Menu
RSS
Drumuri sigure în județul Galați: Se asfaltează la Suceveni și Cerțești-Cotoroaia

Drumuri sigure în județul Galați: S…

Consiliul Județean Galați...

Al doilea protest consecutiv al angajaților de la Agenția pentru Protecția Mediului Galați

Al doilea protest consecutiv al ang…

Angajații din cadrul Agen...

Festivitatea de premiere la ediţia a XVI-a -  SNCSS "Anghel Saligny"

Festivitatea de premiere la ediţia …

Facultatea de Inginerie a...

Percheziții la persoane bănite de braconaj

Percheziții la persoane bănite de b…

În continuarea cercetăril...

CSM Arcada Galaţi a anunţat primul transfer pentru sezonul următor

CSM Arcada Galaţi a anunţat primul …

CSM Arcada Galaţi a anunţ...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați are o nouă conducere

Universitatea „Dunărea de Jos” din …

Astăzi, 17 mai 2024, la U...

Veniţi la Versus Pub din Galaţi

Veniţi la Versus Pub din Galaţi

Duminică, 19 mai, ora 20:...

Ciolacu: Prin stabilitate și dezvoltare, putem să construim o Românie puternică în UE!

Ciolacu: Prin stabilitate și dezvol…

Premierul Marcel Ciolac...

Angajații Agenției pentru Protecția Mediului Galați au întrerupt spontan lucrul

Angajații Agenției pentru Protecția…

Joi, 16 mai, timp de două...

Prev Next

Duminică, 11 Iunie 2023 - Regional Press

”Orășelul European” din Moldova inaugurat (și) de gălățeni

Știați că la Leova, localitate din Republica Moldova, aflat pe malul stâng al râului Prut (pe traseul național dintre Chișinău și Cahul) există, de anul acesta, un Orășel European la a cărui apariție au fost prezenți și gălățeni ?!

A fost inaugurat luna trecută, de reprezentanții Ambasadelor statelor membre ale UE, care au marcat Ziua Europei din acest an printr-o serie de evenimente culturale și educative în mai multe regiuni din țară, printre care și în Leova.

Acțiunea face parte din Agenda Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, la care a participat și o echipă a a Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Evenimentul a coincis cu deschiderea Târgului din Orășelul European 2023 și a cuprins numeroase manifestări interactive, concursuri și ateliere, dar și un concert, susținut de ansamblul Doina Covurluiului al Centrului Cultural Dunărea de Jos – Galați, împreună cu Frații Advahov și celebra formație etno-rock Zdob și Zdub.

Delegația UDJG a onorat invitația Consulatului General la Cahul de a participa la inaugurarea Orășelului European de la Leova. Cu această ocazie, potrivit biroului universitar de relații publice și comunicare, a deschis un stand educațional de prezentare care s-a bucurat de un interes deosebit din partea vizitatorilor: elevi, profesori, părinți, dornici să afle mai multe detalii despre oferta de programe de studiu și despre posibilitatea de a urma studii la standarde europene cât mai aproape de casă.

 

Citeşte mai departe ...

Seminar DGRFP Galați pe teme fiscale, organizat la Brăila, pe 14 iunie

ANAF a publicat pe portalul propriu, la rubrica Asistență contribuabili/Servicii oferite contribuabililor, lista seminariilor web care se vor desfășura în luna iunie 2023.

Temele principale abordează subiecte diverse și de interes pentru contribuabili:

- Tratamentul fiscal aplicabil veniturilor din dividende;

- Tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obţinute din prestarea unor activităţi de înfrumuseţare;

- Închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuinţe proprietate personală - tratament fiscal;

- Spaţiul Privat Virtual - Înrolarea persoanelor fizice/juridice/ entităţi fără personalitate juridică;

- Regimul special din punct de vedere al TVA al autoturismelor second hand etc.

Seminariile durează 2 ore și au și câte o sesiune de întrebări și răspunsuri. Înscrierea este facilă, direct pe portal, și se poate efectua până la data şi ora începerii seminariilor, în limita locurilor disponibile.

La nivelul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice (DGRFP) Galați, seminarul din această lună va fi organizat de Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Brăila și va avea ca temă „Tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obţinute din prestarea unor activităţi de înfrumuseţare”.

Seminarul va avea loc pe 14 iunie, de la ora 12.00.

Citeşte mai departe ...

Caravana de Sănătate a Crucii Roșii începe la Galați

Patru autospeciale medicale performante și moderne, achiziţionate de către Crucea Roşie Română cu sprjinul financiar al Crucii Roşii Franceze, vor ajunge în 14 judeţe din România unde vor acorda consultaţii de specialitate unor comunități, oferind astfel servicii de prevenție a unor afecţiuni care pun în pericol viaţa.

Prima oprire a Caravanei de Sănătate: 12 iunie, în judeţul Galaţi.

Construcţia şasiului acestor autospeciale medicale a făcut posibilă o lungime de carosare de 5 metri, care a permis amenajarea unui spaţiu util generos pentru cabinetele, în vederea desfăşurării în condiţii optime a activităţilor specifice.

Cele patru vehicule vor face parte din convoiul format din şase cabinete medicale mobile din cadrul Iniţiativei Caravana de Sănătate, lansată de Societatea Naţională de Cruce Roşie România, pentru a oferi accesul gratuit la servicii medicale pentru locuitorii din zonele izolate, dar şi pentru cei peste 110.000 refugiați ucraineni stabiliţi în ţara noastră.

Citeşte mai departe ...

Accident grav în județul Galați: o persoană a murit, iar alte două au fost rănite

Poliția Galați a fost sesizată prin intermediul SNUAU 112, cu privire la faptul că pe DN 24D, între localitățile Vârlezi și Băleni, din județul Galați, a avut loc un accident rutier, în urma căruia a decedat o persoană, iar alte două persoane au fost rănite.

Din verificările preliminare efectuate la fața locului, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați au stabilit faptul că un bărbat, cu vârsta de 52 de ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe DN 24D, dinspre localitatea Vârlezi către municipiul Galați, în afara localității Băleni, la km 49 + 800 de metri, ar fi pierdut controlul direcției de deplasare pe partea dreaptă și a intrat în impact frontal cu un copac aflat în afara părții carosabile.

În urma impactului, bărbatul de 52 de ani a rămas încarcerat, fiind grav rănit și în stare de inconștiență. De asemenea, au fost rănite două persoane care se aflau în acel moment în autovehicul, fiind vorba de un tânăr de 22 de ani și de o tânără de 19 ani.

Au intervenit echipele de descarcerare de la I.S.U. Galați care au extras persoana din autoturism și imediat a fost preluată de echipajele S.M.U.R.D. care au efectuat manevrele de resuscitare conform protocolului medical, însă fără niciun rezultat. Din păcate, a fost constatat decesul conducătorului auto.

Cele două persoane rănite au fost transportate la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” pentru acordarea de îngrijiri și investigații medicale de specialitate.

În cauză s-a întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă, respectiv vătămare corporală din culpă, iar cercetările vor stabili împrejurările în care s-a produs acest tragic accident rutier.

Citeşte mai departe ...

Deputatul Viorica Sandu: PSD, partener al dascălilor, va respecta angajamentele guvernului față de sindicatele din Educație

Deputatul Viorica Sandu susține că „PSD este partener al dascălilor, va respecta angajamentele guvernului față de sindicatele din Educație”.

„PSD și președintele său Marcel Ciolacu au fost primii care au considerat că primează rezolvarea crizei din Educație față de negocierile politice pentru rotativa guvernamentală și că doar un guvern legitim, aflat in funcție, poate pune în aplicare rezultatele negocierilor, pentru stingerea acestei crize. Prin urmare PSD a fost mereu un partener al dascălilor, iar acest lucru trebuie privit ca o garanție că PSD va respecta angajamentele guvernului față de sindicatele din Educație.Însă un învățământ de calitate și recunoașterea importanței profesorilor nu se realizează doar prin creșteri salariale, ci și prin alte forme de susținere. PSD a fost singurul partid care a organizat dezbateri cu profesorii pe tema noilor legi ale educației iar în mare parte solicitările cadrelor didactice au fost transpuse în amendamente PSD care au fost aprobate în forma finală”, a transmis deputatul Viorica Sandu, pe Facebook.

Beneficii incluse de PSD în noile Legi ale educației:

-Cheltuielile de formarea continuă a profesorilor din preuniversitar sunt suportate de angajator, de la bugetul de stat.
-Granturi pentru studii sau programe de cercetare și pentru promovarea excelenței în activitatea didactică, pentru profesorii universitari.
-Decontarea parțială sau totală a costurilor asociate publicării unor lucrări științifice.
-Decontarea cheltuielilor de deplasare și participare la activitățile de performanță la nivel național și internațional pentru cadrele didactice universitare îndrumătoare ale studenților participanți.
-Personalul didactic preuniversitar care activează în zone defavorizate primește o primă de instalare egală cu 5 salarii minime brute pe țară.
-Personalul didactic beneficiază de asistență medicală gratuită pentru examinările periodice prevăzute în lege și pentru vaccinarea împotriva bolilor infecto-contagioase. (preuniversitar și universitar)

-Concediu anual plătit de 62 de zile lucrătoare, pe perioadele de vacanță, pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar.
-6 luni de concediu plătit pentru cadrele didactice care lucrează la teza de doctorat în interesul învățământului. (preuniversitar și universitar)
-Decontarea cheltuielilor de deplasare și participare la manifestări științifice în străinătate. (preuniversitar și universitar)
-Copiii cadrelor didactice sunt scutiți de plata taxelor de admitere în învățământul superior (preuniversitar și universitar)
-Copiii cadrelor didactice beneficiază de cazare gratuită în cămine studențești. (preuniversitar și universitar)-Personalul didactic beneficiază de reducerea cu 50% a costurilor de cazare, masă și tratament în bazele de odihnă și tratament. (preuniversitar și universitar)
-Personalul pentru învățământul preuniversitar care a împlinit stagiul minim de cotizare poate opta pentru continuarea activității până la 65 de ani.
-Acordarea a 2 salarii raportate la ultimul salariul de bază la ieșirea la pensie a cadrele didactice din învățământul superior.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri