Menu
RSS
Un gălățean a lăsat fără gaze peste 1.000 de oameni din mai multe cartiere

Un gălățean a lăsat fără gaze peste…

Alimentarea cu gaze natur...

150 de copii gălăţeni gălăţeni şi focşăneni au făcut istorie la Cupa Unirii

150 de copii gălăţeni gălăţeni şi f…

O iniţiativă lăudabilă în...

Finanțări de până la 100.000 euro și formare antreprenorială pentru studenții UDJ Galați

Finanțări de până la 100.000 euro ș…

Universitatea „Dunărea de...

Virginia Woolf, o scriitoare între cele două războiae mondiale

Virginia Woolf, o scriitoare între …

Atunci când va veni ziua ...

Consiliul Județean cumpără laptopuri și tablete pentru școlile speciale din județul Galați

Consiliul Județean cumpără laptopur…

Consiliul Județean Galați...

Ministrul Transporturilor: Anul acesta începe construcţia primelor sectoare ale autostrăzii care leagă Muntenia de Moldova

Ministrul Transporturilor: Anul ace…

Ministrul Transporturilor...

Marcel Ciolacu: La 163 de ani de la Unirea Principatelor, românii au nevoie mai mult ca oricând de unitate şi stabilitate

Marcel Ciolacu: La 163 de ani de la…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Școlile vor primi, de marți, kit-urile pentru testare de salivă

Școlile vor primi, de marți, kit-ur…

Noile teste de salivă car...

Simona Halep şi Sorana Cîrstea au pierdut dramatic în optimi la Australian Open

Simona Halep şi Sorana Cîrstea au p…

Tenismena Simona Halep a ...

Prev Next

Joi, 06 Ianuarie 2022 - Regional Press

O nouă ediție „Open Gates-Open Minds”, la ”Dunărea de Jos”

Cursuri demonstrative, filme de prezentare, experimente inedite, dezbateri interesante, destinate elevilor din clasele a XI-a și a XII-a din județul Galați și din județele limitrofe care doresc să cunoască profesorii și studenții, programele educaționale și de cercetare, facilitățile de cazare, masă și divertisment, facultățile, asociații studențești și alte activități derulate în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Toate aceste activități sunt reunite sub umbrela evenimentului „Open Gates-Open Minds” - Zilele Porților Deschise, organizat în intervalul calendaristic 26-27 ianuarie. După modelul acțiunii de promovare din luna mai a anului trecut, tinerii vor avea ocazia să stea de vorbă cu profesorii universității, să se plimbe virtual prin laboratoarele facultăților, să participe la cursuri sau să discute cu foști absolvenți, în direct.

Programul evenimentului va fi afișat zilnic pe paginile de Facebook ale facultăților, iar filmele vor fi încărcate pe canalul de YouTube al UDJG și al fiecărei facultăți în parte. În prima zi (26 ianuarie), evenimentul va debuta cu un cuvânt de deschidere al domnului prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați și va continua cu prezentarea generală a Universității, a Campusului Studențesc „Al. I Cuza”, a platformei de înscriere Admitere 2022, a Programelor Erasmus și a parteneriatelor pe care instituția le are cu mediul de afaceri și alte universități.

„Open Gates-Open Minds” 2022 se va desfășura exclusiv online pe platformele Facebook, Youtube, Instagram, Tik Tok.

Citeşte mai departe ...

Brazilianul Daniel Araujo şi-a luat cetăţenia română

  • Publicat în Sport

Lovitură de imagine la început de an pentru vicecampioana României, United Galaţi. În şedinţa din 5 ianuarie 2022, Guvernul României a aprobat solicitarea lui Daniel Araujo Carreteiro, care a devenit astfel cetăţean român cu drepturi depline. Araujo este golgeterul lui United atât în Liga 1 cât şi UEFA Futsal Champions League. „Este o bucurie enormă, inclusiv cei din familia mea din Brazilia au fost fericiţi când le-am dat vestea. Sunt din 2018 în România, iar din 2019 la Galaţi. Le spun tuturor cu mândrie că aceasta este casa mea! Sper să pot ajuta naţionala României!", a declarat românul Araujo. Cu siguranţă, Daniel va fi convocat în cel mai scurt timp la Naţionala României.

Citeşte mai departe ...

Fundația Inimă de Copil și familia Dănilă. Două povești, un singur destin

  • Publicat în Social

Fundația Inimă de Copil a împlinit în luna decembrie 25 de ani de activitate.

Dintre toate cele peste 15.000 de povești de la Fundația Inimă de Copil, există una care are ceva aparte: povestea familiei Dănilă. De fapt, e povestea fundației însăși. Nu există moment mai bun să fie spusă decât acum, la 25 de ani de la înființarea Inimă de Copil.

„Ea era îngerul meu păzitor”

Fundația Inimă de Copil s-a născut în 1996, când patru copii au fost salvați de pe stradă și li s-a oferit șansa unui viitor bun. Printre ei se număra și Adrian Dănilă, care avea atunci doar 14 ani și o valiză plină de suferințe. Dureri pe care alții nu le trăiesc nici într-o viață întreagă.

„Anna ((Burtea, n.r., una dintre cele trei inițiatoare ale Fundației)) m-a salvat. Nici acum nu știu de ce a făcut-o. Nici acum nu pot să înțeleg cum poate o tânără de 25 de ani să aibă curajul să ia copii de pe stradă și să îi salveze. De fapt, cred că știu de ce m-a salvat. Ea era îngerul meu păzitor”, își amintește Adrian zâmbind cu ochii plini de lacrimi.

Muncă, dragoste, familie

La Fundația Inimă de Copil, alături de alți patru frați ai lui, Adrian a învățat să fie un adult care să se poată îngriji singur, care nu trăiește din mila altora.

„Cred că asta a contat cel mai mult. Și cred că asta este diferența dintre Fundația Inimă de Copil și alți binefăcători. Cei de la Fundație au avut mereu grijă să nu primesc totul de-a gata, ci să muncesc pentru ceea ce primesc. Așa am ajuns să fiu angajat la un centru din Cudalbi, unde am fost bucătar, îngrijitor”, povestește Adrian.

Și, pentru că destinul ține cu cei cu suflet de mătase, zece ani mai târziu, la acel centru s-a angajat și Simona. Ați intuit perfect: a fost dragoste la prima vedere, care a evoluat în căsătorie în doar un an.

O familie superbă

A fost prima familie născută în familia Inimă de Copil. Apoi, rând pe rând, au venit pe lume Sara (acum are 13 ani), Rut (11 ani), Luca (10 ani), Alma (8 ani).

Și parcă era nevoie ca cercul să se închidă perfect, nu? În urmă cu 4 ani a sosit și mezina familiei. Anna. „Anna vine de la Anna”, ne explică Adrian, încercând să se asigure să înțelegem legătura.

- Cine este Anna? o întrebăm pe mezina Anna

- Anna este doamna lui mama, răspunde senin Anna.

Simona se trezește la ora 6 dimineața și face naveta de la Costache Negri până la Pechea ca să aibă grijă de cei 25 de copii de la Centrul de Consiliere și Sprijin al Fundației Inimă de Copil. La ora 16:30 se întoarce acasă ca să aibă grijă de cei 5 copii ai familiei sale. Acasă, Adrian tocmai a gătit ceva gustos. Adrian, Simona, Sara, Rut, Luca, Alma și Anna se așază la masă, dar nu înainte de a face o rugăciune de mulțumire pentru ceea ce s-a petrecut în urmă cu 25 de ani, atunci când s-a născut Fundația Inimă de Copil. Și familia Dănilă.

Continuitate. De 25 de ani

Fundația Inimă de Copil este o casă, un cămin, o grădină, un loc în care visurile capătă o stare materială. Fundația Inimă de Copil este o familie. O familie mare, cu mii de copii care primesc oportunitatea de a duce un trai normal și dreptul la un destin echitabil. Fundația Inimă de Copil este locul în care vii pe jos, cu inima și aripile frânte, dar din care pleci în zbor, dornic de a da mai departe dragostea pe care ai primit-o. Sau, așa cum se întâmplă cu familia Dănilă, nu pleci niciodată pentru că trebuie să ai grijă să crești și alte familii Dănilă.

Povestea familiei Dănilă merge mai departe. La fel și povestea Fundației Inimă de Copil. Cu ajutorul tău, sute de copii primesc și astăzi dreptul de a visa la un viitor mai bun.

Implică-te!

Binele face bine! Orice ar fi!

Citeşte mai departe ...

Tigrii lui Florin Ignat pregătesc revenirea în arenă

  • Publicat în Sport

După o binemeritată vacanţă, United Galaţi, vicecampioana României a reluat miercuri seara antrenamentele la sala Siderurgistul. Tigrii lui Florin Ignat se vor pregăti în localitate pentru partea a doua a sezonului în care vor fi angrenaţi în două competiţii: Liga 1 şi Cupa României. „Este cea mai mare dorinţă a mea, să fim sănătoşi, să nu mai avem probleme cu accidentările, cum s-a întâmplat în toamnă, şi vom putea face meciuri de calitate. Nu pleacă nimeni în această iarnă, nu vine niciun alt jucător în lot, sunt mulţumit de materialul uman din vestiar. Abia aştept să înceapă jocurile, mi-aş dori să avem şi public la sală, sperând ca situaţia sanitară să se mai relaxeze”, a declarat pentru siteul oficial antrenorul Florin Ignat. Lotul vicecampioanei României: Toniţă, Cârdei, Păduraru - portari; Octavian Cireş, Albert Cireş, Burdujel, Tacot, Oană, Petică, Crişan, Boşneagă, Crăciun, Araujo, Coquinho, Arhire şi... Ignat. Liga 1 va continua cu un tur suplimentar play-off, în prima etapă, pe 16 ianuarie, echipa gălăţeană va juca acasă cu CFF Clujana Cluj Napoca. Situaţia din clasament se prezintă astfel: 1. Autobergamo Deva 31 puncte, 2. UNITED 25 p, 3. FK Odorheiu Secuiesc 24 p, 4. CFR Timişoara 21 p, 5. CSL Sportul Ciorăşti 12 p, 6. Luceafărul Buzău 9 p, 7. CFF Clujana Cluj 3 p.

Citeşte mai departe ...

Al treilea duel la fileu Dinamo - CSM Arcada

  • Publicat în Sport

Anul voleibalistic debutează la sfârşitul acestei săptămâni cu partida de top Dinamo Bucureşti - CSM Arcada Galaţi, manşa tur din sferturile de finală ale Cupei României. Practic se vor întâlni cele mai valoroase echipe din România, principalele candidate la câştigarea trofeelor interne: cupa şi campionat. „După câteva zile de vacanţă de sărbători, am revenit la antrenamente, urmează o perioadă încărcată în care vom juca pentru cele trei obiective: Cupa României, campionat şi CEV Cup. Le vom lua pas cu pas, ne concentrăm pe jocul de la Bucureşti, Dinamo este principala noastră contracandidată pe plan intern, joacă acasă, avem şi noi atuurile noastre, va fi un meci disputat pe care bineînţeles ne dorim să-l câştigăm şi să luăm prima opţiune la calificare”, ne-a declarat antrenorul triplei campioane a României, Sergiu Stancu. Lotul de jucători: Teleleu, Raic, Talpă, Butnaru, Bissette, Darlaczi, Rangel, Toro, Sestan, Bala, Raţă, Cristudor, Kantor, Sobirov. Va fi a treia confruntare directă din acest sezon: Dinamo s-a impus la Braşov în Supercupa României, scor: 3-2 dar CSM Arcada şi-a luat revanşa şi a câştigat, scor 3-1 partida din turul campionatului din Capitală.  Partida se va disputa duminică 9 ianuarie, de la ora 18.30 în sala Dinamo.

Citeşte mai departe ...

Accident grav la Vânători. Mașina unei tinere de 21 de ani a ars în întregime

Potrivit ISU Galaţi, accidentul s-a prodis joi dimineaţă la ora 03.30, pe DN 26, în localitatea Vânători. O şoferiţă, în vârstă de 21 de ani, a pierdut controlul autoturismului pe care îl conducea. 
 
Aceasta a lovit un copac şi a fost proiectată înapoi pe carosabil, iar autoturismul s-a autoaprins.
 
Şoferiţa a fost extrasă din autoturism in stare de inconştienţă şi a început manevrele de resuscitare până la sosirea echipajelor de pompieri şi SMURD.
 
„Conducătoarea auto a fost resuscitată, stabilizată şi transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe Galaţi. Maşina a ars în proporţie de 100%”, a transmis ISU Galaţi.
 
 În acest caz, Poliţia deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.
Citeşte mai departe ...

O carte pe zi: „Familia Cartier : Neştiuta poveste din spatele imperiului de bijuterii” de Francesca Cartier Brickell

Când se pronunţă numele Cartier, gândurile zboară, fireşte, la bijuterii, ceasuri şi alte obiecte de lux. Dar puţini sunt cei care vorbesc despre oamenii din spatele acestor creaţii, despre viaţa lor, greutăţile prin care au trecut, despre iubirile şi prieteniile lor. Şi nici despre imaginaţia sau eforturile lor.
Familia Cartier deschide aceasta fereastră spre o lume magică şi umană, în acelaşi timp, iar povestea este spusă chiar de un membru al familiei - Francesca Cartier Brickell. Autoarea pictează cu dragoste şi grijă un portret al fiecăruia dintre cei care au avut un rol imens în fondarea, dezvoltarea şi evoluţia unei Case, unde toţi – angajaţi şi patroni – se
simţeau ca într-o mare familie. Practic, aceasta carte este o nouă bijuterie Cartier!

Citeşte mai departe ...

PSD solicită revizuirea măsurilor de protecție a consumatorilor afectați de creșterea prețurilor la energie

PSD va solicita, în prima ședință a Coaliției de guvernare, adoptarea în regim de urgență a unor modificări și completări la legislația privind protecția cetățenilor față de creșterea galopantă a prețurilor la energie electrică și gaze naturale.

Este evident că actuala Lege a plafonării prețurilor la energie, promovată de ministrul Energiei Virgil Popescu și adoptată de fosta majoritate parlamentară, nu oferă o protecție reală a cetățenilor afectați puternic de majorarea accelerată a prețurilor la energie.

Pe lângă impactul social negativ resimțit în mod direct de creșterea uriașă a facturilor la energie, legea promovată de ministrul Popescu în guvernarea anterioară poate provoca efecte negative în lanț la nivelul întregii economii, întrucât prețurile la energie vor avea o pondere însemnată în creșterea inflației care se anunță pentru intervalul următor.

Din acest motiv, PSD consideră că Guvernul și Coaliția de Guvernare trebuie să ia măsuri urgente pentru diminuarea acestor efecte negative și pentru protejarea adecvată a populației vulnerabile și a companiilor românești.

Principalele soluții pe care PSD le va propune în Coaliția de guvernare sunt următoarele:

- Acordarea de vouchere de energie consumatorilor vulnerabili, astfel încât să se evite procedurile birocratice și să se asigure o protecție reală pentru această categorie

- Simplificarea procedurilor de plată a compensațiilor pentru furnizorii de energie, astfel încât activitatea acestora să nu fie afectată

- Reglementarea unor sancțiuni pentru furnizorii de energie care nu respectă plafoanele impuse de legislația în vigoare

- Extinderea schemei de ajutor de stat pentru marii consumatori din energie, din economie și la IMM-urile afectate puternic de creșterea prețurilor la energie electrică și gaze naturale.

Toate soluțiile care vor fi stabilite în cadrul Coaliției de guvernare trebuie să fie adoptate rapid, fie prin ordonanță de urgență, fie printr-un proiect de lege promovat de guvern și aprobat de Parlament într-o sesiune extraordinară.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri