Menu
RSS
Fondul de Garantare a Asiguraților preia dosarele de daună pentru polițele City Insurance

Fondul de Garantare a Asiguraților …

Fondul de Garantare a Asi...

Şapte victorii gălăţene la debut

Şapte victorii gălăţene la debut

La finele săptămânii trec...

Scoala 29 din Galați va fi modernizată cu fonduri europene

Scoala 29 din Galați va fi moderniz…

Primăria municipiului Gal...

Din recomandările bibliotecii "V.A. Urechia"

Din recomandările bibliotecii …

O carte pe zi: „Soţia din...

Ediția XIV-a Congresului Internațional de Istorie a Presei la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Ediția XIV-a Congresului Internațio…

Universitatea „Dunărea de...

Pericol major în finanțarea Sănătății

Pericol major în finanțarea Sănătăț…

Există deficite "mari" de...

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Timp de trei zile, sala P...

Lucrări avansate la Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galați

Lucrări avansate la Ambulatoriul Sp…

Spitalul TBC va avea unul...

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a devenit bunic: Așa arată fericirea!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu pun bazele unui nou partid

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu …

Fostul președinte PSD Liv...

Prev Next

Duminică, 11 Iulie 2021 - Regional Press

Proiectarea drumului expres Galați – Brăila poate să înceapă

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis, la începutul acestei luni, ordinul de începere pentru activitatea de proiectare a Drumului Expres Brăila - Galați.

Contractul pentru proiectarea și execuția Drumului Expres Brăila – Galați, în valoare de 371 milioane de lei (fără TVA), a fost câștigat de UMB, grup de firme controlat de Dorinel Umbrărescu, după ce Astaldi a renunțat la contestație.

Proiectul constă în construirea a 11,088 km de drum expres, câte două benzi pe fiecare sens de circulație, trei poduri, un pasaj și două viaducte.

Noul drum, care trebuie finalizat în 2024, constituie o variantă alternativă viabilă pentru traficul greu de pe DN22B și va asigura o conexiune corespunzătoare între cele două orașe vecine, precum și cu podul suspendat peste Dunăre care se construiește în județul Brăila.

Citeşte mai departe ...

Tabăra de creaţie Vara pe uliţă

Muzeul Naţional al Satului ''Dimitrie Gusti'' găzduieşte, în perioada 12 iulie - 6 august, cea de-a XXIX-a ediţie a Taberei de creaţie ''Vara pe uliţă", în cadrul căreia copiii vor putea lucra alături de meşteri populari din întreaga ţară. "Până pe 6 august copiii îşi pot petrece vacanţa de vară într-o atmosferă prietenoasă şi rustică, ce aminteşte de curtea bunicilor de la ţară. Scopul programului este de a insufla celor mici dragostea pentru tradiţie şi cultură şi de a duce meşteşugurile tradiţionale mai departe. Îmbinăm utilul cu plăcutul şi sperăm că participanţii vor deveni mai responsabili şi vor manifesta mai multă grijă pentru patrimoniul cultural naţional", informează muzeul, prin intermediul unui comunicat de presă transmis vineri AGERPRES. Festivitatea de deschidere va avea loc luni, începând cu ora 10,00, la Scena Dumitra din incinta muzeului. Cei mici vor face cunoştintă cu profesorii coordonatori, vor asculta Corul Vocea Copilăriei din cadrul Programului Naţional Cantus Mundi şi vor cânta şi dansa alături de Ansamblul "Periniţa" din Otopeni.

Citeşte mai departe ...

Şapte victorii consecutive şi primul titlu WTA pentru Elena Gabriela Ruse

  • Publicat în Sport

Tenismena Elena Gabriela Ruse a câştigat primul său titlu WTA din carieră, duminică, la Hamburg, după ce a învins-o în finală pe germanca Andrea Petkovic, cu 7-6 (6), 6-4. Ruse (23 ani, 198 WTA), venită din calificări, a obţinut o victorie meritată, după două ore şi 12 minute, în faţa unei adversare mult mai experimentate (33 ani), aflată în prezent pe locul 130 în clasamentul mondial. Românca a făcut un tur de forţă cu şapte victorii în şapte zile. Ruse a primit pentru titlul cucerit un cec de 23.548 euro şi 299 de puncte WTA. De luni, Gabriela va participa la turneul WTA de la Praga unde va intra direct pe tabloul principal.

Citeşte mai departe ...

David Popovici a cucerit al doilea titlu de campion european la Roma

  • Publicat în Sport

Românul David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, sâmbătă, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma, cu timpul de 1 min 45 sec 95/100. Popovici, care în semifinală a stabilit un nou record mondial de juniori la 200 m liber, a fost urmat în clasament de polonezul Mateusz Chowaniec (1:47.78) şi de bosniacul Jovan Lekic (1:48.46). David, care a obţinut aurul şi la 100 m liber, s-a calificat şi în finala de la 50 m liber, după 22 sec 37/100 n serii şi 22 sec 75/100 în semifinale, de fiecare dată cel mai bun timp. La feminin, Bianca Andreea Costea, care va evolua şi ea la JO de la Tokyo, a fost a cincea în serii la 50 m liber (25.76) şi a patra în semifinale (25.51), urmând să ia startul în finală. La feminin, Bianca Andreea Costea, care a fost legitimată prima dată la Aqua Sport Galaţi în 2012 unde a deprins tainele înotului de la antrenoarea Mihaela Hodină, a fost a cincea în serii la 50 m liber (25.76) şi a patra în semifinale (25.51), urmând să ia startul în finală. Finalele celor două probe sunt programate duminică seara.

Citeşte mai departe ...

Conacul lui Costache Negri din județul Galați va fi restaurat cu fonduri europene

Consiliul Județean Galați va restaura conacul lui Costache Negri de la Mânjina. Președintele CJ, Costel Fotea, a semnat recent contractul de finanțare pentru realizarea documentației tehnice în cadrul investiției „Proiectare pentru consolidarea, restaurarea, reabilitarea și punerea în valoare a Casei Memoriale Costache Negri”. Valoarea contractului este de 152.900 de lei, cu finanțare de la Institutul Naţional al Patrimoniului.

Ulterior, Consiliul Județean va solicita finanțare europeană pentru proiectul de la Costache Negri.

„Vrem să restaurăm conacul lui Costache Negri, un reper al istoriei României. La Mânjina, așa cum se numea în trecut localitatea Costache Negri, la conacul fostului deputat, pârcălab și diplomat pe lângă curțile europene, aveau loc întâlnirile de taină ale generaţiei care a făcut posibilă Unirea Principatelor. Afectat de inundațiile din anii trecuți, conacul are nevoie de consolidare şi reabilitare. De asemenea, hruba casei, folosită în perioada pașoptistă ca loc de refugiu, este degradată. De aceea, am solicitat și obținut bani de la Ministerul Culturii, astfel încât, în momentul în care se vor deschide apelurile de finanțare, să avem documentația tehnică realizată, pentru a putea depune imediat proiectul pe fonduri europene”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

La Mânjina (actuala localitate Costache Negri), la conacul lui Costache Negri, om de cultură, deputat de Galaţi şi diplomat pe lângă marile curţi europene, aveau loc întâlnirile de taină ale personalităților care au făcut posibilă Unirea Principatelor.

Conacul familiei lui Costache Negri a fost construit la începutul secolului al XIX-lea.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri