Menu
RSS
Fondul de Garantare a Asiguraților preia dosarele de daună pentru polițele City Insurance

Fondul de Garantare a Asiguraților …

Fondul de Garantare a Asi...

Şapte victorii gălăţene la debut

Şapte victorii gălăţene la debut

La finele săptămânii trec...

Scoala 29 din Galați va fi modernizată cu fonduri europene

Scoala 29 din Galați va fi moderniz…

Primăria municipiului Gal...

Din recomandările bibliotecii "V.A. Urechia"

Din recomandările bibliotecii …

O carte pe zi: „Soţia din...

Ediția XIV-a Congresului Internațional de Istorie a Presei la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Ediția XIV-a Congresului Internațio…

Universitatea „Dunărea de...

Pericol major în finanțarea Sănătății

Pericol major în finanțarea Sănătăț…

Există deficite "mari" de...

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Timp de trei zile, sala P...

Lucrări avansate la Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galați

Lucrări avansate la Ambulatoriul Sp…

Spitalul TBC va avea unul...

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a devenit bunic: Așa arată fericirea!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu pun bazele unui nou partid

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu …

Fostul președinte PSD Liv...

Prev Next

Sâmbătă, 10 Iulie 2021 - Regional Press

„Tigrii” lui Florin Ignat vor muşca din nou în Liga Campionilor

  • Publicat în Sport

Weekendul ne-a adus o veste surprinzătoare dar foarte bună pentru iubitorii futsalului şi a sportului din oraşul de la Dunăre. Vicecampioana României din ultimul sezon, United Galaţi a fost invitată să participe în ediţia 2021-2022 a UEFA Futsal Champions League. Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal s-a întrunit vineri şi a hotărât: „Având în vedere Adresa comunicată FRF la data de 08.07.2021 de reprezentanţii clubului ACS Imperial Wet Miercurea Ciuc cu privire la retragerea clubului din toate activităţile sportive, coroborat cu faptul că structura sportivă anterior menţionată fusese desemnată ca reprezentanta României în competiţia UEFA Futsal Champions League, ediţia 2021/2022, luând în considerare clasamentul final al Ligii 1 de fotbal în sală sezonul 2020/2021, aprobă ca echipa clasată pe locul al doilea la finalul sezonului 2020/2021, respectiv CS United Galaţi să înlocuiască echipa ACS Imperial Wet Miercurea Ciuc în competiţia UEFA anterior menţionat”. Tigrii conduşi de Florin Ignat vor intra în competiţie din Main Round, programat în perioada 26-31 octombrie, tragerea la sorţi fiind programată pe 30 august. La prima participare în ce mai puternică competiţie la nivelul echipelor de club din Europa, United a avut un parcurs foarte bun, ajungând până în optimile de finală după următorul traseu: 1-0 cu Dolphins Ashdod - Israel, la Galaţi, 6-3 cu Rekord Bielsko Biala din Polonia, în deplasare şi 1-6 cu Kairat Almaty - Kazahstan.

Citeşte mai departe ...

Să ne amintim de părinţi!

Pe data de 18 iulie 2021, la Teatrul Dramatic "Faani Tardini" va avea loc spectacolul "MaMe" în regia lui Cristian Ban. "MaMe", primul spectacol regizat de Cristian Ban la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, este o creaţie colectivă bazată pe amintirile actorilor din distribuţie şi pe relaţiile acestora cu mamele din viaţa reală. Patru femei anonime, despre care nimeni nu ştia nimic, devin personajele principale în acest spectacol despre memorie, copilărie, bătrâneţe şi ceea ce ne uneşte pe toţi când auzim sau pronunţăm cuvântul Mama. „Sunt nişte teme care mă interesează. Acum m-a interesat faptul că ajungem la o vârstă la care ne vedem mamele, părinţii, mătuşile, unchii îmbătrânind şi, cumva, ne raportăm altfel la ei şi la bătrâneţe. Bătrâneţea e o temă importantă care apare în spectacol şi care mă interesează foarte mult. Ajungem la vârsta aia la care nu mai suntem adolescenţi, nu ne mai razvratim împotriva părinţilor, ci ne maturizăm şi îi privim cu alţi ochi. Cred că acesta este momentul pe care spectacolul a încercat să îl surprindă. Vad şi la prietenii mei, şi la alţi colegi de vârsta noastră că se schimbă raportul lor faţă de părinţi. Părinţii nu mai sunt oamenii ăia enervanţi care îţi zic una, alta, ci începi să le vezi slabiciunile, defectele şi timpul care îşi pune amprenta asupra lor. „MaMe” nu e un spectacol de 8 Martie. E un pretext – dar un pretext bun, cred – de a vorbi despre chestii mai generale şi mai profunde şi care nu sunt neapărat comode.” - Cristian Ban.
Citeşte mai departe ...

Senatorul Laura Georgescu: „Românii sunt victimele războiului din PNL”

Senatorul PSD Galați Laura Georgescu crede că românii sunt victimele războiului din PNL și îi acuza pe guvernanți că îndatorează ţara pentru următoarea sută de ani.
senatorul gălățean vorbește despre împrumuturile făcute de Guvern, despre răfuielile între liberali și despre promisiunile electorale neonorate.

„În timp ce Cîţu se războieşte cu Orban, împrumuturile nu se mai opresc - Miercuri a mai fost făcut încă un împrumut extern de aproape 4 miliarde de euro! Cîţu se laudă cu creştere economică - Bani pentru majorarea pensiilor şi alocaţiilor tot nu sunt! Cîţu spune că puterea de cumpărare a românilor este din ce în ce mai mare - Preţurile alimentelor şi combustibililor cresc, cresc şi nu se mai opresc! Cîţu îl demite pe ministrul Finanţelor (tot PNL-ist) şi preia interimatul Finanţelor - Cîţu va putea să împartă banii din visteria ţării după interesele proprii la rectificarea bugetară”, susține senatorul PSD.

Concluzia senatorului gălățean este că până în septembrie, când vor avea loc alegerile liberalilor, „România va intra în colaps cu această guvernare care nu face decât să-şi plătească poliţele politice şi să îndatoreze ţara pentru următoarea sută de ani pe spatele şi munca românilor!”

Citeşte mai departe ...

Biblioteca V.A.Urechia și Consiliul Județean Galați organizează școala de vară pentru copiii din mediul rural

Biblioteca V.A.Urechia și Consiliul Județean Galați organizează o școală de vară pentru copiii defavorizați din mediul rural. Acțiunea se va desfășura în cinci localități din județul Galați.
autoritățile județene spun că este un sprijin pentru copiii din medii defavorizate

„Cu susținerea Consiliului Județean Galați, în parteneriat cu Complexul Muzeal de Științele Naturii și cu cinci biblioteci comunale gălățene, Biblioteca Județeană V.A. Urechia va organiza o școală de vară pentru copiii și tinerii proveniți din medii defavorizate din cinci localități ale județului nostru: Drăgănești, Măstăcani, Scânteiești, Valea Mărului și Vânători”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Astfel, în perioada 9 august - 12 septembrie, câte o săptămână pentru fiecare localitate, se vor organiza ateliere tematice de teatru, literatură, comunicare nonverbală și creativitate, la care vor participa 75 de copii cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani. În plus, copiii vor face vizite pe Faleza Dunării și la Grădina Zoologică.

Citeşte mai departe ...

Juniorul David Popovici a stabilit un nou record mondial la 200 m liber

  • Publicat în Sport

David Popovici a doborât vineri recordul mondial de juniori în proba de 200 m liber, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma, prilej cu care s-a calificat şi în finala probei. După ce a îmbunătăţit de două ori în decurs de câteva zile recordul mondial la 100 m liber, sportivul antrenat de Adrian Rădulescu a fost înregistrat în semifinalele probei de 200 m liber cu timpul de 1 min 45 sec 26/100. Vechiul record mondial îi aparţinea sud-coreeanului Sunwoo Hwang (1 min 45 sec 92/100) şi fusese stabilit pe 19 noiembrie 2020, la Gimcheon (Coreea de Sud). Finala este programată sâmbătă seara. Popovici este calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Citeşte mai departe ...

Tehnologia ARN mesager, la baza vaccinurilor anticancer

Vaccinul împotriva cancerului, realizat pe baza tehnologiei ARN mesager, cea care a dat şi cele mai eficiente vaccinuri împotriva COVID, este tot mai aproape de autorizare. Vaccinul anticancer este acum în faza a doua a testelor clinice, faza testării pe oameni, care vine după rezultatele încurajatoare ale primei faze. Deja unui prim pacient i s-a inoculat doza.

Vaccinul este dezvoltat chiar de compania BioNTech, cea care, împreună cu Pfizer, a dezvoltat vaccinul anti-COVID cel mai folosit în România. 

Ideea de a folosi imunitatea organismului în lupta împotriva cancerului nu este nouă, datează de cel puţin 100 de ani, iar în ultimii 50 de ani a generat mai multe premii Nobel dintre care ultimul a fost în 2018, a reamintit medicul. Pe piaţă mai sunt vaccinuri anticancer, care funcţionează ca prevenţie împotriva cancerului - vaccinul anti-HPV sau împotriva hepatitei B (hepatita B poate duce la heptocarcinom, un cancer al ficatului). Ce aduce nou acest vaccin este de a folosi, de a stimula imunitatea naturală a organismului în a lupta împotriva bolii. Acest vaccin nu este unul menit să prevină cancerul, ci se adresează pacienţilor care au boala deja instalată, a explicat medicul oncolog.   Sunt mai mult de 10 vaccinuri cu ARN mesager care sunt, în general, în faza întâi a cercetărilor. Ele au în vedere deocamdată cancerul mamar, melanomul, cancerul ovarian.

 
Citeşte mai departe ...

Prima sesiune a Bacalaureatului 2021 s-a încheiat

69,8% este rata de promovare în prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2021 (după soluționarea contestațiilor)

Rata de succes la examen a crescut cu 5% pe ansamblul tuturor promoțiilor, comparativ cu rezultatele înregistrate în sesiunea iunie - iulie 2020 -

Rezultatele finale obținute de absolvenții studiilor liceale la probele scrise ale examenului național de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2021) au fost afișate pe 9 iulie, în centrele de examen și pe site-ul dedicat.

După soluționarea contestațiilor, rata generală de promovare (absolvenți din promoția curentă și din promoțiile anterioare) a crescut cu 2%, în raport cu rezultatele inițiale: de la 67,8% la 69,8%. Față de prima sesiune a anului trecut, creșterea este de aproape 5% (64,50% - rată de succes în anul 2020).

Pentru promoția curentă, rata de reușită este 75,70% (în creștere cu 1,8%), iar pentru promoțiile anterioare - 30,20% (în creștere cu 2,6%). Astfel, din totalul celor 126.999 de candidați prezenți (110.358 din promoția curentă și 16.641 din promoțiile anterioare) au promovat 88.587 de candidați: 83.557 de candidați aparțin promoției 2021, iar 5.030 provin din promoțiile anterioare.

Numărul mediilor de 10 (zece) a crescut la 146 de la 112 (înainte de contestații). În sesiunea iunie - iulie 2020, 307 candidați au încheiat examenul cu media generală 10.

Față de evaluarea inițială, cele mai mari creșteri ale ratei de promovare s-au înregistrat în județele Satu Mare 6,2%, Ilfov 5,7% și Covasna 3,4%.

Au fost depuse 55.982 de contestații, înregistrându-se, astfel, o scădere semnificativă în comparație cu sesiunea similară a anului trecut (62.790 de contestații). După evaluarea celor 55.982 de contestații depuse au fost modificate notele pentru 52.784 de lucrări. Dintre acestea 88,73% s-au modificat cu maximum 1 punct, iar 11,27% s-au modificat cu mai mult de 1 punct.

A doua sesiune de examen se va desfășura în perioada 16 august - 3 septembrie, fiind precedată de etapa de înscriere (19 - 26 iulie).

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri