Menu
RSS
Oţelul îşi apără titlul de campioană

Oţelul îşi apără titlul de campioan…

Rezultatele Oţelului din ...

Ritualul spălării picioarelor, la Catedrala din Galați: o dovadă a iubirii aproapelui

Ritualul spălării picioarelor, la C…

În Joia Mare, Înaltpreasf...

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului: Vom avea confirmarea că am acţionat în direcţia cea bună dacă tinerii noştri îşi vor creiona aspiraţiile pentru viitorul lor aici

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului:…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pensionari: Îi asigur că rămânem la fel de hotărâți cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pen…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Jandarmeria Galați caută ofițer psi…

Inspectoratul de Jandarmi...

Prev Next

Luni, 18 Octombrie 2021 - Regional Press

Înfrângere dramatică pentru rugbiştii de la CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

La sfârşitul săptămânii trecute au avut loc meciurile din cea de-a XIV-a etape a Diviziei Naţionale de Seniori la rugbi. Derbiul rundei a adus faţă în faţă pe litoral formaţiile CS Năvodari şi CSM Galaţi. Din păcate, istoria partidei tur de la Galaţi s-a repetat şi la Năvodari. Gălăţenii pregătiţi de Marius Secuianu au condus în permanenţă pe tabela de marcaj în timpul regulamentar dar s-au întors cu mâna goală după ce gazdele au transformat în prelungiri o lovitură de pedeapsă acordată cu mare uşurinţă de brigada de arbitri. Rezultat final: CS Năvodari - CSM Galaţi 12-10 (6-7). Punctele echipei gălăţene au fost reuşite de: Ungureanu, un eseu; Niacşu - o transformare şi o lovitură de pedeapsă. Celelalte rezultate: Ştiinţa Petroşani - RC Griviţa Roşie 31-3, CSU Alba Iulia - CSM Bucovina Suceava 31-17, CSU AV Arad - RC Gura Humorului 0-5 neprezentare. CSM Galaţi ocupă locul 3 în clasament cu 42 de puncte şi va juca etapa viitoare, pe 23 octombrie, stadionul Municipal, de la ora 11.00 cu RC Bârlad.

Citeşte mai departe ...

Strada Henri Coandă din Galați, închisă traficului timp de trei luni. Traseele Transurb, modificate

  • Publicat în Social

În perioada 19.10.2021 – 14.01.2022, se închide circulației rutiere str. Henri Coandă, tronsonul cuprins între str. Traian Vuia și calea de acces către supermarket Kaufland Romania, și se redeschide circulației rutiere str. Traian Vuia,  tronsonul cuprins între Piața H.M. Berthelot și str. Henri Coandă, având în vedere lucrările din cadrul proiectului „Modernizare linii de tramvai și carosabil - străzile Traian Vuia, Henri Coandă și George Coșbuc”, informează municipalitatea.

Circulația rutieră pe str. Traian Vuia se va desfășura în ambele sensuri, pe partea stângă a direcției de mers către str. Henri Coandă.

Pe durata executării lucrărilor, instalațiile de semaforizare din intersecțiile cu str. Traian Vuia și str. Grigore Ventura vor fi scoase din funcțiune. Totodată, intersecția cu str. Grigore Ventura va fi închisă circulației publice.

În ceea ce privește transportul public, următoarelor trasee de autobuz se vor modifica astfel:

- traseul 17 (Micro 19 – Bariera Traian) va fi deviat din bdul. 1 Decembrie 1918 pe str. Milcov – str. Traian Vuia – Drumul de Centură – bdul. George Coșbuc și retur;

- traseul 24 (Shopping City – Damen) va fi deviat din str. Alba Iulia pe str. Aurel Vlaicu – bdul. George Coșbuc – Shopping City City și retur;

- traseul 25 (Filești – Shopping City) va fi deviat din str. Milcov pe bdul. 1 Decembrie 1918 -  str. Aurel Vlaicu – bdul. George Coșbuc – Shopping City și retur;

- traseul 26 (Micro 13B – Gara CFR) va fi deviat din bdul. George Coșbuc pe Drumul de Centură – str. Traian Vuia – str. Milcov – str. Ionel Fernic – Drumul de Centură – bdul. George Coșbuc;

- traseul 28 (Micro 19 – Bariera Traian) va fi deviat din bdul. 1 Decembrie 1918 pe str. Aurel Vlaicu – bdul. George Coșbuc – str. Bucovinei și retur;

- traseul 34 (Micro 13B – INTFOR) va fi deviat din bdul. George Coșbuc pe str. Aurel Vlaicu – bdul. 1 Decembrie 1918 – bld. Milcov – str. Ionel Fernic – Drumul de Centură – str. Traian Vuia – str. Milcov – bdul. 1 Decembrie 1918 – str. Aurel Vlaicu – bdul. George Coșbuc;

- traseul 36 (Comat – Gara CFR) va fi deviat din bdul. 1 Decembrie 1918 pe str. Milcov – Micro 13B – sens giratoriu Lidl și retur;

- traseul 39 (Micro 19 – Cimitir Israelit) va fi deviat din str. Milcov pe str. Traian Vuia – Drumul de Centură – bdul. George Coșbuc și retur.

Stațiile de autobuz amplasate pe str. Henri Coandă (Piața Micro 39, Depozitul Farmaceutic, Patinoar, Galgros și Comat) precum și stația Micro 40 amplasată pe str. Milcov vor fi suspendate.

Traseul 11 (Micro 13B – Piața Centrală) va reveni și la tur la itinerariul normal, pe str. Milcov – str. Ionel Fernic – Drumul de Centură – str. Traian Vuia – str. Milcov – bdul. 1 Decembrie 1918.

Citeşte mai departe ...

FSIA se sărbătorește de Ziua Mondială a Alimentației

Universitatea Dunărea de Jos a anunțat că ziua de 16 octombrie a devenit Ziua de celebrare a existenței Facultății Știința și Ingineria Alimentelor, eveniment consfințit prin Hotărârea Consiliului Facultății nr. 28/01.10.2021. Prin urmare, Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați își exprimă solidaritatea și angajamentul în promovarea scopului acestei zile, mai ales prin activitățile de educație și cercetare-dezvoltare-inovare ce asigură transferul de cunoaștere către mediul socio-economic.

De altfel, 16 octombrie este Ziua Mondială a Alimentației, o zi care marchează, anul acesta, 76 de ani de la înfiinţarea Organizației pentru Alimente și Agricultură (Food and Agriculture Organization - FAO) în 1945, la Quebec, în Canada. Istoricul acestei zile importante pentru sectorul agroalimentar a început din 1980, prin decizia Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU).

România a adoptat ziua de 16 octombrie ca Ziua naţională a alimentaţiei şi a combaterii risipei alimentare, prin Legea nr. 47/2016. Astăzi, Ziua Mondială a Alimentaţiei este sărbătorită în peste 150 de ţări.

Scopul acestei aniversări este acela de a crește gradul de conştientizare publică asupra problemelor privind alimentaţia la nivel mondial şi consolidarea solidarităţii în lupta împotriva foametei, a malnutriţiei şi a sărăciei. Anul acesta, aniversarea vine într-un context excepţional, deoarece ţările din întreaga lume se confruntă cu efectele pe scară largă ale pandemiei globale COVID-19, prilej cu care trebuie luate în considerate și apreciate eforturile tuturor celor implicați în lanțul agroalimentar (producătorii de materii prime, furnizori, procesatori, distribuitori, comerciați, operatori din sectorul de alimentație publică etc.) de a asigura disponibilitatea alimentelor sigure, ca în vremuri normale.

Citeşte mai departe ...

CNAIR anunță că nu mai sunt infiltraţii de apă la podul suspendat peste Dunăre

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că podul suspendat peste Dunăre de la Braila este în grafic și nu mai există infiltraţii de apă în blocul de ancoraj.

„Chiar dacă vremea este nefavorabilă, în această perioadă, activitatea pe şantierul de la Podul Brăila este concentrată pe construcţia cablului principal, respectiv toroanele 5 şi 6, partea sud, şi toroanele 7 şi 8, partea nord. La partea de terasamente se realiza aprovizionarea cu materiale în şantier şi cofrare/armare structuri poduri şi podeţe peste canale. De asemenea, am inspectat şi blocul de ancoraj pentru a verifica dacă s-au executat lucrările dispuse prin expertiza tehnică. Cu această ocazie, am constatat că, în urma acestor măsuri, nu mai există infiltraţii de apă în blocul de ancoraj.”, a declarat directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, după ce a făcut o vizită pe şantierul de la Brăila.

 Podul suspendat peste Dunăre va avea o lungime de 1.974 de metri, dintre care 1.120 de metri reprezintă deschiderea centrală, la care se adaugă două deschideri laterale de 489 de metri pe malul dinspre Brăila şi 364 de metri pe malul tulcean.

Licitaţia pentru realizarea podului suspendat peste Dunăre a fost câştigată, în ianuarie 2018, de asocierea a două firme - una din Italia şi cealaltă din Japonia, iar contractul prevede ca lucrarea să se finalizeze în 2023, în condiţiile în care 18 luni sunt alocate pentru proiectare, iar 36 de luni pentru execuţie. Investiţia se ridică la aproximativ 363 de milioane de euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională. 

Citeşte mai departe ...

Sute de reacții adverse la administrarea vaccinurilor

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația de duminică seara, era următoarea (vezi foto)

Conform Rezumatului Caracteristicilor Produsului (RCP), reacțiile adverse raportate sunt enumerate în funcție de următoarea convenție privind frecvența:

- Foarte frecvente (≥1/10) Frecvente (≥1/100 și <1/10) ;

Mai puțin frecvente (≥1/1.000 și <1/100);

- Rare (≥1/10000 și <1/1.000);

- Foarte rare (<1/10.000).

Se face precizarea că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare. Se menționează că 121 reacții adverse sunt în curs de investigare. Din cauza faptului că descărcarea datelor din platforma RENV pentru ultimele 24 ore, respective pentru întreaga perioadă a campaniei de vaccinare, nu se poate realiza simultan și instantaneu, apar diferențe privind numărul de doze administrate în ultimele 24h. În intervalul de descărcare a datelor sunt înregistrate dozele administrate în această perioadă scurtă de timp.

Prin introducerea în RENV a dozelor efectuate în afara României pentru persoanele care au o doză administrată în România (conform OUG 68/2021), numărul total al beneficiarilor vaccinați cu prima doză suferă modificări (scăderi), deoarece aceștia devin persoane vaccinate cu schema completă.

*Vaccinul Moderna se administrează din data de 4 februarie 2021;

**Vaccinul AstraZeneca se administrează din data de 15 februarie 2021;

***Vaccinul Johnson&Johnson se administrează din data de 4 mai 2021 și este în doză unică;

****Doza a treia se administrează din data de 28 septembrie

Citeşte mai departe ...

O carte pe zi: „Lady Sings the Blues” de Billie Holiday şi William Dufty

Billie Holiday este una dintre cele mai cunoscute cântăreţe de blues, jazz şi swing. În autobiografia ei, Billie oferă cititorului o lecţie dură despre sinceritate, pornind de la copilăria cumplită, petrecută la Baltimore (unde făcea comisioane pentru un bordel ca să-i poata asculta pe Louis Armstrong sau Bessie Smith), şi ajungând până pe scenele din Harlem şi în sălile arhipline unde a susţinut spectacole alături de Count Basie Orchestra. Artista vorbeşte deschis despre rasismul care a urmărit-o la tot pasul şi despre dependenţa de droguri, care i-a răpit ani buni din viaţă. În episoadele pe care le rememorează, apar cele mai mari staruri ale vremii (Lana Turner, Clark Gable, Coleman Hawkins), dar nu sunt omise nici încercările grele prin care a trecut, cum ar fi închisoarea sau prostituţia. Totul într-un stil autentic, frust, care convinge mai ales prin puterea adevărului şi a simplităţii.
Povestea unei legende.

Citeşte mai departe ...

„Tigrii” lui Florin Ignat au ocupat fotoliul de lider

  • Publicat în Sport

Sala Polivalentă Dunărea a găzduit duminică seara partida United Galaţi - Luceafărul Buzău, care a contat pentru cea de-a şasea etapă din Liga 1 la futsal. Cu multe absenţe din lot: Burdujel, suspendat, Crăciun, învoit, Toniţă, Boşneagă, Coquinho, accidentaţi, „tigrii” lui Florin Ignat au suferit în prima repriză. Internaţionalul „Toto” Cireş a deschis scorul dar buzoienii au replicat prompt, au trecut în avantaj. Momentul psihologic a fost la scorul de 1-2 când portarul Alin Cârdei a parat o lovitură de la 10 metri. Apoi antrenorul-jucător Florin Ignat a restabilit egalitatea în urma unui contraatac şcoală. Pe finalul primei reprize, oaspeţii puteau trece din nou în avantaj dar Cârdei a salvat miraculos în două situaţii. Reprezentanta României în UEFA Futsal Champions League s-a dezlănţuit în partea a doua, a înscris de şase ori, buzoienii şi-au dat în petic, fiind preocupaţi de arbitraj şi a câştigat meritat. Rezultat final: United - Luceafărul 8-2 (2-2). Pentru United au marcat: O.Cireş, Ignat 2 g, Araujo, Tacot 2 g, Crişan, A.Cireş. Ca urmare a acestui succes, United s-a instalat în fotoliul de lider cu 13 puncte şi va juca runda viitoare, pe 23 octombrie, de la ora 18.00, în deplasare cu FK Odorheiu Secuiesc.

Sursa foto: Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...

Tururi virtuale 3D pentru muzee din localități ale județului Galați

Trei muzee din județul Galați vor putea fi vizitate pe internet. Cu ajutorul tehnicii, cele trei instituții de cultură vor putea fi accesibile prin tururi virtuale 3D. De asemenea, opțiunea va putea fi utilizată în Google Street View şi Google Maps.

Muzeul de Istorie Galaţi „Paul Păltănea” din subordinea Consiliului Județean Galați a încheiat un parteneriat cu o companie românească pentru a realiza tururi virtuale la Casa Memorială Costache Negri (comuna Costache Negri), Casa Hortensia Papadat Bengescu (comuna Iveşti) şi Casa Rurală Ion Avram Dunăreanu (comuna Suhurlui).

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, anunță că toate colecţiile muzeelor vor putea fi văzute şi pe internet. O echipă de specialişti va crea tururile virtuale interactive, filmările la faţa locului fiind deja realizate, a spus Fotea care a adăugat că banii sunt alocați de compania privată, în cadrul unui proiect finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. „Până la sfârşitul acestui an, materialele realizate de specialişti vor putea fi văzute pe platforma https://www.google.com/url?q=http://muzeedelasat.ro&source=gmail&ust=1634628133316000&usg=AFQjCNE1cVo6T6URzVU-5RjBlTUS_RabUQ">muzeedelasat.ro, pe site-ul Muzeului de Istorie şi pe reţelele de socializare ale instituţiei gălăţene. Tururile virtuale sunt realizate cu echipamente de înaltă performanţă, iar specialiştii promit să le integreze şi în Google Street View şi Google Maps”, a anunţat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Proiectul va fi implementat în următoarea perioadă.

Citeşte mai departe ...

PSD a adunat 175.000 de semnături pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze:

Peste 175.000 de români au semnat până acum în cadrul campaniei inițiate de PSD de susținere a proiectului de lege depus în Parlament privind plafonarea prețurilor la electricitate și gaze.

 "Numărul mare de oameni din toate zonele țării care s-au alăturat acestei campanii, în numai două săptămâni, arată gradul uriaș de suport public al măsurilor inițiate de PSD.Credem că acest fapt trebuie să fie un semnal clar pentru parlamentarii tuturor partidelor la dezbaterile de luni, din Senat, privind așteptările populației față de acest proiect extrem de important pentru milioane de români.

Proiectul PSD prevede plafonarea pentru 6 luni a prețurilor la energie și gaze la niveluri pe care românii să le poată suporta. Astfel, în cazul electricității, PSD a propus, prin ultimele amendamente depuse vineri, un plafon de preț al energiei active de 250 de lei/Mwh, în condițiile în care ultimele oferte ale furnizorilor către populație, această valoare a ajuns la peste 950 lei/Mwh.

 În cazul gazelor naturale, plafonul propus este de 135 de lei/Mwh, față de oferte ale furnizorilor de 650 lei/Mwh. Soluțiile PSD produc o scădere a prețului final față de actualele oferte ale furnizorilor cu 74% în cazul energiei și 79% în cazul gazelor. De asemenea, varianta PSD este net superioară propunerilor PNL: liberalii ajung la un preț final al kilowattului de 1,01 lei, în vreme ce în varianta noastră, kilowattul va costa doar 0,67 lei. Proiectul PSD implică o scădere a prețurilor la o valoare care se menține pe întreaga durată a celor 6 luni de plafonare. După intrarea în vigoare a legii, toate contractele se restructurează astfel încât să nu fie depășit prețul maximal, cel plafonat.

Prin legea propusă de PSD, nivelul de trai al românilor este protejat în următoarele 6 luni de situația iminentă a dublării sau triplării facturilor cu utilitățile – electricitate și gaz. Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an pentru fiecare gospodărie de salariați din România.

 \De aceea, cerem parlamentarilor responsabili de la celelalte partide să susțină mâine soluțiile PSD care vor evita producerea unei adevărate explozii sociale în această iarnă, menținând facturile populației la un nivel suportabil", se arată într-un comunicat al PSD.
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri