Menu
RSS
Oţelul îşi apără titlul de campioană

Oţelul îşi apără titlul de campioan…

Rezultatele Oţelului din ...

Ritualul spălării picioarelor, la Catedrala din Galați: o dovadă a iubirii aproapelui

Ritualul spălării picioarelor, la C…

În Joia Mare, Înaltpreasf...

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului: Vom avea confirmarea că am acţionat în direcţia cea bună dacă tinerii noştri îşi vor creiona aspiraţiile pentru viitorul lor aici

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului:…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pensionari: Îi asigur că rămânem la fel de hotărâți cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pen…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Jandarmeria Galați caută ofițer psi…

Inspectoratul de Jandarmi...

Prev Next

Luni, 25 Octombrie 2021 - Regional Press

Mii de firme gălățene mici și mijlocii nu și-au conectat casele de marcat la sistemul ANAF

La sfârșitul lunii viitoare, mai exact pe 30 noiembrie, expiră termenul până la care operatorii economici mici și mijlocii au obligația de a-și conecta aparatele de marcat electronice fiscale (AMEF) la sistemul informatic național de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale al ANAF.

Deși termenul-limită este foarte aproape și el nu va mai fi prelungit, așa cum a avertizat ANAF, în Galați există încă mii de firme care încă nu și-au conectat casele de marcat fiscale.

Conform Administrației Județene a Finanțelor Publice, la această dată, la nivelul judeţului Galați sunt fiscalizate şi neconectate la sistemul informatic ANAF aproximativ 11.400 aparate de marcat electronice fiscale deținute de 8.446 operatori economici.

„Prezenta informare vine în întâmpinarea dvs. cu scopul de a preveni eventualele probleme privind conectarea AMEF, potențial generate de numărul ridicat de solicitări anticipat pe finalul perioadei și evitării penalizărilor aferente neconectării acestora la sistemul informatic al MF - ANAF. În vederea evitării supraaglomerării personalului implicat în proximitatea termenului limită din data de 30.11.2021, vă încurajăm să dispuneți măsurile ce se impun pentru finalizarea cu succes a demersurilor la care facem referire”, se arată într-o comunicare AJFP Galați.

Conectarea AMEF la serverele ANAF va presupune renunțarea la anumite declarații care se depun periodic de către contribuabili, având ca efect o simplificare a obligațiilor declarative, în eventualitatea realizării cu succes a procesului și transmiterii datelor complete. În situația în care casele de marcat fiscale sunt instalate în zone nedeservite de rețele de comunicații electronice, utilizatorul are obligația completării și transmiterii declarației F4110, până la termenul anterior menționat.

Nerespectarea obligației de a asigura conectarea la distanță a AMEF, în vederea transmiterii de date fiscale către ANAF, constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 8.000 și 10.000 de lei.

Citeşte mai departe ...

Rugbiştii de la CSM Galaţi au pierdut derbiul cu bârlădenii

  • Publicat în Sport

În weekend au fost programate partidele celei de-a 15-a etape a Diviziei Naţionale de Seniori la rugbi. CSM Galaţi a primit vizita pe stadionul Municipal celor de la RC Bârlad. Derbiul pentru podium a fost interesant, oaspeţii au izbutit un eseu de penalizare chiar la finalul primei părţi, gălăţenii au ieşit decişi de la vestiare, au revenit şi au egalat dar bârlădenii s-au dovedit pragmatici şi au obţinut o victorie importantă. Rezultat final: CSM Galaţi - RC Bârlad 15-20 (0-7). Pentru echipa pregătită de Marius Secuianu şi Eugen Popa au punctat: Giuşcă - 2 încercări, Niacşu - o transformare şi o lovitură de picior. „A fost un meci de intensitate maximă, un meci echilibrat, de luptă, o bătălie pentru podium. Am pierdut în urma a două greşeli personale, de care a profitat echipa adversă. Meciul s-a încheiat în nota de dominare a echipei noastre. Nu am reuşit să marcăm, iar partida s-a încheiat cu victoria oaspeţilor la cinci puncte diferenţă”, a declarat antrenorul echipei gălăţene, Marius Secuianu. Celelalte rezultate ale etapei: RC Griviţa Bucureşti - CS Năvodari 12-35, CSU Alba Iulia - RC Gura Humorului 7-38. Partida CSM Bucovina Suceava - Ştiinţa Petroşani va fi reprogramată. CSM Galaţi a coborât pe locul patru cu 42 de puncte şi mai are de jucat două meciuri astfel: RC Griviţa, la Bucureşti pe 27 noiembrie şi CSM Bucovina Suceava, la Galaţi pe 4 decembrie.

Citeşte mai departe ...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați ocupă locul al șaselea pe România în Topul Times Higher Education 2022 al universităților din economii emergente

Emerging Economies University Rankings 2022, realizat de revista britanică The Times Higher Education, clasează Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați în topul 501+ al celor mai bune universități din statele cu economii emergente conform London Stock Exchange’s FTSE Group.

Pentru ediția din acest an au fost evaluate 906 universități din 50 țări, dintre care doar 698 au îndeplinit criteriile de performanță. Din România au fost incluse în clasament 16 universități din cele 18 luate în analiză.

Pentru ierarhizare au fost utilizați indicatorii din clasamentul global Times Higher Education, cu o pondere adaptată priorităților de dezvoltare specifice instituțiilor de învățământ superior din economiile emergente. Activitatea universităților a fost evaluată după cei 13 indicatori de performanță specifici activităților de predare (30%), cercetare (30%), citări - impactul rezultatelor cercetării (20%), perspective internaționale (10%) și transfer de cunoștințe către mediul socio-economic (10%).

Au fost excluse din analiză universitățile fără activități didactice și cele care nu au avut o producție științifică totală de minimum 1.000 de articole, cu cel puțin 150 de articole pe an, în perioada 2016-2020. În plus, instituțiile de învățământ superior nu pot fi clasificate dacă au peste 80% din activitatea de cercetare dedicată exclusiv unuia din cele 11 domenii ale THE World University Rankings.

Pentru ediția 2022 fost examinate circa 108 de milioane de citări; 14,4 milioane articole științifice, recenzii de articole, lucrări de conferință, cărți și capitole de cărți; peste 24.600 de jurnale academice din baza de date SCOPUS, publicații indexate în perioada 2016 și 2021 și citările acestora.

Citeşte mai departe ...

Baza ”Siderurgistul” s-a deschis cu trei fluxuri de vaccinare

Primăria municipiului Galați informează că, începând din această săptămână, de luni, 25 octombrie 2021, se redeschide centrul de vaccinare de la Baza „Siderurgistul”, unde programul va fi zilnic, între orele 8.00 și 20.00. Vor exista trei fluxuri de vaccinare împotriva COVID-19: două pentru administrarea serului Johnson & Johnson și unul pentru Astra Zeneca.

În continuare, gălățenii se pot prezenta și la celelalte centre de vaccinare amenajate de către Primărie. Este vorba despre centrul de la Patinoarul „Dunărea” unde sunt trei fluxuri de vaccinare (două pentru Pfizer și unul pentru Moderna) și despre centrul de la Sala Sporturilor (două fluxuri de vaccinare pentru Pfizer). Programul la aceste centre este tot zilnic între orele 8.00-20.00.

În funcție de solicitări, Primăria municipiului Galați poate asigura baza materială pentru suplimentarea fluxurilor de vaccinare.

Citeşte mai departe ...

ACS Triumf Dojo Galaţi s-a întors cu tolba plină din Capitală

  • Publicat în Sport

În perioada 22-23 octombrie a avut loc în Capitală, Bucharest Challenge Cup 2021. Această competiţie s-a desfăşurat sub auspiciile Federaţiei Române de Karate Kyokushin. Au participat aproximativ 300 sportivi din România, Republica Moldova, Ucraina, Turcia, Spania. Menţionăm că toţi sportivii au fost testaţi înainte de a intra in sală, chiar dacă erau vaccinaţi. A.C.S. Triumf Dojo Galaţi a participat cu 14 sportivi care au cucerit 21 trofee după cum urmează: Crina Stase - locul I kata şi locul I kumite; David Chitaru - locul I kata şi locul III kumite; Ana Doljenco - locul I kumite; David Sava - locul I kumite şi locul III kata; Eduard Mitrea - locul I kumite; Ştefan Dumitrache - locul II la kata şi locul II kumite; Bianca Tănase - locul II la kata şi locul III kumite; Patrick Mitrea - locul II la kata şi locul III la kumite; Andrei Vicleanu - locul II la kumite; Răzvan Bulgaru - locul III la kata şi locul III la kumite; Sofia Chiriac - locul III la kumite; Mateo Pătraşcu - locul III la kumite; Darius Ţaţu - locul III la kumite; Andrei Munteanu - locul III la kumite. „Felicitări tuturor sportivilor pentru munca depusă! Mulţumim părinţilor pentru sprijinul acordat! Osu!”, a concluzionat antrenorul Ana Cristina Stase.

Citeşte mai departe ...

Arhiepiscopia Dunării de Jos sprijină spitalele în lupta COVID-19

 
 Arhiepiscopia Dunării de Jos continuă ajutorarea spitalelor şi a unităţilor sociale prin oferirea de produse pentru dezinfectare, mănuşi chirurgicale şi alte materiale pentru igienă şi protecţie, precum şi cărţi de zidire sufletească.
 
Beneficiarii acestor ajutoare sunt pacienţii internaţi sau cei veniţi în ambulatoriu în unităţile medicale, personalul medical şi auxiliar, dar şi asistaţii din cadrul unor aşezăminte sociale din cele două judeţe ale Eparhiei Dunării de Jos, Galaţi şi Brăila.
 
De la începutul perioadei de pandemie, Arhiepiscopia Dunării de Jos a donat și distribuit către unităţile medicale şi aşezămintele sociale, atât produse alimentare şi materiale igienico-sanitare, cât și aparatură medicală.
 
„Am desfăşurat o nouă acţiune de sprijinire la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Galaţi, care a primit din partea Centrului eparhial detergent, săpun lichid, mănuşi chirugicale, manşete şi încălţăminte de protecţie în valoare de 11.600 lei. Materialele oferite astăzi Spitalului ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Galaţi au fost pregătite de preoţi şi angajaţi ai Centrului eparhial, fiind ulterior transportate, cu respectarea normelor legale în vigoare, către unitatea medicală beneficiară.În contextul actual din ţară, această unitate sanitară asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, fiind unul dintre spitalele din municipiul Galaţi desemnat ca suport COVID în întregime. Aflat în prima linie în lupta cu noul coronavirus, acest spital are mare nevoie de orice fel de ajutor, având în vedere numărul mare de persoane infectate din ultima perioadă. Din data de 14 octombrie 1996, această instituţie medicală o are ca ocrotitoare spirituală pe Sfânta Cuvioasă Parascheva”, a transmis Arhiepiscopia Dunării de Jos. 
 
De asemenea, trei aşezăminte sociale din municipiile Galaţi şi Brăila au primit astăzi ajutoare din partea Centrului eparhial, respectiv Grădiniţa parohială ”Familia” din Brăila, Centrul multifuncţional de servicii sociale ”Speranţe pentru vârsta a treia” din cadrul Parohiei ”Pogorârea Sfântului Duh” din Galaţi şiAşezământul socio-filantropic „Sfântul Vasile cel Mare“ din Galați.
 
Centrului eparhial a oferit acestor trei aşezăminte sociale dezinfectanţi, săpun lichid, clor, pastă şi periuţe de dinţi în valoare de 12.000 lei.
 
Citeşte mai departe ...

La 25 octombrie 1921 s-a născut Regele Mihai I al României.

Mihai I (d. 5 decembrie 2017, Aubonne, Elve?ia) a domnit ca Rege al României între 20 iulie 1927 şi 8 iunie 1930, precum şi între 6 septembrie 1940 şi 30 decembrie 1947. A fost unul dintre puţinii foşti şefi de stat din perioada celui de-al Doilea Război Mondial care au trăit şi în secolul XXI. Fiu al principelui moştenitor Carol, Mihai a moştenit de la naştere titlurile de principe al României. La 25 octombrie 1921, la orele 19:30, prinţesa moştenitoare Elena a dat naştere unui băiat. Naşterea a fost complicată şi un timp s-a crezut că mama şi copilul nu vor scăpa cu viaţă. Principesa a fost asistata de doctorul ei de familie, Louros, şi de infirmiera mamei sale, dra. St. John. Regele Ferdinand a ţinut o cuvântare prin care anunţa poporul despre naşterea micului principe şi care suna astfel: „Astăzi Pronia Cereasca a hărăzit Dinastiei un nou vlăstar. A.S.R. Principesa Moştenitoare Elena a României a dat naştere unui principe, care a primit numele de Mihai. Sunt încredinţat că întreg poporul român, care atât în clipele de bucurie, ca şi în cele de grea cumpănă a fost necontenit sprijinul Tronului şi al Dinastiei, va sărbători cu însufleţire fericitul eveniment împreună cu Mine şi Familia Mea. Dragostei poporului Meu prea iubit şi bravei mele armate le încredinţez pe Principele nou născut. Dat în Palatul Bucureşti, în ziua de 25 octomvrie anul 1921“ .

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu propune „un armistiţiu politic” pentru depășirea pandemiei şi a problemelor din energie

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut o discuţie telefonică nu premierul desemnat, Nicolae Ciucă, în care a propus ”un armistiţiu politic ca să depăşim situaţia pandemiei şi a problemelor din energie”. 

”Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut sâmbătă, 23 octombrie 2021, o convorbire telefonică cu prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă. În cadrul discuţiei, preşedintele Marcel Ciolacu a subliniat că prioritatea absolută a oricărui Guvern trebuie să fie gestionarea eficientă a pandemiei, astfel că i-a solicitat premierului desemnat un plan concret de măsuri pe termen scurt pentru reducerea infectărilor şi a deceselor cauzate de COVID-19”, a transmis PSD, într-un comunicat de presă.

Lideru PSD i-a transmis lui Nicolae Ciucă că aşteaptă programul de guvernare, cu aplicabilitate până în februarie 2022, dar şi măsurile pentru stoparea declinului economic.

”În acest sens, preşedintele Marcel Ciolacu i-a cerut premierului desemnat să includă în programul de guvernare cele 10 măsuri urgente propuse de PSD în domeniul sanitar, economic şi social. O discuţie mai aprofundată pe marginea programului de guvernare, a planului sanitar şi a măsurilor economice urmează să aibă loc în cadrul unei întâlniri care va fi stabilită în zilele următoare”, a mai transmis PSD.

Despre intrarea PSD la guvernare, Ciolacu a precizat că nu s-a discutat acest aspect deocamdată.

 

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, mesaj de Ziua Armatei Române

Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, a transmis un mesaj de Ziua Armatei Române. Cinste și respect Armatei Române, scrie în mesajul lui Costel Fotea.

„Bravi militari, vă mulțumesc pentru devotamentul, sacrificiul și curajul cu care vă îndepliniți zi de zi misiunea. Armata Română reprezintă un simbol de demnitate și onoare. Ne înclinăm cu respect în fața veteranilor de război rămași în viață și care merită pe deplin întreaga noastră admirație. Astăzi, de Ziua Armatei Române, înălțăm și o rugăciune pentru bravii ostași care și-au dat viața pentru apărarea neamului românesc. Cinste și respect Armatei Române! La mulţi ani!”, este mesajul președintelui Consiliului Județean Galați

Din cauza pandemiei și a măsurilor de restricție, ceremoniile de luni sunt organizate în format restrâns.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri