Menu
RSS
Al doilea protest consecutiv al angajaților de la Agenția pentru Protecția Mediului Galați

Al doilea protest consecutiv al ang…

Angajații din cadrul Agen...

Festivitatea de premiere la ediţia a XVI-a -  SNCSS "Anghel Saligny"

Festivitatea de premiere la ediţia …

Facultatea de Inginerie a...

Percheziții la persoane bănite de braconaj

Percheziții la persoane bănite de b…

În continuarea cercetăril...

CSM Arcada Galaţi a anunţat primul transfer pentru sezonul următor

CSM Arcada Galaţi a anunţat primul …

CSM Arcada Galaţi a anunţ...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați are o nouă conducere

Universitatea „Dunărea de Jos” din …

Astăzi, 17 mai 2024, la U...

Veniţi la Versus Pub din Galaţi

Veniţi la Versus Pub din Galaţi

Duminică, 19 mai, ora 20:...

Ciolacu: Prin stabilitate și dezvoltare, putem să construim o Românie puternică în UE!

Ciolacu: Prin stabilitate și dezvol…

Premierul Marcel Ciolac...

Angajații Agenției pentru Protecția Mediului Galați au întrerupt spontan lucrul

Angajații Agenției pentru Protecția…

Joi, 16 mai, timp de două...

Miturile și creația folclorică românească au fost în atenția profesorilor de limba română din zona Tecuciului

Miturile și creația folclorică româ…

Cercul metodic al profeso...

Prev Next

Vineri, 16 Iunie 2023 - Regional Press

Două trenuri directe cu litoralul pentru gălățeni, până la toamnă

  • Publicat în Social

CFR Călători a pus în circulație, începând de vineri, 16 iunie, Trenurile Soarelui. Până pe 11 septembrie 2023, turiștii vor avea la dispoziție 32 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu stațiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării.

Gălățenii vor avea la dispoziție, în această perioadă, două trenuri directe cu litoralul, unul de zi și unul de noapte.

Primul tren este IR 1970 Galați – Constanța (pl. 5.40 – sos. 9.01), cu perechea de întoarcere IR 1972 Constanța (18.45) – Galați (22.34). Costul unui bilet Galați – Constanța este de 80 de lei, tarif calculat la clasa II-a, preț întreg.

Cel de-al doilea tren este IR 1962/R8803 Iași (21.27) – Mangalia (6.43), cu perechea R8822/IR 1960 Mangalia (20.21) – Iași (6.04), care trece prin Gara Barboși la ora 1.41 (spre Mangalia) și la ora 1.50 la întoarcerea spre Galați. Un bilet Barboși – Constanța costă 72 de lei, iar unul Barboși – Mangalia costă 80 de lei.

Citeşte mai departe ...

Sportul şi şcoala se împletesc perfect: Şcoala Gimnazială 18 Galaţi, campioană naţională la rugby-tag

  • Publicat în Sport
La Galaţi s-a desfăşurat în perioada 8-10 iunie etapa naţională a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la disciplina rugby-tag -învăţământ primar. Competiţia, care a fost organizată la nivel de top de Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, a aliniat la start reprezentantele câştigătoarelor fazelor zonale: Bihor, Braşov, Galaţi, Ialomiţa, Suceava şi Timiş. O evoluţie excelentă a avut echipa gălăţeană de la Şcoala Gimnazială nr.18, condusă de profesor Tina Trandafir care a cucerit titlul de campioană naţională după un parcurs fără sincope, cu patru victorii, două în grupă, una în semifinală şi cea mai importantă, 9-7 în finala pentru aur cu reprezentanta Braşovului. Lotul folosit: tripleţii Armaan, Ayan şi Alberto Ienciu, Ştefan Bandrabur, Mihai Radu, Maria Ghinea, Denis Gogoneţ, Patricia Nistor, Efremia Mighiu, Dumitrel Găman, Maria Gaiş. O performanţă deosebită pentru care toţi cei implicaţi merită felicitări.
Citeşte mai departe ...

Un gălățean a furat din cutia milei

Polițiștii gălățeni au identificat și depistat un bărbat de 45 de ani, din satul Comănești, comuna Cavadinești, județul Galați, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat dintr-un lăcaș de cult din localitatea de domiciliu.

Din cercetări a reieșit că un bărbatul de 45 de ani ar fi pătruns prin efracție (forțarea ușii de acces și spargerea geamului) în biserica din satul Comănești, loc de unde ar fi sustras 140 de lei, bani proveniți din încasări, precum și o sticlă de ulei. Prejudiciul cauzat în urma acestei fapte a fost estimat la 400 de lei.

În urma audierilor și administrării materialului probator, polițiștii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a persoanei în cauză, care a fost încarcerată în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Galați.

Bărbatul a fost reținut și va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Citeşte mai departe ...

Premii pentru cei mai buni pescari la „Cupa Danubius”

 
La Balta Zătun a avut loc o întrecere pescărească, destinată persoanelor cu dizabilități locomotorii. La această frumoasă competiție, au fost participanți din 18 județe ale țării, precum și din Republica Moldova.
 
„La final, i-am premiat pe cei mai buni pescari, precum și pe cel mai tânăr participant, dar și pe cel care a prins cel mai mare pește. După premiere, participanții de la “Cupa Danubius” au avut parte de un prânz pescăresc. Cu toții au socializat, s-au relaxat în aer liber, în frumosul complex de agrement de la Zătun, și s-au bucurat de vremea frumoasă de afară. Ne bucură faptul că astfel de evenimente reunesc oameni cu suflet mare și cu siguranță vom continua să le fim alături”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.
Citeşte mai departe ...

Premierul Marcel Ciolacu a convocat la discuții mai mulţi miniştri

Premierul Marcel Ciolacu are, vineri, întâlniri de lucru cu mai mulţi miniştri, primii convocaţi la discuţii fiind cei implicaţi în gestionarea PNRR.

Marcel Ciolacu are o întâlnire de lucru cu vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu şi ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

De la ora 12.00, premierul se va întâlni cu vicepremierul Cătălin Predoiu, vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

 

De asemenea, un alt punct important pe agenda premierului este dscuţia cu sindicaliştii din Educaţie. Aceştia au încheiat greva generală care a durat mai bine de trei săptămâni după ce li s-au făcut promisiuni ferme legate de Legea salarizării, aceasta urmănd să fie pregătită până în 15 iulie

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri