Menu
RSS
Rezultate excelente pentru gălățeni, la Istorie și Geografie

Rezultate excelente pentru gălățeni…

La Constanța, unde s-a de...

Oţelul îşi apără titlul de campioană

Oţelul îşi apără titlul de campioan…

Rezultatele Oţelului din ...

Ritualul spălării picioarelor, la Catedrala din Galați: o dovadă a iubirii aproapelui

Ritualul spălării picioarelor, la C…

În Joia Mare, Înaltpreasf...

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului: Vom avea confirmarea că am acţionat în direcţia cea bună dacă tinerii noştri îşi vor creiona aspiraţiile pentru viitorul lor aici

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului:…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pensionari: Îi asigur că rămânem la fel de hotărâți cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pen…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Prev Next

Joi, 21 Octombrie 2021 - Regional Press

Părinții sunt împotriva mini-vacanței elevilor și protestează oficial

Federația Națională a Părinților își exprimă totalul dezacord cu privire la anunțul deciziei ca toți elevii să se afle în vacanță școlară, începând cu data de 25.10.2021, precizează Federația EDUPART într-o scrisoare deschisă adresată președintelui Klaus Iohannis

Aceștia critică decizia anunțată de Șeful Statului, spunând că „faptul că toți elevii se vor afla în vacanță nu va conduce la o reducere a mobilității ci, din contră, o va intensifica”. „Suntem profund indignați de abordarea complet discriminatorie față de elevi”, scriu reprezentanții părinților.

Reprezentanții părinților susțin că „O vacanță pe termen nedefinit, în mijlocul primului semestru școlar, înseamnă o întrerupere bruscă a ritmului de învățare al elevilor, anulându-se, practic, tot efortul depus de dascăli de la începutul anului școlar”.

Citeşte mai departe ...

AFDJ Galați are pentru prima dată o femeie ca director general

Angela Stela Ivan este noul director general al Regiei Autonome Administrația Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galați, începând din 20 octombrie, a decis Consiliul de Administrație al regiei gălățene.

Fostul director general, Cătălin Ciupercă, căruia îi expira mandatul peste două luni, a fost revocat din funcție prin hotărâre de CA, deoarece nu s-a prezentat la ședința de miercuri, deși fusese anunțat cu mai multe zile înainte.

Angela Ivan are un mandat interimar, pe o perioadă de patru luni și a devenit astfel prima femeie care ocupă funcția de director general al AFDJ Galați. Angela Ivan a mai fost de două ori membru în CA-ul AFDJ, ultima dată chiar președinte, până în martie 2021. A mai deținut funcţia de director şi preşedinte al CA la Zona Liberă Galaţi.

Tot miercuri au fost aleși președintele Consiliului de Administrație al AFDJ - Gheorghe Lucian și vicepreședintele – Ileana Sorocoleț.

Pe 14 octombrie, ministrul interimar al Transporturilor, Dan Vîlceanu, a numit șase noi membri ai CA-ului AFDJ. Cel de-al șaptelea, Julien Zamfir, reprezentant al Ministerului Finanțelor, are mandat până în martie 2022.

Numirea celor șase noi membri s-a făcut pe patru luni, cu posibilitatea prelungirii până la maximum șase luni.

Citeşte mai departe ...

Au început lucrările de amenajare a buncărului în care va fi adus cel de-al doilea accelerator liniar de particule de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați

“Centrul gălățean de tratare a cancerului cu ajutorul radioterapiei va fi dotat cu încă un accelerator liniar de particule. De altfel, Spitalul Județean este una dintre puținele unități medicale din țară care au două buncăre construite. Este o investiție extrem de importantă pentru medicina gălățeană, în condițiile în care radioterapia este principalul tratament pentru foarte mulți bolnavi de cancer. Deja, în aproape doi ani de funcționare a primului accelerator liniar de particule, au fost realizate aproximativ 22 de mii de ședințe, pentru pacienți din cel puțin cinci județe.

Consiliul Județean a consolidat deja și cel de-al doilea buncăr, iar specialiștii de la București lucrează în acest moment la interior. În aceste zile se scoate placa de bază a vechiului aparat de radioterapie (theratronul), care a fost folosit aproape 20 de ani, până când a fost scos din uz în 2019. Este o operațiune complexă, având în vedere că această placă are o greutate de aproape 800 de kg și este încastrată adânc în beton. După ce firma care se ocupă de amenajarea buncărului și a celorlalte spații în care vor fi montate echipamentele medicale va finaliza lucrările, noul accelerator liniar va fi adus, montat și calibrat și vor începe procedurile de testare și autorizare”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Valoarea investiției este de 2,1 milioane de dolari, fonduri prin Banca Mondială, în cadrul unui program derulat de către Ministerul Sănătății.

Citeşte mai departe ...

Maria Ceplinschi a încheiat onorabil finala mondială la individual compus

  • Publicat în Sport

Românca Maria Ceplinschi a ocupat locul 16, joi, în finala de la individual compus, la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Kitakyushu (Japonia). Ceplinschi (16 ani), debutantă la un campionat mondial, a obţinut 13,633 la sărituri (a 10-a notă), 12,566 la paralele (16), 11,633 la bârnă (22) şi 13,066 la sol (5). Rusoaica Anghelina Melnikova (21 ani) a obţinut aurul cu un total de 56,632 puncte. Argintul a fost obţinut de americanca Leanne Wong, cu 56,340 puncte, iar bronzul a revenit compatrioatei Kayla dio Cello, cu 54,566 puncte. Românca este calificată şi în finala de la sol, care va avea loc duminică.

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu: O soluţie pe termen mediu este un guvern cu largă susţinere parlamentară

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat că o soluţie pe termen mediu este un guvern cu largă susţinere parlamentară şi a adăugat că mai mult de jumătate din discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni au fost despre pandemie.

„Am fost astăzi la consultări însoţit, pe lângă secretarul general şi prim-vicepreşedintele partidului, de doi specialişti în zona sanitară, domnii Rafila şi Streinu-Cercel. Mai mult de jumătate din discuţiile cu preşedintele au fost în ce priveşte pandemia. Decizia de nominalizare a unui premier îi aparţine, conform Constituţiei, preşedintelui. Rămân consecvent şi cred că o soluţie pentru România pe termen mediu, nu pe termen scurt, este un guvern cu largă susţinere parlamentară.

Din decizia PNL de a face altă desemnare decât Florin Cîţu, noi am înţeles foarte clar că se doreşte o conturare din nou a unui guvern de dreapta, deoarece ştim cu toţii că singura solicitare a USR a fost ca domnul Cîţu să nu fie prim-ministru. Vom vedea pe cine nominalizează exact preşedintele şi apoi ce majorităţi se vor creiona în sensul de susţinere a unui guvern”, a spus Marcel Ciolacu într-o conferinţă de presă, la sediul PSD.

Citeşte mai departe ...

O carte pe zi: „Atingerea îngerului” de Frédéric Lenoir

„Un minunat dialog între două generaţii, o reflecţie asupra sensului vieţii şi a cailor către împlinirea de sine." – France Culture. După o tentativă de sinucidere, Hugo, care are 20 de ani, este reanimat şi adus în acelaşi salon de spital cu Blanche, o doamnă în vârstă, aflată în amurgul vieţii. Între tânărul care nu aşteaptă nimic de la viaţă şi femeia care măsoară preţul fiecărei clipe se naşte un dialog pe marginea marilor întrebări despre viaţă şi moarte, despre Dumnezeu, destin şi libertate, fericire, dragoste… Cu 50 de titluri vândute în peste 7 milioane de exemplare în întreaga lume, Frédéric Lenoir ne aduce un roman profund şi emoţionant din seria iniţiatică din care fac parte şi Oracolul Lunei şi Sufletul lumii.
Citeşte mai departe ...

Voleiul feminin gălăţean, la un nou început

  • Publicat în Sport

La sfârşitul acestei săptămâni începe sezonul voleibalistic în Divizia A 2. Galaţiul va fi reprezentat de CSU Hygienium, care a fost repartizată în seria Est alături de alte şapte echipe: FC Argeş, ACS Sport Plus Brăila, CTF Mihai I Bucureşti, Academia de Volei Constanţa, CSM Bucureşti II, ACS Bravol Braşov, ACS Sport Plus Brăila . Sala Polivalentă Dunărea va găzdui sâmbătă 23 octombrie, de la ora 12.00 partida dintre CSU Hygienium Galaţi şi CSM Focşani. „Am început pregătirea pe 1 septembrie, cu antrenamente specifice şi am reuşit să susţinem şi două jocuri amicale. Pornim la drum cu o echipă nouă, avem jucătoare talentate foarte tinere alături de 2-3 cu experienţă, sper să ne omogenizăm cât mai repede şi să avem evoluţii bune. Nu avem prea multe informaţii despre celelalte adversare, vom vedea pas cu pas unde ne aflăm, este nevoie de multă muncă şi răbdare”, ne-a declarat antrenoarea Adriana Dudnic. Lotul de jucătoare pentru sezonul 2021-2022: Sorina Răileanu, Camelia Vasile, Maria Vilău, Alexandra Iordache, Andreea Stănescu, Anamaria Berdilă, Carolina Radu, Cristina Popoiu, Maria Neacşu, Crina Arbunea, Ioana Ştefu, Minca Cristea, Laura Radu. Staff-ul va fi format din: Adriana Dudnic, Ileana Berdilă - antrenoare; Silviu Şoimu - manager sportiv. Primele două clasate la finalul primei faze a campionatului se califică pentru barajul de promovare în Divizia A1.

Citeşte mai departe ...

20 de profesori din țări ale Uniunii Europene, în vizită la Muzeul Satului din pădurea Gârboavele

20 de profesori din Turcia, Portugalia, Italia, Macedonia și Grecia au vizitat Muzeu Satului, în cadrul unui Proiect Erasmus inițiat de Colegiul de Industrie Alimentară ”Elena Doamna”, în parteneriat cu Consiliul Județean Galați.
 
Astfel, la Muzeului Satului din cadrul Centrului Cultural ”Dunărea de Jos”, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Galați, invitații au avut ocazia de a petrece o zi în spațiul inedit al satului tradițional românesc din Pădurea Gârboavele, având ocazia de a se familiariza cu arhitectura populară din județul Galați.
 
De asemenea, vizita a fost un binevenit prilej pentru oaspeți de a afla despre obiceiurile din sudul Moldovei și de a experimenta o parte dintre meșteșugurile tradiționale specifice, cum ar fi olăritul, cusutul iei și torsul.
 
„Invitații noștri s-au bucurat atât de prezența artistului instrumentist Ștefan Negură, care i-a încântat cu un recital de cântece vechi interpretate la instrumente de suflat tradiționale, cât și de dansurile populare cu care Ansamblul Folcloric ”Doina Covurluiului” i-a întâmpinat la Pădurea Gârboavele.
 
Astfel de schimburi culturale transmit obiceiurile și tradițiile populare ale județului Galați în toate colțurile continentului nostru, arătând Europei această minunată zestre spirituală reprezentată prin valori arhitecturale specifice, tehnici populare, meșteșuguri tradiționale și folclor, ce alcătuiesc inestimabilul tezaur cultural-istoric al satului românesc, păstrătorul autenticului românesc”, a transmis Costel Fotea.
Citeşte mai departe ...

Polițiștii gălățeni caută un bărbat, de 69 de ani, dispărut de acasă

Poliţiştii gălățeni caută un bărbat, de 69 de ani, care a plecat, în cursul acestei zile, de la domiciliul său, din municipiul Galați, și nu a mai revenit. Persoanele ce pot oferi informaţii care să conducă la găsirea acestuia sunt rugate să sune la numărul unic de urgenţă 112, sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

La data de 20 octombrie a.c., în jurul orei 19.30, polițiștii Secției 4 Poliție Galați au fost sesizați de către o femeie, cu privire la faptul că tatăl său, Moglan Mihăiță a plecat, în ziua respectivă, de la locuința sa, de pe strada Av. Vasile Craiu, din municipiul Galați, și nu a mai revenit.

La momentul plecării, bărbatul era îmbrăcat cu un pantalon de culoare gri închis și geacă neagră de fâș, era încălțat cu pantofi sport negri, cu dungi albe, laterale, iar pe cap purta o șapcă de culoare kaki.

Semnalamente: înălțime - 1,60 m, greutate - aproximativ 60 kg, păr scurt, grizonat, ochi albaștri.

Persoanele ce pot oferi informaţii care să conducă la găsirea acestuia, sunt rugate să sune la numărul unic de urgenţă112, sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri