Menu
RSS
Oţelul a pierdut la Arad după 51 de zile

Oţelul a pierdut la Arad după 51 de…

Înfrângere prea severă pe...

Starea culturilor de cereale păioase din județul Galați înființate în toamna lui 2023

Starea culturilor de cereale păioas…

Oficiul Fitosanitar Galaț...

Olimpiada Națională Aria Curriculara Tehnologii - Domeniul Agricultură

Olimpiada Națională Aria Curricular…

În perioada 26-30 aprilie...

Tehnologie ultraperformantă pentru salvarea vieții. Costel Fotea: Soft pe bază de inteligență artificială pentru tratarea cancerului

Tehnologie ultraperformantă pentru …

Soft pe bază de inteligen...

Ministerul Muncii: Pensiile aferente lunii mai se plătesc înaintea sărbătorilor pascale

Ministerul Muncii: Pensiile aferent…

La solicitarea premierulu...

Baschetbaliştii lui Florin Nini au legat patru victorii

Baschetbaliştii lui Florin Nini au …

Mai bine mai târziu decât...

Pelerinajul de Florii în Arhiepiscopia „Dunării de Jos”. Programul complet

Pelerinajul de Florii în Arhiepisco…

  Sâmbătă, 27 apr...

Peste 1.600 de locuri scoase la concurs în școlile de Poliție

Peste 1.600 de locuri scoase la con…

În perioada aprilie-iulie...

Ciolacu, despre coaliția PSD-PNL: Suntem mai puternici decât niciodată în momentul ăsta!

Ciolacu, despre coaliția PSD-PNL: S…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Un pas către un viitor „verde”. Clădirea Complexului Muzeal de Științele Naturii, modernizată cu fonduri UE

Un pas către un viitor „verde”. Clă…

Consiliul Județean Galați...

Prev Next

Joi, 15 Iulie 2021 - Regional Press

Vineri, restricții de trafic pe o stradă importantă din Galați

Vineri, 16 iulie, între orele 8.00 și 12.00, strada Nicolae Bălcescu va fi închisă circulației, pe tronsonul cuprins între străzile Universității și Mavromol, pentru executarea lucrărilor de asfaltare a carosabilului afectat în urma accidentelor de teren.

Conform municipalității, conducătorii auto care se deplasează dinspre str. Gării către str. Brăilei pot urma ruta str. N. Bălcescu - str. Eroilor - str. Traian.

Cei care se deplasează pe direcția str. Brăilei către str. Gării pot urma una dintre următoarele rute: str. Brăilei - str. Domnească; Brăilei - Traian - Gării sau str. Brăilei - Traian - Eroilor - Domnească.

Traseele mijloacelor de transport în comun vor fi deviate pe străzile N. Bălcescu - Eroilor - Traian - Brăilei.

Stația de autobuz „Albatros” va fi suspendată în intervalul amintit, iar stația „Centru” va funcționa doar pentru troleibuze și pentru traseele dinspre Port (10, 24, 34, 29).

Autobuzele care circulă pe traseele 9,11, 12, 15, 16, 18, 19, 20, 22 și 27 vor opri în stațiile „CNVA”, „Piața Centrală” amplasată pe str. Traian și stația „Agenția de Voiaj”.

Citeşte mai departe ...

Cei mici, faţă în faţă cu un proiect ambiţios: Godotino

Primul serial de teatru pentru copii din România, "Godottino", va avea premiera sâmbătă, de la ora 11,00, în noul spaţiu al Teatrului Godot din incinta Palatului Bragadiru, informează organizatorii într-un comunicat transmis AGERPRES. "Teatru Godot lansează o producţie originală - 'Godottino', o provocare adresată tinerei generaţii, de a fi 'cool' prin curiozitatea nativă şi 'smart' prin alegerile făcute. Un proiect ambiţios, Godottiono ţinteşte să contribuie la formarea armonioasă - emoţională şi psihologică, a celor mici, promovând prin acest prim episod teatral - 'Origini', conceptul de educaţie prin cultură, într-un cadru de poveste, în sala de spectacole a Palatului Bragadiru, clădire aflată în patrimoniul cultural al Bucureştiului", precizează organizatorii. Scenariul şi regia poartă semnătura Ginei Lazăr, iar din distribuţie fac parte Andrada Fuscaş, Ana Maria Pop, Andreea Sovan, Vlad Brumaru, Vlad Ionuţ Popescu/Valentin Paraschivu.

Citeşte mai departe ...

O vară fierbinte pentru Oţelul

  • Publicat în Sport

După câteva antrenamente de acomodare la efort, Oţelul va demara seria de jocuri amicale. Trupa manageriată de Dorinel Munteanu va susţine primele jocuri la sfârşitul acestei săptămâni: cu Huşana Huşi, pe 16 iulie şi cu CSM Rm. Sărat, pe 17 iulie. Delegaţia roş-alb-albastră îşi va muta cartierul general în perioada 19-31 iulie la Vatra Dornei. Pe lângă antrenamentele de pregătire fizică, oţelarii vor juca şi două amicale: 24 iulie cu un adversar nestabilit şi 31 iulie cu Foresta Suceava. La revenirea în Galaţi, seria va continua cu alte patru partide test: Sporting Lieşti - 4 august, Viitorul Ianca - 7 august, Sporting Juniorul Vaslui - 14 august, Metalul Buzău - 19 august. „Avem mulţi jucători noi în probe, cei vechi pe care i-am convocat au răspuns pozitiv. Sper să se remedieze problemele de la echipă pentru a avea linişte şi să ne putem pregăti, iar apoi să decid lotul care se va deplasa la Vatra Dornei. Avem nevoie de câte doi jucători pe post pentru a avea concurenţă şi fiecare să lupte pentru postul său în echipă”, a precizat managerul tehnic Dorinel Munteanu. Primul joc oficial se va disputa pe 25 august în faza a 3-a din Cupa României iar trei zile mai târziu va debuta şi campionatul Ligii a 3-a.

Citeşte mai departe ...

Dosare penale pentru furt de energie electrică în județul Galați

Poliţiştii gălăţeni au organizat şi desfăşurat, în colaborare cu reprezentanţi ai Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea furturilor de curent în localitatea Podoleni, în cadrul căreia au instrumentat trei dosare penale.

"Acțiunea, la care au participat polițiști ai Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Poliție Rutieră, Serviciului Criminalistic și Secției 3 Poliție Rurală Liești, a vizat, în același timp, menținerea unui climat de ordine publică și identificarea încălcărilor legislative în domeniul circulației rutiere.

Cu ocazia activităților desfășurate în cursul zilei de 14 iulie, în localitatea Podoleni, din județul Galați, au fost legitimate peste 50 de persoane și verificate 30 de locuințe.

În urma acestor verificări, polițiștii au întocmit 3 dosare penale, fiind constatată comiterea a 6 fapte de furt de energie electrică și de executare sau folosire de instalații electrice, în scopul racordării directe la rețea. Astfel, la trei dintre domiciliile controlate au fost identificate instalații electrice artizanale, respectiv derivații înaintea grupului de măsură, energia electrică consumată nefiind contorizată", a transmis IPJ Galați.

Totodată, polițiștii au constatat 16 fapte contravenționale, fiind aplicate tot atâtea sancțiuni la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de 7.540 de lei.

Razia s-a desfășurat cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

Citeşte mai departe ...

Campionul Marian Petria, un gălăţean exemplu

  • Publicat în Sport

Pe stadionul „Cluj Arena” s-a desfăşurat zilele trecute Campionatul Naţional de atletism pentru persoane cu dizabilităţi. Din cauza pandemiei care a cauzat şi probleme financiare, Sporting Club Galaţi, club de tradiţie cu rezultate impresionante atât pe plan naţional cât şi internaţional a fost reprezentat de un singur sportiv, Marian Petria, care a participat la patru probe, reuşind să câştige tot atâtea medalii de aur. „Am fost la campionatul desfăşurat la Cluj Napoca, am fost singurul sportiv de la Sporting Club care am participat din lipsa de bani aceasta fiind motivul pentru care am fost nevoit să-mi plătesc din banii mei o noapte de cazare iar una mi-a plătit-o clubul (nu aveam cu ce reveni în Galaţi). Am participat la 4 probe: 100 m (14.02), 200 m (30.04), 400 m (83,04) şi săritura în lungime (4,21m) şi la toate am luat locul 1 şi medalia de aur la categoria mea la Naţionale. Am fost însoţit la acest concurs de mama mea, dar vreau să-i mulţumesc şi doamnei antrenoare Marlena Chiţu pentru tot sprijinul acordat în pregătire şi nu numai”, ne-a povestit Marian. Sportivul gălăţean, care şi-a îndeplinit baremul B pentru Jocurile Paralimpice de la Tokyo, aşteaptă cu sufletul la gură veşti în ceea ce priveşte prezenţa la competiţia supremă din capitala Japoniei.

Citeşte mai departe ...

sChOOL-RURAL – Școala de vară pentru copiii din mediul rural

Biblioteca Județeană ”V.A. Urechia” organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Galați, cinci biblioteci comunale și Complexul Muzeal de Științele Naturii ”Răsvan Angheluță proiectul de educație culturală nonformală, al cărui scop este facilitarea accesului la cultură a copiilor din mediul rural gălățean.

Școala de vară se va desfășura pe parcursul a cinci săptămâni, începând cu data de 9 august, iar în cadrul acesteia vor participa 75 de copii, cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani, din familii defavorizate, din comunele Drăgănești, Măstăcani, Scânteiești, Valea Mărului și Vânători.

În cadrul școlii de vară, se vor organiza patru ateliere tematice (luni-joi) pentru fiecare dintre comunele partenere: de teatru (TheatreLab), literatură (ReadingLab), comunicare nonverbală (MusicLab), creativitate (StoryLab). Aceste ateliere vor urmări promovarea incluziunii, diversității și toleranței, stimularea expresivității și a creativității copiilor, dezvoltarea gândirii critice, a abilităților personale și de comunicare. Atelierele se vor desfășura atât la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, cât și într-un cadru nonformal – foișorul din Grădina Botanică a Complexului Muzeal de Științele Naturii ”Răsvan Angheluță”.

Fiecărei comune partenere îi va fi alocată o săptămână de ateliere tematice, între orele 10.00 și 15.00, iar în ziua de vineri a fiecărei săptămâni copiii vor vizita Grădina Zoologică și Faleza Dunării.

Citeşte mai departe ...

Șefia CJAS Galați scoasă, încă odată, la concurs

Postul de director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate nu a fost ocupat nici după a doua sesiune de examen organizată la București, luna trecută, din cauza rezultatelor extrem de slabe obținute de candidați.

În consecință, Casa Națională de Asigurări de Sănătate va organiza, în perioada următoare, noi concursuri pentru ocuparea tuturor posturilor de conducere din cadrul caselor de asigurări de sănătate din subordine, care nu au fost până acum ocupate prin concurs. CNAS a organizat două concursuri în ultimele luni, însă doar 18 candidați au promovat în total - 5 la primul concurs și 13 la al doilea.

La primul concurs, cel din luna mai, doar 5 dintre cei 33 de candidați înscriși au fost declarați admiși. Restul au fost declarați respinși sau au absentat.

Cele 5 case județene de asigurări de sănătate unde posturile vacante de directori generali au fost ocupate în urma primului concurs sunt CAS Maramureș, CAS Iași, CAS Cluj, CAS Tulcea și CAS Bistrița Năsăud.

La cel de-al doilea concurs, organizat în luna iunie, doar 13 candidați din 47 au fost declarați admiși. Ceilalți 34 au fost respinși sau au absentat.

Cele 13 case județene de asigurări de sănătate unde posturile vacante de directori generali au fost ocupate în urma celui de-al doilea concurs sunt CAS Alba, CAS Constanța, CAS Satu Mare, CAS Sălaj, CAS Covasna, CAS Dâmbovița, CAS Arad, CAS Brașov, CAS Gorj, CAS Olt, CAS Vâlcea, CAS Botoșani, CAS Bihor.

Citeşte mai departe ...

Sondaj INSCOP: PSD, în topul clasamentului privind evoluția votului politic. Sare cu patru procente peste PNL

PSD se află în topul clasamentului în ceea ce privește evoluția votului politic în ultimii doi ani, ajungând de la 25,5% (mai 2019), la 30,2% în iunie 2021, potrivit sondajului de opinie intitulat ”Neîncrederea publică: Vest vs. Est, ascensiunea curentului naționalist în era dezinformării și fenomenului știrilor false”.

Potrivit sondajului INSCOP, PSD a înregistrat cea mai mare creștere în ceea ce privește evoluția votului politic, de la 25,5% în mai 2019, la 30,2% în iunie 2021. Al doilea partid în clasament, PNL, a înregistrat o scădere de 1%, de la 27,7% în mai 2019, la 26,6% în iunie 2021.  În sondajul realizat, USR-PLUS era creditat cu 16,5% în mai 2019, ajungând la 13,2% în luna iunie a anului curent. 

Următoarele partide din clasament sunt AUR, ce a înregistrat o scădere din februarie 2021 (16,7%), ajungând la 13,2% în iunie 2021 și Pro România, partidul condus de Victor Ponta, care a avut parte de o scădere de la 9,1% (mai 2019), la 4,3% (iunie 2021),scrie caleaeuropeana.

Potrivit sondajului citat, ultimul partid în clasament este PMP în ceea ce privește opțiunile de vot. În mai 2019, PMP avea un scor de 3,9%, ajungând la 2,8% în iunie 2021. 

Datele au fost culese în perioada 1 -15 iunie 2021, metoda de cercetare fiind interviu prin intermediul chestionarului. Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului multistadial stratificat fiind de 1100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. 

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.95 %, la un grad de încredere de 95%.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri