Menu
RSS
Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pensionari: Îi asigur că rămânem la fel de hotărâți cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pen…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Jandarmeria Galați caută ofițer psi…

Inspectoratul de Jandarmi...

Ciolacu, avertisment către operatorii de jocuri de noroc: Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență!

Ciolacu, avertisment către operator…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Polițiștii de aur ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați

Polițiștii de aur ai Inspectoratulu…

Mihai Tâmpeanu și Butură ...

Prev Next

Luni, 27 Iulie 2020 - Regional Press

Președintele interimar al PSD: "Orban trebuie să prezinte țării un plan detaliat pentru gestionarea pandemiei, începerea școlii și organizarea alegerilor"

Președintele interimar al #PSD Marcel Ciolacu: "Orban trebuie să prezinte țării un plan detaliat pentru gestionarea pandemiei, începerea școlii și organizarea alegerilor. Doar vorbele nu mai ajung!

Românii nu au cum să creadă o guvernare care a pierdut total controlul pandemiei și pune carul înaintea boilor. PNL a intrat în campanie electorală înainte de a convinge românii că alegerile locale pot fi organizate fără riscuri. Se chinuie să încropească alianțe politice în loc să se alieze cu cetățenii pentru a depăși vârful pandemiei. Iar începerea în siguranță a școlii ar fi un bun exemplu că Guvernul poate organiza și alegerile. Din păcate, n-au o strategie serioasă, doar bâlbele miniștrilor care se bat cap în cap.

De aceea, împreună cu președintele Senatului – Robert Cazanciuc, am scris astăzi premierului Orban că trebuie să vină în Parlament să ne arate cum poate stăpâni pandemia. Altfel, Guvernul PNL riscă alegerile, școala și întreaga economie! #Guvernați, NU mai mimați!", transmite PSD.

Citeşte mai departe ...

Alegeri online pentru conducerea Consiliului Național al Elevilor

Consiliul Naţional al Elevilor organizează online, săptămâna aceasta, alegerile pentru mai multe posturi din biroul executiv al organizației, inclusiv cel de președinte, potrivit unui comunicat citat de Agerpres. Votul are loc în cadrul Adunării generale, programată să aibă loc online între 29-31 iulie.
Alegerile se desfășoară într-o perioadă cu activitate mai intensă pentru organizație, care în ultimele zile a presat să ia parte la negocierile pentru noile planuri-cadru, a lansat un raport-sinteză cu poziții ale elevilor și statistici despre școala în mediul rural și au inițiat o campanie de presare a autorităților, înaintea alegerilor locale. Antonia Pup, preşedintele Consiliului, citată în comunicat:

“Pentru prima dată în istoria Consiliului Naţional al Elevilor, elevii din întreaga ţară vor putea participa la alegerile online din cadrul structurii, cunoscându-şi astfel viitorii reprezentanţi. Fiecare participant la această dezbatere va putea adresa întrebări, ne dorim ca procesul să fie unul transparent şi participativ. Digitalizarea ne-a oferit ocazia să venim aproape de elevii pe care îi reprezentăm. Avem o datorie morală de a transparentiza acest proces din cadrul Consiliului Naţional al Elevilor: intrăm în normalitate, iar dacă solicităm autorităţilor transparenţă, ni se pare normal să fim cei care oferă un exemplu în această direcţie”.

Citeşte mai departe ...

PSD:"După motivarea Curții Constituționale, Iohannis trebuie să promulge dublarea alocațiilor!"

"După motivarea Curții Constituționale, Iohannis trebuie să promulge dublarea alocațiilor! Iar Cîțu să le plătească, nu doar să facă împrumuturi enorme pe spinarea generațiilor viitoare!

Dacă tot le vorbesc românilor despre respectul legii, să înceapă prin a respecta ei înșiși legile: alocațiile trebuie dublate, nu mărite cu 15-20 de lei, cum vor Cîțu și Orban. Este umilitor să le arunci copiilor niște mărunțis în rate, timp de 5 ani, spunând că nu sunt bani - asta după ce ai furat miliarde prin licitații aranjate în plină pandemie!

Iohannis se laudă cu 80 de miliarde de euro de la Bruxelles, iar Cîțu anunță non-stop împrumuturi pe care le vor plăti copiii de azi. Lăsați aberațiile, #dublați alocațiile!", transmite PSD.

Citeşte mai departe ...

Social-democrații:"Guvernul PNL pierde nu doar încrederea românilor, ci și a investitorilor străini. Minciunile și hoția îngroapă economia!"

"Guvernul PNL pierde nu doar încrederea românilor, ci și a investitorilor străini. Minciunile și hoția îngroapă economia!

După firmele românești, și corporațiile străine pregătesc concedieri de minim 10% din personal, începând din septembrie. Deși le-a promis non-stop sprijin financiar marilor investitori, PNL i-a păcălit grosolan, la fel ca și pe antreprenorii autohtoni. Iar lipsa lor de încredere în puterea liberală se vede: în guvernarea PSD se adunau miliarde de euro anual din investiții, acum firmele străine nu doar că nu investesc, ci își retrag banii din România!

Singurul lucru cert în guvernarea Iohannis-Orban este creșterea galopantă a șomajului și prăbușirea nivelului de trai. PNL a scăpat de sub control pandemia și a distrus și economia!

#Guvernul VID", transmite PSD.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: Guvernul Orban trebuie să plece pentru că a eşuat să atragă cetăţenii de partea sa

Președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a afirmat că Guvernul Orban trebuie să plece deoarece nu a reuşit să convingă cetăţenii să fie alături de Executiv în lupta cu pandemia. El a adăugat că „frica, amenzile şi ameninţările nu vor putea înlocui niciodată măsurile corecte şi comunicarea transparentă şi credibilă”.

„Guvernul Orban trebuie să plece pentru că a eşuat să atragă cetăţenii de partea sa în lupta cu pandemia. Frica, amenzile şi ameninţările nu vor putea înlocui niciodată măsurile corecte şi comunicarea transparentă şi credibilă. Oamenii nu mai dau doi bani pe ce zic Orban şi miniştrii lui de carton”, a scris Marcel Ciolacu luni pe Facebook. 

Motivele pentru care Cabinetul Orban trebuie să plece, în opinia lui Marcel Ciolacu:

„Au şi motive:

Măştile gratuite pentru persoane vulnerabile – #ZERO

Marea testare naţională care trebuia să înceapă la 1 iunie – #ZERO (doar Gabi Firea trebuia blocată ca nu cumva bucureştenii să ştie exact care este situaţia în oraşul lor...)

Măştile produse intern de ROMARM – #ZERO (doar Orban este fericitul singur deţinător al unei măşti prototip)

400 de ventilatoare care trebuiau să ajungă ”în două săptămâni” – #ZERO (dar acum urlă peste tot că nu mai sunt paturi la ATI)

Cetăţeni testaţi cu cele 2 milioane de kituri de testare anunţate de Orban că au fost luate de UNIFARM – #ZERO (probabil nu s-au înţeles la şpagă...)

Laptopuri şi tablete pentru copii şi profesori – #ZERO (dar continuă să se facă de râs cu şcoala online, când o treime dintre copii nu au acces la internet...)”, a scris Marcel Ciolacu. 

Marcel Ciolacu a anunţă că în mod „categoric” social-democraţii vor introduce în luna august moţiunea de cenzură la adresa Guvernului condus de Ludovic Orban.

Citeşte mai departe ...

VIDEO Adunare religioasă ilegală cu peste 200 de oameni, în plină epidemie de COVID-19

Oadunare ilegală religioasă cu peste 200 de participanți a avut loc duminică în comuna gălățeană Umbrărești. Polițiștii au întrerupt evenimentul deoarece participanții nu respectau normele de protecție impuse în timpul epidemiei de Covid 19. În plus, organizatorul întrunirii a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 15.000 de lei, iar alți 15 participanți au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 2500 de lei, fiecare.

Polițiștii s-au autosesizat după ce au văzut o transmisiune pe Facebook a evenimentului religios.Mai multe echipaje ale Poliției s-au deplasat la fața locului și au început cercetările.

„După apariția imaginilor în spațiul public, pe un site de socializare, polițiștii s-au autosesizat și au stabilit că, la data de 26 iulie a.c., în intervalul orar 18.00 -21.00, în curtea locuinței unui bărbat, de 27 de ani, din comuna Umbrărești, ar fi fost organizată o întrunire cu caracter religios, la care au participat mai mult de 200 de persoane.
Întrucât s-a constatat nerespectarea legislației în vigoare cu privire la interdicțiile organizării de activități în spații deschise, polițiștii au aplicat mai multe sancțiuni contravenționale. Astfel, organizatorul întrunirii a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 15.000 de lei, iar alți 15 participanți, identificați până în prezent, au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 2500 de lei, fiecare.”, a anunțat IPJ Galați.

Citeşte mai departe ...

Conducerea FC Barcelona e convinsă că Messi va semna un nou contract

  • Publicat în Sport

Agenţia Reuters transmite că Josep Maria Bartomeu, preşedintele clubului spaniol de fotbal FC Barcelona, a declarat că „nu are nicio îndoială'' că starul argentinian Lionel Messi va semna un nou contract cu vicecampioana Spaniei. Messi, al cărui contract expiră în 2021, şi-a etichetat echipa ca „slabă'' şi „inconsistentă'', după ce catalanii au pierdut titlul în faţa lui Real Madrid. „Messi a spus de multe ori că vrea să se retragă aici şi nu am nicio îndoială că va semna din nou'', a declarat Bartomeu pentru El Mundo Deportivo. În ceea ce-l priveşte pe brazilianul Neymar (PSG), care îşi doreşte să revină pe Camp Nou, Bartomeu a explicat că transferul este posibil numai prin intermediul unui schimb de jucători. „Acum luăm decizii şi jucătorilor, dacă nu vin ca parte a unui schimb de jucători, le va fi foarte dificil să vină la noi'', a adăugat Bartomeu.

Citeşte mai departe ...

O seră de plante exotice se construiește la Galați

Lucrările la sera plantelor exotice din cadrul Grădinii Botanice de la Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați sunt în toi. În prezent, constructorul acționează asupra scheletului metalic pe care îl transformă în structura viitoarei sere. La final, în interior vor fi mii de plante exotice.

Sera de plante exotice este o lucrare comandată de Consiliul Județean Galați care costă aproximativ 3 milioane de euro. Obiectivul va fi unul de interes pentru comunitate, dar și pentru județele învecinate, și va elimina scheletul metalic inestetic, abandonat de zeci de ani.

„Se lucrează la transformarea scheletului metalic din curtea #Grădinii #Botanice într-o seră modernă, în care vor fi aduse mii de plante exotice din toate colţurile lumii. Abandonat de mai bine de două decenii, scheletul metalic este acum curăţat şi reabilitat complet, după care se vor monta profilele pentru geamurile speciale care vor acoperi sera. În noua seră, gălăţenii vor putea admira palmieri de peste 20 de metri înălţime, arbori de cafea, cocotieri, specii de aloe sau sute de plante mediteraneene. Noua seră va intra cu siguranţă în topul celor mai frumoase locuri din Galaţi”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Noua seră a Grădinii Botanice va fi gata până la finalul anului.

Citeşte mai departe ...

Apă Canal SA Galați anunță lucrări de investiții. În ce zonă va fi oprită furnizarea apei potabile

  • Publicat în Social

Oprire apă potabilă în data de 28 iulie pe str. Domnească (tronson str. Mr.Iancu Fotea - str. Gării)

În cadrul lucrărilor de investiții executate de Primăria Municipiului Galați, lucrări care fac parte din obiectivul de investiții “Modernizare str. Domnească - Reabilitare rețea apă potabilă Dn400mm, tronson str. Brigadierilor – str. Eroilor și Dn250mm + Dn200mm, tronson bloc N6 – Magazin Winmarkt”, în data de 28.07.2020 DREAMS RIVIERA S.R.L. va executa lucrări de cuplare și punere în funcțiune conductă nouă de apă în str. Domnească, pe tronsonul cuprins între str. Universității și str. Eroilor, cuplare branșamente aferente și înlocuire vane Dn400mm si Dn600mm în str.Eroilor. Pentru execuția acestor lucrări s-a solicitat sistarea apei, lucrările fiind imposibil de executat în alte condiții.
În consecință, în data de 28.07.2020, între orele 08.00–22.00, se va întrerupe alimentarea cu apă potabilă în zona Centru – Domnească, fiind afectați următorii consumatori:
Blocurile: Modern, Select, P, 5U1, 5U2 – Centru-Domneasca; Cristal – str. Al.I.Cuza, TC, A, B, C, D, E, C1 – Parfumul Teilor, Miorița – str. Domnească și agenții economici aferenți acestora;
Abonații casnici, agenții economici și instituțiile din str. Domnească tronson: str. Mr. I. Fotea – str. Gării; str. Universității, str. Eroilor tronson: str. Domnească – str. N. Bălcescu, str. Aleea Trandafirilor;
Instituția Prefectului Județul Galați, Consiliul Județean Galați, Primăria Municipiului Galați, Teatrul Dramatic, Muzeul de Istorie, Universitatea Dunărea de Jos Galați, Centrul Cultural Dunarea de Jos, Grădinița Parfumul Teilor, Viața Liberă, Restaurant Olimpic, Restaurant Corso, CAR Pensionari, Regionala CFR Galați, PT Avantul.
Societatea Apa Canal SA Galați asigură numai asistența tehnică pe parcursul lucrărilor, execută manevrele specifice de golire/umplere rețea, închidere și deschidere vane, precum și spălarea rețelei de distribuție la finalizarea lucrărilor de cuplare executate de către constructor.
Societatea APA CANAL S.A. Galați va pune la dispoziția consumatorilor din zona afectată cisternă cu apă, amplasată in zona Teatrului Dramatic. Cereri suplimentare de asigurare cisternă pot fi făcute la Dispeceratul societății noastre, la numerele de telefon 0236/463294 si 0236/473380 int.133.
Ne cerem scuze față de consumatorii afectați de sistarea apei potabile, mulțumim pentru înțelegere și îi asigurăm că echipele care execută lucrările vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile într-un interval cât mai scurt de timp.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri