Menu
RSS
Drumuri sigure în județul Galați: Se asfaltează la Suceveni și Cerțești-Cotoroaia

Drumuri sigure în județul Galați: S…

Consiliul Județean Galați...

Al doilea protest consecutiv al angajaților de la Agenția pentru Protecția Mediului Galați

Al doilea protest consecutiv al ang…

Angajații din cadrul Agen...

Festivitatea de premiere la ediţia a XVI-a -  SNCSS "Anghel Saligny"

Festivitatea de premiere la ediţia …

Facultatea de Inginerie a...

Percheziții la persoane bănite de braconaj

Percheziții la persoane bănite de b…

În continuarea cercetăril...

CSM Arcada Galaţi a anunţat primul transfer pentru sezonul următor

CSM Arcada Galaţi a anunţat primul …

CSM Arcada Galaţi a anunţ...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați are o nouă conducere

Universitatea „Dunărea de Jos” din …

Astăzi, 17 mai 2024, la U...

Veniţi la Versus Pub din Galaţi

Veniţi la Versus Pub din Galaţi

Duminică, 19 mai, ora 20:...

Ciolacu: Prin stabilitate și dezvoltare, putem să construim o Românie puternică în UE!

Ciolacu: Prin stabilitate și dezvol…

Premierul Marcel Ciolac...

Angajații Agenției pentru Protecția Mediului Galați au întrerupt spontan lucrul

Angajații Agenției pentru Protecția…

Joi, 16 mai, timp de două...

Prev Next

Duminică, 25 Iunie 2023 - Regional Press

Luni, manifestări prilejuite de Ziua Drapelului

Instituția Prefectului – Județul Galați și Garnizoana Galați invită gălățenii să participe, luni, la manifestările prilejuite de ”Ziua Drapelului Național – 26 Iunie 2023”.

Acestea vor avea loc după următorul program:

I. Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos „Sfântul Apostol Andrei“

10.00 - 10.30 - Slujba de sfinţire a Drapelului Naţional;

10.30 - 10.40 - Procesiunea Drapelului (traseul Catedrala Arhiepiscopală - Piaţa Tricolorului).

II. Piața Tricolorului (Grădina Publică)

10.40 - 10.45 – Întâmpinarea persoanei oficiale;

10.45 - 10.50 – Evocarea însemnătăţii zilei și a semnificației culorilor Drapelului Național

10.50 – 10.55 - Aducerea şi legarea Drapelului la catarg;

10.55 - 11.05 - Binecuvântarea Drapelului și Cinstirea Drapelului de către oficialități;

11.05 - 11.10 - Înălţarea Drapelului pe catarg şi intonarea Imnului Naţional al României;

11.10 – 11.20 – Scurt moment artistic susținut de fanfara Centrului Cultural ”Dunărea de Jos”.

Citeşte mai departe ...

Oţelul se mută în Austria

  • Publicat în Sport

După ce au revenit din cantonamentul montan de la Vatra Dornei, fotbaliştii de la Oţelul s-au antrenat timp de o săptămână la baza proprie.Roş-alb-albaştrii antrenaţi de Dorinel Munteanu vor efectua în perioada 25 iulie - 6 iulie un stagiu centralizat în Mönichkirchen, Austria, unde pe lângă antrenamentele obişnuite vor disputa şi patru partide de pregătire, împotriva unor adversari din Austria, Ucraina, Slovenia şi Serbia. Programul amicalelor din cantonamentul de pe tărâm austriac este următorul: SC Oţelul Galaţi - SV Kapfenberg (Austria, L2) -27 iunie, SC Oţelul Galaţi - FC Polissya Zhytomyr (Ucraina, L1) -30 iunie, SC Oţelul Galaţi – NK Maribor (Slovenia, locul 3 L1) -2 iulie, SC Oţelul Galaţi - NK Vojvodina Novi Sad (locul 5 L1 Serbia) -5 iulie. La revenirea acasă, oţelarii intenţionează să mai susţină încă două amicale.
Tragerea la sorţi a programului campionatului va avea pe 27 iunie, la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal. Sezonul 2023-2024 al Superligii va debuta în weekendul 15-16 iulie.

Citeşte mai departe ...

Galațiul s-a îmbrăcat în IE

IA românească a fost sărbătorită la Galați de mii de oameni. De Ziua IEI, în Grădina Botanică, a avut loc un super spectacol de muzică și dans popular, precum și o paradă a 100 de costume populare românești. Evenimentul a fost deschis de către Ansamblul Folcloric ”Doina Covurluiului”, iar seara s-a încheiat cu un show marca Loredana Groza și Banda Agurida.354451225 794512798799139 299367834813668668 n

Per total, peste 6000 de oameni au venit în Grădina Botanică să sărbătorească IA, care a uimit o lume întreagă prin frumusețe, poveste, broderii și migala cu care este țesută. A fost o mare bucurie să văd că mulți au venit îmbrăcați în IE, inclusiv copii. Ducem mai departe tradițiile noastre autentice și arătăm copiilor lucrurile frumoase lăsate moștenire de bunicii noștri. Mă bucur că spectacolul din această seară i-a bucurat pe cei prezenți și le-a adus un zâmbet pe chip”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, prezent în mijlocul mulțimii de oameni îmbrăcați în ii-le viu colorate.354065794 794515572132195 1309335687111380084 n

Momentul culminant al spectacolului a fost parada celor 100 de costume populare românești, care fac parte dintr-o colecție unică, adunată în ani și ani de Cristina Chiriac, fondatoarea brandului “Flori de IE”.0

Create cu mai bine de 100 de ani în urmă, costumele populare, purtate cu mândrie de 100 de doamne și domnișoare din Galați, i-au încântat pe gălățenii prezenți la acest deosebit eveniment.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Galați, prin Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, împreună cu “Flori de IE”.

Citeşte mai departe ...

Nicolae Ciocan, antrenor : „Rebeca și-a atins obiectivul de a cuceri o medalie, la CSM Galaţi, lucrăm cu oameni care vor să creeze „oameni” şi nu doar să raporteze performanţe sportive”.

  • Publicat în Sport

Campionatul Naţional de atletism Under 20 s-a desfăşurat în weekend la Craiova. Chiar dacă are în faţă o vară fierbinte, cu examene şcolare importante dar şi multe concursuri, Rebeca Ciocan, care este legitimată la CSM Galaţi, antrenor Nicolae Ciocan, a strâns din dinţi, s-a mobilizat şi a obţinut medalia de bronz în proba de 100 metri plat cu rezultatul 12,28 secunde. „A fost un concurs reuşit, Rebeca îndeplinindu-şi obiectivul de a cuceri o medalie. Deşi trecem printr-o perioadă de “foc”, emoţiilor cauzate de cel mai important „examen al vietii”, bacalaureatul li s-au adaugat şi cele ale concursului, acest lucru s-a văzut în competiţie şi rezultatele au fost afectate într-o oarecare măsură. Deşi stabilisem să renunţăm la aceste ultime campionate naţionale de juniori, Rebeca termină anul acesta junioratul, ea a susţinut să participe şi şi-a demonstrat că poate obţine rezultate bune şi în condiţii extreme. Eu ca antrenor am fost surprins plăcut de două lucruri, dorinţa sportivei de a nu renunţa la luptă şi înţelegerea de care a dat dovadă conducerea CSM Galaţi, căreia vreau să-i mulţumesc şi pe această cale, şi anume, examenul de bacalaureat este mult mai important pentru viitorul acestui copil decât o medalie la Campionatele Naţionale. Sunt puţine cazurile în care este pus pe primul plan viitorul unui sportiv în detrimentul unui rezultat sportiv. Acest lucru mi-a demonstrat că aici, acasă, la CSM Galaţi, lucrăm cu oameni care vor să creeze „oameni” şi nu doar să raporteze performanţe sportive. De luni urmează emoţiile examenului de bacalaureat, examen de care sunt convins că va trece cu rezultate foarte bune şi ne continuăm antrenamentele pentru participarea la campionatele naţionale de seniori ce vor avea loc peste două săptămâni şi la Campionatele Europene Under 20 programate la Ierusalim în perioada 7-10 august.”, ne-a declarat antrenorul Nicolae Ciocan. Rebeca a concurat şi la 200 metri unde s-a clasat pe locul 4 cu timpul de 25,12 secunde.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri