prev Next

Duminică, 26 Iulie 2020 - Regional Press

Admiterea la liceu, etapa a II-a

Inspectoratul Şcolar Galaţi a făcut publică lista locurilor libere la a doua etapă de admitere la liceu 2020.

În total sunt 320 de locuri, dintre care 138 sunt cele speciale pentru romi neocupate, 13 pentru elevii cu CES şi 169 eliberate de cei care nu şi-au depus dosarul pentru confirmarea admiterii din etapa I.

Conform calendarului, în perioada 25-30 iulie se completează fişele cu opţiuni. Admiterea se face în ordinea mediilor şi a opţiunilor, cu precizarea că se respectă ultima medie de admitere cu care s-a intrat în prima etapă.

Dintre cei aproape 300 de elevi nerepartizaţi în prima etapă, 28 absolvenți de gimnaziu au medii peste 8,00.

Lista locurilor libere poate fi consultată pe site-ul isj.gl.edu.ro.

Citeşte mai departe ...

Rafila, despre începerea școlii: "Simulările trebuie să înceapă de acum"

Simulările pentru anul școlar care va începe la 14 septembrie ar trebui să înceapă de acum, iar o clasă fizică ar trebui să aibă 15 elevi, spune profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și unul dintre principalii comunicatori oficiali în criza COVID-19, prezent la Digi24.

„Să nu încercăm să îi transformăm în nişte cititori de tablete și o interacțiune virtuală. Ei trebuie să interacţioneze unul cu celălalt. O să mai limităm, nu o să interacţioneze cu colegii din alt an, de exemplu, dar copiii din aceeaşi clasă trebuie să fie colegi, trebuie să discute unul cu celălalt, trebuie să se stimuleze, să reușească să realizeze activitățile didactice și prin prezența profesorului sau învățătorului”, a declarat Alexandru Rafila.
„Trebuie măsuri flexibile, nu există două şcoli la fel. Riscul epidemiologic nu e similar. Am şcoli unde am 15 elevi într-o clasă, am şcoli unde am 40 de elevi într-o clasă. Deci fiecare şcoală ar trebui să poată să îşi organizeze un program de învăţământ care să fie corelat cu posibilităţile şi cu evaluarea de riscuri din şcoala respectivă. Ar trebui să le dăm două- trei-patru variante, iar una dintre ele să fie adoptată de o anumită şcoală”, a mai transmis Rafila.

„Cred că o clasă fizică ar trebui să aibă 15 elevi. Băncile sau mesele la care sunt aşezaţi aceşti elevi ar trebui să fie undeva la 1,5 metri una de cealaltă. Adică copiii să fie la această distanță unul de celălalt, că mai există și dimensiunea băncii.

Cred că este important să limităm, cât este posibil, interacţiunea copiilor din clase diferite, pentru că dacă apare într-o clasă un caz, să nu mai avem niciun fel de problemă. Pot să iasă din clasă, dacă găsim o soluţie de decalare a pauzelor şi lucrul acesta cred că este perfect posibil, să ai la 10 minute interval pauzele, nu este o problemă”.

„Şcolile care au un număr mic de elevi şi pot să respecte aceste condiţii, pot să îşi desfăşoare programul normal fără niciun alt fel de probleme, în afară de igienă, distanţă, mască”, a arătat profesorul Rafila.

„În orice caz, aceste clase mari cu 30-35-40 de elevi, cu siguranţă nu vor putea funcţiona în această structură”, a subliniat profesorul Rafila.

 

Citeşte mai departe ...

Romașcanu, PSD: "Vom lua măsuri, astfel încât, în cel mai scurt timp, printr-o moţiune de cenzură, acest Guvern toxic să plece acasă"

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat că PSD va lua măsuri, astfel încât, în cel mai scurt timp, printr-o moţiune de cenzură, Guvernul să plece acasă şi că Executivul este singurul responsabil pentru situaţia României din punct de vedere pandemic şi economic, transmite Agerpres.

„Singurul responsabil pentru situaţia dezastruoasă a Romaniei din acest moment, atât din punct de vedere pandemic, cât şi din punct de vedere economic, este Guvernul Orban. (…) E inutil probabil să le cerem demisia lor, să cerem demisia miniştrilor, să cerem să fie demisă şefa DSP din Bucureşti. Vom lua măsuri, astfel încât, în cel mai scurt timp, printr-o moţiune de cenzură, acest Guvern toxic să plece acasă”, a spus Romaşcanu, duminică, într-o conferinţă de presă, susţinând că premierul Ludovic Orban e „un accelerator de pandemie”.

„Starea de alertă a fost un argument de a amâna depunerea unei moţiuni de cenzură, având în vedere că nu era firesc să facem un asemenea gest politic, dar faptul că vine data de 1 august, când trebuie dublate alocaţiile, anunţurile constante de încălcare a legii pensiilor ne vor face ca, în foarte scurt timp, să depunem această moţiune, chiar dacă este stare de alertă. Suntem capabili ca, până la trecerea moţiunii, să putem prezenta preşedintelui o propunere de premier, un Guvern şi un program economic pentru această perioadă” a mai declarat Lucian Romaşcanu.

„Se închide o săptămână neagră a incompetenţei Partidului Naţional Liberal, o săptămână a recordului nefast de peste 1.000 de noi cazuri de îmbolnăvire COVID pe zi (…), în care au murit oameni şi pentru că buna funcţionare a unor instituţii vitale, precum DSP Bucureşti, a fost compromisă de managementul catastrofal şi manevrele unei politruce liberale”, a susţinut Romaşcanu.

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu:"Am strâns 202 de semnături pentru moțiunea de cenzură la adresa Guvernului"

Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, preşedintele interimar al PSD a afirmat că Guvernul liberal este „un eşec politic” şi anunţă că PSD nu va mai aştepta ieşirea din starea de alertă, ci va depune moţiunea de cenzură în cursul lunii august:

„Au vrut să folosească politic această pandemie, atât au putut ei, şi în acest moment s-a ajuns la o lipsă totală de credibilitate. Lipsa de transparenţă din trecut şi faptul că trebuia de la început să testeze cât mai mulţi oameni a dus la această lipsă de credibilitate totală. Guvernul Orban este un eşec politic, cred că cel mai mare post decembrist, pentru că au făcut totul într-o logică electorală. (...) Nimeni nu a făcut un apel la toate forţele politice pentru a se face un anumit tip de comunicare, iar Guvernul Orban a dorit să facă o manipulare în interes politic acestei pandemii. Am decis ca în luna august să depunem moţiune de cenzură. Haos mai mare decât este acum nu poate exista atât în gestionarea pandemiei cât şi în economie. (...) Decizia este clară: vom depune moţiune de cenzură pentru că nu putem crea un haos mai mare decât este acum” a afirmat Marcel Ciolacu duminică după amiază, la Antena 3.

„Ne bazăm pe voturile PSD, deja am strâns 202 semnături, până La 233 avem discuţii cu toţi partenerii politici din Parlament. (...) Eu zic că, categoric, moţiunea va trece” a adăugat Ciolacu.

Citeşte mai departe ...

Mihai Tudose: "România se sufocă, numai Guvernul respiră uşurat că nu se mai pot ţine alegeri"

Fostul premier PSD Mihai Tudose lansează un atac la adresa Guvernului Orban, acuzându-l că nu a gestionat bine criza sanitară. Acesta susţine că în loc să cumpere ventilatoare, Guvernul a preferat să dea bani presei ca să o mituiască.

Mămăliga albastră....

De la o zi la alta, situaţia infectărilor cu coronavirus devine tot mai gravă, iar Guvernul ne spune deja că nu mai sunt locuri la terapie intensivă şi că ventilatoarele pulmonare sunt insuficiente. Perspectiva devine brusc sinistră.
Dar cine a împiedicat Guvernul, de jumătate de an, să achiziţioneze suficiente ventilatoare?

Nu-mi spuneţi că opoziţia e de vină, că nu cred că au şi putut să spele cuiva creierul. Chiar dacă Guvernul PNL bagă bani grei în propagandă, chipurile anti-pandemie: 50 de milioane de euro sunt date presei în numele campaniei de informare a populaţiei!
Asta nu e nicicum mită electorală, nuuuu, e despre reţete de colivă cu efect anti-virus.
Că pandemia a scăpat de sub control, de eficientă ce e campania...

Ieri s-au împlinit 6 luni de la primul caz de Covid-19 confirmat în Europa, în Franţa. Acum 5 luni, Italia raporta primii morţi. Acum 4 luni, UE a creat cadrul de acordare flexibilă de ajutoare de stat, în special pentru producţia de echipamente medicale. Acum 3 luni, era mare tam-tam că România va găzdui rezerva strategică de materiale medicale a UE.
De fapt, noi ce-am păzit în timpul ăsta?

La 16 aprilie, premierul Ludovic Orban declara: “Vrem să reuşim fie achiziţionarea, fie producerea în România - de preferat producerea în România - a cel puţin 2.000 de ventilatoare cu care să dotăm secţiile de terapie intensivă ale spitalelor".

2000 de ventilatoare costă aproximativ 50 de milioane de euro. Bani au fost şi sunt, de vreme ce se duc spre presă!
Şi aici e loc de o altă discuţie... dacă de 50 mil de euro Guvernul a ,,produs” doar stupidă şi insuficienta poartă-mască-şi-spală-te-pe-mâini... Eu zic că era loc de o ”producţie” mai de impact cu imagini din terapie şi mărturii ale celor ce au trecut prin calvar...gen iată cam ce poţi să păţeşti...

Vasăzică producţie ioc, relansarea economiei a murit la reanimare, achiziţii suspecte, vid ori bâlbe legislative în serie... Şi evident marea realizare cotidiană: şi azi am reuşit să mai împrumutăm câteva miliarde. E dobânda mare de tot, dar e un mare succes... şi mai luăm şi mâine!
Morala? Cetăţenii şi opoziţia sunt de vină.

România se sufocă, numai Guvernul respiră uşurat că nu se mai pot ţine alegeri. Că asta i-a fost PNL-ului grija anul ăsta: ba anticipate, ba alegeri la termen....ba să vedem dacă nu cumva ne e mai bine nouă PNL-ului să facem alegerile mai încolo, când poate ne mai revenim...
Cât despre ţară, Dumnezeu cu mila, căci ceea ce avem acum e o maşină cu vreo 3 volane, 6 claxoane, 5 roţi, fără motor şi împinsă la deal cu o funie....

P.S. Nu uitaţi să purtaţi mască... începe să pută...., scrie, pe Facebook, Tudose.

Se pare că acuzaţiile europarlamentarului ex Pro-România - actualmente PSD - vin în condiţiile în care numărul de noi cazuri a crescut şi unele spitale au transmis deja că sunt pline.

Citeşte mai departe ...

Simona Halep s-a retras de la turneul de la Palermo

  • Publicat în Sport

Simona Halep, numărul 2 mondial, a renunţat să participe la turneul WTA de la Palermo din cauza carantinei obligatorii impuse în Italia pentru orice persoană care vine din România sau Bulgaria, au anunţat, duminică, organizatorii turneului, citaţi de AFP. „Având în vedere creşterea recentă a numărul cazurilor de Covid-19 în România şi anxietăţile mele referitoare la zborurile internaţionale, am luat decizia de a mă retrage de la Palermo. Vreau să mulţumesc directorului turneului şi ministrului Sănătăţii pentru toate eforturile făcute”, a anunţat Simona Halep pe Twitter. Conform organizatorilor turneului, această decizie, care le-a fost comunicată prin intermediul managerului jucătoarei române, Virginia Ruzici, este legată de carantina impusă în Italia tuturor persoanelor care s-au aflat în România sau Bulgaria în precedentele 14 zile. „Noi eram optimişti ieri (sâmbătă) şi am informat staff-ul Simonei Halep în legătură cu faptul că jucătorii şi jucătoarele profesioniste nu s-ar supune acestei carantinei. Dar staff-ul lui Halep ne-a comunicat decizia sa, care strică toate eforturile noastre. Noi suntem trişti şi profund decepţionaţi", a precizat Oliviero Palma, directorul turneului de la Palermo.

Citeşte mai departe ...

Pe filiera bulgară: coordonatoarea Naţionalei Under 23 a semnat cu CSU Belor

  • Publicat în Sport

Conducerea echipei gălăţene, care a ocupat locul 6 în ultima ediţie a Diviziei A1 la volei feminin s-a orientat pe filiera bulgară în campania de transferări. Cea de-a treia jucătoare din ţara vecină care va evolua sub bagheta antrenorilor Bogdan Paul şi Florin Vasile Bosi este Mirela Shahpazova, 22 ani, 175 cm, care evoluează pe postul de ridicătoare şi a fost adusă de la campioana Bulgariei, VC Maritza, echipă ce a evoluat în sezonul 2019-2020 în grupele CEV Champions League alături de Dinamo Moscova - Rusia, RC Cannes - Franţa sau Uralochka NTMK. Mirela este componentă a Naţionalei Bulgariei Under 23. După toate probabilităţile, lotul va fi completat în cel mai scurt timp cu încă o jucătoare. Reunirea este programată pe 29 iulie iar după câteva antrenamente de reacomodare la efort efectuate în Galaţi, din 3 august se va pleca într-un stagiu de pregătire centralizată la Cheile Grădiştei.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri