Menu
RSS
Un gălățean a lăsat fără gaze peste 1.000 de oameni din mai multe cartiere

Un gălățean a lăsat fără gaze peste…

Alimentarea cu gaze natur...

150 de copii gălăţeni gălăţeni şi focşăneni au făcut istorie la Cupa Unirii

150 de copii gălăţeni gălăţeni şi f…

O iniţiativă lăudabilă în...

Finanțări de până la 100.000 euro și formare antreprenorială pentru studenții UDJ Galați

Finanțări de până la 100.000 euro ș…

Universitatea „Dunărea de...

Virginia Woolf, o scriitoare între cele două războiae mondiale

Virginia Woolf, o scriitoare între …

Atunci când va veni ziua ...

Consiliul Județean cumpără laptopuri și tablete pentru școlile speciale din județul Galați

Consiliul Județean cumpără laptopur…

Consiliul Județean Galați...

Ministrul Transporturilor: Anul acesta începe construcţia primelor sectoare ale autostrăzii care leagă Muntenia de Moldova

Ministrul Transporturilor: Anul ace…

Ministrul Transporturilor...

Marcel Ciolacu: La 163 de ani de la Unirea Principatelor, românii au nevoie mai mult ca oricând de unitate şi stabilitate

Marcel Ciolacu: La 163 de ani de la…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Școlile vor primi, de marți, kit-urile pentru testare de salivă

Școlile vor primi, de marți, kit-ur…

Noile teste de salivă car...

Simona Halep şi Sorana Cîrstea au pierdut dramatic în optimi la Australian Open

Simona Halep şi Sorana Cîrstea au p…

Tenismena Simona Halep a ...

Prev Next

Sâmbătă, 08 Ianuarie 2022 - Regional Press

COVID-19: Restricții decise de guvernanți pentru prevenirea noilor infectări

Tot bătând toba iminenței celui de-al cincilea val al pandemiei de coronavirus, după apariția variantei Omicron, autoritățile au lansat, începând de sâmbătă, o listă cu activități interzise în România, atât pentru persoanele nevaccinate anti-Covid-19, cât și pentru cele imunizate.

În mall-uri, centre și parcuri comerciale pot intra, începând de sâmbătă, la fel ca până acum, doar persoanele vaccinat anti-Covid-19 cu schemă completă, pentru care au trecut 10 zile de la a doua sau unica doză; cele care au un test RT-PCR sau antigen negativ și cele care sunt în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

În magazinele cu produse nealimentare cu suprafața mai mică sau egală de 200 de metri pătrați accesul este permis fără prezentarea unei dovezi a vaccinării, testării sau vindecării. Însă, în aceste spații trebuie să fie asigurate o distanță de 2 metri între persoane, o suprafață de cel puțin 4 metri pătrați pentru fiecare persoană și să se afișeze la intrarea în spațiul comercial a numărului maxim de persoane care se pot afla simultan în incintă.

Accesul la competiţiile sportive, concerte, cinema, spectacole sau alte evenimente culturale este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, în judeţele/localităţile în care rata de incidenţă cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori. Capacitatea maximă permisă scade la 30% când rata de incidenţă este mai mare de 1/1.000 de locuitori. Aceleași reguli sunt și pentru sălile de sport şi fitness.

Restaurantele și cafenelele pot funcționa în continuare, în interior și la terase, dar cu respectarea unor condiții, să nu ocupe mai mult de 50% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5.00-22.00 în județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

În localitățile cu o rată mai mare de 3 la mia de locuitori, capacitatea maximă permisă scade la 30%. În plus, accesul poate fi permis doar pentru vaccinați cu schemă completă, testați negativ sau vindecați recent.

Citeşte mai departe ...

Patru jucători de la United la Naţionala României

  • Publicat în Sport

Naţionala de futsal a României va disputa la sfârşitul acestei luni o dublă amicală cu Naţionala Suediei. Selecţionerul Endre Kacso a convocat pentru această acţiune patru jucători de la vicecampioana României, United Galaţi: Octavian Cireş, Robert Crişan, prezenţi şi la dubla disputată la finalul anului trecut cu Moldova, Petrişor Toniţă, Andrei Crăciun, ultimii doi reveniţi printre tricolori. Partidele cu scandinavii sunt programate pe 23 şi 24 ianuarie la „Estrad Arena” din Alingsas, localitate situată la 45 de km Nord Vest de Goteborg. Până atunci, Liga 1 se va relua cu turul suplimentar. Tigrii lui Florin Ignat vor juca primul meci acasă, în sala Polivalentă Dunărea, pe 15 ianuarie, de la ora 12.00, cu lanterna CFF Clujana Cluj Napoca. După sezonul regular, United ocupă locul 2 în clasament cu 25 de puncte, la şase lungimi de liderul Autobergamo Deva.

Citeşte mai departe ...

Trei vagoane ale unui tren privat de marfă au deraiat în județul Galați

Trei vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat între stațiile Filești - Cătușa. Pe această secție nu circulă trenuri de călatori, linia fiind destinată doar traficului feroviar de marfă.
 
„Reprezentanții SRCF Galați s-au deplasat deja la fața locului, pentru verificare și stabilirea operațiunilor de intervenție necesare repunerii pe șină a vagoanelor deraiate. De asemenea, facem precizarea că personalul feroviar la Sucursalei Galați va asigura tot suportul tehnic necesar, inclusiv utilajele cu care se va acționa pentru repunerea vagoanelor pe șină”, a anunțat Compania Națională de Căi Ferate.
 
Trenul de marfă, format din 8 vagoane, aparține operatorului privat de marfă Unicom Tranzit și asigura un transport de cărbune pentru Combinatul Siderurgic Galați.
 
Evenimentul va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele producerii deraierii celor 3 vagoane. Toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului au drept scop redeschiderea traficului feroviar de marfă, în zona respectivă, în condiţii de siguranţă.
Citeşte mai departe ...

O carte pe zi: „Regina Şampaniei : Povestea văduvei care a creat cea mai romantică şampanie din lume” de Helen Fripp

Regina Şampaniei este un roman care spune povestea adevărată a renumitei vaduve Nicole Clicquot, cea care a revoluţionat modul de fabricare a şampaniei. Pornind de la Revoluţia Franceză, la sfârşitul secolului al XVIII-lea, pe când Nicole avea doar 11 ani, străbatem cu emoţie anii când Napoleon visa să cucerească lumea, iar şampania curgea în palatele nobililor ruşi. A fi femeie atunci presupunea să ai grijă de casă, să te îmbraci frumos, să arăţi şi să te porţi ca un bibelou, să stai în banca ta, fără să ai niciun cuvânt de spus. Micuţă, plină de nerv, cu ochi strălucitori, Văduva Clicquot va fi altfel, rămânând în memoria urmaşilor prin ceea ce a creat – cea mai romantică şampanie, recunoscută
ca atare şi în zilele noastre.

Citeşte mai departe ...

Cutremur cu magnitudinea 4 în România. În ce orașe s-a simțit seismul

Un cutremur s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă în Vrancea.

Potrivit INFP, seismul s-a înregistrat la data de 8 februarie, ora 01:02, a avut loc un seism cu magnitudinea 4, la o adâncime de 140 de kilometri.

Cutremurul s-a produs la o distanță de 67 de km de Brasov, 80 de km de Ploiesti, 113 km de Bacău, 124 de km de Braila, 124 de km de Galati, 132 de km de Bucuresti, 150 de km de Pitesti, 181 de km de Sibiu, 195 de km de Iasi și 197 de km de orașul bulgăresc Ruse.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri