Menu
RSS
Service-uri auto din Galați, sancționate de Inspectoratul Teritorial de Muncă

Service-uri auto din Galați, sancți…

În perioada 23 - 26 april...

Denia celor 12 Evanghelii la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi

Denia celor 12 Evanghelii la Catedr…

  Joia din Săptăm...

Rezultate excelente pentru gălățeni, la Istorie și Geografie

Rezultate excelente pentru gălățeni…

La Constanța, unde s-a de...

Oţelul îşi apără titlul de campioană

Oţelul îşi apără titlul de campioan…

Rezultatele Oţelului din ...

Ritualul spălării picioarelor, la Catedrala din Galați: o dovadă a iubirii aproapelui

Ritualul spălării picioarelor, la C…

În Joia Mare, Înaltpreasf...

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului: Vom avea confirmarea că am acţionat în direcţia cea bună dacă tinerii noştri îşi vor creiona aspiraţiile pentru viitorul lor aici

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului:…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pensionari: Îi asigur că rămânem la fel de hotărâți cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pen…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Prev Next

Miercuri, 13 Iulie 2022 - Regional Press

Soluții creative pentru tineri, printr-un proiect Erasmus

Fundația Inimă de Copil este, în aceste zile, gazda proiectului „ENERGY, IDEAS, ACTION, CHANGE”, finanțat de Programul Erasmus+ al Uniunii Europene. 28 de cursanți din patru țări (Polonia, Bulgaria, Turcia și România) identifică împreună, în cadrul workshop-urilor, soluții creative în procesul de învățare pentru tineri.

Scopul principal al cursurilor este de a dezvolta competențele celor care lucrează cu tinerii în utilizarea culturii și creativității pentru a promova învățarea informală. În plus, proiectul are drept țintă indirectă creșterea competențelor transversale ale lucrătorilor de tineret și ale tinerilor, deoarece instrumentele pe care le vor învăța pot fi utilizate în educația formală și pe piața forței de muncă.

Participanții fac schimb de experiență, află care sunt dificultățile cu care se confruntă în procesul de educare a tinerilor și identifică soluții pentru o educație cât mai bună pentru noile generații.

: „Învățarea prin experiență, inclusiv în cazul adulților, este una dintre cele mai eficiente căi pentru învățare. Programele Erasmus oferă ocazii extraordinare de a întâlni oameni, profesioniști, tineri din culturi diferite, țări diferite, a înțelege problemele din fiecare țară dar și soluțiile găsite, creativitatea colectivă astfel se dezvoltă și beneficiile reciproce sunt incredibile. Reducem astfel, prin proiectul pe care noi îl derulăm împreuna cu partenerii noștri, distanțele dintre persoane, țări, culturi, experiențe profesionale diferite și încurajăm formarea adulților care lucrează cu tineri, inclusiv pentru tinerii din medii vulnerabile”, după cum a declarat Anna Burtea, director Fundația Inimă de Copil

Citeşte mai departe ...

Joi, apa se oprește, pentru 12 ore, în Mazepa II și pe Faleză

  • Publicat în Social

Joi, 14 iulie, lucrările care se vor efectua pentru înlocuirea unei conducte pe strada Armata Poporului din municipiul Galați vor necesita întreruperea furnizării apei potabile, timp de 12 ore, în cartierul Mazepa II și pentru o parte din consumatorii de pe Faleză.

Astfel, între orele 8.00 – 20.00, apa va fi sistată pentru o parte dintre consumatorii din Cartier Mazepa II, respectiv blocurile:  IC1-IC3, E1-E3, CL1-CL3, L4-L6, M8-M15, F7, Brâncoveanu, COLIBRI, ATENA, Restaurant Blue Aqua, Vila Belvedere, Complex Ancora, Biserica Trei Ierarhi, Plase Pescărești, abonați casnici din străzile Constantin Brâncoveanu, Română, Armata Poporului, Piața Falezei, Râpei, Marinarilor, Garibaldi, Viitorului, Șalupei, Șoimului, Berzei, Ovidiu, Victoriei, Mărășești, punctele termice SC81, SC14bis, informează societatea Apă Canal SA Galați.

Pentru situații deosebite, Apă Canal va pune la dispoziție cisterna cu apă, cererile putând fi făcute la dispeceratul societății, la numerele de telefon 0236 463 294 și 0236 473 380 int.133.       

Toți abonații afectați de sistarea de joi sunt sfătuiți să-și asigure rezerva necesară de apă pentru consum și uz casnic în perioada întreruperii furnizării apei.

Citeşte mai departe ...

Școală de Vară pentru copiii din comuna Smârdan

„Școala de Vară” este numele celui mai nou proiect la care au colaborat Şcoala Gimnazială "Sf. Cuvioasa Parascheva" Smârdan și Primăria Comunei Smârdan. 
 
În cadrul acestui proiect minim 80 de copii din toate cele trei sate ale comunei Smârdan vor putea beneficia de activități educativ-recreative timp de o lună de zile.
 
„În cadrul proiectului ne bucurăm de sprijinul Poliției Române, ai Cercetașilor României, ai Crucii Roșii precum și a altor invitați surpriză. Aș vrea să transmitem întreaga noastră considerație cadrelor didactice implicate în acest proiect, pentru ca aportul lor în acest proiect este voluntar, administrația locală asigurând din bugetul propriu gustarea copiilor și o parte din materialele necesare desfășurării acestui proiect”, a transmis Primăria comunei Smârdan.
 
Vă puteți înscrie copiii în acest program la adresa: https://scoaladevara.primariasmardan.ro/inscriere-in.../
Citeşte mai departe ...

Adriana Dudnic, antrenor secund România: „Competiția a fost foarte bine organizată, nivelul echipelor ridicat iar în condițiile date, am avut o evoluție mulțumitoare și am obținut maxim”

  • Publicat în Sport

Campionatul Balcanic Under 17 la volei feminin a avut loc săptămâna trecută în Serbia la Vranje. La startul competiţiei s-au aliniat şapte echipe care au fost repartizate în două grupe după tragerea la sorţi: Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Moldova, Serbia -grupa A respectiv România, Turcia, Macedonia de Nord - grupa B. Echipa gălăţeană CSU Hygienium, care a promovat în Divizia A1 dar din păcate din cauza problemelor financiare este foarte posibil să continue tot în eşalonul secund, a fost reprezentată de Adriana Dudnic, antrenor secund şi jucătoarele Carolina Radu şi Minca Cristea. România a ocupat locul 4 în clasamentul final după ce a înregistrat rezultatele: 0-3 cu Turcia, 3-0 cu Macedonia de Nord, în grupă, 0-3 cu Serbia, în semifinală şi 0-3 cu Turcia, în finala mică. „A fost o competiţie foarte bine organizată iar nivelul echipelor ridicat. Finala dintre Serbia şi Bulgaria a fost de nivelul unui meci din Divizia A1 de la noi. În condiţiile date, am avut o evoluţie mulţumitoare şi am obţinut maximul”, ne-a declarat antrenoarea Adriana Dudnic. Podiumul Campionatului Balcanic: 1.Serbia, 2.Bulgaria, 3.Turcia.

Citeşte mai departe ...

Un bărbat din Galați a fost reținut pentru că a încălcat ordinul de protecție

Polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești, în urma unei intervenții la adresa de domiciliu a unui bărbat, în vârstă de 44 ani, domiciliat în comuna Liești, au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva fratelui acestuia, un bărbat de 40 ani, care a provocat scandal și s-a manifestat agresiv.

Polițiștii au dispus luarea unei astfel de măsuri deoarece cel în cauză a mai avut un astfel de comportament și în trecut. Ordinul de protecție provizoriu a fost confirmat și de Judecătoria Liești care a emis ordin de protecție pentru o durată de 1 lună și a dispus evacuarea bărbatului de 40 ani din locuința familiei și obligarea acestuia să păstreze o distanță minimă de 200 m față de fratele său.

Ulterior, la data de 12 iulie 2022, în jurul orei 15:00, în urma unui apel 112, polițiștii din cadrul unității mai sus menționate s-au deplasat din nou la aceeași adresă, întrucât cel față de care se instituise ordinul de protecție a încălcat măsurile dispuse, a revenit la domiciliu și a provocat scandal, agresând fizic o femeie în vârstă de 41 ani, care se afla în vizită împreună cu soțul său la bărbatul de 44 ani.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de încălcare a măsurilor dispuse prin ordinul de protecție, de amenințare și de lovire sau alte violențe.În cursul zile de astăzi, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Liești cu propunerea luării unei măsuri preventive

Citeşte mai departe ...

Bianca Adina Zegrean: „Am ales CSM Galaţi datorită faptului că e un club cu tradiţie şi sper să le oferim suporterilor cât mai multe victorii în Liga Florilor”

  • Publicat în Sport

CSM Galaţi, nou promovată în Liga Florilor la handbal feminin a revenit la începutul acestei săptămâni la antrenamente, în prima parte pregătirea se va efectua pe stadionul Siderurgistul. Proiectul echipei gălăţene este 100% românesc iar conducerea tehnică şi administrativă lucrează la formarea lotului pentru sezonul 2022-2023. În cursul zilei de marţi a fost anunţat cel de-al treilea transfer: Bianca Adina Zegrean, 25 ani, 168 cm, care evoluează pe postul de extremă stânga şi a jucat în sezonul precedent la U Cluj Napoca. Bianca este o jucătoare experimentată, care a evoluat pentru Gloria 2018 Bistriţa timp de două sezoane: 2019-2020 şi 2020-2021, cu prezenţe în Liga Florilor şi cupele europene.
„Am ales CSM Galaţi datorită faptului că e un club cu tradiţie în handbalul românesc şi îmi doresc să ajut cât mai mult la îndeplinirea obiectivelor propuse. Totodată, sper să le oferim suporterilor cât mai multe victorii în noul sezon competiţional din Liga Florilor”, ne-a declarat ultima achiziţie a formaţiei pregătite de profesorul Valeriu Costea. Celelalte noutăţi sunt: Andreea Sandu, de la HC Dunărea Brăila, jucătoare pentru linia de 9 metri şi Alexandra Prodan, portar, de la Ştiinţa Bucureşti.

Citeşte mai departe ...

Femeile şi Jocurile Olimpice

Pe 13 iulie 1908 femeile au concurat pentru prima dată la Jocurile Olimpice moderne. Cu toată atitudinea ostilă participării femeilor, prezenţa acestora s-a impus după 1908, femeile primind dreptul de participare mai întâi pentru 3 probe, golf, tenis şi yachting, apoi şi la înot, din 1912. În 1928, femeile au concurat pentru prima dată în probe de atletism, însă, sub pretextul că s-au înregistrat numeroase situaţii de leşin la sfârşitul probei de 800 m, această participare a fost interzisă până în 1960. Probele feminine de tir au fost introduse pentru prima dată în rândul probelor olimpice abia în anul 1984, probele feminine de haltere şi de polo pe apă, la ediţia din anul 2000. Mai recent, la ultimele ediţii ale Jocurilor Olimpice au fost introduse pentru prima dată competiţiile de box feminin, iar în delegaţia SUA, pentru prima dată în istorie, numărul sportivelor este mai mare decât cel al sportivilor.

Citeşte mai departe ...

Vești bune de la CNAIR: UMB lucrează la Drumul Expres Galați-Brăila

Constructorul UMB lucrează pe aproape toate șantierele, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). În urmă cu o săptămân, constructorul a încercat să lase de înțeles că va opri total activitatea pe toate șantierele, nemulțumit de creșterea prețurilor la materiale. 

 „UMB lucrează pe următoarele șantiere:- DEx Craiova – Pitești- Tronson 2, Lot 2 (Piatra Olt – Valea Mare)- Tronson 3 (Valea Mare – Colonești)- DEx Brăila – Galați. Excepție fac șantierele de pe Autostrada Transilvania, respectiv loturile Nădășelu-Mihăiești și Mihăiești-Zimbor, unde muncitorii UMB nu s-au prezentat de luni la muncă.

UMB mai desfășoară la ora actuală activități de proiectare pentru următoarele obiective:- Autostrada Transilvaniei (sectorul Zimbor – Poarta Sălajului),- A0 Nord, lotul 2 și 4,- DEx Craiova –Pitești, Tronson 4 (Colonești – Oarja – Pitești),- Podul Cosmești,- VO Galați”, a transmis CNAIR.

 UMB, care are contracte cu CNAIR în valoare de 6,11 miliarde de lei (fără TVA), este singurul constructor din Romania care a cerut până acum pe de o parte rezilierea amiabilă a unor contracte iar pe de altă parte a început să înregistreze o absență masivă a muncitorilor din două șantiere. De altfel, cele două șantiere ale UMB de pe Autostrada Transilvania sunt singurele din România de pe care întregul personal lipsește nemotivat încă de la începutul acestei săptămâni. 

Creșterea prețurilor provocate de situația geopolitică actuală este resimțită de toți constructorii care lucrează pe șantiere în România, dar niciun alt constructor nu a încetat lucrul în șantier. România a inițiat în premieră o legislație care să vină în sprijinul antreprenorilor astfel încât aceștia să resimtă cât mai puțin șocul scumpirii materialelor de construcție.

 „Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, împreună cu companiile pe care le coordonează a sprijinit Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) să elaboreze OUG 64/2022 privind formula de escaladare a prețurilor la materialele de construcție. De asemenea au sprijinit MIPE să elaboreze un nou act normativ care va clarifica mai multe aspecte legate de escaladarea prețurilor, care urmează să fie aprobat de Guvern. În ceea ce privește contractele semnate cu CNAIR, în afară de șantierele UMB și ale Tirena Scavi (care nu lucrează din alte considerente), la ora actuală în România mai sunt deschise încă 20 șantiere pe care lucrează constructori din România, Austria, Italia, Turcia, Japonia și Grecia care nu au întrerupt lucrările”, a precizat CNAIR. 

Citeşte mai departe ...

Consiliul Județean Galați construiește două clădiri noi la Spitalul Județean

Lucrări în ritm accelerat pentru a finaliza anul acesta două mari investiții la Spitalul Județean Galați, cea mai mare uniate medicală din județ. Este vorba despre două clădiri noi, în care vor fi amenajate zeci de cabinete și spații medicale.
 
„Continuăm astfel, pentru prima oară în ultimele decenii, să construim clădiri medicale noi, pe care le și dotăm cu echipamentele necesare, pentru ca pacienții să aibă condiții mai bune de diagnostic și tratament. Ambulatoriul spitalului se extinde cu peste 1500 de mp, într-o clădire cu trei etaje construită de la zero cu ajutorul banilor europeni. Se lucrează deja de ceva timp la finalizarea amenajărilor interioare, echipamentele medicale (peste 2,1 milioane de lei) fiind deja achiziționate. În curând, vom finaliza și procedurile pentru achiziționarea mobilierului”, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.
 
Clădire nouă va avea și secția de Prosectură, Anatomie Patologică și Medicină Legală.
 
„Se lucrează deja la partea de automatizări și amenajare interioară, iar în scurt timp vom finaliza și procedurile pentru achiziționarea echipamentelor necesare”, a adăugat Fotea.
 
Valoarea celor două investiții este de peste 23 de milioane de lei.
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri