Menu
RSS
Incendiu la o fabrică de mobilă din Tecuci

Incendiu la o fabrică de mobilă din…

Pompierii au intervenit v...

MApN: elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei

MApN: elemente dintr-o posibilă dro…

Ministerul Apărării Națio...

Dimineaţa cuvintelor: atelier de lectură

Dimineaţa cuvintelor: atelier de le…

Pentru a marca Ziua Inter...

Marcel Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. În

Marcel Ciolacu: Apartenenţa Românie…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Prev Next

Sâmbătă, 10 Aprilie 2021 - Regional Press

CSM Arcada a strâns rândurile şi a învins Steaua în tie-break

  • Publicat în Sport
Luptă aprigă pentru medalii în play-off-ul 1-4 din Divizia A1 la volei masculin. Duminică, în ultima zi a turneului de la Zalău, cele patru echipe participante au făcut risipă de efort să câştige. În prima partidă s-au confruntat echipa gazdă, CSS CNE Lapi Dej a întâlnit pe SCM U Craiova, zălăuanii reuşind în cele din urmă să impună cu 3-2. A urmat partida dintre CSM Arcada şi Steaua Bucureşti. Băieţii antrenaţi de Sergiu Stancu ne-au dat din nou mari emoţii. Steaua a condus cu 1-0 şi 2-1 la seturi şi chiar 11-8 în setul patru dar campionii României au strâns rândurile, au revenit spectaculos şi s-au impus în tie-break. Rezultat final: Steaua Bucureşti - CSM Arcada 2-3 (21, -23, 17, -19, -12). „Aşa cum am anticipat a fost un turneu deosebit de greu, fiecare din cele patru echipe şi-au jucat cu ardoare şansele. Am început cu un set foarte slab cu Craiova, apoi am revenit dar am ratat două mingi de meci în tie-break. A doua zi am întâlnit Zalăul, care trebuie să recunoaştem că a jucat foarte bine, am avut posibilitatea să revenim în setul patru dar nu am mai reuşit şi am cedat. Astăzi, chiar dacă mulţi au crezut că va fi un meci uşor, Steaua ne-a pus probleme mari dar vrea să-mi felicit echipa, toţi jucătorii din lot pe care i-am folosit au strâns rândurile, s-au unit şi am reuşit o victorie foarte importantă care ne păstrează intacte şansele pentru cel de-al treilea titlu de campioană”, ne-a declarat antrenorul principal de la CSM Arcada, Sergiu Stancu. Situaţia din clasament arată astfel: 1. CSM ARCADA 58 puncte, 2. CSS CNE Lapi Dej SCM Zalău 54 p, 3. SCM U Craiova 50 p, 4. Steaua 47 p. Cel de-al doilea turneu în urma căruia vor fi decernate medaliile pentru acest sezon se va disputa weekendul următor în sala Polivalentă Dunărea.
Citeşte mai departe ...

Conform graficului la fileu

  • Publicat în Sport

Sâmbătă, în cea de-a doua zi a turneului play-out, CSU Belor s-a duelat cu echipa gazdă FC Argeş Piteşti. Gălăţencele antrenate de Bogdan Paul şi Florin Vasile Bosi au jucat din nou bine cu o sincopă în setul trei, şi au bifat a doua victorie consecutivă de trei puncte. Rezultat final: CSU Belor - FC Argeş 3-1 (14, 19, -15, 20). Pentru echipa gălăţeană au evoluat: Lara Vukasovic 18 puncte, Borislava Saykova 13 p, Talita Jose do Nascimento 11 p, Anamaria Berdilă 7 p, Sorina Miclăuş 8 p, Elena Becheva 6 p, Mirela Shahpazova 4 p, Adina Roşca 3 p, Andreea Tămaş, Andrea Lakovic şi cei doi libero: Nikolina Bozicevic şi Violeta Stan. După această victorie clară, CSU Belor acumulează 33 de puncte şi îşi consolidează poziţia a noua în clasament.

Citeşte mai departe ...

VIDEO 50 de persoane au participat la o procesiune religioasă de botez, pe malul Dunării. Un pastor a fost sancționat

Un pastor a fost sancționat de jandarmi pentru organizarea unei procesiuni religioase, cu încălcarea prevederilor legale.

 
În urma unei sesizări, sâmbătă, 10 aprilie, în jurul orei 12:30, un echipaj de jandarmerie a fost direcționat de către Dispeceratul Secției 3 poliție Galați în zona Plaja Dunărea, unde era reclamat că mai multe persoane s-au adunat pe malul Dunării.
 
La fața locului, jandarmii au identificat un grup de aproximativ 50 de persoane care participau la o procesiune religioasă de botez, în apa Dunării. Activitatea a fost întreruptă, iar organizatorul a fost sancționat de jandarmi cu amendă în cuantum de 3.000 lei.
Citeşte mai departe ...

Consiliul Judeţean Galaţi a sprijinit direct economia judeţului cu peste 270 de milioane de lei

Sprijin real pentru economia Galațiului. De la începutul acestei pandemii, Consiliul Judeţean Galaţi a sprijinit direct economia judeţului cu peste 270 de milioane de lei.

„Sunt facturi plătite constructorilor care lucrează pe şantierele Consiliului Judeţean. Doar de la începutul acestui an au fost achitate facturi de peste 43 de milioane de lei pentru lucrările realizate. Mare parte din bani sunt fonduri europene atrase de CJ Galaţi. În condiţiile în care această pandemie a lovit dur mediul de afaceri, investiţiile autorităţilor publice locale au reprezentat o imensă gură de oxigen.”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județeam.

Astfel, multe dintre firme au reuşit să evite falimentul, să păstreze locurile de muncă şi să plătească salariile angajaţilor.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu, mesaj către Iohannis: Dă-ți afară incompetenții. Ați ajuns să scoateți oamenii, noaptea, din spitale

Președintele PSD Marcel Ciolacu critică situația șocantă de la spitalul Foișor, unde 70 de pacienți au fost externați în stradă vineri noapte, după ce s-a stabilit ca unitatea medicală să fie amenajată pentru bolnavii COVID.

„Este criminal ceea ce faceți! Și ar trebui să înfundați pușcăriile, nu să ieșiți la televizor să explicați inexplicabilul! Ați mințit atât de mult pentru a vă ascunde prostia, hoțiile și nepăsarea până ați ajuns să scoateți oamenii, noaptea, din spitale! Pentru că luni de zile nu ați făcut nimic! Doar v-ați încurcat în propriile minciuni! Iohannis, dă-ți afară incompetenții! Numește pe cineva capabil să salveze viețile românilor, nu să îngroape cât mai mulți români!”, a scris președintele PSD.

 

Citeşte mai departe ...

Statistica guvernamentală privind incidența infectărilor, din perspectivă relaxată, precum clasamentele fotbalistice

Sfârșitul de săptămână găsește pe primul loc, printre localitățile în care incidența infectărilor a crescut, comuna Piscu, cu 34 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile, adică un nefericit procent de 7,17 cazuri la mia de locuitori. Din urmă vine vertiginos comuna Rediu, cu 6,33 cazuri. Iar în comuna Vânători nivelul incidenței a scăzut la 5, 18 cazuri, poziționându-se pe un binemeritat loc patru, după Suhurlui, cu 5,88 de cazuri înregistrate la mia de locuitori, în condițiile în care localitatea vecină municipiului de reședință a tot condus clasamentul public, în ultima perioadă.

Alte patru localități din județ, printre care și municipiul Galați (4,54) se situează și ele în ”plutonul”de peste 4 cazuri (și mai mic de 6 cazuri) de infectări confirmate la mia de locuitori, procent de unde, de altfel, autoritățile guvernamentale impun restricții mai severe, localitățile fiind incluse în scenariul roșu. Toto în scenariul roșu sunt și cele nouă localități unde s-au înregistrat peste 3 cazuri (și sub 4 cazuri) de infectări în ultimele 14 zile.

De ”titlul” de localitate în scenariul galben ”beneficiază” 22 de localități din județ, printre care doar orașul Berești se include, iar șase dintre acestea sunt ”comune libere de Covid”, mai exact, nu sunt constatate infectări noi, fiind pe zero.

Citeşte mai departe ...

În Galați, în ultimele 24 de ore, s-au mai vaccinat încă 463 de persoane

Sunt ultimele date statistice prezentate de DJSP Galați. În total, sunt 40.882 de gălățeni vaccinați până acum, din care 23.584 cu ambele doze. Totodată, s-au mai efectuat 658 de teste, ajungându-se la 117.386 de teste efectuate, de la începutul campaniei, până în acest moment. Cu această ocazie au mai fost depistate 171 pesoane pozitive, număr care a condus la o sumă de 25.314 cazuri de infectări confirmate în Galați.

Statistica ”neagră” a acestei campanii în Galați arată că 1.366 de persoane au executat izolare la domiciliu, 372 de persoane au fost obligate să intre în izolare instituţionalizată și la alte 330 de persoane li s-a impus carantină la domiciliu.

Din păcate, 730 de persoane au decedat, în această perioadă, dintre care numai în ultima zi au fost 4 morți, fiind înregistrat decesul pe motiv de Covid.

Citeşte mai departe ...

Ce-aveţi măi, cu Eminescu?

Statuia lui Eminescu se detaşează dintr-o stâncă, realizată din marmură albă, din acelaşi soclu ieşind muza sa, reprezentată de o femeie ce ţine în mână o făclie de lumină. Statuia este opera în marmură a sculptorului Frederic Storck. Dezvelirea statuii a avut loc la 16 octombrie 1911 în parcul municipal. Semnăturile autograf de pe actul comemorativ al dezvelirii statuii lui Eminescu, atestă prezenţa scriitorilor Mihail Sadoveanu, Dimitrie Anghel, Ion Minulescu, Corneliu Moldovan, A. Cazaban, Emil Gîrleanu, Jean Bart, Natalia Negru, I. A. Basarabescu precum şi a lui Nicolae Iorga şi a actriţei Maria Filotti. Aproape în fiecare an, începând din 1998, mâna muzei dispare, iar autorităţile sunt nevoite să facă improvizaţii pentru că lânga statuie se desfăşoară numeroase evenimente dedicate zilei poetului naţional. Până în prezent, mâna a dispărut de 20 de ori şi tot de atâtea ori autorităţile locale au fost nevoite să repare statuia, folosind replici din ghips. Culmea, indivizii care fură mâna statuii au rămas necunoscuţi deşi zona este monitorizată de camere video şi de patrule ale Poliţiei Locale. Deoarece măsurile au fost inutile, autorităţile au decis în urma cu doi ani ca mâna să fie montată pe statuie doar în apropierea zilei de 15 ianuarie. În restul timpului, mai multe replici sunt păstrate la loc sigur în depozitele Primăriei. Cât de nemernic poţi fi să furi lumina geniului lui Mihai Eminescu? Numi nişte inculţi, nişte analfabeţi de care nu ducem lipsă, din păcate, ar putea face aşa ceva.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri