Menu
RSS
Oţelul a pierdut la Arad după 51 de zile

Oţelul a pierdut la Arad după 51 de…

Înfrângere prea severă pe...

Starea culturilor de cereale păioase din județul Galați înființate în toamna lui 2023

Starea culturilor de cereale păioas…

Oficiul Fitosanitar Galaț...

Olimpiada Națională Aria Curriculara Tehnologii - Domeniul Agricultură

Olimpiada Națională Aria Curricular…

În perioada 26-30 aprilie...

Tehnologie ultraperformantă pentru salvarea vieții. Costel Fotea: Soft pe bază de inteligență artificială pentru tratarea cancerului

Tehnologie ultraperformantă pentru …

Soft pe bază de inteligen...

Ministerul Muncii: Pensiile aferente lunii mai se plătesc înaintea sărbătorilor pascale

Ministerul Muncii: Pensiile aferent…

La solicitarea premierulu...

Baschetbaliştii lui Florin Nini au legat patru victorii

Baschetbaliştii lui Florin Nini au …

Mai bine mai târziu decât...

Pelerinajul de Florii în Arhiepiscopia „Dunării de Jos”. Programul complet

Pelerinajul de Florii în Arhiepisco…

  Sâmbătă, 27 apr...

Peste 1.600 de locuri scoase la concurs în școlile de Poliție

Peste 1.600 de locuri scoase la con…

În perioada aprilie-iulie...

Ciolacu, despre coaliția PSD-PNL: Suntem mai puternici decât niciodată în momentul ăsta!

Ciolacu, despre coaliția PSD-PNL: S…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Un pas către un viitor „verde”. Clădirea Complexului Muzeal de Științele Naturii, modernizată cu fonduri UE

Un pas către un viitor „verde”. Clă…

Consiliul Județean Galați...

Prev Next

Duminică, 04 Aprilie 2021 - Regional Press

Muzeul de Artă Vizuală Galaţi

Putem vorbi despre Muzeul de Artă din Galaţi începând cu anul 1956, când acesta însuma 148 de lucrări ale unor plasticieni din toate perioadele. În anul 1967 primeşte un spaţiu generos pe strada Domeasca nr. 141 (fostul Palat Episcopal). Ulterior a facut parte din Complexul Muzeal Galaţi. Din 1990, prin decizia 118/17 martie, emisă de Primăria Judeţului Galaţi, funcţionează ca Muzeu de Artă Vizuală. Muzeul de Arta Vizuală din Galaţi, primul Muzeu de Artă Contemporană din România a fost oaza de respiraţie a plasticii “neoficiale” într-o perioadă când aceasta era aproape de neconceput, perioada comunistă. De la începuturi şi până acum, poate încă mulţi ani şi multe generaţii de acum încolo, oraşul Galaţi, pe drept cuvânt s-a identificat şi se va identifica cu noţiunea de capitală a artei contemporane româneşti. Muzeul de Arta Vizuală Galati este singura unitate de memorie culturală care are ca obiect conservarea şi reprezentarea artei plastice moderne şi contemporane din România în evoluţia sa, cu accent pe perioada actuală. Patrimoniul de baza îl constituie pictura, sculptura, grafica şi artele decorative. Prin decizia nr. 156/31.03.2004 emisă de Guvernul României, Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase din România, imobilul din strada Domnească nr. 141 unde din 1967 funcţiona Muzeul de Artă Vizuală a fost retrocedat Arhiepiscopiei „Dunării de Jos” Galaţi. Retrocedarea efectivă s-a produs în anul 2013. La ora actuală Muzeul funcţionează în trei spaţii: sediul din Strada Tecuci nr. 3, bloc V3B, parter (spaţiu expoziţional), imobilul din strada Eroilor nr. 6 (spaţiu administrativ), depozite pentru pictură, sculptură, grafică, tapiserie, arte decorative, într-un spaţiu amenajat şi închiriat în locaţia Calea Prutului. O parte din patrimoniul de sculptură ambientală a fost mutat în spaţiile expoziţionale în aer liber ale Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi. La ora actuală s-au demarat lucrările pentru construirea unui nou muzeu prin eforturile Consiliului Judeţean Galaţi. Este vorba de o construcţie desfăşurată pe 4 niveluri cu o arie de 6.680 mp.

Citeşte mai departe ...

ITM Galați: Peste 300 de oferte ferme pentru locuri de muncă în Europa

  • Publicat în Social

Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați a desfășurat o campanie de verificare a agenților de plasare a forței de muncă în străinătate. Prin aceste controale s-a urmărit ”diminuarea consecinţelor juridice, economice şi sociale negative ce decurg din fenomenul plasării forţei de muncă în străinătate în condiţii ilegale”, conform ITM.

Astfel, inspectorii de muncă gălățeni au verificat 25 de agenţi economici, din care 7 nu au calitatea de agenţi de plasare forţă de muncă însă desfăşoară alte servicii de furnizare a forţei de muncă (cod CAEN 7830) și 18 agenți economici cu activitate principală plasarea forței de muncă (cod CAEN 7810), 9 dintre ei nedesfășurând activităţi de mediere şi plasare a forţei de muncă în străinătate”.

”Şase agenţi de plasare a forţei de muncă în străinătate aveau oferte ferme de locuri de muncă în Suedia, Franţa, Anglia, Olanda, Germania şi Belgia pentru 349 locuri de muncă în domeniile: construcţii navale, sudori, lăcătuşi, electricieni, magazioner, grădinărit, tâmplar, şofer, muncitori necalificaţi, instalatori, patiseri, brutari”, informează ITM Galați.

Informaţii privind agenţii de plasare înregistraţi la Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi, precum şi informaţii privind munca în străinătate pot fi obținute vizitând pagina de web inspectiamuncii.ro.

Citeşte mai departe ...

Ofertă pentru gălățeni: 900 de locuri în agricultură, în Spania

O firmă din regiunea spaniolă Huelva oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 900 de locuri de muncă în agricultură, la recoltarea fructelor (cășune, zmeură, mure și afine). Sunt căutate persoane între 18 și 50 de ani (600 de femei și 150 de cupluri), cu experiență în agricultură și capabile să lucreze, în sere, la temperaturi ridicate.

Salariul net este de 41,29 euro/zi, orele suplimentare fiind plătite cu 7,47 euro brut/oră. La sfârșitul campaniei, firma plătește un bonus de 0,70 eurocenți/zi, pentru persoanele noi, și de 0,80 eurocenți/zi, pentru cei care au mai lucrat la firmă.

Cazarea este oferită gratuit de companie, se plătesc utilitățile (electricitate, apă, gunoi și butelie) – 1,73 euro/zi din net. Călătoria în Spania este plătită de companie, iar întoarcerea în România, de muncitor.

Contractele de angajare sunt temporare, pe 3, 6 sau 9 luni, cu perioadă de probă de 15 zile.

Gălățenii care corespund cerințelor trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Galați, Mihaela Pîrâianu (tel. 0236 41 22 62), pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Documentele necesare sunt: consimțământ-tip (se completează la sediul agenției), copie act identitate, declarație pe proprie răspundere privind starea de sănătate a solicitantului, CV, NIE (numărul de securitate socială din Spania, acolo unde este cazul).

Temenul-limită pentru depunerea dosarelor este 15 aprilie 2021.

Citeşte mai departe ...

Lieştenii i-au învins la limită pe vălmăreni

  • Publicat în Sport

Pe Lieşti Arena s-a jucat derbiul zonal dintre Sporting şi Avântul Valea Mărului. După un meci interesant, lieştenii, care au avut iniţiativa au învins la limită, unicul gol fiind marcat de Mucuţă cu un sfert de oră înainte de fluierul final. Oaspeţii au dat o replică consistentă irosind câteva ocazii importante de gol. Fiecare echipă şi-a trecut în cont câte o bară prin Voicu respectiv Matei. Victoria a fost dedicată antrenorului principal Ionuţ Niculcea, care a condus echipa de pe bancă deşi miercuri şi-a îngropat tatăl. Rezultat final: Sporting - Avântul 1-0. Formaţii: Sporting: Vădeanu - Iancu, Voicu, Maftei, Manău - Munchiu, Mihu - Stan, Zărnescu, Milea - Grigoraş; Avântul, antrenor: Gheorghiţă Popa: Vlasie - G.Popa, Iacob, Moise, Hilohi - Gâţă, Murgoci - Partenie, Năpîrlică, Drăgan - Matei. Au mai intrat: Mucuţă, Moldoveanu, Chiriac, Bucevschi, Manea. Sporting se menţine pe locul 4 cu 26 de puncte iar Avântul continuă să ocupe locul 8 cu 10 puncte. Etapa viitoare, Sporting Lieşti va juca în deplasare pe 9 aprilie cu Dacia Unirea Brăila iar Avântul Valea Mărului va juca pe 10 aprilie la Ianca cu Viitorul.

Citeşte mai departe ...

COVID-19: Crește numărul de infectări în țară, în Galați incidența ultimelor 14 zile este zero pentru șase localități

Nu mai puțin de nouă localități din județ, printre care și municipiul Galați, se află în scenariul roșu, potrivit ultimei raportări a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Galați. Incidența cazurilor raportată pentru aceste localități se situează între 4 și 7 cazuri de persoane infectate la mia de locuitori. Cea mai afectată localitate pare să fie, în acest moment, comuna Vânători, unde s-a înregistrat 6,08 cazuri de infectare la 1000 de locuitori.

Alte cinci comune se apropie vertiginos de pragul dintre scenariul galben și cel roșu, cu o incidență a cazurilor de peste 3 persoane infecate la mia de locuitori.

Ce este de remarcat la statistica situației privind noile infectări înregistrate, în șase localități din județ nu au mai fost confirmate cazuri de persoane depistate pozitiv, incidența fiind Zero. Alte 20 de comune au o incidență a cazurilor confirmate în ultimele 14 zile, de sub o persoană infectată la mia de locuitori.

Citeşte mai departe ...

CSU Belor a pierdut a doua oară consecutiv în tie-break

  • Publicat în Sport

Ghinion teribil la ultimul turneu din sezonul regular pentru echipa gălăţeană. Fetele antrenate de Bogdan Paul şi Florin Vasile Bosi au jucat sâmbătă cu Ştiinţa Bacău. Gălăţencele au jucat sub presiune mare dar şi în aceste condiţii au luptat exemplar şi meritau mai mult. Ştiinţa a condus cu 1-0 şi 2-1 dar CSU Belor a revenit de fiecare dată şi a egalat. De menţionat faptul că setul doi a durat numai puţin de 37 de minute, gălăţencele reuşind să şi-l adjudece cu un neverosimil 32-30. Tie-break-ul a fost încins, spiritele s-au înfierbântat în cele două tabere, cu schimburi de replici dure între cei doi antrenori principali care au primit cartonaş roşu şi Ştiinţa a obţinut victoria. Rezultat final: Ştiinţa Bacău - CSU Belor Galaţi 3-2 (17, -30, 21, -23, 12). Echipa gălăţeană a folosit formula: Sorina Miclăuş 7 p, Borislava Saykova 12 p, Lara Vukasovic 24 p, Anamaria Berdilă 14 p, Talita Jose do Nascimento 1 p, Mirela Shahpazova 1 - Nikolina Bozicevic, libero. Au mai intrat: Elena Becheva 14 p, Adina Roşca. CSU Belor se menţine pe locul 8 cu 27 de puncte, la egalitate cu Rapid, locul 9 dar un setaveraj superior. Duminică este ziua decisivă, de la ora 14.00 fiind programate meciurile: CSM Lugoj - Rapid, în sala Giuleşti respectiv CSM Volei Alba Blaj - CSU Belor.

Citeşte mai departe ...

Oţelul a marcat 11 goluri şi are din nou trei lungimi avans

  • Publicat în Sport

Liga a 3-a la fotbal a programat în weekend partidele celei de-a 14-a etape. Runda a început vineri cu o surpriză, Dacia Unirea Brăila - CSM Bacău 1-1. Cele trei echipe gălăţene au intrat pe teren sâmbătă. SC Oţelul a întâlnit pe teren propriu pe CS Făurei, echipă condusă de Bănel Nicoliţă. Oţelarii au jucat cu motoarele turate la maxim de la început până la sfârşit, au avut apetit ofensiv reuşind să marcheze de 11 ori şi au obţinut o victorie categorică. Rezultat final: Oţelul - CS Făurei 11-0 (4-0). Au marcat: Păun 4 goluri, Răducan, Gavrilă, Cîrjan 3 g, Stoian, Neagu. Antrenorul Petre Grigoraş a început cu formula: Dinu - Farcaş, Sîrghi, Cucu, Ghiocel - Neagu Dobre - Gavrilă, Păun, Nica - Răducan. Au mai intrat: Marquinos, Petrache, Cireş, Stoian şi Cîrjan. Roş-alb-albaştrii se menţin în fotoliul de lider al seriei a 2-a cu 32 de puncte, trei mai mult decât brăilenii şi vor juca etapa viitoare, pe 10 aprilie în deplasare cu CSM Bacău.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri