Menu
RSS
Greu cu Oţelul

Greu cu Oţelul

Oţelul, fără sprijinul Pe...

Premierul Ciolacu despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu: Exclus aşa ceva!

Premierul Ciolacu despre reintroduc…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Anamaria duce tradiţia mai departe în familia Berdilă

Anamaria duce tradiţia mai departe …

Sportul gălăţean îşi trim...

CSM Arcada vrea să se întoarcă cu titlul de la Braşov

CSM Arcada vrea să se întoarcă cu t…

Finala Diviziei A1 la vol...

Poșta Română a început distribuirea pensiilor pentru luna mai

Poșta Română a început distribuirea…

Compania Naţională Po...

Un licean de la CNVA Galați, calificat la Olimpiada internațională de Biologie

Un licean de la CNVA Galați, califi…

Talpău Cristina Maria, cl...

Peste 120 de jandarmi în stradă, de Florii

Peste 120 de jandarmi în stradă, de…

Cu prilejul Sărbătorilor ...

Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Marian Barbu este noul rector al UD…

Universitatea „Dunărea de...

Oţelul poate juca în cupele europene

Oţelul poate juca în cupele europen…

 Supărarea celor car...

Prev Next

Joi, 22 Aprilie 2021 - Regional Press

Un primar USR și un fost deputat, prinși fără mască! Ce sancțiune au primit

Legea este doar pentru cetățeni! Un primar și un fost deputat de Galați au fost amendați pentru că nu au purtat mască protecție, în locuri publice. Imaginile cu cei doi au ajuns pe Facebook, iar polițiștii s-au autosesizat.

Cei doi sunt primarul localității Smârdan, Silviu Zinica (USR) și președintele PMP, fostul deputat Cătălin Cristache.

Polițiștii gălățeni au anunțat că au fost sancționați cu amendă de 500 de lei pentru nepurtarea măștii în locuri publice.

„În urma apariției în spațiul public a imaginilor, cele două persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei fiecare, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020 (nepurtarea corespunzătoare a măștii de protecție)”, a precizat IPJ Galați.

Citeşte mai departe ...

Cum depui o petiție la Inspectoratul Teritorial de Muncă

  • Publicat în Social

Orice cetăţean sau organizaţie legal constituită poate adresa, în scris, Inspectoratului Teritorial de Muncă o petiţie. Petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare ale petiţionarului nu se iau in considerare şi se clasează, conform prevederilor legale.

Termenul de soluţionare al unei petiţii este de 30 de zile de la data înregistrării petiţiei. În situaţia în care aspectele sesizate prin petiţie necesită o cercetare mai amănunţită, ITM poate prelungi termenul cu cel mult 15 zile;

O petiție către ITM poate fi transmisă online, pe portalul Inspecţiei Muncii, prin completarea formularului electronic pentru petiţie, la rubrica Petiții și sesizări. În acest caz, petiţionarul primeşte un cod de verificare, având posibilitatea de a vizualiza statusul petiţiei, cu mențiunea că răspunsul se expediază prin poștă simplă/curierat cu confirmare de primire.

Documentul poate fi adresat și în scris, direct Inspectoratului Teritorial de Muncă Galați, prin depunerea unei petiţii conform modelului anexat la sediul ITM sau transmiţând formularul de petiţie completat prin poştă/curier, fax sau poştă electronică.

Datele de contact ale ITM Galați sunt: str. Regiment 11 Siret nr. 46A, e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., fax: 0236 46 06 29 int. 2222.

Citeşte mai departe ...

APIA primește cereri pentru plata subvenției la motorină

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că primește cereri de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente trimestrului I 2021.

Pentru că ultima zi de depunere a cererilor de plată este 30 aprilie (zi nelucrătoare), termenul de depunere se prelungește până pe data de 4 mai 2021, inclusiv.

Conform prevederilor legale, diferenţa dintre nivelul de 1.674,55 lei/1.000 litri al accizei și rata accizei reduse, al cărei cuantum unitar este de 1,572 lei/litru, se acordă ca ajutor de stat, sub formă de rambursare.

Citeşte mai departe ...

Final de sezon la fileu: CSU Belor, pe locul 9

  • Publicat în Sport

Ultima zi a turneului programat în sala Dunărea a clarificat şi ultima necunoscută. FC Argeş a învins scontat pe CSU NTT Data Cluj, scor: 3-0 şi a sperat până în ultima clipă. În ultima partidă a sezonului s-au întâlnit CSU Belor Galaţi şi CSU CNUE Medicina Tg. Mureş. Mureşencele, cu o echipă bună au crezut în şansa lor până la capăt, şi-au adjudecat primul set, reuşind să se salveze de la retrogradare. Gălăţencele au controlat setul doi pe care l-au câştigat dar au intrat în vacanţă mai devreme iar Medicina a profitat şi şi-a depăşit obiectivul printr-o victorie de trei puncte. Rezultat final: CSU Medicina Tg. Mureş - CSU Belor 3-1 (-21, 23, -19, -21). Borislava Saykova a încheiat sezonul în Top 5 la trei categorii: „best server”: locul 2 cu 45 de aşi; „best blocker”: locul 2 cu 82 blocaje; atac: locul 5 cu o eficienţă de 48%. Clasament final play-out 9-12: 9. CSU BELOR GALAŢI 39 puncte, 10. CSU Medicina Tg. Mureş 25 p, 11. FC Argeş 22 p, 12. CSU NTT Data Cluj 6 p.

Citeşte mai departe ...

Scandal violent de la un loc de parcare din Galați

Doi gălățeni, cu vârstele de 31 și 54 ani, s-au ales cu dosar penal pentru tulburarea ordinii publice și lovire. Cei doi s-au luat la bătaie de la un loc de parcare. În urma unui apel 112, la fața locului a fost trimis un echipaj de jandarmerie. 

Miercuri, 21 aprilie, la ora 16:20, echipajul de jandarmerie aflat în misiune de menținere a ordinii publice pe raza Secției 3 Poliție Galați a fost direcționat de către Dispeceratul unității de poliție în cartierul Micro 19, unde era semnalată o bătaie între mai multe persoane.

Ajunși la fața locului, jandarmii au observat un bărbat care prezenta o rană deschisă la cap, iar un al doilea bărbat prezenta urme de lovituri la nivelul corpului. Oamenii legii au solicitat un echipaj medical de urgență, iar ambele persoane au fost transportate, sub paza jandarmilor, la Spitalul Județean de Urgență, pentru investigații medicale.

Din verificările făcute la fața locului, jandarmii au stabilit că între cei doi a intervenit un conflict spontan pe fondul ocupării unui loc de parcare, neatribuit conform prevederior legale. Disputa între cei doi bărbați s-a tranșat cu pumnii și bâtele de baseball, îar în conflict s-au interpus și părinții unuia dintre bărbați, cel care de altfel a provocat scandalul. 

Pe numele bărbaților, jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire și alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

 Cercetările sunt continuate de poliție.

Citeşte mai departe ...

Dezbatere pe tema „Vaccinare și testare pentru învățare!”, la UDJG

Manifestarea este organizată de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Inspectoratul Școlar Județean Galați astăzi, 22 aprilie 2021

În cadrul conferinței vor fi analizate problemele specifice, de interes pentru elevi, studenți și cadre didactice, semnalate la nivelul unităților/instituțiilor de învățământ și a inspectoratelor școlare județene.

La această dezbatere, care va fi transmisă și online, pe paginile de Facebook ale Universității „Dunărea de Jos” din Galați și Inspectoratului Școlar Județean Galați sunt invitați reprezentanți ai celor două instituții organizatoare și ai: Instituției Prefectului Județului Galați, Direcției de Sănătate Publică Galați, Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – Filiala Galați, sindicatelor din educație, Consiliului Județean al Elevilor, Ligii Studenților din Galați, alături de medici de specialitate, inspectori școlari și directori ai unităților de învățământ din județul Galați.

Citeşte mai departe ...

Casa de Pensii Galați anunță suplimentarea biletelor de tratament pentru seria a III-a

Începând de săptămâna aceasta, încă 41 de gălățeni pot pleca în stațiunile balneo-climaterice din țară, pe baza biletelor de tratament suplimentate de Casa Națională de Pensii Publice, pentru județul Galați, în seria a III-a anunțată de CJP Galați. Datele de plecare sunt 22, 23 şi 24 aprilie.

Potrivit comunicatului emis de Casa Județeană de Pensii Galați, biletele alocate sunt repartizate, pe afecțiuni medicale tratate, următoarelor stațiuni:

Afecțiuni Cardio-Vasculare - 8 bilete, din care:

  • Covasna - 2
  • Vatra Dornei - 6

Afecțiuni Reumatismale - 23 bilete, din care:

  • Băltățești - 2
  • Băile Felix - 6
  • Băile Herculane - 3
  • Mangalia - 4
  • Ocna Șugatag . - 2
  • Sărata Monteoru - 4
  • Techirghiol - 2

Afecțiuni Reumatismal - Respiratorii - 5 bilete, din care:

  • Govora - 4
  • Târgu Ocna - 1

Afecțiuni Reumatismal - Ginecologice ~ 2 bilete, din care:

  • Sovata - 2

Afecțiuni Reumatismal - Digestive - 3 bilete, din care:

  • Căciulata - 3
Citeşte mai departe ...

O "cursă" pentru avizii de teatru!

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi difuzează pe YouTube, duminică 25 aprilie 2021, la ora 19:00, spectacolul CURSA DE ŞOARECI de Agatha Christie, regia: Radu Nichifor, scenografia: Vioara Bara. În distribuţie: Dan Căpăţână (Domnul Paravicini), Ana Maria Ciucanu (Doamna Boyle), Lica Danilă (Maiorul Metcalf), Flavia Călin (Domnişoara Casewell), Ionuţ Moldoveanu (Giles Ralston), Vlad Volf (Christopher Wren), Elena Anghel (Mollie Ralston), Adelin Ilie (Sergentul Trotter). Spectacolul CURSA DE ŞOARECI (înregistrare de la premiera din 10 iunie 2017) va putea fi urmărit accesând linkul https://youtu.be/uSQih1B84IA şi va fi disponibil doar pe durata transmisiei sale (două ore şi 18 minute). Vizionarea va fi gratuită. „The Mousetrap”, această capodoperă poliţistă care deţine recordul mondial de reprezentaţii – 28.000 doar pe scena londoneză de la premiera din 1952 până în prezent! – continuă să tachineze şi să fascineze publicul din lumea întreagă datorită numeroaselor răsturnări de situaţie şi a deznodământului neaşteptat. La Londra, unde „The Mousetrap” se joacă de 69 de ani, fiind una dintre atracţiile turistice ale capitalei Regatului Unit, spectatorii sunt rugaţi în mod tradiţional să nu dezvăluie finalul după ce părăsesc teatrul.

Citeşte mai departe ...

Primul pas spre finală pentru hocheiştii de la CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

Liga Naţională de Hochei pe gheaţă a ajuns în faza semifinalelor. CSM Galaţi şi Sport Club Miercurea Ciuc s-au întâlnit din nou miercuri seara pe gheaţa Patinoarului Dunărea din urbea noastră. Aşa cum se anticipa, partida a fost interesantă şi spectaculoasă în multe momente. Prima repriză a fost echilibrată, campionii din Liga Erste au deschis scor dar echipa gălăţeană a replicat prompt şi a restabilit egalitatea prin Neznamov, ajutat de Skachkov şi Yemilianenko. CSM Galaţi a tranşat disputa în cea de-a doua treime a confruntării când a marcat de trei ori: o dublă Mircea Constantin, primul gol cu contribuţia lui Machala iar cel de-al doilea a fost reuşit în inferioritate numerică, şi Skachkov din pasa lui Paior. Bomboana pe tort a fost pusă de Neznamov, ajutat de Paior şi Makarov, care a înscris în poarta gol pe final atunci când ciucanii au forţat în superioritate numerică dar au fost taxaţi. Rezultat final: CSM Galaţi - SC Miercurea Ciuc 5-2 (1-1, 3-1, 1-0). Meciul 2 se va disputa în aceeaşi locaţie astăzi, de la ora 18.30.

Citeşte mai departe ...

Dezbatere pe tema „Vaccinare și testare pentru învățare!”, la Universitatea Dunărea de Jos

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Inspectoratul Școlar Județean Galați organizează astăzi, 22 aprilie 2021, începând cu ora 10.00, dezbaterea „Vaccinare și testare pentru învățare!” - #ÎntoarcereaLaȘcoală.

În cadrul conferinței vor fi analizate problemele specifice, de interes pentru elevi, studenți și cadre didactice, semnalate la nivelul unităților/instituțiilor de învățământ și a inspectoratelor școlare județene.

Evenimentul este organizat la inițiativa Ministerului Educației, care a semnat un acord de parteneriat cu Consiliul Național al Rectorilor, Federația Națională Sindicală Alma Mater, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Consiliul Național al Elevilor, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Uniunea Studenților din România, Uniunea Națională a Studenților din România și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți.

Semnatarii parteneriatului își asumă un set de acțiuni convergente, care să susțină reîntoarcerea copiilor/elevilor la școală, cu prezență fizică, de îndată ce evoluția epidemiologică va permite acest lucru, precum și extinderea și eficientizarea programului de educație destinat recuperării pierderilor educaționale generate de predarea online impusă de pandemia de COVID-19.

La această dezbatere, care va fi transmisă și online, pe paginile de Facebook ale Universității „Dunărea de Jos” din Galați și Inspectoratului Școlar Județean Galați sunt invitați reprezentanți ai celor două instituții organizatoare și ai: Instituției Prefectului Județului Galați, Direcției de Sănătate Publică Galați, Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – Filiala Galați, sindicatelor din educație, Consiliului Județean al Elevilor, Ligii Studenților din Galați, alături de medici de specialitate, inspectori școlari și directori ai unităților de învățământ din județul Galați.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri