Menu
RSS
Denia celor 12 Evanghelii la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi

Denia celor 12 Evanghelii la Catedr…

  Joia din Săptăm...

Rezultate excelente pentru gălățeni, la Istorie și Geografie

Rezultate excelente pentru gălățeni…

La Constanța, unde s-a de...

Oţelul îşi apără titlul de campioană

Oţelul îşi apără titlul de campioan…

Rezultatele Oţelului din ...

Ritualul spălării picioarelor, la Catedrala din Galați: o dovadă a iubirii aproapelui

Ritualul spălării picioarelor, la C…

În Joia Mare, Înaltpreasf...

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului: Vom avea confirmarea că am acţionat în direcţia cea bună dacă tinerii noştri îşi vor creiona aspiraţiile pentru viitorul lor aici

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului:…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pensionari: Îi asigur că rămânem la fel de hotărâți cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pen…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Prev Next

Octombrie 2023 - Regional Press

Două magazine Lidl din Galați, propuse pentru închidere

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor anunță că „a desfășurat, în ultimele zile, o amplă campanie de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale în vigoare, în domeniu, în magazinele operatorului economic SC Lidl Discount SRL”.

În județul Galați comisarii CJPC au verificat toate cele șase magazine din județ. În urma neregulilor constatate, comisarii au aplicat 19 amenzi contravenționale în valoare de 161.000 lei, cinci avertismente și oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme.

Comisarii propun închiderea temporară a unității pe o perioadă de la 6 luni la 12 luni pentru două puncte de lucru, din Galați și emiterea deciziei de încetare a practicii comerciale incorecte pentru trei unități.

„Ciupitul la cântar” a devenit o formă de comerț. Ciudat este că niciodată nu se gândește nimeni să adauge un pic, astfel că totdeauna iese în pagubă consumatorul! Dacă știi că procesul tehnologic scade cantitatea, cum se întâmplă că nimeni nu pune puțin în plus, pentru a preveni scăderea! Lidl este corigent la cântar și nu numai!”, susține Horia Constantinescu – președinte ANPC.

Dintre cele mai importante abateri constatate de echipele de control, menționăm:

  • comercializarea unor produse alimentare cu diferențe de gramaj față de cel cântărit
  • comercializarea unor produse alimentare cu ambalaj depreciat
  • comercializarea unor fructe si legume cu modificari organoleptice sau de o calitate inferioară, la raft fiind menționată calitatea I
  • condiții de depozitare și igienă necorespunzătoare, cu reziduri ,surplus de gheață, reziduuri pe paviment, agregate de refrigerare neigienizate , strat gros de praf pe sticlele de ulei de măsline, neigienizarea rafturilor de depozitare pâine
  • utilizarea, în magazin a unor coșuri de cumpărături neigienizate corespunzător
  • comercializarea unor produse cosmetice fără a avea traducerea în limba română a informațiilor de pe etichetă
  • prezentarea la vânzare a unor produse de panificație ca având în compoziție ingrediente superioare (prosciutto) în raport cu cele reale (șuncă de porc fiartă).
Citeşte mai departe ...

Spitalul Județean Galați, acoperit 100% cu echipamente de detectare și alarmare în caz de incendiu

Se continuă investițiile în sănătate pentru siguranța pacienților și a personalului medical în cea mai mare unitate spitalicească din județ.

În acest moment, Spitalul Județean Galați este dotat complet (saloane, holuri, cabinete medicale, policlinică, săli de tratament, săli de operații, saloane ATI, camera motoarelor (lifturi), blocul de nașteri etc) cu un sistem performant de detectare, semnalizare și avertizare în caz de incendiu.

Astfel, în ultima perioadă, au fost montați aproape 2000 de senzori de fum cu sisteme izolatoare, centrale de alarmare și un dispozitiv modern pentru afișarea datelor în diferite locuri pentru o mai bună monitorizare .

De asemenea, au fost montate, conform normativelor în vigoare, pe 40 de sirene acustice și vizuale, și aproape 200 de butoane de avertizare. Totodată, la ușile de evacuare, au fost montate lămpi de avertizare.

Centralele de alarmare au fost amplasate în zonele în care personalul este prezent 24/24h, asigurând-se astfel o reacție rapidă în cazul oricărei situații de urgență.

 

Citeşte mai departe ...

A patra victorie consecutivă pentru handbalistele de la CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

După o întrerupere de trei săptămâni, duminică s-a reluat Divizia A la handbal feminin cu partidele celei de-a 5-a etape. CSM Galaţi a jucat în deplasare cu HCF Piatra Neamţ. Gălăţencele antrenate de Daciana Balaban şi Relu Druţu şi-au făcut bine temele, au condus în permanenţă pe tabela de marcaj, au obţinut o victorie fără emoţii dar au folosit acest prilej ca să repete şi anumite scheme înaintea derbiului pentru câştigarea seriei B cu principala contracandidată la promovarea în Liga Florilor, CSM Iaşi 2020, programat pe 12 noiembrie în sala Polivalentă Dunărea. Rezultat final: HCF Piatra Neamţ -CSM Galaţi 23-33 (10-15). Lotul aliniat de echipa noastră: Alexandra Prodan, Bianca Aron, Ana Maria Micu -Lavinia Lazăr, Andreea Merlă, Iulia Eiler 4 g, Cristina Andriţa 2 g, Mălina Bichir 4 g, Andreea Prescură 6 g, Sorana Chiriac 1 g, Daniela Corban 8 g, Iasmina Ichim 2 g, Raluca Dinu 1 g, Mădălina Manolachi 2 g, Diana Nichitean 2 g, Maria Frăsinel 1 g.

Citeşte mai departe ...

Prima Grădiniță care se construiește în Galați, în ultimii 30 de ani

Primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, a anunțat că avansează lucrările la viitoarea grădiniță din cartierul Țiglina II.  Este prima grădiniță construită în ultimii 30 de ani în orașul Galați.
 
„Copiii trebuie să se bucure de spații moderne și primitoare. Lucrările la noua grădiniță pe care o construim în cartierul Țiglina II avansează. Mai mult, vom asigura și toate dotările necesare și vom amenaja și un loc de joacă. Este prima grădiniță construită în ultimii 30 de ani. Vorbim de un proiect cu finanțare europeană de aproape 10 milioane de lei”, a transmis Pucheanu. 
Citeşte mai departe ...

Deputatul Viorica Sandu: România, țara în care se construiește cel mai mult, pe bani europeni

România este țara în care se construiește cel mai mult, pe bani europeni, a transmis deputatul PSD de Galați, Viorica Sandu. 
 
„Pentru prima oară în istorie, Uniunea Europeană este principalul finanțator al infrastructurii din România! În primele 9 luni ale anului, România a reușit să atragă fonduri europene pentru infrastructură în valoare de 6,1 miliarde euro, față de 4,7 miliarde euro investiți din bugetul național. Acest lucru se datorează ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu, care a reușit să accelereze lucrările pe bani europeni”, a precizat deputatul Viorica Sandu.
 
După ce a folosit toate fondurile europene și sumele suplimentare pe care le-a avut la dispoziție, ministrul Grindeanu solicită o nouă suplimentare de minim 400 de milioane de euro pe care să o folosească până la finalul acestui an, a anunțat deputatul Viorica Sandu
 
„Ministerul Transporturilor a dispus initial, pentru acest an, de 4,5 miliarde de euro în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM). A solicitat ulterior o suplimentare a fondurilor cu 10% - circa o jumătate de miliard de euro, din sumele necheltuite pe alte axe de finanțare europeană, care altfel s-ar fi întors înapoi la Comisia Europeană.  A fost însă utilizată și această sumă suplimentară și Ministerul Transporturilor solicită o suplimentare cu încă 400-500 de milioane de euro, astfel încât la finalul anului va ajunge la 5,5 miliarde euro bani europeni investiți doar în cadrul POIM. Accelerarea investițiilor publice din domeniul infrastructurii a făcut ca România să se situeze pe locul întâi din UE, în privința creșterii volumului construcțiilor: +19,3% față de media negativă a UE de -0,7%”, a adăugat deputatul Viorica Sandu.
Citeşte mai departe ...

Meteorologii anunță cum va fi vremea în luna noiembrie

Meteorologii anunță că temperaturile vor fi mai ridicate decât cele obişnuite şi în luna noiembrie, după ce şi luna octombrie a fost mai caldă decât de obicei.

Potrivit ANM, pentru săptămâna 30.10.2023 -06.11.2023, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile estice şi sud-estice.

În săptămâna 06.11.2023 – 13.11.2023, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-estice.
În săptămâna 13.11.2023 – 20.11.2023, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-estice.

Pentru săptămâna 20.11.2023 – 27.11.2023, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Citeşte mai departe ...

Grindeanu: Spitalele din subordinea ministerului vor fi transferate către autoritățile locale ori la universitățile de medicină

Spitalele din subordinea ministerului vor fi transferate la MS, la autoritățile locale ori la universitățile de medicină. Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. „Ministerul Transporturilor nu e Ministerul Sănătății”, a explicat demnitarul.

Ministerul Transporturilor coordonează peste 50 de unități medicale.

„În acest moment, e în lucru o reorganizare. Sunt 53 de instituții aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor. Eu am format o echipă la nivel de minister, condusă de secretar de stat și de secretarul general, astfel încât să reducem din acest număr de instituții din subordinea ministerului. Și vom fi capabili, în perioada imediat următoare, să prezentăm prim-ministrului această reducere pe care o facem. Să știți că voi continua, și mulțumesc sprijinului dat de către vicepremierul Marian Neacșu, să cred că spitalele care se află în subordinea sau în coordonarea Ministerului Transporturilor trebuie să meargă la Sănătate. Ori la Ministerul Sănătății, ori la autoritățile locale, ori la universitățile de medicină. Ministerul Transporturilor nu e Ministerul Sănătății”, a declarat Sorin Grindeanu.

Ministrul PSD a mai arătat că reorganizarea respectă directivele europene în materie.
„O să aud în perioada următoare și o să auziți și dumneavoastră din partea multora să spună: <Domnule, nu respectăm diverse directive europene, ș.a.m.d.>. Ba le respectăm și o să respectăm tot cadrul normativ, iar ținta este ca cel puțin jumătate din aceste instituții de care vă aminteam să fie comasate, parte dintre ele transferate”, a precizat Sorin Grindeanu.

Citeşte mai departe ...

Mașină răsturnată pe Faleza Dunării din Galați

Un șofer din Galați a accidentat două persoane care se aflau pe trecerea de pietoni, pe Faleza Dunării din Galați. Ulterior, s-a răsturnat cu mașina.

Accidentul a avut loc marți, 31 octombrie 2023, la ora 07.49, pe faleza siperioară a Dunării. Inspectoratul de Poliție Județean Galați a fost sesizat la 112 cu privire la faptul că, în zona Grădina Botanică, a avut loc un accident rutier, în urma căruia două persoane au fost rănite.

Polițiștii au stabilit că un bărbat, cu vârsta de 26 de ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Marea Unire, a surprins și accidentat două femei, cu vârstele de 48, respectiv 46 de ani, ambele domiciliate în localitatea I.C. Brătianu, din județul Tulcea, care s-au angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal, aflat în acel loc.

„Încercând să evite accidentarea celor două femei, bărbatul ar fi tras brusc de volanul autovehiculului care a lovit parapetul de protecția aflat pe marginea străzii în direcția sa de deplasare, după care s-a răsturnat pe carosabil”, a transmis IPJ Galați.

Victimele au fost preluate și transportate de echipaje de la ambulanță la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto deține permis de conducere valabil, iar la testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ.

Polițiștii au efectuat cercetarea la fața locului și au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: Lucrări ample pe drumurile din nordul județului Galați

 

Se lucrează pe drumurile din nordul județului Galați, în localitățile Munteni, Ghidigeni, Jorăști , Rădești, Țepu și Buciumeni, a anunțat președintele Consiliului Județean Costel Fotea.

„Profităm de vremea bună de afară și continuăm lucrările de modernizare pe mai multe tronsoane de drum județean. Ba mai mult, turnăm și asfalt acolo unde am finalizat deja partea de consolidare și modernizare a infrastructurii drumului. Astfel, dacă săptămâna trecută s-a turnat primul strat de asfalt pe drumul de la Ungureni (DJ240), astăzi se toarnă la Țigănești (com. Munteni), iar zilele următoare, în funcție și de vremea de afară, pe porțiunea dintre satul Gefu (comuna Ghidigeni) și intersecția cu DN24”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.
 
De asemenea, se lucrează din plin și între Zărnești (com. Jorăști) și Rădești (DJ242H), unde refacem întreaga infrastructură a drumului, precum și pe drumul dintre Țepu și Tecucelu Sec (comuna Buciumeni).
 
„Pe cele două tronsoane se lucrează la partea de balast, după ce drumul a fost lărgit cu aproximativ un metru, iar fundația a fost consolidată”, a precizat Costel Fotea. 
Citeşte mai departe ...

Hocheiștii de la CSM Galați sunt favoriți la calificarea în semifinalele Cupei

  • Publicat în Sport

Patinoarul Dunărea din oraşul nostru a găzduit duminică seara în faţa unei asistenţe numeroase partida revanşă din grupa 2 a Cupei României dintre CSM Galaţi şi Steaua Bucureşti. Cele două echipe au oferit un spectacol sportiv complet pe gheaţă, cu 15 goluri şi foarte multe ocazii, 55 de minute de penalizare şi dramatism pe tabela de marcaj. Echipa gălăţenă condusă de Julius Penzes şi Cornel Chiriţă a intrat foarte motivată să-şi ia revanşa după înfrângerea la limită de la Otopeni. CSM Galaţi a avut iniţiativa de la început, a condus cu 4-1 după prima repriză, apoi 6-2 în min.34 cu cel mai frumos gol reuşit de Teamriuc, care a plecat din propria treime şi a driblat tot ce a întâlnit în cale, Steaua a avut o perioadă foarte bună în care a marcat de trei ori consecutiv şi tabela s-a strâns, 6-5 după două reprize. Echipa noastră a apăsat pedala de acceleraţie în ultima repriză şi a obţinut o victorie spectaculoasă şi se menţine în cursa pentru semifinalele Cupei. Rezultat final: CSM Galaţi -Steaua Bucureşti 9-6 (4-1, 2-4, 3-1). Au marcat pentru învingători: Paior 1 gol, Baskov 3 g, Neznamov, Constantin, Teamriuc şi Yemelianenko. Următoarele meciuri sunt programate în weekend, pe 4-5 noiembrie, la Cârţa cu Sapienţia în campionat.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri