Menu
RSS
Un gălățean a lăsat fără gaze peste 1.000 de oameni din mai multe cartiere

Un gălățean a lăsat fără gaze peste…

Alimentarea cu gaze natur...

150 de copii gălăţeni gălăţeni şi focşăneni au făcut istorie la Cupa Unirii

150 de copii gălăţeni gălăţeni şi f…

O iniţiativă lăudabilă în...

Finanțări de până la 100.000 euro și formare antreprenorială pentru studenții UDJ Galați

Finanțări de până la 100.000 euro ș…

Universitatea „Dunărea de...

Virginia Woolf, o scriitoare între cele două războiae mondiale

Virginia Woolf, o scriitoare între …

Atunci când va veni ziua ...

Consiliul Județean cumpără laptopuri și tablete pentru școlile speciale din județul Galați

Consiliul Județean cumpără laptopur…

Consiliul Județean Galați...

Ministrul Transporturilor: Anul acesta începe construcţia primelor sectoare ale autostrăzii care leagă Muntenia de Moldova

Ministrul Transporturilor: Anul ace…

Ministrul Transporturilor...

Marcel Ciolacu: La 163 de ani de la Unirea Principatelor, românii au nevoie mai mult ca oricând de unitate şi stabilitate

Marcel Ciolacu: La 163 de ani de la…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Școlile vor primi, de marți, kit-urile pentru testare de salivă

Școlile vor primi, de marți, kit-ur…

Noile teste de salivă car...

Simona Halep şi Sorana Cîrstea au pierdut dramatic în optimi la Australian Open

Simona Halep şi Sorana Cîrstea au p…

Tenismena Simona Halep a ...

Prev Next

Marți, 04 Ianuarie 2022 - Regional Press

Aproape șase milioane de lei, investiții în noi echipamente medicale performante la Spitalul Județean din Galați, la sfârșit de an

Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” a fost dotat, numai zilele trecute, cu zeci de dispozitive medicale, de la echipamente de radiologie și sisteme medicale folosite în timpul intervențiilor chirurgicale, la paturi ATI și aparatură pentru investigarea imagistică a pacientului. Valoarea investiției este de peste 5,8 milioane de lei, fonduri asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați.

Printre echipamentele medicale recent achiziționate se află o trusă de ultimă generație de osteosinteză maxilo-facială, unică la Spitalul Județean, care permite realizarea de intervenții chirurgicale cu un caracter invaziv redus, un aparat de radiologie cu braț pentru secția de chirurgie, lămpi moderne pentru intervenții chirurgicale, mese de operație, un dispozitiv medical care va fi folosit pentru intervenții chirurgicale minore în zona ORL, ecografe pentru Unitatea de Primiri Urgențe, secția de Reumatologie și secția de Obstetrică-Ginecologie, microscop operator modern pentru intervenții neurochirurgicale, paturi ATI și un echipament pentru investigații neurologice.  

Potrivit declarațiilor președintelui Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, “în ultimele zile au fost aduse aproape 40 de echipamente medicale moderne pentru dotarea mai multor secții medicale de la Spitalul Județean. Anul trecut, doar în aparatură medicală s-au investit aproximativ 10 milioane de euro, iar în 2022 vom continua să aducem și alte echipamente medicale performante, după ce ne vom consulta din nou, ca de fiecare dată, cu personalul medical, pentru a stabili care sunt necesitățile”.

Bilanțul investițiilor în dotările medicale este mai mult decât grăitor, privind eforturile făcute pentru asigurarea unei baze medicale solide a unității spitalicești de prim rang din Galați.

”Astfel, în ultimii ani am reușit să deschidem primul centru din regiune de tratare a cancerului cu ajutorul unui accelerator liniar de particule, a fost inaugurat unul dintre cele mai performante centre de excelență în dermatologie din țară, dotat cu aparatură unică în România pentru depistarea cancerului de piele, a fost înființat un centru de tratare a pacienților cu scleroză multiplă și s-au montat primele stenturi și stimulatoare cardiace. Sunt pași pe care îi facem înainte pentru binele oamenilor și vom continua să investim pentru sănătatea gălățenilor. Ne pregătim să inaugurăm primul centru din zonă de depistare a cancerului cu ajutorul unui echipament medical ultraperformant  și să aducem la Galați și cel de-al doilea accelerator liniar de particule”, a mai declarat Costel Fotea, președintele CJG, cu ocazia începutului noului de an de activitate.

Citeşte mai departe ...

25 de firme din Galați, depistate de ITM că foloseau muncă nedeclarată

În perioada 1 iulie – 1 decembrie 2021, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galați a efectuat 679 de controale în domeniul relațiilor de muncă.

Au fost depistați 25 de angajatori care foloseau munca nedeclarată, pentru 39 de persoane.

Inspectorii de muncă gălățeni au aplicat 27 de sancțiuni pentru aceste cazuri de muncă nedeclarată, totalul amenzilor fiind de 660.000 de lei.

Cele mai multe amenzi s-au dat pentru primirea la muncă fără încheierea unui contract individual de muncă. Au fost depistate în această situație 21 de persoane, fiind sancționați 19 angajatori cu amenzi totale de 420.000 de lei.

Alți 3 angajatori au fost sancționați în total cu 160.000 de lei pentru primirea la muncă a uneia sau mai multor persoane fără transmiterea elementelor contractelor de muncă în Revisal cel târziu în ziua anterioară începerii activității (10 persoane depistate).

Încă 5 firme au fost amendate cu 80.000 de lei în total, pentru 8 salariați care lucrau în afara programului stabilit în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parțial.

Citeşte mai departe ...

Consiliul Județean Galați a alocat bani pentru angajații Protecției Copilului care au fost izolați preventiv la locul de muncă în perioada stării de urgență

Bani pentru angajații de la Protecția Copilului care au fost izolați preventiv la locul de muncă în perioada stării de urgență.  Valoarea totală a stimulentului de risc pentru salariații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Galați este de 1.015.711 lei.

“Peste 400 de angajați de la Protecția Copilului care, în perioada stării de urgență, au fost izolați preventiv la locul de muncă, astfel încât să fie redus riscul de infectare cu noul coronavirus în rândul celor aflați în grija DGASPC Galați, vor primi un stimulent de risc de 2500 de lei, excepție făcând câteva persoane care au stat mai puțin în izolare la locul de muncă.  Sunt bani pe care acești angajați îi merită pe deplin. Depunem toate eforturile ca stimulentul de risc să ajungă la angajați la sfârșitul acestei săptămâni, odată cu salariul pe luna decembrie”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Stimulentul de risc va ajunge la angajații din 21 de centre, case și cămine de îngrijire ale DGASPC Galați.

Citeşte mai departe ...

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi vor să înceapă anul cu victorie

  • Publicat în Sport

Liga Naţională de Baschet Masculin porneşte anul în forţă cu partidele din cea de-a 13-a etapă. CSM Galaţi joacă astăzi, de la ora 17.00, în deplasare cu CSM VSKC Miercurea Ciuc. „În primul rând, vreau să le urez La Mulţi ani gălăţenilor şi tuturor iubitorilor de baschet şi le mulţumesc pentru că au fost alături de noi, îi aşteptăm în continuare la sală. Meciul de la Ciuc este unul extrem de greu, chiar dacă în clasament nu stau bine. Sunt o echipă arţăgoasă care au pus probleme celor din partea superioară. Trebuie să fim atenţi, să rămânem organizaţi, disciplinaţi, mai ales în apărare, vrem să câştigăm. Nu va fi uşor, concentrarea trebuie să fie la cote înalte, să avem un joc de echipă organizat, axat pe apărare şi recuperări”, ne-a declarat antrenorul Florin Nini. Din tabăra gălăţeană va absenta americanul Galbreath Jr., aflat în izolare după ce a fost depistat pozitiv la Covid 19, înaintea returului din sferturile de finală ale Cupei României cu Athletic Constanţa. După 12 etape, CSM Galaţi ocupă locul 14 cu 15 puncte.

Citeşte mai departe ...

Arbitrii gălăţeni au dat la pace la început de an

  • Publicat în Sport
După o pauză forţată de un an din cauza pandemiei, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Galaţi, preşedinte Liviu Ciubotariu a reluat obiceiul de la început de an şi a organizat în premieră pe stadionul Dunărea II o partidă amicală între arbitrii gălăţeni. De data aceasta s-au format două echipe, A şi B, fără să se mai ţină cont de vârstă, la eveniment participând în jur de 40 de persoane: jucători şi observatori. Tradiţia a fost respectată pe teren, meciul s-a încheiat cu un „blat”, 6-6, marcatori: Gâţă 2 g, Vişan 2 g, Burloiu, Dinu respectiv D.Vlase 2 g, Capţan, Bozean, Sava, Angheluţă. Distribuţiile celor două echipe: Lupu - Gâţă, Burloiu, Vişan, Dinu, Balmuş, Bedreagă, Alexandru Marin, Adrian Marin, Cucu, Dodu, Ursu, Paleacu, Enache, Olteanu, Ioan Silviu, decanul de vârstă la 68 de ani respectiv Rareş Ciubotariu - Daniel Vlase, Irina Vlase, Capţan, Sava, Bozean, Savu, Cobzaru, Constandache, Tiron, Şalabină, Dima, Ioviţă, Angheluţă, Ghiorghiţă. Au absentat motivat: Ionuţ Constantinescu şi Alexandra Ivan, învoiţi pe motiv de cerere în căsătorie.Jocul a fost arbitrat de preşedintele Liviu Ciubotariu, supervizat de observatorii: Seceanu, Istudor, Cocu, C.Ciubotariu iar fotograful oficial a fost Simona Renţa. Analiza fierbinte a confruntării s-a făcut la Popasul Drumeţilor unde s-a ciocnit o cupă de şampanie şi s-a discutat planul de acţiune pentru partea a doua a sezonului 2021-2022.
Citeşte mai departe ...

O mașină a ars ca o torță în centrul orașului Galați

O mașină Range Rover a ars în totalitate în centrul orașului Galați. 

O autospecială de la Detasamentul de Pompieri Galati a intervenit la ora 01.20 pentru lichidarea unui incendiu de autovehicul, în municipiul Galati, str. Navelor.

„A ars un autovehicul marca (Range Rover) în proporție de 90%. Cauza probabilă scurt circuit. Nu au fost afectate alte autoturisme”, a anunțat ISU Galați. 

Citeşte mai departe ...

Autoritățile se pregătesc pentru valul 5. Măsuri propuse: șomaj tehnic, folosirea măștilor FFP2, testarea în școli

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat o ședință, la sediul Guvernului, pentru a analiza măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19. La întâlnire au fost invitați să participe miniștri și reprezentanți ai ministerelor Sănătății, Finanțelor, Justiției, Educației, Muncii și Solidarității Sociale, precum și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

„În cadrul întâlnirii a fost prezentată evoluția pandemiei în țară și la nivelul Uniunii Europene, fiind evidențiate o serie de măsuri avute în vedere în funcție de această situație, care să protejeze sănătatea românilor și să permită continuarea funcționării școlilor, precum și a sectoarelor economice.

Continuarea vaccinării a fost subliniată ca fiind cea mai sigură soluție de protejare a vieții și sănătății românilor față de formele grave de îmbolnăvire generate de SARS-CoV-2. Pe de altă parte, una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenție, care ar putea fi generalizată la nivelul întregii țări, rămâne portul corect al măștii chirurgicale sau al altor tipuri de măști care să respecte standardele FFP2.

În privința situației din școli, pentru protejarea sănătății copiilor și a personalului didactic, s-a analizat eficiența programelor de testare a elevilor și posibilitatea ca în pachetul de măsuri să fie inclusă și oferirea de măști gratuite elevilor care au nevoie, alături de capacitatea de a se administra testele în școală.

Pentru continuarea în bune condiții atât a funcționării serviciilor publice, cât și a activităților economice care să mențină locurile de muncă, au fost prezentate ca soluții alternanța program de lucru, respectiv șomaj tehnic. În acest sens, Ministerul Muncii și Ministerul Finanțelor se vor asigura că sunt pregătite resursele financiare necesare.

În vederea asigurării unui nivel cât mai ridicat de informare corectă a populației, vor fi derulate activități de comunicare si informare, alături de demersuri de combatere a dezinformării”, arată un comunicat de presă al Guvernului.

Citeşte mai departe ...

O carte pe zi: „New York, jungla modei” de Kathy Ireland şi Rachel Van Dyken

În jungla modei e uşor să fii mâncat... Dar dacă scapi cu viaţă, o să ai ce povesti. Adulata de toată America, Brittany este „o fată bună". Ea ştie că se poate baza întotdeauna pe grupul ei de prietene. Liderul grupului este Zoe, un fotomodel care a învins orice obstacol din industria în care activează. Nimic nu îi stă în cale, până când un scandal legat de o filmare care o surprinde în ipostaze intime îi dă lumea peste cap.
Brittany e nevoită să-şi pună încrederea într-un barbat care nu o merită şi care îşi doreşte, drept răsplată, ca ea să-i devină soţie. Viaţa lui Everlee e perfectă doar în aparenţă. Soţul infidel a făcut lucruri care îi pot pune în pericol familia. Iar Danica pastrează secrete care ar putea să schimbe industria modei pentru totdeauna.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri