Menu
RSS
Un gălățean a lăsat fără gaze peste 1.000 de oameni din mai multe cartiere

Un gălățean a lăsat fără gaze peste…

Alimentarea cu gaze natur...

150 de copii gălăţeni gălăţeni şi focşăneni au făcut istorie la Cupa Unirii

150 de copii gălăţeni gălăţeni şi f…

O iniţiativă lăudabilă în...

Finanțări de până la 100.000 euro și formare antreprenorială pentru studenții UDJ Galați

Finanțări de până la 100.000 euro ș…

Universitatea „Dunărea de...

Virginia Woolf, o scriitoare între cele două războiae mondiale

Virginia Woolf, o scriitoare între …

Atunci când va veni ziua ...

Consiliul Județean cumpără laptopuri și tablete pentru școlile speciale din județul Galați

Consiliul Județean cumpără laptopur…

Consiliul Județean Galați...

Ministrul Transporturilor: Anul acesta începe construcţia primelor sectoare ale autostrăzii care leagă Muntenia de Moldova

Ministrul Transporturilor: Anul ace…

Ministrul Transporturilor...

Marcel Ciolacu: La 163 de ani de la Unirea Principatelor, românii au nevoie mai mult ca oricând de unitate şi stabilitate

Marcel Ciolacu: La 163 de ani de la…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Școlile vor primi, de marți, kit-urile pentru testare de salivă

Școlile vor primi, de marți, kit-ur…

Noile teste de salivă car...

Simona Halep şi Sorana Cîrstea au pierdut dramatic în optimi la Australian Open

Simona Halep şi Sorana Cîrstea au p…

Tenismena Simona Halep a ...

Prev Next

Vineri, 07 Ianuarie 2022 - Regional Press

CFR Călători lansează oferta „Trenurile Zăpezii”, din 10 ianuarie. Ce trenuri au la dispoziție gălățenii

  • Publicat în Social

Iubitorii sporturilor de iarnă, şi nu numai ei, pot profita, în perioada 10 ianuarie – 28 februarie 2022, de reduceri tarifare atractive de 25% prin oferta „Trenurile Zăpezii” disponibilă la trenurile InterRegio CFR Călători care circulă spre şi dinspre cele mai căutate staţiuni montane pentru schi.

Reducerile tarifare se acordă astfel:

- 25% din tariful de transport, de luni până joi, pentru călătoriile pe rută directă, la clasa a 2-a, cu trenurile InterRegio ce au ca punct de plecare/destinație una din stațiile de cale ferată: Sinaia, Bușteni, Azuga, Predeal, Brașov. Astfel, se evită aglomerația din trafic de pe Valea Prahovei și se ajunge direct în stațiuni, în mai puțin de 2 ore și jumătate chiar și la Brașov dacă se pornește din București.

- 25% din tariful de transport, de luni până joi, pentru călătoriile pe rută directă, la clasa a 2-a, cu trenurile InterRegio ce au ca punct de plecare/destinație una din stațiile de cale ferată: Vatra Dornei, Vatra Dornei Băi hc.

Tariful de rezervare a locului (de 3,90 lei/loc) se plătește integral.

Gălățenii au la dispoziție două perechi de „Trenuri ale Zăpezii”, spre Brașov și Vatra Dornei:

- IR 1730 Brașov (pl. 17:16) - Galați (sos. 22:38)

- IR 1732 Galați (pl. 06:50) - Brașov (sos. 12:02)

- IR 1830 Galați (pl. 06:15) - Vatra Dornei (sos. 15:15/pl. 15:16) - Vatra Dornei Băi hc. (sos. 15:19/pl. 15:20) - Cluj Napoca (sos. 19:32)

- IR 1832 Cluj Napoca (pl. 09:35) - Vatra Dornei Băi hc (sos. 13:38/pl. 13:39) - Vatra Dornei (sos. 13:41/pl. 13:42) - Galați (sos. 22:49)

Citeşte mai departe ...

Oţelul are noutăţi în lot

  • Publicat în Sport

Managerul tehnic Dorinel Munteanu a decis că are nevoie de întăriri şi a acţionat în consecinţă. Lotul de jucători pentru partea a doua a sezonului a suferit câteva modificări. Au fost transferaţi patru jucători: Cosmin Dur Bozoancă, 23 ani, portar, de la Farul Constanţa; Alberto Ţica, 19 ani, fundaş lateral, de la Universitatea Cluj Napoca; Mihai Dăscăliţei, 27 ani, mijlocaş central, care revine acasă; Marius Sava, 18 ani, mijlocaş central sau mijlocaş dreapta, adus de la Unirea Slobozia. Nu mai fac parte din lot: Maxim Cojocaru şi Fernando Dobre. Reunirea lotului după vacanţă este programată luni 10 ianuarie la stadionul Oţelul.

Citeşte mai departe ...

O carte pe zi: „Spărgătoarea de coduri: Jennifer Doudna, editarea genetică şi viitorul speciei umane” de Walter Isaacson

„Spărgătoarea de coduri se aşterne ca o poveste poliţistă captivantă, plină de ambiţii şi dihonii, laboratoare şi conferinţe, laureaţi Nobel şi rebeli autodidacţi. Cartea ne sondează umanitatea comună fără a bagateliza vreo secundă ştiinţa, o mărturie a geniului lui Isaacson, mereu prezent în pagină.” - O Magazine.
Pe când era în clasa a VI-a, Jennifer Doudna a descoperit într-o zi o carte intitulată The Double Helix, pe care tatăl ei i-o lăsase pe pat. A pus-o deoparte, crezând că-i doar una dintre acele povestiri poliţiste care-i plăceau. Când a ajuns s-o citească, într-o sâmbătă ploioasă, a constatat că într-un fel avusese dreptate. Pe măsură ce devora pagină după pagină, a devenit fascinată de drama intensă din culisele competiţiei pentru descoperirea codului vieţii. Chiar dacă îndrumătorul din liceu i-a spus că fetele nu ajung oameni de ştiinţă, ea a hotărât că exact asta va face.
Mânată de pasiunea de a înţelege cum funcţioneaza natura şi de a transforma descoperirile în invenţii, ea va contribui la realizarea a ceea ce autorul cărţii primite de la tatăl ei, James Watson, i-a spus că este cel mai important progres în biologie de după codescoperirea lui, a structurii ADN-ului. Doudna şi colaboratorii ei şi-au transpus curiozitatea faţă de natură într-o invenţie care va transforma specia umană: un instrument uşor de folosit, care poate să editeze ADN-ul. Cunoscut drept CRISPR, acesta a deschis o minunată lume nouă plină de miracole medicale şi de dileme morale.

Citeşte mai departe ...

Unde și cum își pot plăti gălățenii taxele și impozitele locale

Primăria municipiului Galați informează că, începând de joi, 6 ianuarie 2022, contribuabilii persoane fizice și persoane juridice pot plăti impozitele și taxele locale prin intermediul platformei electronice www.ghiseul.ro și a stațiilor de plată SelfPay amplasate în hipermarketuri, benzinării, agenții CEC, magazine etc. Subliniem că programul cu publicul la ghișeele Direcției de Impozite, Taxe si alte Venituri Locale Galați se va relua pe 10 ianuarie 2022. Pentru evitarea aglomerației, rugăm contribuabilii să utilizeze mijloacele electronice de plată și de comunicare.

Precizăm că, în vederea efectuării plăților prin intermediul stațiilor de plata SelfPay, codurile de bare necesare sunt înscrise în actele administrativ fiscale comunicate prin poștă în cursul lunii decembrie 2021. Pentru a intra în posesia actelor administrativ fiscale susmenționate, contribuabilii înștiințați (aproximativ 25.000) trebuie să se prezinte la oficiile poștale pentru a ridica plicurile expediate de către Direcția Impozite, Taxe și Alte Venituri Locale.

În scopul facilitării comunicării, contribuabilii persoane fizice sunt rugați să completeze și să depună la sediu declarațiile privind actualizarea datelor cu caracter personal având înscrise adresele de e-mail și acordul explicit pentru acest mod de comunicare. Declarația se poate descărca de pe site-ul Primăriei, secțiunea Servicii electronice/Formulare online/Impozite și taxe locale.

Declarațiile privind înregistrarea/radierea mijloacelor de transport persoane fizice se pot depune prin poștă sau la ghișeul special destinat acestei activități la sediul din str. Domnească nr. 13, bloc L. Declarațiile privind înregistrarea/radierea imobilelor se pot depune prin intermediul platformei electronice https://e-digital.primariagalati.ro/ sau prin poștă. Certificatele fiscale pentru persoane fizice se pot obține prin intermediul platformei electronice https://e-digital.primariagalati.ro/ sau pe e-mail prin transmiterea cererii-tip completate având atașată copia după actul de identitate sau la ghișeul special destinat acestei activități la sediul din str. Domnească nr. 13, bloc L.

 

Citeşte mai departe ...

Locul 8 pentru Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați în topul universităților românești incluse în UI Green Metric World University Rankings 2021

UI GreenMetric World University este o inițiativă Universitas Indonesia lansată în 2010, destinată evidențierii universităților implicate activ în reducerea emisiilor de carbon și în combaterea schimbărilor climatice globale.

Clasamentul UI GreenMetric World University a înregistrat o creștere semnificativă a participanților, de la 95 de universități din 35 de țări în anul 2010, la 956 universități din 84 de țări în 2021.

Pentru ierarhizare se folosesc 39 de indicatori și 6 criterii referitoare la gestionarea și infrastructura campusului universitar, energie și schimbări climatice, deșeuri, apă, transport și educație.

La ediția UI GreenMetric World University 2021, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a ocupat poziția 745 la nivel global și locul 8 în clasamentul universităților din România.

 

Citeşte mai departe ...

Ministrul Rafila: Nu există niciun fel de impunere a utilizării unor măști scumpe

 
 Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că nu sunt impuse "măști scumpe", iar cele medicale cu trei straturi sunt recomandate în continuare.
 
„Nu există niciun fel de impunere a utilizării unor măști scumpe. Masca pe care o port eu e masca medicală cu trei straturi, nu e una deosebită, e recomandată, dar cine dorește poate utiliza și alte tipuri cum sunt cele FFP2. Asta nu înseamnă că cineva impune acest tip de masca.

Doar este vorba de trecerea de la măștile textile - mai ales în condițiile în care această boală se transmite prin intermediul aerosolilor, care sunt foarte puțin eficiente sau ineficiente -, către uniformizarea utilizării, cu toate că ea e utilizată de majoritatea cetățenilor.

Aceste măști medicinale care acum nu sunt nici scumpe, sunt accesibile, sunt mult mai utile, pentru că constituie o barieră eficientă în calea transmiterii. Nu e vorba de e o restricție, ci de o perioadă limitată de timp de utilizare a acestor măști unde există aglomerație sau activitate care presupune interacțiuni cu alte persoane", a explicat Alexandru Rafila.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri