Menu
RSS
Un gălățean a lăsat fără gaze peste 1.000 de oameni din mai multe cartiere

Un gălățean a lăsat fără gaze peste…

Alimentarea cu gaze natur...

150 de copii gălăţeni gălăţeni şi focşăneni au făcut istorie la Cupa Unirii

150 de copii gălăţeni gălăţeni şi f…

O iniţiativă lăudabilă în...

Finanțări de până la 100.000 euro și formare antreprenorială pentru studenții UDJ Galați

Finanțări de până la 100.000 euro ș…

Universitatea „Dunărea de...

Virginia Woolf, o scriitoare între cele două războiae mondiale

Virginia Woolf, o scriitoare între …

Atunci când va veni ziua ...

Consiliul Județean cumpără laptopuri și tablete pentru școlile speciale din județul Galați

Consiliul Județean cumpără laptopur…

Consiliul Județean Galați...

Ministrul Transporturilor: Anul acesta începe construcţia primelor sectoare ale autostrăzii care leagă Muntenia de Moldova

Ministrul Transporturilor: Anul ace…

Ministrul Transporturilor...

Marcel Ciolacu: La 163 de ani de la Unirea Principatelor, românii au nevoie mai mult ca oricând de unitate şi stabilitate

Marcel Ciolacu: La 163 de ani de la…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Școlile vor primi, de marți, kit-urile pentru testare de salivă

Școlile vor primi, de marți, kit-ur…

Noile teste de salivă car...

Simona Halep şi Sorana Cîrstea au pierdut dramatic în optimi la Australian Open

Simona Halep şi Sorana Cîrstea au p…

Tenismena Simona Halep a ...

Prev Next

Luni, 03 Ianuarie 2022 - Regional Press

Echipamente medicale în valoare de peste 5,8 milioane de lei, la Spitalul Județean Galați

Noi echipamente medicale moderne pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei”. Au fost aduse zeci de dispozitive medicale, de la echipamente de radiologie și sisteme medicale folosite în timpul intervențiilor chirurgicale, la paturi ATI și aparatură pentru investigarea imagistică a pacientului. Valoarea investiției este de peste 5,8 milioane de lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați.

“În ultimele zile au fost aduse aproape 40 deechipamente medicale moderne pentru dotarea mai multor secții medicale de la Spitalul Județean. Anul trecut, doar în aparatură medicală s-au investit aproximativ 10 milioane de euro, iar în 2022 vom continua să aducem și alte echipamente medicale performante, după ce ne vom consulta din nou, ca de fiecare dată, cu personalul medical, pentru a stabili care sunt necesitățile. Astfel, în ultimii ani am reușit să deschidem primul centru din regiune de tratare a cancerului cu ajutorul unui accelerator liniar de particule, a fost inaugurat unul dintre cele mai performante centre de excelență în dermatologie din țară, dotat cu aparatură unică în România pentru depistarea cancerului de piele, a fost înființat un centru de tratare a pacienților cu scleroză multiplă și s-au montat primele stenturi și stimulatoare cardiace. Sunt pași pe care îi facem înainte pentru binele oamenilor și vom continua să investim pentru sănătatea gălățenilor. Ne pregătim să inaugurăm primul centru din zonă de depistare a cancerului cu ajutorul unui echipament medical ultraperformant  și să aducem la Galați și cel de-al doilea accelerator liniar de particule”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Printre echipamentele medicale recent achiziționate se află o trusă de ultimă generație de osteosinteză maxilo-facială, unică la Spitalul Județean, care permite realizarea de intervenții chirurgicale cu un caracter invaziv redus, un aparat de radiologie cu braț pentru secția de chirurgie, lămpi moderne pentru intervenții chirurgicale, mese de operație, un dispozitiv medical care va fi folosit pentru intervenții chirurgicale minore în zona ORL, ecografe pentru Unitatea de Primiri Urgențe, secția de Reumatologie și secția de Obstetrică-Ginecologie, microscop operator modern pentru intervenții neurochirurgicale, paturi ATI și un echipament pentru investigații neurologice.   

Citeşte mai departe ...

Drumurile naționale din județul Galați, administrate de Buzău

Consiliul de Administrație al CNAIR SA a decis, pe 30 decembrie 2021, înființarea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău. Această direcție regională va avea în administrare infrastructura rutieră de pe raza județelor Buzău, Brăila, Galați și Vrancea.

Până în prezent, cele 5 drumuri naţionale din judeţul Galaţi (DN 25 Galaţi-Tecuci, DN 25A Hanu Conachi-Lungoci, DN 26 Galaţi-Cavadineşti, DN 24D Vânători-Bălăbăneşti şi DN 2B Galaţi-Giurgiuleşti), însumând 287 km, se aflau în administrarea Direcţiei Regionale Iaşi, amintește „Viața liberă”.

„Decizia de a înființa DRDP Buzău se circumscrie unei logici administrative ce are rolul de a eficientiza întreaga activitate de administrare, întreținere și construcție a profilelor de drum (național, autostradă, variante ocolitoare etc.) care sunt în administrarea CNAIR.

Menționăm că rețeaua rutieră aflată în administrarea DRDP București, Constanța și Iași este în lungime totală de 7.605 km, iar pe perioada de iarnă se înregistrează frecvente fenomene meteorologice (precipitații abundente, viscol, polei) care duc la închiderea unor sectoare de drumuri pe perioade relativ mari de timp, cu consecințe directe asupra asigurării desfăşurării în condiții de siguranță a traficului rutier.

Precizăm că înființarea DRDP Buzău nu presupune costuri financiare suplimentare pentru CNAIR, având în vedere faptul că resursa umană necesară desfășurării activității este asigurată din personalul existent la nivelul celor 4 secții de drumuri naționale din componență și din posturile vacante transferate de la CNAIR Central, DRDP București, Constanța și Iași.

Rolul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău va fi acela de a asigura un management performant și echilibrarea ponderii kilometrilor de infrastructură administrată de către structurile teritoriale ale CNAIR”, se precizează în comunicatul remis de CNAIR.

Citeşte mai departe ...

Două jucătoare de la CSU Hygienium Galaţi au petrecut în cantonament Crăciunul şi Revelionul

  • Publicat în Sport

Nu este nicio noutate faptul că performanţa cere sacrificii. Şi sportivii ştiu cel mai bine acest lucru, în multe situaţii aceştia fiind nevoiţi să facă anumite sacrificii, renunţând la sărbători, vacanţe, distracţii, etc. Din 20 decembrie 2021, Naţionala feminină de volei Under 17 a României se află în cantonament la Baia Mare. Printre cele 18 tricolore convocate se află şi două jucătoare de la CSU Hygienium Galaţi: coordonatoarea Carolina Radu şi liberoul Minca Cristea. Carolina şi Minca sunt jucătoare de bază ale echipei gălăţene pregătite de Ileana Berdilă şi Adriana Dudnic, care a încheiat turul pe locul 2 în Divizia A2 seria Est, având şi dublă legitimare la Dinamo, echipă pentru care vor evolua în competiţiile juvenile. Naţionala de cadete a României va participa în perioada 12-14 ianuarie la turneul balcanic de calificare la Campionatul European ce se va desfăşura la Belikeşir - Turcia. Tricolorele au fost repartizate în grupa B alături de: Serbia, Albania şi Muntenegru. Grupa A este formată din: Grecia, Bulgaria şi Turcia. Primele două clasate se califică în semifinale.

Citeşte mai departe ...

Două școli din județul Galați, reabilitate printr-un proiect al Băncii Mondiale, pentru unități școlare cu risc seismic ridicat

Este vorba despre SCOALA GIMNAZIALA “FLOREA JULEA” din comuna NEGRILESTI și ȘCOALA GIMNAZIALA NR.1, din comuna  MATCA. Ele fac parte din primul lot de 23 de școli din România care vor fi refăcute total, în perioada următoare.

Proiectul Școli mai sigure, incluzive și sustenabile (SSIS), intrat în implementare începând cu 20 decembrie, va permite investiții integrate de până la 100 de milioane de euro în (re)construcția sau modernizarea unor școli selectate cu risc seismic ridicat din România. Obiectivul proiectului este de a ajuta școlile să atingă cerințele moderne de infrastructură și funcționalitate în materie de siguranță, reziliență, incluziune și sustenabilitate.

Există o nevoie urgentă de investiții în infrastructură școlară pentru a avea spații de învățare unde elevii să se simtă în siguranță, care să îndeplinească standardele sanitare, termice, de ventilație și de iluminat și, nu în ultimul rând, unde toții elevii să aibă acces la o școală modernă, digitală și verde, în același timp. Elevii din România au nevoie de acces modern la educație de calitate. În cadrul unui prim grup, douăzeci și trei de școli gimnaziale beneficiare au fost identificate și selectate în urma unui proces de prioritizare derulat în patru etape care a luat în considerare:

  • Școlile cu cel mai ridicat risc seismic;
  • Școli situate în zone cu risc seismic ridicat și pe terenuri publice și care nu au suferit recent nicio lucrare de modernizare sau renovare completă;
  • Școli situate în zone cu o rată ridicată de sărăcie, indice scăzut de dezvoltare umană, capacitate bugetar-administrativă scăzută la nivel municipal, tendință demografică pozitivă, rezultate slabe ale învățării, școli supraaglomerate și școli care nu îndeplinesc standardele minime de siguranță și învățare;
  • Verificare pe teren.

Pe lângă abordarea provocărilor de infrastructură, se are în vedere și proiectarea școlilor într-un mod incluziv, luând în calcul diferitele categorii de copii vulnerabili din România. În acest sens, în faza de pregătire a proiectului, au fost consultate comunități vulnerabile din zonele vizate, proces care a relevat nevoile specifice ale copiilor ce provin din comunități marginalizate, ale copiilor cu dizabilități și ale copiilor romi cu privire la școlile din comunitate.

Citeşte mai departe ...

„Educaţia întregii lumi este mai presus de orice.” - Pierre Athanase Larousse

La 3 ianuarie 1875 încetează din viaţă Pierre Athanase Larousse, gramatician, pedagog, lexicograf şi editor francez născut în Toucy. Este cunoscut mai ales pentru dicţionarele care îi poartă numele, dintre care Le Petit Larousse. A creat o casă de editură cunoscută sub denumirea de Librairie Larousse, specializată în editarea dicţionarelor şi a enciclopediilor. Uneori prin „Larousse” se înţelege şi doar o enciclopedie editată de aceasta. Foarte cunoscută este de exemplu “Grand Larousse encyclopédique” - Marele dictionar universal al secolului al XIX-lea – (17 volume, 1865-1876), care a început să apară chiar sub redacţia lui.

Citeşte mai departe ...

Brazii de Crăciun, valorificaţi de Primăria Galați

 
Brazii care au împodobit casele gălăţenilor de Crăciun vor fi transformați în compost. În această perioadă, echipele Ecosal strâng brazii de la containere şi îi transformă în îngrăşământ bio.
 
„Preluăm brazii ce vor fi transformați în compost. În această perioadă puteți lăsa brazii naturali în punctele de colectare a deșeurilor. Echipele Ecosal îi vor prelua pentru a-i transforma ulterior în compost care este foarte bun pentru întreținerea spațiilor verzi”, a anunțat primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu. 
 
Citeşte mai departe ...

Grindeanu: Statul român „a rămas dator” cetăţenilor săi în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de transport

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, susține că statul român a „rămas dator” faţă de cetăţeni în ultimele trei decenii în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de transport.  

„Statul român a rămas dator, în toţi aceşti ani, faţă de cetăţenii români în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de transport de toate tipurile. Sunt de o lună şi un pic (ministru al transporturilor – n.r.), ce fiecare dată când intru în ministerul Transporturilor şi urc la etajul întâi, e un perete întreg cu poze cu foştii miniştri ai Transporturilor şi pot să vă spun că de fiecare dată, cel puţin la cei din ultimii 30 de ani, mă uit. Nu am făcut acest lucru şi nu o voi face nici în continuare, să vorbim despre moşteniri grele ş.a.m.d. Nu e cazul. E o realitate pe care, oricum aş prezenta-o eu, o ştiu toţi românii, o simt”, a declarat Sorin Grindeanu, la Digi 24. 
 
În ultima şedinţă de Guvern a fost aprobat planul investiţional pentru următorii 10 ani în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de transport, plan care prevede alocarea a aproape 73 de miliarde de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de transporturi.
Citeşte mai departe ...

Atenție, șoferi! Cod galben de ceață și polei în Galați

Meteorologii anunță că în mai multe zone ale țării este ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, ceea ce poate favoriza formarea poleiului. 

Avertizările ANM vizează județele Galați, Olt, Dolj, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman și Vaslui, dar și în zonele joase din județele Vâlcea, Gorj, Argeș, Prahova și Dâmbovița.

Avertizarea este valabilă până la ora 10.00 și în zonele joase din județele Alba, Covasna, Braşov, Sibiu, Cluj, Mureş, Harghita și Bistrița-Năsăud.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri