Simpozionul Euro-Aliment, două decenii de existență Recomandat
- Scris de Dan Gălățanu
- No comment
Ediția aniversară a 10-a a Simpozionului Euro-Aliment, organizată la fiecare doi ani de Facultatea de Științe și Inginerie Alimentară din cadrul Universității Dunărea de Jos Galați a fost inaugurată ieri de către rectorul Universității, profesorul Puiu Lucian Georgescu. Mesajul de deschidere poate fi urmărit pe site-ul simpozionului: www.euroaliment.ugal.ro.
Prima zi de Euro-Aliment Sympozion a început cu prezentări interesante, menite să conecteze actorii implicați în sectoarele agroalimentare din toată lumea.
Mesajul esențial al evenimentului Euro-Aliment 2021, în desfășurare la Facultatea de Științe și Inginerie a Alimentelor din cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați este: Alimentul conectează oamenii și împărtășește știința într-o lume rezistentă.
Au avut loc sesiuni de secțiuni paralele, cum ar fi:
- tendințe și direcții de cercetare în știința alimentară,
- tehnologie și nutriție într-o lume rezistentă,
- strategii biotehnologice de inovare în bioeconomie,
- știință în afaceri:
- Networking New Models for Further Transition,
- Food Safety într-o lume pandemică,
- abordări durabile pentru reintegrarea subproduselor în bioproducte valoroase
- abordări multidimensionale pentru acvacultură și resurse acvatice.