Menu
RSS
Oţelul îşi apără titlul de campioană

Oţelul îşi apără titlul de campioan…

Rezultatele Oţelului din ...

Ritualul spălării picioarelor, la Catedrala din Galați: o dovadă a iubirii aproapelui

Ritualul spălării picioarelor, la C…

În Joia Mare, Înaltpreasf...

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului: Vom avea confirmarea că am acţionat în direcţia cea bună dacă tinerii noştri îşi vor creiona aspiraţiile pentru viitorul lor aici

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului:…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pensionari: Îi asigur că rămânem la fel de hotărâți cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pen…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Jandarmeria Galați caută ofițer psi…

Inspectoratul de Jandarmi...

Prev Next

Duminică, 24 Octombrie 2021 - Regional Press

A treia victorie consecutivă în campionat pentru CSM Arcada

  • Publicat în Sport

La sfârşitul săptămânii trecute au fost programate partidele celei de-a treia etape din Divizia A1 la volei masculin. CSM Arcada s-a deplasat în Giuleşti pentru confruntarea cu nou promovata Rapid. Campionii României din ultimele trei ediţii şi-au respectat cartea de vizită şi au obţinut încă o victorie scurtă. Rezultat final: Rapid Bucureşti - CSM Arcada Galaţi 0-3 (-15, -19, -15). Antrenorul Sergiu Stancu a început meciul în formula: Talpă 8 puncte, Rangel 2 p, Sestan 8 p, Butnaru 7 p, Raic 9 p, Bala 10 p - Kantor, libero. Au mai intrat: Raţă 3 p, Toro 1 p, Darlaczi 2 p, Teleleu, Cristudor - libero. Celelalte rezultate ale etapei sunt: Dinamo - Steaua 3-0, Ştiinţa Explorări Baia Mare - CSS CNE Lapi Dej SCM Zalău 2-3, CSU UV Timişoara - Unirea Dej 1-3, Olimpia Titanii - CSU Ştiinţa 3-0, U Cluj - SCMU Craiova 0-3. După trei etape, CSM Arcada ocupă locul 1 cu 9 puncte, setaveraj: 9:0. Runda viitoare, pe 30 octombrie, echipa gălăţeană va juca în sala Dunărea cu Ştiinţa Explorări Baia Mare.

Citeşte mai departe ...

Accesul în sediile Fiscului, permis numai persoanelor cu certificat, test negativ sau trecute prin boală

Începând de luni, 25 octombrie, accesul contribuabililor în incinta Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), precum și în sediile structurilor subordonate, se va efectua in condițiile prevăzute de dispozițiile art. 12 din Anexa nr.3 la Hotărârea Guvernului nr.1090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, informează ANAF.

Astfel, vor avea acces:

- persoanele care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,

- persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RTPCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore,

- persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Certificatul verde, prin care se face dovada vaccinării împotriva virusului SAR - COV 2, trecerii prin boală sau testării, poate fi descărcat accesând acest link: https://certificat covid.gov.ro/login.  

ANAF reamintește contribuabililor că obligațiile fiscale pot fi îndeplinite utilizând mijloacele de comunicare la distanță. Astfel, declarațiile fiscale pot fi depuse prin intermediul serviciului Spaţiul Privat Virtual (SPV) sau prin www.e-guvernare.ro. Pentru efectuarea plăţilor, pot fi folosite servicii oferite de terţi: Internet banking sau www.ghiseul.ro.

Informații generale în domeniul fiscal se pot obţine la Call center ANAF, la numãrul de telefon 031.403.91.60.

Citeşte mai departe ...

Un concurs inedit pentru cei mici!

Ce e mai minunat decât să fii copil şi să vorbeşti cu mult drag despre locul tău natal. Iar, mai apoi, să-ţi dai mâna imaginar cu prieteni noi, la fel de talentaţi şi creativi, chiar dacă sunt la sute de kilometri distanţă. Concursul face parte dintr-o serie de acţiuni comune, în urma unui parteneriat internaţional, cu biblioteci din ţară şi din Spania. Concursul pentru copii “Oraşul meu, oraşul tău” este organizat de Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” Brăila – Secţia de Împrumut pentru Copii.Ludoteca (denumită în continuare «Organizator») cu sediul în Piaţa Poligon nr. 4, Brăila. Concursul se va desfăşura conform prezentului Regulament, ale cărui prevederi sunt obligatorii pentru toţi participanţii. Concursul este organizat şi se desfăşoară în incinta Bibliotecii Judeţene “Panait Istrati” Brăila şi este publicat pe pagina de Facebook a Ludotecii – Secţia de Împrumut pentru Copii.Ludoteca. Pentru a participa la acest concurs, este necesar să aveţi o adresă de e-mail validă, un număr de telefon şi să furnizaţi nume/prenume reale. Ediţia a VIII-a a concursului “Oraşul meu, oraşul tău” se va desfăşura în perioada 1 – 20 noiembrie 2021 şi va avea trei secţiuni: desene nivel preşcolar, desene nivel primar, compuneri (care să redea frumuseţea propriului oraş, momumente, locuri reprezentative, etc.). În această perioada se vor putea înscrie în concurs creaţiile celor mici, ultima lucrare fiind acceptată la data de 20 noiembrie 2021, ora 16:00. Organizatorul îsi rezervă dreptul de a modifica oricând prevederile prezentului Regulament în măsura în care se va impune acest lucru, cu condiţia anunţării modificărilor pe pagina de facebook. Modificările/forma modificată a Regulamentului intră în vigoare numai după publicarea online. Pentru mai multe informaţii referitoare la concurs, vă rugăm să vă adresaţi coordonatorului de proiect, Doiniţa Mihaela Stanciu, mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Mulţumiri sponsorului concursului, Frontera Trading S.R.L! Mult succes participanţilor!
Citeşte mai departe ...

Victorii împărţite pe gheaţa patinoarului Dunărea

  • Publicat în Sport

Patinoarul Dunărea a găzduit în weekend primele meciuri din acest sezon. CSM Galaţi a întâlnit pe ACSH Gheorgheni. Oaspeţii, mai omogeni după ce avea disputate deja şase meciuri, toate câştigate, au profitat de acest avantaj şi au controlat ostilităţile în primul meci programat vineri seara. Gălăţenii au revenit în ultima repriză, pe care şi-au adjudecat-o cu 2-0 dar soarta partidei fusese deja pecetluită. Rezultat final: CSM Galaţi - ACSH Gheorgheni 3-6 (0-2, 1-4, 2-0). Pentru gălăţeni au marcat: M.Constantin (Berdilă, Szopos), Neznamov, în superioritate numerică şi Berdilă, în dublă superioritate Cea de-a doua partidă care a avut loc sâmbătă seara a fost plină de suspans. Hocheiştii gălăţeni pregătiţi de Vladimir Klinga şi Cornel Chiriţă au intrat hotărâţi pe gheaţă, au condus cu 2-0, marcatori: Kyrychenko s.n. (Makarov, Chemernicov) şi Neznamov (Berdilă, Kyrychenko), la începutul reprizei a treia, oaspeţii au revenit au egalat dar Mircea Constantin, ajutat de Lymansky şi Bedilă a adus prima victorie a CSM-ului în cel de-al şaselea minut de prelungiri. Echipa gălăţeană va juca din nou acasă prima dublă cu Sportul Studenţesc, pe 30 şi 31 octombrie.

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu a avut o discuție telefonică cu prim-ministrul desemnat. Nicolae Ciucă. Ce au discutat cei doi

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut o convorbire telefonică cu prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă. În cadrul discuției, Marcel Ciolacu a subliniat că prioritatea absolută a oricărui Guvern trebuie să fie gestionarea eficientă a pandemiei, astfel că i-a solicitat premierului desemnat un plan concret de măsuri pe termen scurt pentru reducerea infectărilor și a deceselor cauzate de COVID-19.

De asemenea, președintele PSD i-a transmis prim-ministrului desemnat că așteaptă programul de guvernare până în februarie 2022, dar și măsurile pentru stoparea declinului economic. În acest sens, președintele Marcel Ciolacu i-a cerut premierului desemnat să includă în programul de guvernare cele 10 măsuri urgente propuse de PSD în domeniul sanitar, economic și social.

„O discuție mai aprofundată pe marginea programului de guvernare, a planului sanitar și a măsurilor economice urmează să aibă loc în cadrul unei întâlniri care va fi stabilită în zilele următoare”, a transmis PSD.

Citeşte mai departe ...

Oţelul şi Sporting fac legea în seria a doua

  • Publicat în Sport

Liga a treia la fotbal a programat sâmbătă partidele ultimei etape din tur. SC Oţelul a jucat pe teren propriu cu CSM Rm. Sărat. Oţelarii lui Dorinel Munteanu au continuat seria evoluţiilor ascedente şi au obţinut încă o victorie fără emoţii. Rezultat final: SC Oţelul - CSM Rm. Sărat 4-1 (3-0). Au marcat pentru învingători: Cîrjan 2 goluri, Cisotti, Yabre. Managerul tehnic Dorinel Munteanu a început cu formula: Ursu - Rus, Yabre, Ghiocel, Nedelea - Neagu, Jardan, Cireş - Demian, Cîrjan, Cisotti. După pauză au mai evoluat: Farcaş, Nica, Vaştag, Cricimar, Dobre. După acest succes, oţelarii au preluat fotoliul de lider cu 21 de puncte.
Fostul lider din ultima lună, Sporting Lieşti a jucat în deplasare cu CSM Focşani 2007. Lieştenii au făcut o primă repriză bună dar au cedat după ce au încasat primul gol în min.62 şi au pierdut. Rezultat final: CSM Focşani 2007 - Sporting Lieşti 2-0 (0-0). Antrenorul Cristian Brăneţ a început cu 11-le: A.Brăneţ - Maftei, Voicu, Iancu, Năstase - Munchiu, Cucu, Stan, Mihu - Călin, Grigoraş. Au mai intrat: Bîrlădeanu, Ţicămucă, Milea. Sporting coboară pe locul 3 cu 19 puncte. Returul va începe pe 30 octombrie cu derbiul gălăţean SC Oţelul - Sporting Lieşti, programat pe stadionul Oţelul, de la ora 15.00.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri