Menu
RSS
Al doilea protest consecutiv al angajaților de la Agenția pentru Protecția Mediului Galați

Al doilea protest consecutiv al ang…

Angajații din cadrul Agen...

Festivitatea de premiere la ediţia a XVI-a -  SNCSS "Anghel Saligny"

Festivitatea de premiere la ediţia …

Facultatea de Inginerie a...

Percheziții la persoane bănite de braconaj

Percheziții la persoane bănite de b…

În continuarea cercetăril...

CSM Arcada Galaţi a anunţat primul transfer pentru sezonul următor

CSM Arcada Galaţi a anunţat primul …

CSM Arcada Galaţi a anunţ...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați are o nouă conducere

Universitatea „Dunărea de Jos” din …

Astăzi, 17 mai 2024, la U...

Veniţi la Versus Pub din Galaţi

Veniţi la Versus Pub din Galaţi

Duminică, 19 mai, ora 20:...

Ciolacu: Prin stabilitate și dezvoltare, putem să construim o Românie puternică în UE!

Ciolacu: Prin stabilitate și dezvol…

Premierul Marcel Ciolac...

Angajații Agenției pentru Protecția Mediului Galați au întrerupt spontan lucrul

Angajații Agenției pentru Protecția…

Joi, 16 mai, timp de două...

Miturile și creația folclorică românească au fost în atenția profesorilor de limba română din zona Tecuciului

Miturile și creația folclorică româ…

Cercul metodic al profeso...

Prev Next

Joi, 01 Iunie 2023 - Regional Press

Sute de polițiști, jandarmi și pompieri gălățeni, la datorie până după Rusalii

  • Publicat în Social

În fiecare zi a minivacanței de 1 Iunie și de Rusalii, peste 210 polițiști gălățeni din cadrul serviciilor operative vor desfășura activități pentru menținerea ordinii și liniștii publice, pentru fluidizarea traficului rutier și verificarea modului în care participanții la trafic respectă regulile de circulație, precum și pentru a preveni orice fel de evenimente nedorite, informează Prefectura Galați.

De asemenea, pentru desfășurarea într-un climat de siguranță a tuturor manifestărilor publice din această perioadă (asigurarea ordinii și liniștii publice la patru spectacole organizate de Ziua Internațională a Copilului, la trei manifestări artistice organizate cu ocazia zilelor a trei comune și la Hramul Mănăstirii Buciumeni), peste 150 de jandarmi gălățeni se află la datorie. Aceștia vor acționa și în patrule mixte, polițist-jandarm. Vor fi intensificate măsurile de ordine publică și se vor desfășura acțiuni, cu precădere în zonele și arterele intens circulate, urmărind descurajarea persoanelor care tulbură ordinea și liniștea publică sau comit fapte contrare legii.

La nivelul structurilor locale ale Poliției de Frontieră Române au fost dispuse măsuri suplimentare pentru a se asigura un control fluent, operativ și eficient în toate punctele deschise traficului internațional și pentru a se întări dispozitivului de supraveghere al frontierei de stat. Dacă situația o va impune, vor fi suplimentate arterele de control pe ambele sensuri de deplasare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

La datorie sunt și peste 100 de pompieri, cu misiunea de prevenire, monitorizare și gestionare a situațiilor de urgență, dar și de a asigura acordarea primului ajutor și transportul persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog desfășoară, la nivelul județului Galați, activități de informare şi conștientizare cu privire la efectele și riscurile consumului de droguri și de promovare a modalităţilor de petrecere a timpului liber într-un mod sănătos.

Acțiuni preventive desfășoară și polițiștii de la Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane.

Citeşte mai departe ...

Oţelul a primit licenţa pentru Superligă

  • Publicat în Sport

Comisia de Licenţiere a FRF a anunţat, miercuri, lista cluburilor care au primit licenţă pentru participarea la Campionatul Naţional Liga 1, sezonul 2023- 2024, ca urmare a constatării îndeplinirii cerinţelor minime stabilite în Regulamentul naţional de licenţiere a cluburilor şi de sustenabilitate financiară, ediţia 2022. Nou promovata SC Oţelul Galaţi a trecut primul hop, a primit fără probleme licenţa. Au primit licenţa: Asociaţa Club Sportiv Sepsi O.S.K. din Sfântu Gheorghe, Asociaţia Clubul Sportiv Campionii Fotbal Club Argeş, Asociaţia Clubul Sportiv Petrolul 52, Asociaţia Fotbal Club Botoşani, Asociaţia Fotbal Club Chindia Târgovişte, Asociaţia Fotbal Club Hermannstadt, Asociaţia Fotbal Club UTA Arad, Asociaţia Sportivă Fotbal Club Universitatea Cluj, Clubul Sportiv Mioveni, F.C.V. Farul Constanţa SA, Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA, Fotbal Club Rapid 1923 SA, Fotbal Club Voluntari SA, SC Fotbal Club FCSB SA, U Craiova 1948 Club Sportiv SA, U Craiova 1948 SA, Asociaţia Club Sportiv Municipal Politehnica Iaşi, Asociaţia Clubul Sportiv Suporter Club Oţelul Galaţi, Asociaţia Sportivă Fotbal Club Buzău, SC Dinamo 1948 SA.
Roş-alb-albaştrii sunt deocamdată în vacanţă dar managerul tehnic Dorinel Munteanu va suna adunarea luni 5 ianuarie de Rusalii, de la ora 17.00 când a fost programat primul antrenament la stadionul Oţelul. La reunire sunt aşteptaţi şi primii jucători noi. Programul de pregătire a fost conturat în linii mari şi va cuprinde două cantonamente: primul montan clasic la Vatra Dornei sau Poiana Braşov, în care accentul se va pune pe acumulările fizice şi cel de-al doilea în străinătate, cel mai probabil în Austria în perioada 25 iunie-5 iulie unde vor fi programate şi patru amicale. La revenirea acasă, Oţelul va mai disputa un joc amical. Superliga va începe în jurul datei de 15 iulie.

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: Un copil este cea mai mare bogăție a unui om

Un copil este cea mai mare bogăție a unui om, afirmă Costel Fotea, președintele CJ Galați, într-o postare pe Facebook. 
 
„Dragi copii, să nu încetați vreodată să zâmbiți larg, să râdeți copios și să vă jucați. Lumea e deschisă pentru voi, fiți mereu puternici și îndrăzneți. Amintiți-le asta şi celor din jur! Astăzi, de ziua voastră, vă doresc să vă păstraţi veșnic copilăria în suflet, ca pe o rază de lumină. La mulţi ani și bucurii la tot pasul!”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.

De Ziua Copilului, între orele 10:00 și 13:00, Consiliul Județean Galați a pregătit copiilor o super petrecere în Parcul Aventura. 

Cei mici se vor juca și vor dansa alături de personaje din desene animate. Mai mult, vor avea parte de multă înghețată și dulciuri, echipa Consiliului Județean pregătind 500 de cadouri pline cu bomboane și ciocolată.

De asemenea, aproximativ 60 de copii de la “Școala de dans Tăbuș” vor participa la un flashmob cu dansuri populare românești, iar mai mulți copii care studiază arta fotografică la Centrul Cultural “Dunărea de Jos” vor lua parte la un atelier interactiv de fotografie în Pădurea Gârboavele.

 
Citeşte mai departe ...

Deputatul Viorica Sandu, mesaj de Ziua Copilului: „La mulți ani fără griji, la mulți ani copilărie!”

Copilăria e acea etapă a vieții in care legea o fac inocența, poveștile, râsul și joaca, afirmă deputatul Viorica Sandu.

„Azi privim în ochii copiilor și răscolim adânc in suflet să regăsim in noi copilăria, cu lipsa ei de griji, cu zambete sincere și bucurii simple și multe. Orice om, oricât de preocupat, azi se oprește in loc .Azi e ziua copiilor mari și mici! La mulți ani fără griji copii!La mulți ani copilărie!”, este mesajul transmis de Viorica Sandu, pe Facebook.

”Orice copil are un leagăn,

Orice copil crede-n poveşti,

Adăpostind o lume-ntreagă-n

Curaţii ochi copilăreşti."

(George Țărnea)

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri