Menu
RSS
Fondul de Garantare a Asiguraților preia dosarele de daună pentru polițele City Insurance

Fondul de Garantare a Asiguraților …

Fondul de Garantare a Asi...

Şapte victorii gălăţene la debut

Şapte victorii gălăţene la debut

La finele săptămânii trec...

Scoala 29 din Galați va fi modernizată cu fonduri europene

Scoala 29 din Galați va fi moderniz…

Primăria municipiului Gal...

Din recomandările bibliotecii "V.A. Urechia"

Din recomandările bibliotecii …

O carte pe zi: „Soţia din...

Ediția XIV-a Congresului Internațional de Istorie a Presei la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Ediția XIV-a Congresului Internațio…

Universitatea „Dunărea de...

Pericol major în finanțarea Sănătății

Pericol major în finanțarea Sănătăț…

Există deficite "mari" de...

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Timp de trei zile, sala P...

Lucrări avansate la Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galați

Lucrări avansate la Ambulatoriul Sp…

Spitalul TBC va avea unul...

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a devenit bunic: Așa arată fericirea!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu pun bazele unui nou partid

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu …

Fostul președinte PSD Liv...

Prev Next

Luni, 19 Iulie 2021 - Regional Press

Biletele CFR pot fi cumpărate direct de pe telefonul mobil

  • Publicat în Social

CFR Călători anunță că aplicația de cumpărare a biletelor CFR online a fost îmbunătățiră și, începând din 19 iulie, ea poate fi accesată direct de pe pagina web a companiei, www.cfrcalatori.ro, sau poate fi instalată pe telefoanele cu Android.

Aplicația permite salvarea datelor de card, pe baza contului de utilizator bilete online CFR Călători. Utilizatorul va avea salvat cardul, astfel, pe orice dispozitiv unde este autentificat.

„Operațiunea se face în condiții de maximă securitate prin serviciul Click4pay oferit de partenerii noștri EuPlătesc. Acum se pot cumpăra mai ușor bilete online chiar de pe telefonul mobil”, precizează CFR Călători.

Citeşte mai departe ...

Dorinel Munteanu vrea întăriri în cantonament

  • Publicat în Sport

Oţelul şi-a mutat cartierul general pentru următoarele 12 zile la Vatra Dornei. În prima săptămână, roş-alb-albaştrii au efectuat vizita medicală, au desfăşurat antrenamente şi au susţinut două amicale: 0-1 cu Huşana Huşi şi 3-0 cu CSM Rm. Sărat. „Au fost două jocuri mai mult decât două antrenamente. Un joc l-am pierdut, pe al doilea l-am câştigat, dar scopul meu a fost de a vedea jucătorii tineri veniţi în probe, ce trebuie să-i opresc până luni când plecăm în cantonament. Sunt câteva nume de care am fost mulţumit, vreau să se antreneze cu noi la Vatra Dornei şi după aceea, pe parcurs, până la startul competiţiei să fac un lot de 22 de jucători, plus trei portari, ca să pot aborda începutul de campionat. Aşteptăm şi alte transferuri în cantonament, am nevoie de fundaş central, de atacant, de mijlocaş box-to-box, de travaliu cu experienţă, în părţile laterale suntem descoperiţi în afară de Nica şi Damian, ne mai trebuie concurenţă, v-am spus de la început am nevoie de concurenţă pe toate posturile”, a concluzionat managerul tehnic Dorinel Munteanu.

Citeşte mai departe ...

Sesiunea a doua - BAC 2021

Înscrierile pentru Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă, au început luni și se vor încheia în 26 iulie, iar în 16 august candidații vor susține prima probă. La BAC 2021, sesiunea august - septembrie, se pot înscrie cei care nu s-au putut prezenta sau nu au promovat examenul în sesiunea de vară și candidații din promoțiile anterioare care au picat.
Calendar sesiunea august – septembrie BAC 2021
19 - 26 iulie 2021 - Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe
16 august 2021 - Limba și literatura română - proba E.a) - proba scrisă
17 august 2021 - Proba obligatorie a profilului - proba E.c) - proba scrisă
18 august 2021 - Proba la alegere a profilului și specializării - proba E.d) - proba scrisă
19 august 2021 - Limba și literatura maternă - proba E.b) - proba scrisă
23-24 august 2021 - Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
25 august 2021 - Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B
26 - 27 august 2021 - Evaluarea competențelor digitale - proba D
30 - 31 august 2021 - Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională - proba C
31 august 2021 - Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor (orele 12,00 - 18,00)
1- 3 septembrie 2021 - Rezolvarea contestațiilor
3 septembrie 2021 - Afișarea rezultatelor finale la bacalaureat 2021

Citeşte mai departe ...

"Aici" e peste tot, ne separă doar distanţele

Spectacolul ''Aici'', prezentat în premieră sâmbătă pe scena Teatrului Naţional ''Radu Stanca'', va mai putea fi vizionat în 29 august, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), informează un comunicat de presă transmis, luni, AGERPRES. "Beneficiarii direcţi ai proiectului, tineri între 13 şi 24 ani, mulţi dintre ei din zone defavorizate, au avut parte de ceea ce înseamnă miracolul sibian, într-unul dintre numeroasele proiecte europene în care TNRS este partener. Atelierele creative şi performance-ul au fost coordonate de importanţi profesionişti din domeniile teatru, muzică, coregrafie, arte plastice şi artă vizuală, iar condiţiile de realizare a performance-ului au fost unele profesioniste. Naţionalul sibian a pus la dispoziţie aparatură de specialitate şi, nu în ultimul rând, o sală profesionistă de teatru - Sala 'Eugenio Barba'. Pe una dintre cele mai bine dotate săli de teatru din ţară s-au situat pe acelaşi palier tineri amatori, iubitori de teatru şi mari profesionişti ai scenei, care au montat pe această scenă în cadrul FITS, precum Silviu Purcărete, Eugenio Barba etc.", a declarat directorul general al TNRS şi preşedintele FITS, Constantin Chiriac.
Citeşte mai departe ...

Gălăţeanul Florin Nini va conduce România la Europene

  • Publicat în Sport

 În perioada 20 -25 iulie se desfăşoară FIBA Under 20 European Challengers. Naţionala României, care este antrenată de gălăţeanul Florin Nini a fost repartizată în grupa D şi va juca la Sopron - Ungaria după următorul program: Elveţia - 20 iulie, ora 18.00, Macedonia de Nord - 21 iulie, ora 16.30 şi Luxemburg - 22 iulie, ora 15.00. Prime două clasate vor juca în semifinale cu cele mai bine clasate din grupa E: Belarus, Ungaria, Slovacia, Kosovo, pe 24 iulie iar meciurile de clasament sunt programate pe 25 iulie. Tricolorii s-au pregătit la intensitate maximă în perioada 8-18 iulie la Târgovişte. „Plecăm la Campionatul European încrezători după o perioadă de pregătire în care am încercat să omogenizăm echipa, să găsim formula cea mai bună. Am văzut o atitudine corespunzătoare din partea băieţilor ceea ce ne face să plecăm la drum optimişti. Este ocazia unor jucători să demonstreze că au nivelul de participare la un Campionat European iar pentru cei care au debutat deja în Liga Naţională, să demonstreze experienţa acumulată. Suntem un grup unit, ne-am pregătit corespunzător şi cu siguranţă vom face totul pentru a câştiga cât mai multe meciuri”, ne-a declarat tehnicianul Florin Nini, care este antrenor principal la CSM Galaţi.

Citeşte mai departe ...

Costumul popular care a aparținut Smarandei Brăescu, prima parașutistă româncă, prezentat într-o expoziție inedită a Muzeului de Istorie Galați

Muzeul de Istorie ”Paul Păltănea”, instituție aflată sub patronajul Consiliului Județean Galați, în colaborare cu Muzeul de Istorie ”Teodor Cincu” Tecuci, organizează expoziția temporară ”ELEMENTE DE PORT POPULAR ROMÂNESC”. În cadrul acestui proiect expozițional,  vizitatorii vor avea ocazia să admire piese ale costumului popular de la Dunărea de Jos, cu valoare muzeistică deosebită.

De asemenea, în cadrul expoziției va fi prezentat și costumul popular care a aparținut Smarandei Brăescu, prima parașutistă româncă, deținătoarea recordului mondial de lansare cu parașuta în 1932.

”Portul popular românesc oglindeşte spiritualitatea poporului român, trăsăturile estetice şi creative ale acestuia, trainic cimentate din cele mai îndepărtate timpuri. Purtarea costumului popular s-a păstrat până în zilele noastre, fiind îmbrăcat cu precădere la sărbători şi alte ceremonii, reprezentând un important mijloc de afirmare a unui individ în cadrul comunităţii din care face parte. Expoziţia temporară, «ELEMENTE DE PORT POPULAR ROMÂNESC», îşi propune valorificarea patrimoniul muzeal, etalând diverse tipuri şi variante ale costumului tradiţional, creionând o imagine cât mai completă cu privire la această zestre naţională”. (muzeograf Ionela-Daniela Antohe)

Vernisajul expoziției va avea loc marți, 20 iulie 2021, ora 11.00, la Muzeul de Istorie ”Paul Păltănea” Galați, Secția Lapidarium, str. Maior Iancu Fotea nr 2 BIS (vizavi de Biserica Greacă).

Expoziția va rămâne deschisă până pe 16 august 2021.

 

Citeşte mai departe ...

Consiliul Județean Galați face pregătiri pentru Concursul Naţional de Pescuit pentru Persoanele cu Deficienţe de Vedere de la Zătun

Consiliul Județean Galați face pregătiri pentru Concursul Naţional de Pescuit pentru Persoanele cu Deficienţe de Vedere de la Baza de agrement Zătun. Concursul va avea loc în luna august.

Recent, Consiliul Județean a încheiat un parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor din România pentru organizarea la Galaţi a Concursului Naţional de Pescuit pentru Persoanele cu Deficienţe de Vedere. Anunțul a fost făcut de Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

„De câţiva ani, la balta Zătun, organizăm cel mai important concurs de pescuit destinat persoanelor cu deficienţe de vedere. Doar anul trecut, din cauza pandemiei de coronavirus, nu am putut organiza această frumoasă competiţie. O vom relua anul acesta şi vom organiza, la începutul lunii august, tot la balta Zătun, cea de-a treia ediţie a Concursului Național de Pescuit Sportiv pentru Nevăzători”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Tot ce este nevoie pentru buna organizare a acestui eveniment, de la transportul participanţilor, până la cazarea lor şi premierea câştigătorilor, va fi asigurat de Consiliul Județean Galați.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri