Menu
RSS
Greu cu Oţelul

Greu cu Oţelul

Oţelul, fără sprijinul Pe...

Premierul Ciolacu despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu: Exclus aşa ceva!

Premierul Ciolacu despre reintroduc…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Anamaria duce tradiţia mai departe în familia Berdilă

Anamaria duce tradiţia mai departe …

Sportul gălăţean îşi trim...

CSM Arcada vrea să se întoarcă cu titlul de la Braşov

CSM Arcada vrea să se întoarcă cu t…

Finala Diviziei A1 la vol...

Poșta Română a început distribuirea pensiilor pentru luna mai

Poșta Română a început distribuirea…

Compania Naţională Po...

Un licean de la CNVA Galați, calificat la Olimpiada internațională de Biologie

Un licean de la CNVA Galați, califi…

Talpău Cristina Maria, cl...

Peste 120 de jandarmi în stradă, de Florii

Peste 120 de jandarmi în stradă, de…

Cu prilejul Sărbătorilor ...

Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Marian Barbu este noul rector al UD…

Universitatea „Dunărea de...

Oţelul poate juca în cupele europene

Oţelul poate juca în cupele europen…

 Supărarea celor car...

Prev Next

Miercuri, 26 Ianuarie 2022 - Regional Press

COVID-19: Harta centrelor de evaluare

Executivul a adoptat săptămâna trecută un proiect de hotărâre prin care se stabilesc detaliile funcționării centrelor de evaluare pacienți bolnavi de Covid. Potrivit informațiilor transmise de autorități, cei bolnavi de COVID-19 vor putea fi evaluați în cel puțin 230 de centre specializate, recent fiind prezentată și o hartă interactivă a acestora.

În momentul de față sunt funcționale 174 de centre, în țară pentru cei ce fac forme ușoare sau medii de COVID-19.

În Galați sunt pregătite patru centre de evaluare: Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf.Ioan”,  Spitalul General Căi Ferate, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cuv.Parascheva.

Citeşte mai departe ...

Bilanțul pe 2021 al inspectorilor fiscali gălățeni

Având în vedere Strategia pentru perioada 2021 – 2024, inspectorii fiscali din cadrul AJFP Galați au efectuat, în anul 2021, controale la contribuabili persoane juridice și fizice, înregistrând următoarele rezultate:

- inspecții fiscale (finalizate) – 428, din care 298 la contribuabili persoane juridice și 130 la contribuabili persoane fizice;

- controale (controale inopinate și controale încrucișate) – 427, din care 392 la contribuabili persoane juridice și 35 la contribuabili persoane fizice;

- obligații suplimentare stabilite – 88,55 milioane lei, din care 82,97 milioane lei la contribuabili persoane juridice și 5,58 milioane lei la contribuabili persoane fizice.

Din totalul obligațiilor suplimentare stabilite, contribuțiile aferente veniturilor dețin ponderea cea mai importantă, respectiv 46,94% (41,56 milioane lei), menționează AJFP Galați.

Conform instituției gălățene, principalele acțiuni în care au fost implicate structurile de inspecție fiscală au constat în:

 - inspecții fiscale din proprie inițiativă efectuate la contribuabili persoane juridice și persoane fizice, care prezintă risc fiscal ridicat; pentru verificarea legalității și conformității declarațiilor fiscale, a corectitudinii și exactității îndeplinirii obligațiilor de către contribuabili;

- verificarea sau stabilirea, după caz, a bazelor de impozitare și a situațiilor de fapt aferente;

- stabilirea diferențelor de obligații fiscale principale în baza analizei de risc;

- inspecții fiscale efectuate în vederea soluționării în termen a deconturilor de TVA cu opțiune de rambursare primite pentru control anticipat și ulterior;

- controale inopinate pentru creșterea gradului de conformare voluntară la declarare și plată a obligațiilor fiscale de către contribuabili;

- creșterea rolului prevenției inspecției fiscale în relația cu contribuabilul.

În perioada ianuarie - decembrie 2021, organele de inspecție fiscală au efectuat 109 acțiuni de control documentar la contribuabili persoane juridice, fiind stabilite obligații suplimentare în cuantum de 2.258.894 lei.

La contribuabilii persoane fizice s-au inițiat 18 acțiuni, rezultând obligații de plată înscrise în decizii de impunere în cuantum de 43.866 lei.

Pentru abaterile constatate s-au aplicat 59 de amenzi contribuabililor persoane juridice și fizice, în cuantum total de 218.400 lei.

Citeşte mai departe ...

Cupa de Iarnă și-a desemnat primele două câștigătoare zonale

  • Publicat în Sport

După întreruperea cauzată de pandemie, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Galaţi a reluat Cupa de Iarnă, competiţie rezervată echipelor din fotbalul judeţean Liga a 4 şi Liga a 5-a. La cea de-a 9-a ediţie s-au înscris 18 echipe repartizate în patru zone. Weekendul trecut s-au desfăşurat partidele din primele două. Zona 1 de la Tecuci a fost câştigată de Gloria Iveşti care a obţinut trei victorii: 2-1 cu Muncitorul Ghidigeni, 6-2 cu Avântul Drăgăneşti, 3-1 cu Viitorul Umbrăreşti. Locul 2 a revenit celor de la Muncitorul: 5-3 cu Viitorul Umbrăreşti, 3-0 cu Avântul iar podiumul a fost completat de Viitorul Umbrăreşti : 4-3 cu Avântul Drăgăneşti. Premiile speciale: Gicu Iordache, de la Gloria Iveşti, cu 5 reuşite a fost desemnat golgeter iar Costel Şerbu, de la Muncitorul, cel mai bun portar.
Zona 2 s-a desfăşurat duminică la Cudalbi. Gazdele de la Voinţa şi-au valorificat avantajul terenului propriu şi s-au calificat la turneul final după trei victorii: 11-1 cu Flacăra Pechea, 13-2 cu Viitorul Frumuşiţa şi 3-2 cu Viitorul Costache Negri. Celelalte rezultate: Viitorul Costache Negri: 7-2 cu Viitorul Frumuşiţa şi 4-3 cu Flacăra Pechea; Flacăra Pechea: 4-2 cu Viitorul Frumuşiţa. Premiile speciale: golgeter - Eduard Dumitru 14 goluri; cel mai bun portar - Constantin Bâzgan, ambii de la Voinţa Cudalbi. Ultimele două zone vor avea loc la pe 29 ianuarie la Schela cu participarea echipelor: Lascăr Schela, Zorile Griviţa, Victoria Independenţa, Voinţa Cişmele, Luceafărul Bereşti, Quantum Galaţi respectiv 30 ianuarie la Şendreni: Foresta Şendreni, Inter 2000 Tudor Vladimirescu, Unirea Braniştea şi Prutul Vlădeşti.

Citeşte mai departe ...

O carte pe zi: „Stretching pentru orice vârstă” de Jessica Matthews

Corpul nostru este făcut pentru a se mişca. Cu vârsta însă, ne dăm seama că ne mişcăm tot mai puţin şi muşchii noştri devin tot mai rigizi. Cartea de faţă prezintă exerciţii simple dar eficiente, menite să vă facă mai flexibili, să vă îmbunătăţească mobilitatea şi să vă reducă durerile articulare. Indiferent de vârstă, de stilul de viaţă sau de condiţia voastră fizică, veţi putea să concepeţi singuri seriile de exerciţii care vi se potrivesc cel mai bine.
„Stretching pentru orice vârstă” vă învaţă principiile de bază ale strechingului corect, inclusiv mai multe tehnici de îmbunătăţire a exerciţiilor, prezintă în detaliu fiecare poziţie de streching, precum şi sfaturi pentru a creşte sau diminua intensitatea exerciţiului şi oferă mai multe serii de exerciţii de flexibilitate menite să vă detensioneze muşchii, în funcţie de activităţile voastre zilnice.

Citeşte mai departe ...

Opt străzi din Galați au rămas fără energie electrică

Mii de consumatorii casnici și agenți economici de pe opt străzi din orașul Galați au rămas, miercuri, fără curent electric. Întreruperea furnizării energiei electrice va dura 8 ore.

Potrivit companiei Electrica, s-a întrerupt furnizarea energiei electrice până la ora 16,00, pe Aleea Morilor și pe străzile Morilor (între Brăilei și Eminescu), Teiului, Zorilor, Mihai Eminescu (între George Coșbuc și Al. Cernat), George Coșbuc (între Tecuci și M. Kogălniceanu), Mihail Kogălniceanu și Alexandru Cernat (între M. Eminescu și Mihai Kogălniceanu).

Citeşte mai departe ...

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea: Se reia caravana mobilă de donare de sânge

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a anunțat că se reia caravana mobilă de donare de sânge din județ. Miercuri, 26 ianuarie, specialiștii de la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Galați sunt prezenți la Tecuci, în clădirea unde funcționează secția de pediatrie a Spitalului “Anton Cincu”.
 
„Împreună cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Galați, am organizat anul trecut o caravană mobilă de donare de sânge în mai multe localități ale județului, pentru ca mulți bolnavi să primească o șansă la viață.
 
Din păcate, numărul donatorilor a scăzut în ultimii ani, iar tot mai mulți bolnavi au nevoie de transfuzie de sânge. Cu un simplu gest, acela de a dona sânge, pot fi salvate chiar și trei vieți.
 
Anul trecut, sute de oameni din mai multe localități ale județului au donat sânge, în cadrul acestei caravane minune cum îmi place să-i spun, pentru că este vorba despre viață și solidaritate”, a precizat Costel Fotea.
 
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri