Menu
RSS
Drumuri sigure în județul Galați: Se asfaltează la Suceveni și Cerțești-Cotoroaia

Drumuri sigure în județul Galați: S…

Consiliul Județean Galați...

Al doilea protest consecutiv al angajaților de la Agenția pentru Protecția Mediului Galați

Al doilea protest consecutiv al ang…

Angajații din cadrul Agen...

Festivitatea de premiere la ediţia a XVI-a -  SNCSS "Anghel Saligny"

Festivitatea de premiere la ediţia …

Facultatea de Inginerie a...

Percheziții la persoane bănite de braconaj

Percheziții la persoane bănite de b…

În continuarea cercetăril...

CSM Arcada Galaţi a anunţat primul transfer pentru sezonul următor

CSM Arcada Galaţi a anunţat primul …

CSM Arcada Galaţi a anunţ...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați are o nouă conducere

Universitatea „Dunărea de Jos” din …

Astăzi, 17 mai 2024, la U...

Veniţi la Versus Pub din Galaţi

Veniţi la Versus Pub din Galaţi

Duminică, 19 mai, ora 20:...

Ciolacu: Prin stabilitate și dezvoltare, putem să construim o Românie puternică în UE!

Ciolacu: Prin stabilitate și dezvol…

Premierul Marcel Ciolac...

Angajații Agenției pentru Protecția Mediului Galați au întrerupt spontan lucrul

Angajații Agenției pentru Protecția…

Joi, 16 mai, timp de două...

Prev Next

Miercuri, 21 Iunie 2023 - Regional Press

O nouă ediție KineDok începe, joi, la Muzeul de Artă Vizuală

Joi, 22 iunie, începe cea de-a noua ediție a programului european KineDok, cu filmul “Procesul Anei”, ce va fi proiectat de la ora 18.00.

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfășurându-se concomitent în 6 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Georgia şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locuri din toate cele 6 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

„Proiectul se face remarcat prin abordarea sa aparte, proiecțiile fiind sub formă de cineclub și desfășurându-se pe tot parcursul anului în spații cât mai accesibile. Publicul are șansa să vadă o selecție deosebită de filme, care nu circulă în cinematografele obișnuite și la care altfel nu ar avea acces. Mai mult decât atât, KineDok trece dincolo de experiența pasivă a sălii tradiționale de cinema, organizând după proiecțiile de film dezbateri angrenante între public și diverși invitați locali și internaționali. Publicul are astfel ocazia să se implice activ în discuții cu regizori, protagoniști și specialiști din diferite domenii, și să rămână astfel conectat nu doar la actualitatea românească ci și la evenimente curente de natură culturală, socială și politică din întreaga lume”, afirmă Simona Biriș organizator KineDok la Muzeul de Artă Vizuală Galați

„Dacă legea este ceea ce fundamentează statul, în ultimii 30 de ani de când și-a revendicat independența, Georgia a fost fundamentată doar prin legi scrise de bărbați. În această lume, femeile au luptat pentru drepturile și viețile lor, libertate și independență, locuri de muncă și carieră. Și sunt forțate constant să demonstreze că le merită. „Procesul Anei” spune povestea unei avocate tinere și puternice, care contestă un sistem creat de parlamentari bărbați. Ea câștigă cazuri pentru oameni care, fără ea, ar avea puține șanse să primească o zi în instanță. Cu toate acestea, prețul oricărui eșec este potențialul de a cauza daune în viitorul a sute de femei, copii, bătrâni și persoane cu dizabilități.

Dură și neînfricată, Ana însăși trebuie să supraviețuiască în această societate masculină. În calitate de candidat la funcția de Avocatul Poporului al Georgiei, ea trebuie să fie evaluată și aprobată de parlamentari bărbați. Asistând la succesele și eșecurile Anei, publicul află despre principalele provocări politice și sociale cu care se confruntă țara” – este prezentarea filmului „Procesul Anei”, care deschide ediția din acest an a festivalului.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Citeşte mai departe ...

Elevii de 10 ai Galațiului, premiați la Gala Excelenței

Primăria municipiului Galați informează că joi, 22 iunie 2023, începând cu ora 16.00, se va desfășura în Grădina Publică a treia ediție a „Galei Excelenței în Educație”, eveniment devenit reper pentru comunitate, în cadrul căruia este recunoscută și promovată performanța.

„Pentru un viitor mai bun trebuie să știm să încurajăm performanțele de astăzi ale copiilor noștri. Avem la Galați elevi cu rezultate remarcabile, iar strădania lor trebuie susținută și prețuită. Ei sunt cei care ne fac să fim mândri, ei sunt cei în care ne punem speranța, ei ne vor conduce peste ani, lor trebuie să le oferim tot ce avem mai bun. Felicitări tuturor copiilor premiați, părinților și profesorilor!”, susține Ionuț Pucheanu, primarul orașului Galați. 

Vor fi recompensați în cadrul Galei din acest an peste 800 de elevi din clasele V-XII din municipiul Galați, care au obținut media generală 10 în anul școlar abia încheiat, precum și elevii olimpici și profesorii care i-au pregătit, dar și proiectele educaționale care pot avea un impact semnificativ în viața orașului. Vor fi premii în bani, vouchere și produse din partea sponsorilor. Valoarea totală a premiilor ce vor fi acordate este de peste 120.000 de euro.

Programul evenimentului este următorul:

16.00 – 17.00 Înregistrare elevi;

16.45 – 17.00 Deschiderea oficială;

17.00 – 18.00 Premierea elevilor (clasa a V-a);

18.00 – 18.45 Concert live susținut de Rareș, câștigătorul show-ului de talente „One True Singer”;

18.45 – 19.00 Premierea proiectelor educaționale;

19.00 – 20.45 Premierea elevilor (clasele a VI-a – a XII-a);

20.45 – 21.30 Premierea elevilor olimpici și a cadrelor didactice.

Gala Excelenței în Educație 2023 este un eveniment organizat de Asociația Gloria Education, în colaborare cu Primăria municipiului Galați, GFG Foundation & LIBERTY Galați și Grande Gloria Production.

Citeşte mai departe ...

Daciana Balaban, antrenor CSM Galaţi: „Avem nevoie de un lot puternic dacă ne dorim promovarea”

  • Publicat în Sport
În sfârşit ne-au parvenit veşti de la echipa de handbal feminin CSM Galaţi. După ce a retrogradat din Liga Florilor MOL, formaţia gălăţeană pregătită de Daciana Balaban şi Relu Druţu a strâns rândurile şi o va lua de la capăt, obiectivul propus deşi nedeclarat încă fiind revenirea imediată în eşalonul de elită. CSM Galaţi a anunţat primele două transferuri pentru sezonul 2023-2024: Diana Nichitean, 25 ani, 180 cm, inter stânga, care a jucat trei sezoane la HC Zalău şi în ultimul sezon la U Cluj şi Alexandra Andrei (foto), 32 ani, 179 cm, o jucătoare pentru linia de la 9m, adusă de la SCM Craiova. De menţionat că Alexandra are în palmares o medalie de argint cu România la Universiada 2016, 9 meciuri sub tricolor şi 8 goluri. „Pentru următorul sezon, ne dorim promovarea în Liga Florilor şi pentru asta am încercat să ne întărim lotul de jucătoare, pentru că va fi o luptă aprigă pentru un loc în Liga Naţională. Dacă până acum se luptau 2-3 echipe, anul acesta cred că sunt minim 6-7 echipe care îşi doresc promovarea. În acest context, am ţinut foarte mult să păstrăm nucleul de bază, la care să adăugăm 3-4 jucătoare noi. Am reuşit până acum aducerea a două jucătoare, Andrei şi Nichitean, dar încă suntem în căutări , deoarece avem nevoie de un lot puternic dacă ne dorim promovarea”, ne-a declarat antrenorul Daciana Balaban. Anterior, clubul gălăţean a anunţat că portarul Alexandra Prodan, căpitanul echipei din sezonul precedent şi-a prelungit contractul. Sursele noastre ne-au precizat că lotul va fi păstrat în proporţie de 80%. Chiar dacă este foarte devreme, sunt semne bune că echipa gălăţeană se va bate pentru promovarea în Ligă.
Citeşte mai departe ...

Se deschide plaja Dunărea

Începând de joi, 22 iunie 2023, o dată cu redeschiderea Plajei „Dunărea”, se reia și circulația autobuzelor pe traseele 32 și 33.

Astfel, traseul 32 (Micro 19 - str. Oțelarilor - str. Brăilei - str. Cloșca - Plaja „Dunărea” și retur) va fi asigurat cu două autobuze, cu o frecvență de 20 de minute. Primele plecări din Micro 19 vor fi la orele 07.30 și 07.50, iar ultimele plecări de la Plaja „Dunărea” vor fi la orele 19.50 și 20.30. Traseul 33 (Țiglina II - str. Brăilei - Inelul de Rocadă - str. Brăilei - str. Saturn - str. Cloșca -  Plaja „Dunărea” şi retur) va fi asigurat cu un autobuz cu frecvența de 20 de minute. Primele plecări din cartierul Țiglina II vor fi la orele 07.30 și 07.50, iar ultimele plecări de la Plaja „Dunărea” la orele 20.00 și 20.20.

Programul de transport complet al celor două trasee se poate consulta pe site-ul operatorului de transport S.C. Transurb S.A.

 

Citeşte mai departe ...

21 iunie - Ziua europeană a muzicii

Ziua europeană a muzicii este marcată la 21 iunie. Celebrată în Franţa încă din 1982, ziua muzicii a devenit o sărbătoare europeană începând din anul 1985, pentru ca mai apoi să fie îmbrăţişata şi de state de pe alte continente. Cu acest prilej, sunt promovate toate genurile muzicale, dar şi variatele forme de expresivitate muzicală.

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, vizită de lucru în Republica Moldova

Premierul Marcel Ciolacu şi preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă fac o vizită de lucru în Republica Moldova, unde vor avea întrevederi cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu prim-ministrul Dorin Recean şi cu preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Igor Grosu.

Potrivit programului, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă vor fi primiţi, la ora 10.15, de preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, la sediul Administraţiei Prezidenţiale a R. Moldova.

”Guvernul României va rămâne garantul securităţii şi stabilităţii Republicii Moldova şi va continua să susţină cu toată forţa parcursul său de aderare la Uniunea Europeană”, a afirmat Marcel Ciolacu, conform unui comunicat de presă al Executivului român.

 

Marcel Ciolacu va fi întâmpinat, la ora 11.25, de prim-ministrul Republicii Moldova Dorin Recean, la sediul Guvernului Republicii Moldova, cei doi urmând apoi să aibă convorbiri.  De la ora 12.30 cei doi premieri vor susţine declaraţii comune de presă.

Începând cu ora 13.00, premierul Marcel Ciolacu şi preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, vor participa la dejunul de lucru oferit de prim-ministrul Republicii Moldova.

De la ora 14.20, Marcel Ciolacu va avea o întrevedere cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, la sediul Guvernului R. Moldova. De la aceeaşi oră, Nicolae Ciucă se va întâlni cu prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, tot la sediul Guvernului moldovean.

Citeşte mai departe ...

Magistrații Curții de Apel Galați protestează față de modificarea legii privind pensiile speciale

Magistrații Tribunalului Galați, dar și cei ai Curții de Apel Galați au luat decizia că începand de astăzi să accepte să judece doar cazurile cu caracter urgent, și care, de regulă, sunt judicate și în perioada vacanței de vara a magistraților.

Decizia a fost luată că formă de protest față de proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu și a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Magistrații solicită Parlamentului reluarea discuțiilor cu sistemul judiciar asupra proiectului de lege privind reformarea sistemului de pensii din justiție, cu implicarea organului reprezentativ al magistraților, respectiv Consiliul Superior al Magistraturii, precum și al ordonatorului principal de credite, respectiv Înalta Curte de Casație și Justiție.

Totodată, cele două instanțe de judecată din Galați au decis emiterea și formularea unor sesizări către Președintele ÎCCJ, Avocatul Poporului, Președintele României, Președintele Camerei Deputaților, Președintele Senatului, pentru a sprijini întregul corp al magistraților prin formularea obiecțiilor de neconstituționalitate la Curtea Constituțională a României.

Protestul va dura până la înlăturarea amendamentelor depuse la Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu și a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal înregistrat pe rolul Camerei Deputaților sub nr. Plx. 244/2023 și reluarea discuțiilor cu sistemul judiciar asupra proiectului de lege privind reformarea sistemului de pensii din justiție, cu implicarea organului reprezentativ al magistraților, respectiv Consiliul Superior al Magistraturii, precum și al ordonatorului principal de credite, respectiv Înalta Curte de Casație și Justiție.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri