Menu
RSS
Greu cu Oţelul

Greu cu Oţelul

Oţelul, fără sprijinul Pe...

Premierul Ciolacu despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu: Exclus aşa ceva!

Premierul Ciolacu despre reintroduc…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Anamaria duce tradiţia mai departe în familia Berdilă

Anamaria duce tradiţia mai departe …

Sportul gălăţean îşi trim...

CSM Arcada vrea să se întoarcă cu titlul de la Braşov

CSM Arcada vrea să se întoarcă cu t…

Finala Diviziei A1 la vol...

Poșta Română a început distribuirea pensiilor pentru luna mai

Poșta Română a început distribuirea…

Compania Naţională Po...

Un licean de la CNVA Galați, calificat la Olimpiada internațională de Biologie

Un licean de la CNVA Galați, califi…

Talpău Cristina Maria, cl...

Peste 120 de jandarmi în stradă, de Florii

Peste 120 de jandarmi în stradă, de…

Cu prilejul Sărbătorilor ...

Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Marian Barbu este noul rector al UD…

Universitatea „Dunărea de...

Oţelul poate juca în cupele europene

Oţelul poate juca în cupele europen…

 Supărarea celor car...

Prev Next

Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 - Regional Press

Campanie pentru copiii defavorizați, derulată de Fundația ”Inimă de Copil” și ING Bank

  • Publicat în Social

Fundația „Inimă de Copil” și ING Bank derulează, în perioada 13-24 aprilie 2021, campania ”pasiuni de preț”, destinată copiilor din peste 20 de sate din județele Galați, Brăila, Vrancea și Vaslui, astfel încât să-și poată continua educația și să nu renunțe la pasiunile lor.

Există copii care au rezultate foarte bune la învățătură și care își doresc să devină psihologi, actori, programatori sau ingineri, dar care provin însă din familii cu dificultăți financiare, care nu îi pot susține sau care fac eforturi considerabile pentru a le susține educația. Iar acești copii au nevoie atât de sprijin emoțional, cât și material pentru a-și urma visurile și pasiunile.

Toți banii strânși vor fi folosiți de Fundație pentru a le oferi copiilor burse lunare de 250 lei/lună, ateliere de dezvoltare personală și sesiuni de consiliere pentru creșterea încrederii în sine.

Sunt trei moduri în care poți participa și dona pentru această campanie. Dacă ești client ING Bank și ai Home’Bank, poți face o donație direct din aplicație, accesând bannerul campaniei sau intrând la secțiunea Plăți > Donează.

Dacă nu ești client ING, poți dona direct în contul Fundației ”Inimă de Copil”: RO98RNCB0141032886400001

Al treilea mod de participare este prin comentarii în social media. Scrie în comentarii la postările dedicate campaniei de pe paginile de Facebook sau Instagram ale ING România care era pasiunea ta când erai copil și dă tag unei persoane care te-a ajutat s-o urmezi, până pe 24 aprilie. Gestul tău va fi transformat într-o donație de 3 euro din partea ING pentru Fundația ”Inimă de Copil”.

Din 1996 și până în prezent, acțiunile realizate de Fundația ”Inimă de Copil” au avut un impact pozitiv asupra a peste 15.000 de copii, tineri și membrii familiilor lor, în special din județul Galați și 2-3 județe din zona de sud-est a României și au însemnat, până la final de 2018, o investiție de 5 milioane de euro în programele sociale.

Citeşte mai departe ...

O altfel de cultură!

Să nu credeţi că e vorba de exploatarea vreunui copil, de pus la munca câmpului sau la altfel de munci, este vorba numai despre cum îmi pot învăţa nepotul ce mai înseamnă cultura în ziua de azi. Păi, mai înainte de pandemie, obişnuiam să mergem în gara mare din Galaţi. Era fericit, urca scările alea rulante, apăsa pe butoanele de la lift până să ajungem pe un peron, se bucura când auzea anunţul cu "trenul dinspre... care vine dinspre... ajunge în gară pe linia... în cinci minute!". De când cu pandemia, nu am mai ajuns prin gară, nici pe la teatrul de păpuşi, nici măcar prin Grădina Publică, aşa că acum mergem şi noi pe unde mai putem, că nici prin parcuri nu mai mergea. Şi, uite aşa, am ajuns şi eu cu nepoţelul pe undeva pe la ţară, pe la aer curat şi l-am învăţat că şi a săpa pământul înseamnă să faci cultură. Mai ales dacă mai şi semănăm ceva şi mai ales dacă va şi ieşi ceva din cultura aia. Nu de alta, dar numai cu tableta, telefonul, toate jocurile şi tot internetul ăsta, mi-e frică să nu cumva să am în loc de nepot vreun roboţel, care să mă întrebe vreodată: "Tataie, dar de ce trenurile nu poartă mască?". Cât despre cultura ca artă, ca educaţie...

Citeşte mai departe ...

Panterele de la FCUG au examen dificil cu campioana

  • Publicat în Sport

Liga 1 de fotbal feminin se reia duminică când sunt programate partidele celei de-a 3-a etape din play-off-ul 1-6. Stadionul Dunărea va găzdui, de la ora 11.00, duelul dintre FC Universitatea Galaţi şi U Olimpia Cluj, campioana României de la înfiinţarea fotbalului feminin în România şi până în prezent. „Jucăm cu campioana României din ultimii ani .Vom căuta să jucăm cât mai bine, să ne apropiem de nivelul celor din Cluj. Cu siguranţă va fi un joc interesant. Nu avem nimic de pierdut, doar să jucăm”, ne-a declarat antrenorul „panterelor”, David Asandei. Celelalte meciuri ale etapei sunt: Vasas Femina Odorheiu Secuiesc - Fortuna Becicherecu Mic, Heniu Prundu Bârgăului - Piroş Security Arad. Echipa gălăţeană ocupă locul 6 cu 18 puncte.

Citeşte mai departe ...

Georgian Păun, jucător Oţelul: „Vom juca pentru suporteri, dar şi pentru Grig şi vrem să le dedicăm o victorie”

  • Publicat în Sport

Liga a 3-a la fotbal programează sâmbătă partidele celei de-a 16-a etape. Derbiul rundei din seria a 2-a se va juca pe stadionul Oţelul şi va aduce faţă în faţă pe Oţelul, locul 1 cu 35 de puncte şi Dacia Unirea Brăila, locul 2 cu 32 puncte. Roş-alb-albaştrii sunt foarte motivaţi să obţină victoria care le-ar aduce matematic calificarea la barajul de promovare în eşalonul secund. „Ne aşteaptă un meci echilibrat, dar noi tratăm fiecare meci la victorie. Suntem motivaţi, aşteptăm meciul cu nerăbdare şi am încredere că vom obţine victoria. Joacă cele mai bune echipe din serie, sperăm să fie un meci frumos, cu goluri şi să câştigăm. Ne interesează să ajungem la baraj, să câştigăm şi acele partide şi să aducem Oţelul în liga secundă, acolo unde merită. Era mult mai frumos dacă jucam cu suporterii pe stadion, mi-au spus colegii că fanii Oţelului sunt alături de echipă şi ar fi venit în număr foarte mare la meci. Vom juca pentru suporteri, dar şi pentru Grig, trece printr-o perioadă grea şi vrem le dedicăm o victorie”, a declarat jucătorul Oţelului, Georgian Păun.

Citeşte mai departe ...

Conferință de excelență filologică, online, la ”Dunărea de Jos”

Facultatea de Litere a Universității „Dunărea de Jos” din Galați continuă seria conferințelor de excelență filologică în cadrul Centrului interdisciplinar de studii culturale central și sud-est europene cu o nouă prezentare, pe tema Maledicția în diplomatica ecleziastică a secolului al XVIII-lea românesc, la care au fost invitați să participe studenții, masteranzii, doctoranzii, cadrele didactice, cercetătorii universității gălățene, ai altor instituții și facultăți de profil din țară, precum și toți cei interesați.

Întâlnirea a avut loc joi, 15 aprilie 2021, pe Skype, invitată fiind cercetătorul științific gradul I Laura-Eveline Bădescu, director adjunct al Institutului de Istorie și Teorie Literară „G. Călinescu”, Academia Română.

Citeşte mai departe ...

Consiliul Județean al Elevilor Galați – CivicAcc., proiect pentru tineri implicați în comunitate

Pe fondul lipsei oportunităților privind implicarea civică, Societatea Academică din România, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Activă, au creat inițiativa ,,Acceleratorul de Implicare civică pentru tineri".

Proiectul își propune să ofere tinerilor între 15 și 26 de ani din mediul rural și urban mic oportunitatea de a învața aspecte referitoare la implicarea civică și comunitară, care, din păcate, sunt abordate superficial în școală.

Dacă îți dorești să faci parte din schimbare nu ezită să te înscrii, până la data de 30 aprilie!

Tu vei aplica la CivicAcc. cu o problemă pe care vrei să o rezolvi în localitatea ta de intervenție, iar noi te vom ajuta cu formare inițială și continuă, mentorat, coaching și instrumentele necesare pentru ca tu să schimbi în bine comunitatea.

Citeşte mai departe ...

Suport pentru bolnavii de cancer. Angajații DGASPC Galați oferă consiliere gratuită

Lecție de umanitate oferită de psihologii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. De aproape trei ani, ei organizează sedinţe de terapie şi suport psihologic pentru bolnavii de cancer. Acțiunea este încurajată de conducerea Consiliului Județean.

„Vestea că ai această cumplită maladie schimbă radical viaţa unei persoane. Aceşti oameni au nevoie de încurajare şi de sprijin de specialitate, au nevoie să fie ajutaţi în lupta cu această boală, pentru a nu se izola şi pentru a nu intra în depresie. Fie prin şedinţe individuale sau de grup, cu ajutorul artei sau pur şi simplu prin organizarea unor evenimente de relaxare, psihologii încearcă să-i ajute să facă faţă acestei perioade dificile din viaţa lor”, declară Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Astfel de grupuri de sprijin sunt organizate şi pentru pacienţii cu lupus eritematos, psoriazis vulgaris, Parkinson sau Alzheimer. Anul trecut, 44 de persoane au beneficiat de sprijinul psihologilor de la DGASPC Galaţi.

Detalii despre acest program de sprijin pot fi obţinute la numărul de telefon 0236/311086, int.142,144.

Citeşte mai departe ...

Un bărbat din Galați a venit cu toporul la terasă. El a fost imobilizat și dus la secția de poliție

Un bărbat în vârstă de 34 ani s-a ales cu dosar penal după ce a intrat pe terasa unui bar din Galați și început să amenințe cu un topor barmanul și administratorului societății. Bărbatul a fost imobilizat de agenții societății de pază și predat jandarmilor.
 
Vineri, echipajul de jandarmerie aflat în misiune de menținere a ordinii publice pe raza Secției 3 Poliție Galați a fost direcționat de către Dispeceratul unității de poliție la o terasă din Micro 18, unde o persoană se manifesta agresiv.
 
La fața locului, jandarmii au identificat un bărbat în vârstă de 34 ani, reținut de către agenții societății de pază. Din verificările efectuate, jandarmii au stabilit că bărbatul a intrat pe terasa barului și a început să cerșească bani clienților. Întrucât barmanul și administratorul nu i-au permis să agaseze clienții, bărbatul a scos din geacă un topor și a început să îi înjure și să îi amenințe cu moartea. Speriat, barmanul a apăsat butonul de panică, iar agenții firmei de pază au reținut agresorul, până la sosirea forțelor de ordine.
 
Bărbatul a fost preluat de către jandarmi și condus la sediul secției de poliție unde i-au fost întocmite actele de sesizare pentru săvârșirea infracțiunii de „port fără drept de obiecte periculoase”, „tulburarea ordinii și liniștii publice” și „amenințare”. De asemenea, jandarmii i-au aplicat și sancțiunea contravențională de 1.000 lei pentru provocare de scandal și proferarea de injurii.
 
Cercetările sunt continuate de către poliție.
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri