Menu
RSS
Mesajul de Paște al președintelui CJ Galați: Sfintele sărbători pascale să vă aducă bucurie, să fiți sănătoși, să aveți pace și linște în case

Mesajul de Paște al președintelui C…

„Sfânta sărbătoarea a Înv...

Mesajul de Paște al deputatului Viorica Sandu: Să aveți sănătate, binecuvântare și bunăstare în familiile dumneavoastră!

Mesajul de Paște al deputatului Vio…

„Învierea Domnului aduce ...

Service-uri auto din Galați, sancționate de Inspectoratul Teritorial de Muncă

Service-uri auto din Galați, sancți…

În perioada 23 - 26 april...

Denia celor 12 Evanghelii la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi

Denia celor 12 Evanghelii la Catedr…

  Joia din Săptăm...

Rezultate excelente pentru gălățeni, la Istorie și Geografie

Rezultate excelente pentru gălățeni…

La Constanța, unde s-a de...

Oţelul îşi apără titlul de campioană

Oţelul îşi apără titlul de campioan…

Rezultatele Oţelului din ...

Ritualul spălării picioarelor, la Catedrala din Galați: o dovadă a iubirii aproapelui

Ritualul spălării picioarelor, la C…

În Joia Mare, Înaltpreasf...

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului: Vom avea confirmarea că am acţionat în direcţia cea bună dacă tinerii noştri îşi vor creiona aspiraţiile pentru viitorul lor aici

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului:…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Prev Next

Joi, 28 Iulie 2022 - Regional Press

Locuri de muncă pentru 2.000 de gălățeni, în primele 6 luni

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a anunțat că 103.940 de persoane au fost încadrate în muncă, pe parcursul primelor 6 luni din acest an.

Din acestea, 46.825 de persoane au peste 45 de ani, 20.334 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 17.964 au între 25 și 35 de ani, iar 18.817 sunt tineri sub 25 de ani. Din totalul persoanelor ocupate, 18.393 sunt tineri NEET. Numărul femeilor încadrate a fost de 47.617, iar al bărbaților, de 56.323.

54.249 de persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar 49.691 persoane sunt din mediul rural.

Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată că cele mai multe au studii liceale (34.289), gimnaziale (25.670), profesionale (24.066), 10.817 fiind cu studii universitare.

Din totalul persoanelor încadrate prin intermediul ANOFM în primele şase luni, 44.241 fac parte din categoria celor greu şi foarte greu ocupabile.

Un clasament al judeţelor cu cele mai multe persoane angajate arată că București ocupă primul loc (9.899), urmat de Timiș (8.127) și Neamț (4.724).

Prin intermediul AJOFM Galați, de la începutul anului și până la 30 iunie 2022, s-au angajat 1.926 de persoane, număr echivalând cu un procent de 44,79% față de planul propus pentru acest an, de 4.300 de persoane.

Citeşte mai departe ...

A fost ales noul vicepreședinte al Consiliului Județean Galați

Astăzi, în cadrul ședinței ordinare, a fost ales un nou vicepreședinte al Consiliului Județean Galați, în persoana domnului Mitică Sandu, consilier județean al Partidului Social Democrat. Alegerile au fost organizate ca urmare a demisiei doamnei Elena Grosu, care a ocupat funcția de vicepreședinte în perioada octombrie 2020-iulie 2022.

“Îi mulțumesc doamnei Elena Grosu pentru munca depusă alături de echipa Consiliului Județean și îi urez bun venit noului vicepreședinte, un om de echipă, cu experiență administrativă și foarte implicat în tot ceea ce face. Împreună avem mult de lucru pentru binele oamenilor, de dus mai departe investițiile începute și de pregătit noile proiecte de care județul Galați are nevoie”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Mitică Sandu este inginer de profesie și fost ofițer specialist, aflat la cel de-al treilea mandat de consilier judeţean.

Citeşte mai departe ...

Program prelungit la Evidența Populației, din cauza numărului crescut de solicitări

Primăria municipiului Galați informează că, având în vedere numărul crescut de solicitări de eliberare sau preschimbare a actelor de identitate din această perioadă, programul de lucru al Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Galați se prelungește.

Astfel, în intervalul 1-12 august 2022, la sediul instituției din str. Domnească nr. 102, se pot primi documente și se eliberează actele de identitate de luni până vineri, între orele 8.00-20.00.

Citeşte mai departe ...

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi vor juca în Cupă în Giuleşti

  • Publicat în Sport

La Ploieşti s-a stabilit prin tragere la sorţi calendarul competiţiei din Cupa României la baschet masculin. Cele 18 echipe din Liga I au fost împărţite în şase grupe. CSM Galaţi, echipă condusă de Florin Nini, care în sezonul trecut a evoluat în Final Four-ul acestei competiţii, a avut parte de o tragere la sorţi accesibilă, fiind repartizată în grupa F, alături de Rapid Bucureşti, echipă ce va găzdui turneul organizat în sala Giuleşti, în perioada 1-3 octombrie şi CSM 2007 Focşani. Celelalte grupe sunt: CSM Oradea, FC Argeş Piteşti, CSM Petrolul Ploieşti -grupa A, SCM U Craiova, Laguna Bucureşti, Athletic Constanţa -grupa B, U BT Cluj Napoca, Steaua Bucureşti, Dinamo Bucureşti -grupa C, CSM VSKC Miercurea Ciuc, CSO Voluntari, CSM Tg.Mureş -grupa D, CSU Sibiu, CSM Tg.Jiu, SCM Timişoara -grupa E. Pentru Final Eight se califică câştigătorele grupelor plus cele mai bune două locuri 2.Turneul final al Cupei României a fost programat în perioda 11-15 februarie 2023.

Citeşte mai departe ...

Unic în România. Concurs național de pescuit pentru nevăzători

La Balta Zătun, joi, 29 iulie, a fost dat startul unei noi ediții a singurei competiții naționale din țară de pescuit sportiv destinată persoanelor cu deficiențe de vedere. 
 
„Continuăm astfel și anul acesta un proiect de suflet pentru mine, care aduce atât de multă bucurie și care înseamnă foarte mult pentru toți cei care participă la această competiție pescărească.
 A fost o reală plăcere să mă reîntâlnesc cu cei care au participat și în anii trecuți la acest eveniment, iar celor sosiți pentru prima oară la Galați le-am urat din suflet Bun Venit. Cu toții sunt oameni extraordinari, care ne inspiră și ne dau curaj. Dincolo de întrecerea pescărească, acest frumos și unic eveniment înseamnă relaxare în aer liber, socializare și sper eu multă voie bună.
 
Am făcut tot ce era necesar pentru ca nevăzătorii și însoțitorii lor să se simtă foarte bine și să se bucure din plin de această zi minunată și am asigurat cazarea, masa, transportul la baza de agrement și bineînțeles premiile concursului”, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.
 
Anul acesta s-au înscris în competiție 102 participanți, nevăzători și însoțitorii lor, din 24 de județe.
Citeşte mai departe ...

12 medalii gălăţene la Naţionalele de haltere

  • Publicat în Sport

Campionatul Naţional de haltere pentru seniori care a avut loc la Botoşani a încheiat prima jumătate a sezonului. Halterele gălăţene au confirmat tradiţia şi au obţinut o salbă de 12 medalii. Vedeta delegaţiei gălăţene a fost fără îndoială Alexandra Alexe, sportivă legitimată la CSM Dunărea, antrenori: Marin Otinceanu şi Nicolae Mihai, care a dominat categoria 81 kg unde a câştigat trei titluri de campioană naţională cu rezultatele: 85 kg la stilul smuls, 110 kg la aruncat şi 195 kg la total. Alexandra va avea parte de o binemeritată vacanţă după care cu bateriile încărcate va relua pregătirile pentru competiţiile din toamnă: Campionatul European de tineret, Tirana -Albania din octombrie şi Campionatul Naţional de tineret ce se va disputa în noiembrie. CSM Dunărea şi-a adăugat la vitrina cu trofee alte şase medalii de bronz care au fost obţinute de Magdalena Bejenariu şi Marian Denis Banu.
O evoluţie bună a avut şi Andreea Penciu, de la CSU Galaţi, antrenată de Mariana Bălan, care a urcat de trei ori pe treapta a treia a podiumului. Un alt gălăţean, Constantin Carp, fost la CSU Galaţi, în prezent legitimat la Rapid Bucureşti a devenit triplu vicecampion naţional.

Citeşte mai departe ...

28 iulie - Ziua Naţională a Ambulanţei din România

Ziua Naţională a Ambulanţei din România este marcată, în fiecare an, la 28 iulie. Este data la care, în anul 1906, a apărut prima ”Salvare” din Bucureşti, la iniţiativa profesorului Nicolae Minovici. ”Societatea de Salvare din Bucureşti”, aşa cum se numea la momentul înfiinţării, îşi desfăşura activitatea sub deviza ”Totdeauna şi tuturor, gata pentru ajutor!”, fiind sub directa îndrumare a profesorului dr. Minovici. Primul echipaj era format din vizitiu şi sergent de oraş, care utilizau o trăsură trasă de cai, având drept sediu o clădire veche situată pe cheiul Dâmboviţei.
În 1907, dr. Minovici a început pregătirea practică în salvare a studenţilor din anii terminali ai Facultăţii de Medicină, astfel că, în 1908, echipajul ambulanţei era format din medici interni şi sanitari. Începând din 1907, Salvarea funcţionează regulat, România devenind, astfel, al treilea stat din Europa, după Olanda şi Austria, cu un astfel de serviciu. În 1912, au fost aduse în Bucureşti, de la Paris, primele ambulanţe de tip auto. În anul 1931, profesorul Nicolae Minovici a teoretizat, pentru prima dată în lume, "împingerea actului medical calificat la locul accidentului".

Citeşte mai departe ...

Trei cartiere din orașul Galați vor fi modernizate: vechile garaje nu își mai au locul!

Primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, anunță că mai multe cartiere din oraș intră într-un proces de reabilitare și modernizare. Mai multe garaje vor fi demolate pentru a construi locuri de parcare.  
 
„Continuăm lucrările în cartiere, iar vechile garaje nu își mai au locul. Cartierele Micro 19, 20 și 21 sunt prinse într-un amplu proiect de modernizare ce presupune amenajarea locurilor de parcare, refacerea străzilor și trotuarelor. Și nu ne oprim aici!”, a transmis primarul Pucheanu.
Citeşte mai departe ...

Rețea infracţională, specializată în vânzarea de noi produse psihoactive, destructurată

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism -Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti au pus în aplicare 12 mandate de percheziţie domiciliară în judeţele Prahova, Brăila şi Galaţi, într-o cauză vizând comiterea infracţiunilor de efectuare fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Potrivit anchetatorilor, începând cu luna noiembrie 2021, pe raza judeţelor Prahova, Brăila şi Galaţi a acţionat o grupare, formată din 13 persoane, specializată în vânzarea de noi produse psihoactive. 

Produsele susceptibile de a avea efecte psihoactive erau achiziţionate din judeţele Brăila şi Galaţi, fiind ulterior comercializate consumatorilor din judeţul Prahova.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate cantităţile de 350 de grame de substanţă solidă, 300 de grame de materie vegetală şi 20 de comprimate de ecstasy, şapte telefoane mobile, înscrisuri, o armă neletală supusă autorizării, sumele de 5.070 de lei, 1.950 de euro şi 50 de lire sterline, precum şi bunuri folosite la porţionarea, ambalarea şi consumul drogurilor.

 

Citeşte mai departe ...

Pelerinajul icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, de la Mănăstirea Adam

În Eparhia Dunării de Jos a devenit deja o tradiţie ca în toată perioada postului Adormirii Maicii Domnului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, să se organizeze o procesiune cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam, în majoritatea parohiilor din protopopiatele judeţului Galaţi.

Astfel, în acest an, peste 140 de parohii din cele cinci protopopiate ale județului Galați se pregătesc ca în perioada postului Adormirii Maicii Domnului să primească cu bucurie, cu evlavie și cu credință acest odor de mare preț aflat în patrimoniul sacru al Eparhiei Dunării de Jos.

Pentru o informare corectă a credincioșilor cu privire la acest eveniment eparhial, în continuare redăm programarea parohiilor în care va ajunge Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam.

Icoana va fi prezentă în perioada 1 – 3 august a.c. în protopopiatul Târgu Bujor, după cum urmează:

Luni, 1 august, icoana va pleca de la Mănăstirea Adam la ora 6³º și va fi dusă la parohiile Fundeanu (între orele 7ºº – 8ºº), Drăguşeni (între orele 8ºº – 9ºº), Smulţi I (între orele 9ºº – 9³º), Smulţi II (între orele 9³º – 10ºº), Urleşti (între orele 10ºº – 11ºº), Măcişeni (între orele 11ºº – 12ºº), Vârlezi (între orele 12ºº – 13ºº), Crăieşti (între orele 13ºº – 14³º), Bursucani (între orele 15ºº – 16ºº), Ciureştii Noi (între orele 16ºº – 17ºº), Bălăşeşti (între orele 17ºº – 18ºº), Bălăbăneşti (între orele 18ºº – 19ºº), Lungeşti (între orele 19ºº – 20ºº), Rădeşti (între orele 20ºº – 21ºº), Berești Târg şi Bereşti Meria (între orele 21ºº – 22ºº) şi Berești Sat (de la ora 22ºº cu slujbă de Priveghere şi Sfânta Liturghie).

Marţi, 2 august, icoana va fi la parohiile Balintești (între orele 7ºº – 8ºº), Băneasa (între orele 8ºº – 9ºº), Moscu (între orele 9ºº – 10ºº), Umbrăreşti (între orele 10ºº – 11ºº), Viile (între orele 11ºº – 12ºº), Fârţăneşti (între orele 12ºº – 13ºº), Chiraftei II (între orele 13ºº – 14³º), Chiraftei I (între orele 15ºº – 16ºº), Măstăcani (între orele 16ºº – 17ºº), Vlășcuța (între orele 17ºº – 18ºº), Oancea (între orele 18ºº – 19ºº), Rogojeni (între orele 19ºº – 20ºº), Suceveni I şi Suceveni II (între orele 20ºº – 21ºº), Roşcani (între orele 21ºº – 22ºº) și Târgu Bujor (de la ora 22ºº cu slujbă de Priveghere şi Sfânta Liturghie).

Miercuri, 3 august, icoana va fi la parohiile Băleni I (între orele 7ºº – 9ºº, Scânteieşti (între orele 9ºº – 10ºº), Fântânele (între orele 10ºº – 11ºº), Folteşti (între orele 11ºº – 12ºº), Stoicani (între orele 12³º – 13³º), Tămăoani (între orele 13³º – 15ºº), Frumuşiţa (între orele 16ºº – 17ºº) şi Ijdileni (între orele 17ºº – 18ºº).

Icoana va fi prezentă în perioada 3 – 7 august a.c. în protopopiatul Galați, după cum urmează:

Miercuri, 3 august, icoana va fi preluată de la parohia Ijdileni, protopopiatul Târgu Bujor la ora 18⁰⁰ de către parohia Tătarca, protopopiatul Galați, urmând a fi aşezată spre închinare la parohiaTătarca, în intervalul orar 19⁰⁰-221⁰⁰, apoi de la ora 21⁰⁰ la parohia Șiviţa, unde va rămâne peste noapte în biserica parohială.

Joi, 4 august, icoana va fi la parohiile Tuluceşti II (între orele 7⁰⁰ – 9⁰⁰), Tuluceşti I (între orele 9⁰⁰ – 11⁰⁰), Vânători (între orele 12⁰⁰ – 14⁰⁰), Odaia Manolache (între orele 14⁰⁰ – 16⁰⁰), Sat-Costi (între orele 16⁰⁰ – 19⁰⁰), Smârdan (între orele 19⁰⁰ – 21⁰⁰) și Cișmele începând cu ora 21⁰⁰, unde va rămâne peste noapte în biserica parohială.

Vineri, 5 august, icoana va fi în municipiul Galați la parohiile ,,Înălţarea Domnului” – Str. Constructorilor nr. 23 (între orele 6⁰⁰ – 9⁰⁰), „Sf. Cruce” – Str. General Dragalina nr. 3, (între orele 9⁰⁰ – 11⁰⁰), „Sf. Daniil Sihastrul şi Ioan Iacob Hozevitul” – B-dul Ionel Fernic nr. 33, (între orele 11⁰⁰ -13⁰⁰), „Sf. Dumitru” – Str. H. Coandă nr. 18A (între orele 13⁰⁰ – 15⁰⁰), „Sf. Ştefan cel Mare” – Str. Nufărului nr. 28 B (între orele 15⁰⁰ – 16⁰⁰), ”Sf. Împăraţi” – Str. Anul Revolutiei 1848 nr. 40 (între orele 16⁰⁰ – 17⁰⁰) și „Mavramol” – Str. N. Bălcescu, (între orele 17⁰⁰ – 19⁰⁰). La orele 19⁰⁰, icoana, însoţită de preoţi şi credincioşi, va porni în pelerinaj de la biserica ,,Mavromol” către parohia „Precista”, Strada Prelungirea Traian nr. 1, unde va rămâne peste noapte în biserica parohială.

Sâmbătă, 6 august, icoana va fi tot în municipiul Galați la parohiile ,,Nașterea Maicii Domnului”- Str. Lacului nr. 21 (între orele 7⁰⁰ – 8⁰⁰), Capela Seminarului Teologic ”Sf. Andrei” – Str. Mihai Bravu nr. 48 (între orele 8⁰⁰ – 9⁰⁰), ,,Vovidenia” – Str. Logofăt Tăutu nr. 24 (între orele 9⁰⁰ – 10⁰⁰), Catedrala Arhiepiscopală – Str. Domnească nr. 104 (între orele 10⁰⁰ – 11⁰⁰), „Schimbarea la Faţă”- Str. Maior Iancu Fotea nr. 1 (între orele 11⁰⁰ – 12⁰⁰), parohia „Sf. Vasile cel Mare” – Str. Anghel Saligny nr. 88 (între orele 12⁰⁰ – 14⁰⁰), ,,Sf. Brâncoveni”, Str. Combinatului nr. 10 (între orele 14⁰⁰ – 16⁰⁰), „Sf. Ilie”, Str. Barboși nr. 4A (între orele 16⁰⁰ – 17³º), „Sf. Atanasie Patelarie” – Str. Oltului nr. 7A (între orele 17³º – 19⁰⁰) și „Sf. Ana”- Str. Textiliştilor, Micro 19, începând cu ora 19⁰⁰, unde va rămâne peste noapte în biserica parohială.

Duminică, 7 august, icoana va fi la parohiile ”Sf. Filofteia” – Str. Busuiocului, nr. 1 (între orele 6⁰⁰ – 7⁰⁰), ,,Sf. Trei Ierarhi” – Str. Ovidiului nr. 10 (între orele 7⁰⁰ – 9⁰⁰), „Sf. Dimitrie cel Nou” – Cartier Siret (între orele 9⁰⁰ – 10⁰⁰), Movileni (între orele 10⁰⁰ – 11⁰⁰), Şendreni (între orele 11⁰⁰ – 12⁰⁰), Traian (între orele 12⁰⁰ – 13⁰⁰), Braniştea (între orele 13⁰⁰ – 14⁰⁰) și Vasile Alecsandri (între orele 14⁰⁰ – 15⁰⁰).

Icoana va fi prezentă în perioada 7 – 8 august a.c. în protopopiatul Covurlui, după cum urmează:

Duminică, 7 august, icoana va fi preluată de la parohia Vasile Alecsandri, protopopiatul Galați la ora 15⁰⁰ de către parohia Independența I, protopopiatul Covurlui, urmând a fi aşezată spre închinare la parohia Independența I în intervalul orar 15⁰⁰ – 15⁴⁵, apoi la parohiile Independența II (între orele 15⁴⁵ – 16³º), Piscu I și Piscu II (între orele 16³º – 17³º), Vameş (între orele 17³º – 18⁰⁰), Tudor Vladimirescu Prival (între orele 18⁰⁰ -18⁴⁵), Hanu Conachi (între orele 18⁴⁵ -19³º), Fundeni (între orele 19³º – 20⁰⁰), Costieni (între orele 20⁰⁰ – 20³º), Nămoloasa Sat (între orele 20³º – 21¹⁵), Mănăstirea Vladimirești (între orele 21¹⁵ – 22⁰⁰) și Tudor Vladimirescu (de la ora 22⁰⁰ cu slujbă de Priveghere).

Luni, 8 august, icoana va fi la parohiile Izvoarele (între orele 8⁰⁰ – 8⁴⁵), Schela (între orele 8⁴⁵ – 9³º), Slobozia Conachi (între orele 9³º – 10³º), Cuza Vodă (între orele 10³º – 11³º), Suhurlui (între orele 11³º – 12³º), Rediu şi Plevna (între orele 12³º – 13³⁰), Slobozia Ventura (între orele 13³⁰ – 14¹⁵), Cuca (între orele 14¹⁵ – 15⁰⁰), Pechea IV (între orele 15⁰⁰ – 15⁴⁵), Pechea I (între orele 15⁴⁵ – 16³⁰), Costache Negri (între orele 16³⁰ – 17³⁰), Grivița (între orele 17³⁰ – 18ºº), Călmăţui (între orele 18ºº – 18³⁰), Cudalbi III (între orele 18³º – 19³º), Cudalbi I (între orele 19³º – 20³º), Mănăstirea Cudalbi (între orele 20³º – 21³º) și Pechea II (de la ora 21³º cu slujbă de Priveghere).

Icoana va fi prezentă în perioada 9 – 14 august a.c. în protopopiatele Tecuci și Nicorești, după cum urmează:

Marţi, 9 august, icoana va fi în protopopiatul Tecuci la parohiile Şerbăneşti II (între orele 8⁰⁰ – 9³º), Şerbăneşti I (între orele 9³º – 11⁰⁰), Lieşti (între orele 11⁰⁰ – 12³º), Buceşti (între orele 12³º – 13³º), Diecheni (între orele 13³º – 14³º), Iveşti II (între orele 14³º – 16⁰⁰), Umbrărești I (între orele 16⁰⁰ – 17⁰⁰), Umbrărești II (între orele 17⁰⁰ – 18⁰⁰), Condrea (între orele 18⁰⁰ – 19⁰⁰), Podoleni (între orele 19⁰⁰ – 20⁰⁰), Barcea Nouă (între orele 20⁰⁰ – 22⁰⁰) şi Eremia Grigorescu (de la ora 22ºº cu slujbă de Priveghere şi Sfânta Liturghie).

Miercuri, 10 august, icoana va fi la parohiile Drăgăneşti (între orele 7⁰⁰ – 8³º), Malu Alb (între orele 8³º – 10⁰⁰),”Nașterea Maicii Domnului” (între orele 10⁰⁰ – 12⁰⁰), ”Sf. Voievozi” – Vechi (între orele 12⁰⁰ – 14⁰⁰), ”Sf. Nicolae” (între orele 14⁰⁰ – 17³º), ”Adormirea Maicii Domnului” (între orele 17³º – 22⁰⁰) şi ”Sf. Împăraţi” (de la ora 22ºº cu slujbă de priveghere şi Sfânta Liturghie).

Joi, 11 august, icoana va fi în protopopiatul Nicorești la parohiile Cosmeşti Vale (între orele 7⁰⁰ – 8³º), Cosmeşti Deal (între orele 8³º – 10ºº), Nicoreşti (între orele 10ºº – 11ºº), Fântâni (între orele 11ºº – 12⁰⁰), Buciumeni (între orele 12⁰⁰ – 13ºº), Vizureşti (între orele 13⁰⁰ – 14⁰⁰), Ţepu de Sus (între orele 14⁰⁰ – 15⁰⁰), Ţepu de Jos (între orele 15⁰⁰ – 16⁰⁰), Brăhăşeşti (între orele 16⁰⁰ – 17⁰⁰), Nărteşti (între orele 17⁰⁰ – 18⁰⁰) şi Ciorăşti (între orele 18⁰⁰ – 19³º).

De la Parohia Ciorăşti icoana va fi preluată de Parohia Matca 2, protopopiatul Tecuci, unde va rămâne peste noapte în biserica parohială cu slujbă de Priveghere şi Sfânta Liturghie.

Vineri, 12 augustde la ora 8⁰⁰, icoana va fi în municipiul Tecuci la Parohia ”Sf. Gheorghe”unde va rămâne la închinare până sâmbătă, 13 august, ora 8.00.

Sâmbătă, 13 august, icoana va fi la parohiile Matca 7 (între orele 8⁰⁰ – 10⁰⁰), Matca 3 (între orele 10⁰⁰ – 12⁰⁰), Corod 2 (între orele 12⁰⁰ – 14⁰⁰), Corod 3 (între orele 14⁰⁰ – 16⁰⁰) şi Blânzi (între orele 16⁰⁰ – 18⁰⁰).

De la Parohia Blânzi, icoana va fi adusă înapoi la Mănăstirea Adam, pentru ca duminică, 14 augustîncepând cu ora 16⁰⁰, să fie oficiată slujba Privegherii, după ce icoana va fi purtată în procesiune până la altarul de vară al mănăstirii.

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri