Menu
RSS
Greu cu Oţelul

Greu cu Oţelul

Oţelul, fără sprijinul Pe...

Premierul Ciolacu despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu: Exclus aşa ceva!

Premierul Ciolacu despre reintroduc…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Anamaria duce tradiţia mai departe în familia Berdilă

Anamaria duce tradiţia mai departe …

Sportul gălăţean îşi trim...

CSM Arcada vrea să se întoarcă cu titlul de la Braşov

CSM Arcada vrea să se întoarcă cu t…

Finala Diviziei A1 la vol...

Poșta Română a început distribuirea pensiilor pentru luna mai

Poșta Română a început distribuirea…

Compania Naţională Po...

Un licean de la CNVA Galați, calificat la Olimpiada internațională de Biologie

Un licean de la CNVA Galați, califi…

Talpău Cristina Maria, cl...

Peste 120 de jandarmi în stradă, de Florii

Peste 120 de jandarmi în stradă, de…

Cu prilejul Sărbătorilor ...

Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Marian Barbu este noul rector al UD…

Universitatea „Dunărea de...

Oţelul poate juca în cupele europene

Oţelul poate juca în cupele europen…

 Supărarea celor car...

Prev Next

Luni, 12 Aprilie 2021 - Regional Press

Tradiție și continuitate universitară în formarea specialiștilor în acvacultură la SIA

Sub sloganul ”Împreună, facem ca totul să fie posibil!” Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor (SIA), din cadrul Universității ”Dunărea de Jos” asigură transferul de cunoaștere practică spre studenții facultății prin intermediul modernei Stații Pilot ,,Sistem Recirculant de Acvacultură’’.

”Aici, în universul lumii acvatice, studenții deprind experiența necesară pentru a putea asigura managementul operativ la nivelul celor mai complexe sisteme de producție din acvacultură. Te așteptăm în #ComunitateaSIA# pentru a fi partenerul nostru în cercetare, inovare și producție. Aici înveți tehnologii de creștere pentru diverse specii de pești, precum și moduri de operare și control al celor mai noi echipamente întâlnite în acvacultura intensivă” susține colectivul implicat în promovarea dar și coordonarea acestei instituții universitare de înaltă specializare în educația din domeniul Științelor Vieții.

Elementul central al procesului educațional din SIA este tocmai această Stație Pilot ,,Sistem Recirculant de Acvacultură’’ - RSA.

În cadrul Stației pilot se desfășoară cercetări avansate, exploratorii, transdisciplinare, ce au ca principal deziderat idenficarea unor soluții inovare care să eficientizeze funcționarea sistemelor recirculante de acvacultură, atât din punct de vedere tehnic cât și economic.

Anul acesta, SIA a ajuns la ”vârsta”de 66 de ani, de când formează specialiști în domeniul acvaculturii.

Citeşte mai departe ...

Circulația autobuzelor pe un tronson din str. Siderurgiștilor, reluată

  • Publicat în Social

Începȃnd de marți, 13 aprilie 2021, circulația autobuzelor pe str. Siderurgiștilor, pe tronsonul cuprins între str. Ghe. Doja și str. Ghe. Asachi, va fi reluată.

Pe sensul de mers dinspre Piața Energiei către Inelul de Rocadă, autobuzele vor circula astfel:

- Autobuzele care asigură traseele 11, 17, 18 și 22 nu vor mai vira la dreapta pe str. Ghe. Doja, ci vor circula înainte spre Inelul de Rocadă.

- Traseul 28 va rămâne pe itinerariul inițial, respectiv str. Siderurgiștilor – Ghe. Doja - str. Anghel Saligny.

- Traseul 7 la tur va urma ruta Prelungirea Brăilei – Ghe. Asachi - Siderurgiștilor - Inelul de Rocadă și în continuare pe str. Siderurgiștilor, iar la retur de pe str. Ing. Anghel Saligny autobuzele vor vira la stânga pe str.Siderurgiștilor, apoi pe strada Ghe. Asachi și în continuare pe Prelungirea Brăilei.

- Traseul 39 la tur va urma ruta Prelungirea Brăilei – Ghe. Asachi - Siderurgiștilor - Inelul de Rocadă și în continuare pe Siderurgiștilor, iar la retur de pe str. Anghel Saligny autobuzele vor vira la stânga pe str.Siderurgiștilor, apoi pe strada Ghe. Asachi și în continuare pe Prelungirea Brăilei.

Din aceeași zi se va reactiva stația de pe str. Siderurgiștilor de la Casa Roșie.

Citeşte mai departe ...

Peste 15.000 de deranjamente în rețeaua Electrica din Galați, în 2020

Numărul deranjamentelor din rețeaua de distribuție a energiei electrice din județul Galați a fost, pe parcursul anului 2020, de 15.277, cu aproximativ 300 mai puține decât în anul precedent, a declarat directorul Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice (DEER) Galați, Iulian Țăran, pentru ”Viața liberă”.

Dintre acestea, aproximativ 25% au fost pe raza municipiului Galați, unde media de realimentare a consumatorilor a fost de aproximativ o oră și 20 de minute.

”Întreruperile accidentale în distribuția de energie electrică au fost cauzate, de regulă, de incidente produse în rețeaua de medie tensiune aparținând DEER - Sucursala Galați. Fie că vorbim de defecte pe liniile electrice subterane, fie din cauza condiţiilor meteo nefavorabile - ploi, vânt puternic, chiciură, fie că vorbim de incidente provocate de terți, durata de realimentare în toate aceste situații s-a încadrat în prevederile Standardului de performanță pentru serviciul de distribuție a energiei electrice, aprobat de ANRE”, a mai spus directorul DEER Galați pentru sursa citată.

Citeşte mai departe ...

Județul Galați se pregătește pentru o nouă etapă de imunizare cu vaccinul Pfeizer

O nouă tranşă de vaccin de la Pfizer/BioNTech, care conține 511.290 doze, a sosit luni în România Potrivit informării Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră, vaccinurile fiind transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă. Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară.

În acest context, la Galați, Prefectura a anunțat săptămâna trecută că vor mai fi disponibile încă patru noi centre de vaccinare cu cinci cabinete/fluxuri pentru serul Pfizer/BioNTech, începând din 13 aprilie.

Cele patru noi centre de vaccinare se adaugă celor 17 deja existente și vor fi pregătite în localităţile Tuluceşti, Cudalbi şi Cosmeşti, iar un centru cu două fluxuri se va deschide la cantina de pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Galaţi.

Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică, în judeţul Galaţi, din 4 ianuarie şi până în prezent, au fost administrate 62.748 de doze de vaccin. În total, 22.621 de persoane au fost vaccinate şi cu a doua doză iar alte 17.506 au primit doar prima doză de vaccin.

Pe listele de așteptare pentru vaccinare, în acest moment sunt 14123 persoane înregistrate numai pentru imunizarea cu vaccinul Pfeizer. Din păcate, cu tot tam-tamul ”hei-rupismul” oficial și tam-tamul aferent, Platforma de programare pentru vaccinare arată un mare ZERO, astăzi, la numărul de locuri disponibile pentru iminuzare cu vaccinul Pfeizer sau Moderna, cel puțin pe plan local.

 

 

Citeşte mai departe ...

Vaccinul în atenţia umoriştilor

Tema ediţiei de anul acesta a Festivalului Concurs National "Întâlnirea epigramiştilor" este "Injecţie", creaţiile putând fi înscrise în competiţie pâna la sfârşitul acestei luni, potrivit informaţiilor furnizate de organizatori, arată Agerpres. Concursul se va desfăşura pe două secţiuni, Umor pe rime - fabulă şi poezie umoristică şi Proză scurtă - schiţă umoristică şi aforisme, ambele secţiuni având o temă unică, anume "Injecţie". Concurenţii pot participa la ambele secţiuni şi subsecţiuni, însă nu pot obţine decât un premiu. Lucrările pot fi trimise pâna pe data de 30 aprilie 2021, într-un exemplar, pe adresa Casei de Cultură a municipiului Brăila, regulamentul concursului putând fi studiat pe site-ul instituţiei, la adresa www.culturabraila.ro. Premierea va avea loc pe 15 mai 2021, la Casa Memorială Petre Ştefănescu-Goangă Brăila. Organizatorii Concursului "Întâlnirea epigramiştilor" sunt Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în colaborare cu Cenaclul Umoriştilor Braileni "Ştefan Tropcea". Juriul concursului va fi prezidat de preşedintele Cenaclului Umoriştilor Brăileni, Mihai Frunză.

 

Citeşte mai departe ...

VIDEO Marcel Ciolacu: Am decis să depunem o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății

PSD a decis luni să depună o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat Marcel Ciolacu. 

"Am discutat astăzi în Biroul Politic Național despre situația absolut revoltătoare de la Spitalul Foișor. Am decis ca astăzi să depunem o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății. Ținând cont de gravitatea situației, cerem Biroului Permanent al Camerei Deputaților ca în această săptămână să fie dat votul pe această moțiune simplă", a declarat Ciolacu.

Liderul PSD a susținut că ministrul Vlad Voiculescu este responsabil de tot ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă acum cu gestionarea pandemiei.

„Scuzele sale, pur și simplu, sunt penibile. Să ieși și să spui că cei care erau internați și au fost evacuați noaptea din Spitalul Foișor erau fericiți ne demonstrează că dl. Vlad Voiculescu este gol atât in suflet, cât și în cap", a declarat Ciolacu.

Citeşte mai departe ...

Rugbiştii de la CSM Galaţi au marcat 12 eseuri la debutul sezonului

  • Publicat în Sport

Divizia Naţională de Seniori la rugbi a programat duminică partidele din prima etapă a sezonului 2020-2021. Stadionul Municipal a găzduit partida CSM Galaţi - RC Gura Humorului. Rugbiştii gălăţeni antrenaţi de Marius Secuianu şi Eugen Popa au avut mult chef de joc iar străduinţa lor s-a concretizat prin 12 eseuri şi 8 transformări. CSM Galaţi s-a impus clar, scor final: 76-7, după ce la pauză tabela a arătat 29-7. Pentru învingători au marcat: Cucu, Bisceanu, Dănăilă, Nistor, câte 2 eseuri; Frăţilă, Eduard Don, Bulearcă, Manolachi, câte un eseu; Niacşu - 8 transformări. XV-le de start pentru CSM Galaţi: Frăţilă, Cucu, Partenie, Prunaru, Nistor, Niacşu, Cocîrlă, Dănăilă, Bulearcă, Jan Don, Zaharia, Giuşcă, Platon, Manolachi, Eduard Don. Rezerve: Dinu, Cangea, Cotici, Grigore, Spătărescu, Bisceanu, Josan, Lăcătuş. Etapa viitoare, pe 17 aprilie, CSM Galaţi va juca în deplasare cu CSU Arad.

Citeşte mai departe ...

Elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a reîncep cursurile online

Elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu vor reîncepe luni cursurile online ale semestrului al doilea.

În intervalul 12 aprilie - 29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate activităţile didactice.

Examenele naţionale se vor desfăşura la datele stabilite, conform calendarelor aprobate: 22 - 25 iunie - Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a şi 28 iunie - 1 iulie - probele scrise ale examenului de Bacalaureat.

 
Citeşte mai departe ...

Spitalul Județean din Galați, centru regional pentru tratarea cancerului. Mii de pacienți primesc tratament de la medicii gălățeni

La Spitalul Județean din Galați funcționează unul dintre cele performante programe de radioterapie din țară. Mai mult, Consiliul Județean Galați amenajează un centru modern de diagnosticare a cancerului, dotat cu un echipament medical ultraperformant, care poate depista maladia în faze incipiente.

De mai bine de un an, la Spitalul Județean funcționează unul dintre cele performante programe de radioterapie din țară. La unitatea gălățeană vin numeroși pacienți din Moldova, Muntenia și Dobrogea.

„Tratamentul se realizează cu o inovație a tehnologiei – un accelerator liniar de particule. Adică, mai multe șanse de vindecare, mai puține efecte secundare. Până acum, cu noul echipament medical, au fost realizat mii de ședințe de radioterapie, pentru pacienți din Galați, Brăila, Vrancea, Vaslui sau Tulcea. Și facem tot posibilul să aducem încă un accelerator liniar de particule. Este esențial ca această boală să fie depistată cât mai devreme. De aceea, astăzi, lucrăm la amenajarea unui centru modern de diagnosticare a cancerului. Centrul va fi dotat cu un echipament medical ultraperformant, care poate depista cancerul în faze incipiente. În acest moment, doar trei sau patru spitale din ţară au în dotare un astfel de aparat medical”, a explicat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În 2020, la secția de Oncologie a Spitalului Județean au fost înregistrate 1170 de noi cazuri. În prezent, în curtea interioară a spitalului se amenajează un centru modern de diagnosticare a cancerului.

Citeşte mai departe ...

Baschetbaliştii lui Florin Nini produc surpriza în Ligă

  • Publicat în Sport

Revenirea antrenorului Florin Nini pe banca tehnică a fost de bun augur. CSM Galaţi a prins o zi foarte bună şi a învins la Sibiu pe FC Argeş Piteşti, o formaţie din Top 3 în Liga Naţională de Baschet Masculin, într-o partidă care a contat pentru cea de-a 24-a etapă. „Am obţinut un succes extrem de valoros. Pot să spun că am simţit că va veni un astfel de rezultat. Este o victorie a tuturor băieţilor care s-au dăruit şi au luptat formidabil pentru acest succes. Mai avem mult de luptat pentru a realiza lucruri importante în acest sezon. Am demonstrat că avem calităţi pentru a ne bate cu echipele mai bine cotate, dar , pentru o clasare cât mai bună la finalul sezonului , trebuie să nu ratăm niciuna dintre şansele pe care le vom avea ”, a declarat la finalul partidei antrenorul Florin Nini. Rezultat final: FC Argeş Piteşti - CSM Galaţi 73-77 (9-17, 25-26, 15-17, 24-17). Echipa gălăţeană a folosit lotul: Hamilton 0 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive, 0 intercepţii; Vlad (5 p, 3, 2, 0); Brandon (8 p, 6, 8, 5); Konjevic (17 p, 6, 4, 2); Sturanovic (11 p, 5, 3, 0); Bruncevic (12 p, 2, 0, 0); Eads III (19 p, 1, 1, 1); Ciotlăuş (5 p, 4, 2, 0). În primul meci, CSM Galaţi a fost învinsă de echipa gazdă BC CSU Sibiu, scor: 75-94 (20-29, 14-18, 18-21, 23-26). Echipa noastră se menţine pe locul 10 cu 26 de puncte din 19 meciuri disputate. Următorul turneu este programat în weekend la Tg. Jiu unde CSM Galaţi va întâlni pe CSO Voluntari - 17 aprilie şi Athletic Constanţa - 18 aprilie.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri