Menu
RSS
Un gălățean a lăsat fără gaze peste 1.000 de oameni din mai multe cartiere

Un gălățean a lăsat fără gaze peste…

Alimentarea cu gaze natur...

150 de copii gălăţeni gălăţeni şi focşăneni au făcut istorie la Cupa Unirii

150 de copii gălăţeni gălăţeni şi f…

O iniţiativă lăudabilă în...

Finanțări de până la 100.000 euro și formare antreprenorială pentru studenții UDJ Galați

Finanțări de până la 100.000 euro ș…

Universitatea „Dunărea de...

Virginia Woolf, o scriitoare între cele două războiae mondiale

Virginia Woolf, o scriitoare între …

Atunci când va veni ziua ...

Consiliul Județean cumpără laptopuri și tablete pentru școlile speciale din județul Galați

Consiliul Județean cumpără laptopur…

Consiliul Județean Galați...

Ministrul Transporturilor: Anul acesta începe construcţia primelor sectoare ale autostrăzii care leagă Muntenia de Moldova

Ministrul Transporturilor: Anul ace…

Ministrul Transporturilor...

Marcel Ciolacu: La 163 de ani de la Unirea Principatelor, românii au nevoie mai mult ca oricând de unitate şi stabilitate

Marcel Ciolacu: La 163 de ani de la…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Școlile vor primi, de marți, kit-urile pentru testare de salivă

Școlile vor primi, de marți, kit-ur…

Noile teste de salivă car...

Simona Halep şi Sorana Cîrstea au pierdut dramatic în optimi la Australian Open

Simona Halep şi Sorana Cîrstea au p…

Tenismena Simona Halep a ...

Prev Next

Miercuri, 12 Ianuarie 2022 - Regional Press

CSALB: Beneficiile obținute în urma negocierilor, cu 70% mai mari decât înaintea crizei sanitare

  • Publicat în Social

Profilul consumatorului care se adresează CSALB s-a modificat în ultimii doi ani. În 2021 profilul acestuia este al unui bărbat din București, cu vârsta cuprinsă între 41-50 de ani, care are un credit de nevoi personale în lei și care solicită băncii diminuarea costului creditului, reiese dintr-un comunicat remis de Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB).

„Majoritatea dintre consumatorii care solicită negocierea cu banca/IFN-ul prin intermediul CSALB sunt bărbați (55,7% în 2021 față de 58% în 2019). Cu toate acestea, femeile adresează mai multe cereri față de acum doi ani (44,3% în 2021 față de 42% în 2019). Cei mai mulți consumatori care solicită o conciliere în cadrul CSALB se încadrează în categoria de vârstă 41-50 de ani. În 2019 categoria de vârstă dominantă (32,5%) era cea cuprinsă între 31-40 de ani. A crescut și procentul de consumatori tineri, sub 30 de ani: de la 5,6% în 2019, până la 9,6% în 2021”, se arată în comunicat.

Cele mai multe cereri de conciliere vin din mediul urban, de la consumatorii din București (20,3% în 2021). Față de 2019 (27,7%), Capitala înregistrează o scădere a ponderii din totalul cererilor, în timp ce restul județelor din top 10 înregistrează creșteri. Argeș, de exemplu, nu se afla în top 10 în anul 2019, iar în 2021 a fost al doilea județ în funcție de numărul de cereri trimise către CSALB, cu 7,7%. Ilfov (5,9% în 2021 față de 4% în 2019) și Prahova (5,5% în 2021 față de 3,2% în 2019) completează primele locuri.

Dintre cererile care pot face obiectul negocierii, cele mai multe solicită diminuarea costului creditului: recalcularea dobânzii, diminuarea ratei/soldului creditului, eliminare/restiuire de comisioane, reducerea marjei de dobândă.

82,4% dintre creditele la care fac referire cererile de conciliere sunt în lei (aproape dublu față de 2019, când ponderea creditelor în lei era de 42%). Se observă o reducere importantă a problemelor apărute la creditele în CHF (5,7% în 2021 față de 25% în 2019) și Euro (9,4% în 2021 față de 28% în 2019). Motivul poate fi conversia în lei a majorității creditelor în monedă străină, demersurile directe ale consumatorilor și băncilor, precum și activitatea de conciliere din ultimii ani, care au rezolvat o mare parte din problemele acestor împrumuturi.

„Valoarea medie a beneficiilor obținute din conciliere a crescut cu 70% față de anul 2019 – de la 2.530 de euro la 4.300 de euro per dosar încheiat cu împăcarea părților. Astfel, dacă eliminăm din calcul cererile care nu pot face obiectul unei negocieri, cum ar fi cererile de radiere din Biroul de Credit, putem spune că peste 80% dintre consumatorii care s-au adresat CSALB cu o cerere argumentată în raport cu băncile, au găsit o rezolvare la problemele lor”, spune Alexandru Păunescu, membru al Colegiului de Coordonare al CSALB.

Citeşte mai departe ...

Să ni-l imaginăm pe Eminescu copil!

La Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” din Galaţi, instituţie subordonată Consiliului Judeţean, în cadrul Secţiei pentru Copii a avut loc activitatea „Să ni-l imaginăm pe Eminescu copil!”. Au participat elevii Şcolii Gimnaziale nr. 28, coordonaţi de prof. înv. primar Bobulişteanu Daniela şi Antohe Gina. Copiii au recitat din opera marelui poet Mihai Eminescu şi, împreună cu doamnele învăţătoare şi doamnele bibliotecare, au realizat o frumoasă expoziţie cu propriile lor desene.

Citeşte mai departe ...

Voleibalistele Minca Cristea şi Carolina Radu, reprezintă CSU Hygienium Galaţi la Europene

  • Publicat în Sport

Veşti bune pentru voleiul feminin gălăţean şi românesc la început de an. România va participa în perioada 12-16 ianuarie în Kurtdereli Sports Hall din Balikeşir - Turcia la turneul balcanic de calificare la Campionatul European Under 17. Printre tricolorele care au făcut deplasarea în Turcia se află: coordonatoarea Carolina Radu şi liberoul Minca Andreea Cristea, sărbătorită chiar în ajunul plecării pentru împlinirea vârstei de 16 ani, jucătoare cu dublă legitimare, Dinamo Bucureşti, pentru competiţia juvenilă şi CSU Hygienium, ocupanta locului 2 la finalul turului din seria Est a Diviziei A2. România va disputa şase partide după următorul program: Bulgaria - 12 ianuarie, după închiderea ediţiei; Turcia - 13 ianuarie; Albania - 14 ianuarie; Serbia - 15 ianuarie şi Grecia - 16 ianuarie. Echipa care va ocupa primul loc în clasament se va califica direct la turneul final al Europenelor care sunt programate în luna iulie în Cehia. Celelalte echipe vor rămâne în cursă pentru faza a doua de calificare care se va disputa în primăvară.

Citeşte mai departe ...

Primăria Galați a achiziționat servicii de proiectare pentru Faleza Dunării și Valea Țiglinei

Primăria municipiului Galați informează că pentru punerea în valoare a Falezei Dunării și a Văii Țiglinei au fost achiziționate serviciile de proiectare necesare (DALI și PT), în urma licitației publice.

Pentru obiectivul „Revitalizarea turismului din Galați, prin valorificarea durabilă a elementelor de patrimoniu cultural și natural de la Faleza Dunarii” valoarea contractului este de 1.621.038,00 lei fără TVA, iar durata este de 8 luni. Ofertantul câștigător este Asocierea Expert Project Team SRL Iași - Arhideskvision SRL Galați - AMG Lorem Consult SRL Galați.

Pentru obiectivul „Reabilitare și refuncționalizare teren degradat Valea Țiglinei” valoarea contractului este de 825.000,00 lei fără TVA, iar durata este 8 luni.  Ofertantul câștigător este Asocierea Expert Project Team SRL Iași - Arhideskvision SRL Galati - AMG Lorem Consult SRL Galați.

„Sunt pași importanți pentru ca Faleza Dunării și Valea Țiglinei să devină pe viitor spații moderne și atractive pentru petrecerea timpului liber. Astfel, Faleza Dunării va îmbina un circuit cultural dat de monumentele de for public, unul sportiv și unul de promenadă, pe lângă multe alte posibilități de relaxare. În ceea ce privește Valea Țiglinei se urmărește amenajarea peisagistică a întregului areal, cu trasee pentru diverse sporturi, locuri de joacă și multe altele pentru petrecerea timpului liber în mod activ.

Primăria municipiului Galați continuă astfel proiectele privind amenajarea de spații de relaxare, după modernizarea Plajei Dunării care din prima zi de la redeschidere a atras numeroși gălățeni. Mai mult, în apropierea plajei Dunării este în derulare un alt proiect important pentru amenajarea unui parc de aventură”,  anunță Primăria Galați.

Citeşte mai departe ...

Campionii de la CSM Arcada debutează în retur

  • Publicat în Sport

Aşa cum v-am mai informat, tripla campioană a României, CSM Arcada are o perioadă foarte încărcată. La mai puţin de 96 de ore după victoria cu 3-1 obţinută în fieful lui Dinamo, în turul sferturilor de finală ale Cupei României, echipa gălăţeană condusă de antrenorul Sergiu Stancu revine la Bucureşti pentru partida din campionat cu Olimpia Titanii. Ordinea partidelor a fost inversată la cererea echipei noastre care a cerut ca partida din prima etapă să se dispute la Galaţi iar returul în Capitală. O veste bună este revenirea în lot a centrului Tudor Magdaş, care a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală şi s-a recuperat foarte bine. Partida este programată joi 13 ianuarie de la ora 17.00 şi va fi transmisă pe pagina oficială de facebook a clubului gazdă. Lotul CSM Arcada pentru acest meci: Teleleu, Raic, Talpă, Butnaru, Bissette, Darlaczi, Rangel, Toro, Magdaş, Sestan, Bala, Raţă, Cristudor, Kantor, Sobirov. Programul complet al etapei a 12-a: Olimpia Titanii Bucureşti - CSM Arcada Galaţi, SCMU Craiova - CSU Ştiinţa Bucureşti, CSŞ CNE Lapi Dej SCM Zalău - CSU UV Timişoara, Dinamo Bucureşti - Ştiinţa Explorări Baia Mare, Steaua Bucureşti - Rapid Bucureşti, Unirea Dej - U Cluj. La finalul turului, podiumul Diviziei A1 se prezintă astfel: 1. CSM Arcada 30 puncte, 2. Dinamo 29 p, 3. Steaua 28 p.

Citeşte mai departe ...

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, vești bune pentru micii producători

Odată cu promulgarea, zilele trecute, a Legii Cooperaţiei Agricole în forma adoptată de Parlament, gospodăria țărănească poate deveni membru cooperator asociat în cooperativele agricole, putând acum beneficia de preţuri mai bune pentru achiziţionarea materiilor prime şi vânzarea produselor, a anunțat președintele Consiliului Județean Galai, Costel Fotea.
 
„Astfel, vom reuși să punem în valoare mult mai mult rolul gospodăriei țărănești în agricultură și, mai ales, munca gospodarului român. Micii producători din satele județului nostru vor putea de acum să-şi valorifice produsele, fie că vorbim de cultivarea pământului ori de creșterea animalelor, prin intermediul cooperativei. Gospodăria românească, creată prin sârguința și truda țăranului gospodar, poate salva satul românesc.
 
Este foarte important să avem pe masă produse românești, deoarece, pe lângă o alimentație sănătoasă, ajutăm și gospodăria țărănească să se integreze în lanțul comercial.
Le mulțumesc țăranilor gospodari pentru efortul depus în fiecare zi și le doresc sănătate și putere de muncă!”, a scris pe pagina sa de Facebook, Costel Fotea. 
Citeşte mai departe ...

Ciolacu, anunț important pentru români despre reducerea TVA la energie și gaze naturale

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat că va propune la următoarea ședință a Coaliției reducerea TVA la energie și gaze naturale de la 1 februarie. 

„Mă bucur că premierul Ciucă a fost de acord cu demersul PSD și a înțeles necesitatea adoptării unor noi măsuri de protejare a românilor în fața efectelor crizei energetice. Măsurile anunțate azi sunt corecte, dar e nevoie de mai mult. Sunt convins, însă, că putem avea tăria și voința politică de a lua decizii și mai îndrăznețe! Putem reduce TVA-ul nu doar la energie, ci și la gaze naturale - și nu la 1 aprilie, ci din 1 februarie. Acum, nu în aprilie, factura energetică îi arde cel mai tare pe oameni. Așa face Polonia, din 1 februarie: TVA ZERO la gaze, îngrășaminte și mâncare, plus taxe reduse la carburanți. Acesta este modul corect de reacție a statului, pe care îl voi propune ca model de urmat la prima ședință a liderilor coaliției”, a scris liderul PSD, pe Facebook.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri