Menu
RSS
Un gălățean a lăsat fără gaze peste 1.000 de oameni din mai multe cartiere

Un gălățean a lăsat fără gaze peste…

Alimentarea cu gaze natur...

150 de copii gălăţeni gălăţeni şi focşăneni au făcut istorie la Cupa Unirii

150 de copii gălăţeni gălăţeni şi f…

O iniţiativă lăudabilă în...

Finanțări de până la 100.000 euro și formare antreprenorială pentru studenții UDJ Galați

Finanțări de până la 100.000 euro ș…

Universitatea „Dunărea de...

Virginia Woolf, o scriitoare între cele două războiae mondiale

Virginia Woolf, o scriitoare între …

Atunci când va veni ziua ...

Consiliul Județean cumpără laptopuri și tablete pentru școlile speciale din județul Galați

Consiliul Județean cumpără laptopur…

Consiliul Județean Galați...

Ministrul Transporturilor: Anul acesta începe construcţia primelor sectoare ale autostrăzii care leagă Muntenia de Moldova

Ministrul Transporturilor: Anul ace…

Ministrul Transporturilor...

Marcel Ciolacu: La 163 de ani de la Unirea Principatelor, românii au nevoie mai mult ca oricând de unitate şi stabilitate

Marcel Ciolacu: La 163 de ani de la…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Școlile vor primi, de marți, kit-urile pentru testare de salivă

Școlile vor primi, de marți, kit-ur…

Noile teste de salivă car...

Simona Halep şi Sorana Cîrstea au pierdut dramatic în optimi la Australian Open

Simona Halep şi Sorana Cîrstea au p…

Tenismena Simona Halep a ...

Prev Next

Marți, 11 Ianuarie 2022 - Regional Press

Regionala CFR Galați, licitație pentru tăierea a aproximativ 400 de copaci periculoși pentru lângă calea ferată

Regionala CFR Galați a lansat o licitație pentru tăierea arborilor periculoși pe zona CFR – SRCF Galați.

„În vederea îndepărtării pericolului de cădere a arborilor care pot pune ȋn pericol integritatea căii ferate pe raza de activitate a SRCF Galați, este necesară tăierea a 393 de copaci și îndepărtarea materialului lemnos de pe zona CFR, în conformitate cu cerințele din caietul de sarcini. Vor fi tăiați doar arborii marcați, pentru care SRCF Galați a obținut avizele de exploatare a materialului lemnos, avize care vor fi puse la dispoziția prestatorului”, se arată în anunțul postat în sistemul electronic de achiziții publice.

Termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 12 ianuarie 2022, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 12 mai 2022.

Valoarea totală estimată a contractului este de 275.000 de lei.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu, după moartea președintelui Parlamentului European: „Am pierdut un prieten”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj de condoleanțe după decesul președintelui Parlamentului European, David Sassoli.

„Sunt profund întristat de moartea subită a lui David Sassoli. Am pierdut un prieten și un susținător puternic al #Romania și al unei Europe sociale. Condoleanțe celor dragi lui”, a scris Marcel Ciolacu într-un mesaj postat pe contul de Twitter.

Citeşte mai departe ...

Lucrări de modernizare a zonei cuprinse între Potcoava de Aur și Trei Star

Lucrări de modernizare a zonei cuprinse între Potcoava de Aur și Trei Star, în orașul Galați. Se lucrează la ultimul tronson, cel din zona fântânii arteziene.

 
„Continuăm lucrările pentru modernizarea acestei zone centrale a orașului, unde vom avea o fântână arteziană modernă în locul celei vechi și degradate. Acum echipele de muncitori intervin în imediata apropiere pentru scoaterea dalelor vechi.
 
În curând întreaga zonă Potcoava de Aur – Trei Star va primi un aspect modern, după amenajarea tuturor aleilor pietonale și a spațiilor verzi”, a anunțat primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu.
Citeşte mai departe ...

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi s-au trezit prea târziu

  • Publicat în Sport

Liga Naţională de Baschet Masculin a continuat cu partidele celei de-a 14-a etape. CSM Galaţi a jucat luni seara în sala Polivalentă Dunărea cu FC Argeş Piteşti, medaliata cu bronz din sezonul trecut şi pretendentă la podium şi acum. Partida a trezit orgolii mari, gălăţenii reuşind să-şi elimine adversarii din prima fază a Cupei României chiar dacă ambele manşe s-au disputat în deplasare. Piteştenii nu au uitat şi au venit la Galaţi dornici să-şi ia revanşa. Oaspeţii, foarte precişi la aruncările de 3 puncte unde au avut un procentaj de 55% (11/20) faţă de 32% au controlat clar primele trei sferturi, reuşind să desprindă decisiv pe tabela de marcaj. Formaţia condusă de Florin Nini a revenit spectaculos în ultimul sfert, pe care şi l-a adjudecat cu 37-19 dar din păcate a fost un pic cam târziu şi FC Argeş s-a impus în final cu două posesii. Rezultat final: CSM Galaţi - FC Argeş Piteşti 81-85 (11-22, 19-23, 14-21, 37-19). Pentru echipa gălăţeană au jucat: Milon 12 puncte, 3 recuperări, o pasă decisivă, 2 intercepţii; Stan (2 p, 3, 3, 1); Ciotlăuş (12 p, 6, 2, 3); Sturanovic (2 p, 1, 0, 0); Ferguson-Masters (26 p, 4, 5, 3); Brewton (9 p, 1, 0, 4); Pesic (7 p, 1, 1, 1); Vlad (11 p, 3, 1, 2). După 14 etape, CSM Galaţi se menţine pe locul 14 cu 17 puncte şi va juca runda următoare, pe 15 ianuarie în deplasare cu CSM 2007 Focşani, locul 9 cu 19 puncte.

Citeşte mai departe ...

La Galaţi nu a fost întotdeuna linişte

La 11 ianuarie 1958, avea loc în comuna Cudalbi din judeţul Galaţi una dintre cele mai ample mişcări ţărăneşti îpotriva procesului de colectivizare. Sediul Sfatului Popular şi al GAC-urilor „Drumul lui Lenin” şi „Tudor Vladimirescu” au fost devastate, iar cererile de adeziune la colectiv au fost rupte şi incendiate. În urma intervenţiei autorităţilor comuniste, zeci de ţărani au fost arestaţi. 27 de persoane au primit condamnări cuprinse între 6 ani închisoare corecţională şi 25 de ani muncă silnică, fiind acuzate de delictul de „uneltire contra ordinii sociale” sau de „acte de teroare”. Alexandru Dodu s-a născut la 16 noiembrie 1930, în Cudalbi (judeţul Galaţi), patru clase primare, ţăran. A fost arestat la 14 ianuarie 1958, în urma revoltei ţărăneşti împotriva colectivizarii din comuna natală, fiind condamnat la 10 ani închisoare corecţională pentru „uneltire contra ordinii sociale”. Deţinut în penitenciarele Galaţi, Gherla şi Tecuci şi în colonia de muncă Salcia, a fost eliberat la 28 februarie 1960, prin graţiere.

Citeşte mai departe ...

Cutremur de 3,4 grade, între județele Brăila și Galați

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că luni, 10 ianuarie, s-a înregistrat un nou cutremur în România. 

Cutremurul s-a produs în Brăila, fiind un cutremur cu magnitudinea 3,4, la adâncimea de 10 km.

„Cutremurul s-a produs la 25km V de Galati, 27km NV de Braila, 140km SE de Bacau, 144km NE de Ploiesti, 157km NV de Constanta, 166km E de Brasov, 169km NE de Bucuresti, 192km S de Iasi, 195km SV de Chisinau, 214km SV de Tiraspol”, a anunțat INFP.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri