Menu
RSS
Rezultate excelente pentru gălățeni, la Istorie și Geografie

Rezultate excelente pentru gălățeni…

La Constanța, unde s-a de...

Oţelul îşi apără titlul de campioană

Oţelul îşi apără titlul de campioan…

Rezultatele Oţelului din ...

Ritualul spălării picioarelor, la Catedrala din Galați: o dovadă a iubirii aproapelui

Ritualul spălării picioarelor, la C…

În Joia Mare, Înaltpreasf...

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului: Vom avea confirmarea că am acţionat în direcţia cea bună dacă tinerii noştri îşi vor creiona aspiraţiile pentru viitorul lor aici

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului:…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pensionari: Îi asigur că rămânem la fel de hotărâți cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pen…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Prev Next

Vineri, 08 Octombrie 2021 - Regional Press

Reţeta de succes a antrenoarei emerite Andreea Maria Adam

  • Publicat în Sport

Cu siguranţă sunt multe aspecte ce ţin de sportul de performanţă care duc la ceea ce mulţi obţin după o viaţă dedicată sportului, dar astăzi vorbim despre marile realizări ce pot fi obţinute şi realizate şi de tinerii talentaţi şi dedicaţi în ceea ce ei numesc pasiunea lor. Este exemplul antrenoarei de la Clubul de Dans Sportiv Fantezia Galaţi , Andreea Maria Adam care la propunerea Federaţiei Române de Dans Sportiv, a primit recent din partea Ministrului Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, titlul de antrenor emerit pentru rezultate deosebite obţinute.
Andreea şi-a început activitatea ca sportiv la vârsta de 5 ani iar de la 16 ani şi-a dedicat timpul şi energia antrenoratului. La numai 17 ani a reuşit să se impună în elita antrenorilor la nivel naţional cu prima pereche dublă Campioană Naţională. În decursul acestor ani, Andreea a participat la cele mai importante congrese de specialitate în cele mai mari centre de pregătire din lume precum: WDSF Dancesport Academy Workshop – Rusia, WDSF Internaţional - Japonia, Internaţional Congress - Germania, Internaţional Congress - Italia, Internaţional Congress - Austria, World Open - Belgia, World Congress - SUA, WDSF - Letonia, World Congress - Spania, WDSF Dancesport Academy Workshop – Slovenia, etc.

O viaţă trăită prin sport, pentru sport!

Arbitru internaţional şi doctor în „Ştiinţa Sportului şi Educaţiei Fizice”, Andreea Maria Adam a reprezentat România împreună cu sportivii pe care i-a antrenat la 23 de ediţii ale Campionatelor Mondiale, 9 Campionate Europene, 1 Campionat Sud European şi o Balcaniadă. Are în palmares, ca antrenor, 7 medalii de argint la Campionatele Mondiale, 4 la Campionatele Europene şi o medalie la Balcaniadă, 4 medalii de bronz la Campionatele Mondiale şi 4 la Campionatele Europene. La toate acestea se adaugă şi 2 medalii de aur câştigate la Campionatul European şi Sud European pe echipe, unde sportivii României au reuşit să se impună fără echivoc. Datorită rezultatelor obţinute cu sportivii, atât pe plan naţional, cât şi internaţional, a fost desemnată de Federaţia Română de Dans Sportiv „cel mai bun antrenor al anului”, de mai multe ori, premiere ce a fost făcută de preşedintele Federaţiei Române de Dans Sportiv, Vasile Gliga, în cadrul Galelor Dansului Sportiv Românesc. Pe plan local a primit în anii 2011 şi 2017 Premiul Municipiului Galaţi, pentru cel mai valoros antrenor, cu cele mai multe medalii naţionale, europene şi mondiale, în lumea dansului sportiv. „Este o bucurie, un sentiment de satisfacţie, o onoare, asta simt. O recunoaştere pentru ceea ce am muncit şi am crezut în toţi aceşti ani. Această distincţie vine după 16 ani de antrenorat în sportul de performanţă. M-am dedicat sportivilor pe care i-am antrenat încă din prima zi. Am început în forţă şi am continuat în forţă. Ţin minte că primele rezultate mari au apărut la un an de la debutul meu în antrenorat, mai exact la 17 ani. Îmi amintesc şi acum primul titlu de dublii Campioni Naţionali şi prima calificare la Mondiale cu Mihai Paraschiv şi Andreea Toma. De atunci şi până în prezent am scris istorie, după cum spun mulţi. Eu doar am muncit şi am crezut în toţi sportivii mei, an de an, generaţie după generaţie, iar Clubul de Dans Sportiv Fantezia a fost cel mai prielnic loc pentru a face totul posibil. Am reuşit împreună cu echipa să creştem printre cei mai valoroşi sportivi din ţară şi din lume. Sunt recunoscătoare oamenilor cu care am muncit, am fost oneşti, uniţi, organizaţi, dedicaţi şi pasionaţi. Au fost oamenii care au crezut în mine, staff-ul Clubului de Dans Sportiv Fantezia a crezut în mine iar eu la rândul meu am crezut în ei. Nu ştiam unde mă va duce pasiunea asta pentru dans dar ce ştiu sigur e că eram mai încrezătoare ca niciodata ori de câte ori preluam un sportiv ca să îl formez pentru înalta performanţă. Mi-a reuşit şi ne-a reuşit, negreşit! Am dat totul, nu aveam cum să mergem decât în sus. Şi aşa a şi fost! Pe lângă toate premiile, medaliile, cupele, distincţiile, diplomele şi titlurile onorifice am adunat ce era mai important în vitrina noastră: euforie, bucurie, lacrimi de fericire, extaz şi lecţii importante de viaţă”, ne-a declarat Andreea Adam. 

 

Citeşte mai departe ...

Simpozionul Euro-Aliment, două decenii de existență

Ediția aniversară a 10-a a Simpozionului Euro-Aliment, organizată la fiecare doi ani de Facultatea de Științe și Inginerie Alimentară din cadrul Universității Dunărea de Jos Galați a fost inaugurată ieri de către rectorul Universității, profesorul Puiu Lucian Georgescu. Mesajul de deschidere poate fi urmărit pe site-ul simpozionului: www.euroaliment.ugal.ro.

Prima zi de Euro-Aliment Sympozion a început cu prezentări interesante, menite să conecteze actorii implicați în sectoarele agroalimentare din toată lumea.

Mesajul esențial al evenimentului Euro-Aliment 2021, în desfășurare la Facultatea de Științe și Inginerie a Alimentelor din cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați este: Alimentul conectează oamenii și împărtășește știința într-o lume rezistentă.

Au avut loc sesiuni de secțiuni paralele, cum ar fi:

  • tendințe și direcții de cercetare în știința alimentară,
  • tehnologie și nutriție într-o lume rezistentă,
  • strategii biotehnologice de inovare în bioeconomie,
  • știință în afaceri:
    • Networking New Models for Further Transition,
    • Food Safety într-o lume pandemică,
    • abordări durabile pentru reintegrarea subproduselor în bioproducte valoroase
    • abordări multidimensionale pentru acvacultură și resurse acvatice.
Citeşte mai departe ...

Oţelul are lotul decimat de Covid 19

  • Publicat în Sport

Valul patru al pandemiei de Covid 19 nu ocoleşte din păcate nici sportul gălăţean. După cele două cazuri depistate la echipa de baschet masculin CSM Galaţi, în cursul zilei de vineri, SC Oţelul a anunţat printr-un comunicat că jucătorii Alin Nica, Francois Yabre şi Alexandru Uţiu au fost depistaţi pozitiv la testarea SARS-CoV-2 antigen dinaintea partidei cu CS Făurei. Cei trei au efectuat retestarea PCR şi au fost confirmate primele rezultate, astfel încât a fost dispusă izolarea jucătorilor faţă de restul lotului, iar clubul a demarat toate procedurile legale pentru obţinerea avizului de a disputa jocul de sâmbătă. Partida SC Oţelul - CS Făurei, care contează pentru cea de-a şaptea etapă din Liga a III-a este programată sâmbătă, de la ora 15.00 pe stadionul Oţelul.

Citeşte mai departe ...

Halterele gălăţene se menţin în topul naţional. Alexandra Alexe şi Costel Carp au reuşit tripla la Naţionale

  • Publicat în Sport

Campionatul Naţional de haltere pentru seniori s-a desfăşurat la Oneşti. Şcoala de haltere gălăţene a confirmat şi cu acest prilej, sportivii de la CSU şi CSM Dunărea reuşind să cucerească 10 medalii dintre care şase de aur. Pe cea mai înaltă treaptă a podiumului au urcat Alexandra Alexe, de la CSM Dunărea, antrenori Marin Otinceanu şi Mihai Nicolae, care a cucerit trei medalii de aur la categoria 75 kg, aceeaşi performanţă fiind obţinută şi de Costel Carp, de la CSU, antrenor Costel Dimofte, la categoria 73 kg. Celelalte medalii gălăţene au fost adjudecate de: Augustina Sitaru, CSM Dunărea, trei medalii de bronz la categoria +81 kg respectiv Andreea Penciu, CSU Galaţi, o medalie de bronz, care a avut şi două clasări pe locul 4. Colega sa de club, Bianca Grigoraş a ocupat trei locuri 4.

Citeşte mai departe ...

Valoarea tichetelor de masă și de creșă, majorată din această lună

  • Publicat în Social

Valoarea tichetelor de masă și de creșă se majorează în semestrul al doilea al anului 2021, începând cu luna octombrie, potrivit ordinelor Ministerului Muncii 901/2021 și 902/2021, care au fost publicate în Monitorul Oficial, informează avocatnet.ro.

Valoarea nominală a unui tichet de masă crește de la 20,01 la 20,09 lei, iar suma ce poate fi acordată sub forma tichetelor de creșă crește de la 480 lei, cât era până acum, la 490 lei.

Ambele valori se aplică în perioada octombrie 2021 - martie 2022.

Tichetele de masă sunt bilete de valoare, pe care orice angajator le poate acorda lunar salariaților săi, acestea putând fi utilizate doar pentru achitarea mesei sau achiziționarea de produse alimentare.

Tichetele de creșă sunt bilete de valoare care se acordă lunar angajaților care nu beneficiază de concediul și indemnizația pentru creșterea copilului. Acestea pot fi folosite numai pentru achitarea taxelor la creșa unde este înscris copilul.

Citeşte mai departe ...

Peste 100 de apicultori din România, Serbia, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria şi Turcia, la Târgul din Piața Centrală

Târgul Apicol din Galaţi, ajuns la cea de-a XII-a ediţie, este organizat pe 9 şi 10 octombrie la Galaţi, în Piaţa Centrală.
 
Vor fi prezenţi peste 100 de apicultori din România, Serbia, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria şi Turcia.
 
„Invităm gălățenii să viziteze acest târg pentru a achiziționa produse din inima stupului”, transmite Direcția Județeană pentru Agricultură. 
Citeşte mai departe ...

Începe construcția celei mai mari nave de cercetare de pe apele curgătoare interioare din Europa

Cea mai mare navă de cercetare de pe apele interioare ale Uniunii Europene se construiește la Șantierul Naval Giurgiu. Nava a fost comandată de Universitatea Dunărea de Jos Galaţi în cadrul unui proiect cu finanţare europeană. 

În data de 07.10.2021, a avut loc la Giurgiu festivitatea de punere a chilei navei REXDAN. Cu această ocazie, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a primit „certificatul de naștere” al navei REXDAN. Aceasta va fi cea mai mare navă de cercetare de pe apele interioare ale Uniunii Europene. Nava va dispune de nouă laboratoare moderne în care își vor desfășura activitatea cadre didactice și cercetători din universitatea noastră, precum și cercetători internaționali.

Ambarcațiunea, care va acoperi 2000 de km pe partea navigabilă a Dunării, va fi finalizată în luna ianuarie 2023.

Finanțarea construcției navei de cercetare și dotarea acesteia cu echipamente de cercetare de ultimă generație se realizează prin proiectul „Sistem integrat pentru cercetarea și monitorizarea complexă a mediului în aria fluviului Dunărea”, REXDAN, cofinanțat prin Programul Operațional Competitivitate, apel: POC/448/1/1/Mari infrastructuri de CD. Valoarea totală a proiectului este de 91.972.096,30 lei.

Citeşte mai departe ...

O carte pe zi: „Polimatul : O istorie culturală de la Leonardo Da Vinci la Susan Sontag” de Peter Burke

În cartea sa Polimatul, renumitul istoric al culturii Peter Burke face o relatare captivantă a unei specii intelectuale semnificative: acele persoane remarcabile, interesate de învăţarea şi stăpânirea mai multor domenii de cunoaştere. Polimatul este o lucrare importantă şi oportună, care ne explica de ce societatea noastră are nevoie de polimaţi la fel de mult ca de specialişti, îndemnându-ne să regândim scopurile educaţiei.
De la Leonardo da Vinci la John Dee şi Comenius, de la George Eliot la Oliver Sacks şi Susan Sontag, polimaţii au schimbat graniţele cunoaşterii în nenumărate moduri. Însă istoria poate fi nedreaptă cu învăţaţii care au astfel de interese enciclopedice: mult prea des, aceştia sunt amintiţi pentru reuşite valoroase pe un singur plan.
Peter Burke identifică şi analizează succesul a 500 de polimaţi din istoria modernă a Europei şi ne arată cum ascensiunea lor egalează o creştere rapidă a cunoaşterii în vremea inventării tiparniţei, a descoperirii Lumii Noi şi a revoluţiei ştiinţifice. Abia recent, progresul ştiinţei şi mai ales al tehnologiei a condus la diminuarea numărului cărturarilor şi savanţilor multifaţetaţi. De la Renaştere până în prezent, Peter Burke schimbă modul în care înţelegem aceste specii intelectuale remarcabile.

Citeşte mai departe ...

Protest al primarilor PSD la Galați, după ce Guvernul a alocat bani doar primăriilor PNL

Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, mai mulți parlamentari și zeci de primari și aleși locali PSD din județ au protestat în fața Prefecturii gălățenii. Protestul a fost provocat de decizia Guvernului care nu a alocat fonduri decât pentru comunele PNL.

În fruntea protestului a fostCostel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

„S-au alocat peste 100 milioane de euro, iar Galațiului nu i s-a alocat nici măcar un milion de euro. Au dat aseară au dat o hotărâre de Guvern, noaptea ca hoții, și au alocat bani doar pentru 18 comune ale PNL-ului. Județul Galați are 627.000 de locuitori și ei au alocat doar pentru 120.000 de oameni bani. O localitate cu 1.300 de locuitori, ca Suhurlui, a luat  485.000 de lei, iar localități de 10.000 de locuitori ca Brăhășești și Pechea, nu au luat niciun ban. Ce vină au oamenii ăștia? Sunt proiecte cu fonduri europene și nu vor avea bani să asigure cofinanțările.  Este vorba despre 540.000 de oameni care au fost ignorați de Guvernul României. Guvernul nu este pe persoană fizică, este al tuturor românilor”, a spus Costel Fotea.

La protest au participat numeroși primari care și-au exprimat nemulțumirea.

„Am primit 0 lei de la Guvern. La o comună de 11.000 de locuitori, cred că aveam suficientă nevoie de bani. Sunt proiecte în derulare, enorm de multe cheltuieli. Cu cât ai comuna mai mare, cu atât ai mai multe cheltuieli.  Eu nu sunt primar doar pentru PSD, sunt primar pentru toți oamenii. Aceste proiecte nu sunt făcute pentru pesediști sau pentru peneliști, sunt pentru comunitate” , a declarat Mihăiță Măncilă, primarul comunei Pechea.  

Fonduri nu a primit nici Primăria Slobozia Conachi.

„Nu am primit absolut nimic de la Guvern. Ne chinuim să supraviețuim.  Dacă Consiliul Județean nu o să ne ajute cu bani pentru asistență socială și pentru persoanele cu dizabilități, de luna viitoare o să avem probleme, nu mai avem de unde să le dăm salariile”, a declarat primarul Emil Dragomir.

Nici Primăria Smârdan condusă de un primar USR nu a primit bani de la Guvern.

 
 
 
Citeşte mai departe ...

Cartierele Galațiului intră într-un amplu proces de modernizare

Primăria municipiului Galați informează că a fost semnat contractul ce vizează modernizarea cartierelor Micro 38, Micro 39 A, B și C.

„Continuăm amplul program pentru modernizarea cartierelor, așa cum își doresc gălățenii. Și cartierele Micro 38, Micro 39 A, B și C vor primi un nou aspect. Se vor reface străzile și trotuarele,
iar în locul vechilor garaje sau altor construcții provizorii care vor fi desființate vor fi create noi locuri de parcare”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

În acest scop, în urma licitației publice, a fost semnat contractul ”Reparații sistem rutier și regenerare urbană - cartierele Micro 38, Micro 39A, 39B și 39C”, în valoare de 25.591.058 lei fără
TVA, având ca ofertant câștigător Asocierea Dreams Riviera SRL - Tancrad SRL - Citadina 98 SA.

Astfel, sunt prevăzute lucrări de reparații la parcările existente și extinderea acestora acolo unde spațiul permite; lucrări pentru realizarea de parcări noi; lucrări de resistematizare rutieră prin realizarea de sensuri unice; lucrări de reparație și întreținere a suprafeței carosabile; lucrări de reparație și întreținere a trotuarelor și aleilor pietonale; lucrări privind marcajele și semnalizarea rutieră; lucrări de întreținere a spațiilor verzi; demolarea construcțiilor cu caracter provizoriu (garaje, chioșcuri, etc.) și amenajarea de parcări; realizarea racordurilor electrice pentru stațiile de încărcare vehicule electrice și hibrid.

Lucrările din cadrul proiectului se vor derula pe o perioadă de patru ani, prin încheierea unui contract multianual cu alocare valorică anuală.

Este vorba despre al doilea lot din cele patru care vizează modernizarea a 13 cartiere (Micro 19, Micro 20, Micro 21, Micro 38, 39A, 39B, 39C, Mazepa I, Mazepa II, Țiglina I, Aurel Vlaicu I, II
și Siderurgiștilor).

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri