Menu
RSS
Al doilea protest consecutiv al angajaților de la Agenția pentru Protecția Mediului Galați

Al doilea protest consecutiv al ang…

Angajații din cadrul Agen...

Festivitatea de premiere la ediţia a XVI-a -  SNCSS "Anghel Saligny"

Festivitatea de premiere la ediţia …

Facultatea de Inginerie a...

Percheziții la persoane bănite de braconaj

Percheziții la persoane bănite de b…

În continuarea cercetăril...

CSM Arcada Galaţi a anunţat primul transfer pentru sezonul următor

CSM Arcada Galaţi a anunţat primul …

CSM Arcada Galaţi a anunţ...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați are o nouă conducere

Universitatea „Dunărea de Jos” din …

Astăzi, 17 mai 2024, la U...

Veniţi la Versus Pub din Galaţi

Veniţi la Versus Pub din Galaţi

Duminică, 19 mai, ora 20:...

Ciolacu: Prin stabilitate și dezvoltare, putem să construim o Românie puternică în UE!

Ciolacu: Prin stabilitate și dezvol…

Premierul Marcel Ciolac...

Angajații Agenției pentru Protecția Mediului Galați au întrerupt spontan lucrul

Angajații Agenției pentru Protecția…

Joi, 16 mai, timp de două...

Miturile și creația folclorică românească au fost în atenția profesorilor de limba română din zona Tecuciului

Miturile și creația folclorică româ…

Cercul metodic al profeso...

Prev Next

Miercuri, 14 Iunie 2023 - Regional Press

5,89 la sută - rata șomajului înregistrat în Galați, în aprilie

La sfârșitul lunii aprilie 2023, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Galați erau înregistrați 9.763 de șomeri (din care 4.563 femei), rata șomajului fiind de 5,89%, informează AJOFM Galați.

Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 5,95%, în aprilie acest indicator a înregistrat o scădere cu 0,06 pp.

Din totalul de 9.763 de persoane înregistrate în evidențele AJOFM Galați, 884 erau beneficiari de indemnizație de șomaj, iar 8.879 erau șomeri neindemnizați.

În ceea ce privește mediul de rezidență, 8.280 de șomeri provin din mediul rural și 1.483 sunt din mediul urban.

Conform situației statistice lunare de pe site-ul ANOFM, cele mai ridicate niveluri ale ratei șomajului la data de 30 aprilie 2023 au fost în: Vaslui (8,22%), Teleorman (7,79%), Dolj (7,14%), Mehedinți (7,08%) și Galați (5,89%).

Județele cu cel mai mare număr de șomeri în evidență, la data de 30 aprilie 2023, au fost Dolj (16.054 șomeri), municipiul București (12.220 șomeri), Suceava (10.585 șomeri) și Galați (9.763 șomeri).

Citeşte mai departe ...

Concurs sportiv pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, la Balta Zătun

Începând de mâine, 15 iunie, la Galați, va avea loc o nouă ediție a "Cupei Danubius" – IN MEMORIAM Vasile Cristea, organizată de Asociația Persoanelor cu Handicap “Sporting Club” Galați și susținută financiar de către Consiliul Județean.    

Această competiție sportivă este destinată persoanelor cu handicap locomotor, iar probele de anul acesta sunt: pescuit sportiv, aruncarea suliței și a greutății, tir cu arcul, powerlifting, șah și rummy.

Competiția se va desfășura până pe 17 iunie. Deschiderea are loc la ora 9:30, iar premierea la 13:15.

”Ca de fiecare dată, și anul acesta, suntem alături de bunii noștri prieteni de la Asociația Persoanelor cu Handicap <Sporting Club>. Competiția este dedicată memoriei lui Vasile Cristea, fostul președinte al asociației, un om cu suflet mare, care a ajutat atât de multă lume, și care a inițiat acest frumos eveniment. Am alocat deja fondurile necesare pentru buna organizare a acestei frumoase competiții sportive, care aduce la Galați participanți din toată țara și din Republica Moldova.  Pe lângă premii, vom asigura și masa participanților, precum și cazarea lor. Mâine are loc cea mai așteptată probă, cea de pescuit sportiv, la Balta Zătun. Pe lângă primele trei locuri, vom premia și cel mai tânăr pescar, precum și cea mai mare captură. Dincolo de întrecerea sportivă, această competiție înseamnă socializare, voie bună și relaxare în aer liber. Tot mâine, va fi folosit și microbuzul special adaptat pentru transportul persoanelor cu dizabilități locomotorii, recent achiziționat cu fonduri de la Consiliul Județean Galați”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Anul acesta vor participa 130 de persoane din: Tulcea, Ilfov, Mehedinți, Constanța, Brăila, București, Brașov, Buzău, Bacău, Sălaj, Timiș, Vrancea, Bistrița Năsăud, Hunedoara, Argeș, Prahova, Cluj, Galați și Republica Moldova.

Citeşte mai departe ...

Continuă campania de transferuri la Oțelul

  • Publicat în Sport
Nou promovata în Superligă, Oţelul Galaţi continuă campania de transferări. Ştefan Bodişteanu, internaţional de juniori al României, a fost împumutat de la Farul Constanţa şi va face parte din lotul formaţiei oţelare în sezonul 2023-2024. Bodişteanu, 20 ani, s-a născut în Republica Moldova şi a evoluat în peste 35 de meciuri pentru toate naţionalele de juniori ale României, reuşind să marcheze 6 goluri. Format la Academia lui Hagi, noua achiziţie din tabăra roş-alb-albastră poate juca pe mai multe posturi în linia de mijloc a terenului, atât ca mijlocaş lateral stânga, cât şi ca mijlocaş ofensiv. Bodişteanu a îmbrăcat în ultimul sezon tricoul celor de la CSA Steaua, în care a evoluat în 23 de meciuri şi a înscris de cinci ori. Internaţionalul nostru are deja în CV 9 meciuri jucate în Superligă. Sub conducerea lui Dorinel Munteanu, oţelarii îşi continuă cantonamentul montan de la Vatra Dornei.
Citeşte mai departe ...

Caravana Sănătății la Băneasa: zeci de persoane au venit pentru o consultație

 
Prima localitate în care medicii de la Spitalul Orășenesc Târgu Bujor au ajuns pentru a oferi consultații gratuite este Băneasa.
 
De dimineață, zeci de persoane au venit la Căminul Cultural din localitate pentru a-și măsura tensiunea și glicemia. De asemenea, în funcție de evaluarea medicilor, au putut face o electrocardiogramă pentru a verifica sănătatea inimii sau o ecografie abdominală.
 
„Totul gratuit, în cadrul unui proiect cu fonduri europene prin care organizăm o caravană a sănătății în localitățile care sunt deservite de Spitalul Orășenesc Târgu Bujor: Băneasa, Fârțănești, Vârlezi și Berești. Astfel, după Băneasa, caravana va ajunge la Fârțănești - 15 iunie (la sediul Primăriei), Vârlezi - 20 iunie (la Căminul Cultural) și Berești - 21 iunie (la sediul Primăriei)”, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.
Citeşte mai departe ...

Să nu-l uităm pe Eminescu!

Joi, 15 iunie 2023, ora 10:00, la statuia marelui poet naţional Mihai Eminescu din Parcul Municipal din Galaţi, va avea loc un moment omagial dedicat „poetului nepereche al poeziei româneşti“ - la 134 de ani de la trecerea sa în eternitate. Anul acesta, la prima statuie ridicată lui Eminescu în România, evenimentul va începe cu un recital poetic din lirica eminesciană susţinut de scriitori gălăţeni, reprezentanţi ai Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Galaţi şi ai Societăţii Scriitorilor „C. Negri”, şi un moment poetic susţinut de elevi ai Şcolii Gimnaziale nr. 28 Galaţi. Evenimentul se va încheia cu un moment solemn ce va consta în depunere de flori şi jerbe.

Citeşte mai departe ...

Miniştrii din Guvernul Ciolacu, audiaţi în comisiile din Parlament

Audierea candidaţilor propuşi pentru a ocupa funcţiile de miniştri în Cabinetul Ciolacu va fi astăzi, iar votul de învestitură va avea loc joi.

De la ora 11.00, vor fi audiaţi miniştrii de la Dezvoltare, Transporturi şi Energie, iar de la ora 12.00 cei de la Finanţe, Cercetare şi Economie. Candidaţii pentru Ministerul Muncii şi Ministerul Culturii vor apărea în faţa comisiilor de specialitate de la ora 13.00, iar de la 14.00 cei de la Sănătate, Familie şi Interne. De la 15.00, este programată audierea candidaţilor de la Apărare, Proiecte Europene şi Externe, iar de la 16.00 va fi audiat candidatul pentru Ministerul Mediului. Votul de învestire a Guvernului Ciolacu este programat joi, de la ora 12.00.

Lista Guvernului: Ciolacu Premier: Marcel Ciolacu Secretarul General al Guvernului: Mircea Abrudean Vicepremier PSD: Marian Neacșu Vicepremier PNL: Cătălin Predoiu Miniștri PSD Transporturi - Sorin Grindeanu Fonduri Europene - Adrian Câciu Agricultură - Florin Barbu Economie și Turism - Radu Oprea Apărare - Angel Tîlvăr Familie si Tineret - Gabriela Firea Digitalizare - Bogdan Ivan Muncă - Marius Budăi Sănătate - Alexandru Rafila

Miniștri PNL: Vicepremier și ministrul Afacerilor Interne: Cătălin Predoiu Ministerul Finanțelor: Marcel Boloș Ministerul Justiției: Alina Gorghiu Ministerul de Externe: Luminița Odobescu Ministerul Dezvoltării: Adrian Veștea Ministerul Mediului: Mircea Fechet Ministerul Educației: Ligia Deca Ministerul Culturii: Raluca Turcan Ministerul Energiei: Sebastian Burduja 

Citeşte mai departe ...

Al doilea transfer la CSM Arcada Galaţi

  • Publicat în Sport

Campioana României din ultimele cinci sezoane la volei masculin, CSM Arcada îşi conturează în această perioadă lotul cu care va aborda sezonul 2023-2024. Conducerea clubului gălăţean a anunţat cel de-al doilea transfer. Este vorba de un jucător autohton, Veniamin Aldea ,28 ani, 1,96 metri, care evoluează pe postul de centru şi în ultimele trei sezoane a evoluat pentru Ştiinţa Explorări Baia Mare iar în carieră a mai îmbrăcat timp de 8 ani tricoul celor de la CSM Bucureşti. „Este o provocare deosebită să joci la echipa campioană, de asemenea este o mare onoare. Mă bucur că am devenit jucător al lui CSM Arcada şi abia aştept să înceapă noua stagiune!”, a declarat Aldea, care va fi din nou coechipier cu Andrei Butnaru, transferat în 2021 de la Ştiinţa Explorări şi care şi-a prelungit contractul cu gruparea gălăţeană în această vară. La acestă oră, lotul CSM Arcada se prezintă astfel: Marian Bala, Andrei Butnaru, Vasile Talpă, internaţionalul sloven Urban Toman şi Veniamin Aldea.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri