Menu
RSS
Mesajul de Paște al președintelui CJ Galați: Sfintele sărbători pascale să vă aducă bucurie, să fiți sănătoși, să aveți pace și linște în case

Mesajul de Paște al președintelui C…

„Sfânta sărbătoarea a Înv...

Mesajul de Paște al deputatului Viorica Sandu: Să aveți sănătate, binecuvântare și bunăstare în familiile dumneavoastră!

Mesajul de Paște al deputatului Vio…

„Învierea Domnului aduce ...

Service-uri auto din Galați, sancționate de Inspectoratul Teritorial de Muncă

Service-uri auto din Galați, sancți…

În perioada 23 - 26 april...

Denia celor 12 Evanghelii la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi

Denia celor 12 Evanghelii la Catedr…

  Joia din Săptăm...

Rezultate excelente pentru gălățeni, la Istorie și Geografie

Rezultate excelente pentru gălățeni…

La Constanța, unde s-a de...

Oţelul îşi apără titlul de campioană

Oţelul îşi apără titlul de campioan…

Rezultatele Oţelului din ...

Ritualul spălării picioarelor, la Catedrala din Galați: o dovadă a iubirii aproapelui

Ritualul spălării picioarelor, la C…

În Joia Mare, Înaltpreasf...

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului: Vom avea confirmarea că am acţionat în direcţia cea bună dacă tinerii noştri îşi vor creiona aspiraţiile pentru viitorul lor aici

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului:…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Prev Next

Vineri, 15 Iulie 2022 - Regional Press

ITM Galați va avea, de luni, un nou inspector-șef

Bogdan-Marius Trandafir este, începând de luni, 18 iulie, noul inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Galați, pentru următoarele 4 luni.

Trandafir a venit la ITM la începutul acestei luni, prin transfer de la AJOFM Galați, instituție unde a lucrat în ultimii 20 de ani.

Fostul inspector-șef, Laurențiu Asaftei, se va întoarce pe funcția deținută anterior, cea de inspector de muncă în compartimentul Contracte colective.

Citeşte mai departe ...

Prima bancă de sânge şi centrul de transfuzii din regiunea Moldovei

La Facultatea de Medicină Veterinară a Universităţii de Ştiinţele Vieţii "Ion Ionescu de la Brad" din Iaşi (USV) au fost deschise prima bancă de sânge şi un centru de transfuzii veterinar.

În cadrul centrului de transfuzii şi al băncii de sânge ataşate Compartimentului de Urgenţe din cadrul Facultăţii de Medicină Veterinară sunt testate grupele de sânge la câini şi pisici, se pot face teste de compatibilitate între indivizii donatori - receptori şi mai ales se poate oferi pacienţilor și specialiștilor din practica privată sângele necesar urgenţelor medicale.

Acestea funcţionează în cadrul Spitalului clinic pentru animale de companie din cadrul USV Iaşi.

Cadrele didactice şi medicii veterinari fac un apel la proprietarii de animale care pot fi donatori voluntari.

Din această categorie fac parte câinii cu vârste cuprinse între unu şi opt ani cu greutate mai mare de 20 de kilograme, vaccinaţi, deparazitaţi la zi, femele care să nu fi fost niciodată gestante şi pacienţi care să nu fi avut niciodată transfuzii de sânge.

Citeşte mai departe ...

Eurodeputatul Dan Nica solicită să se adopte măsuri urgente pentru combaterea creşterii preţurilor la energie

Eurodeputatul Dan Nica, liderul Delegației PSD din Parlamentul European, cere, într-o scrisoare adresată Președintei Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, măsuri urgente pentru combaterea creșterii prețurilor la energie. Apelul social-democratului vine în contextul în care Comisia Europeană va adopta, săptămâna viitoare, un Plan de acțiune pentru pregătirea de iarnă. 

“Întreruperea fără precedent a aprovizionării cu gaze, combinată cu creșterile record ale prețurilor la energie, pot duce UE la un impact social și economic devastator în această iarnă. Vremurile excepționale pe care le trăim necesită măsuri de urgență, în care Uniunea trebuie să acționeze rapid și să fie mai unită ca niciodată. Planul de acțiune pentru iarnă are nevoie de soluții pentru atenuarea  costului crizei pentru consumatori, dar pentru a fi eficient, ar trebui să includă și măsuri de urgență pentru abordarea prețurilor la energie. Solicit Comisiei Europene să acționeze ferm împotriva acțiunilor speculative, prin impozitarea profiturilor extraordinare“, a declarat liderul europarlamentarilor PSD. 

Dan Nica a solicitat ca Planul de acțiune pentru pregătirea pentru iarnă să includă următoarele măsuri: reducerea decalajului dintre prețurile de achiziție ale gazelor naturale și prețurile pieței en gros; limitarea numărului de intermediari între producători și cumpărători; extinderea domeniului de aplicare a regimului de limite la produse energetice si alimente; decuplarea prețurilor gazelor naturale de la prețurile energiei electrice. 

„Având în vedere sensibilitatea deciziilor care vor fi luate, pentru a avea succes, Planul necesită ca toate instituțiile UE să fie implicate, inclusiv Parlamentul European, în condițiile în care planul vizează implementarea prevederilor ce decurg din Reglementarea Securității Aprovizionării cu Gaze, tratate în cadrul procedurii legislative ordinare. Parlamentul European lucrează deja cu viteză maximă pentru adoptarea propunerii legislative RepowerEU si a demonstrat că are capacitatea de a lucra responsabil, în procedură de urgență, în cazul propunerii legislative privind stocarea gazelor. Parlamentul European și Grupul S&D vor fi întotdeauna parteneri deschiși și de încredere și sper ca PE să fie pe deplin implicat în procesul decizional”, a subliniat Dan Nica în apelul adresat președintei Comisiei Europene. 

Inițiativa europarlamentarului PSD este susținută de toți liderii social-democrați din Comisia de Energie și Industrii a Parlamentului European.

Citeşte mai departe ...

Două persoane rănite într-un accident în Galați

Două persoane au fost rănite, vineri, în municipiul Galați, în urma unui accident la intersecția străzilor Doctor Alexandru Carnabel și Episcop Melchisedec Ștefănescu.

O femeie în vârstă de 41 ani, din comuna Cavidinești, județul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Doctor Alexandru Carnabel, ajungând în intersecția mai sus menționată, a pătruns pe un drum cu prioritate și a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de un bărbat cu vârsta de 22 ani, din comuna Schela, județul Galați.

În urma acestui eveniment rutier a rezultat rănirea ușoară a două persoane, o femeie și un bărbat, cu vârstele de 21 și 22 ani, pasageri în cel de-al doilea autoturism. Aceștia au fost transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Galați pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Conducătorii auto dețin permise de conducere valabile, iar la testarea alcoolscopică rezultatul a fost negativ în ambele cazuri.

Polițiștii Biroului Rutier Galați au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Citeşte mai departe ...

Pe aripile cântului

Vineri, 15 iulie 2022 ora 20:00, pe terasa Shopping City Mall Galaţi va avea loc concertul Pe aripile cântului v2.0, o parafrază după capodopera cinematografică Pe aripile vântului, filmul care a revoluţionat cinematografia americană, o amintire ce îi bântuie pe cei mai în vârstă şi îi emoţionează pe tineri. Firul poveştii de dragoste traversează întreg spectacolul şi unifică aria repertorială, aducând în atenţia publicului pagini muzicale din musicaluri celebre ce se vor îmbina perfect cu momente şi situaţiii pline de umor, cu dansul şi pantomima. Un spectacol estival, relaxant şi plin de bunădispoziţie, ce se va desfăşura în mijlocul gălăţenilor. O şansă de a afla mai multe despre Liricul gălăţean, artiştii săi minunaţi şi magia spectacolelor muzicale. În distribuţie îi regăsim pe: Ana Băcanu, Cristina Bleandură, Cristina Isabela Ionaşcu, Florin Bobei, Doru Ciutacu şi Tudorel State. Orchestra simfonică a teatrului, fiind dirijorată de maestrul Eugen Dan Drăgoi, regia Teodor Niţă, coregrafia Gabriela Gegea. Vă aşteptăm!
Citeşte mai departe ...

CSM Arcada l-a transferat pe internaţionalul german Daniel Malescha

  • Publicat în Sport

Campioana României din ultimele patru sezoane, CSM Arcada Galaţi nu vrea să se oprească din drumul spre marea performanţă. În această perioadă, conducerea echipei gălăţene duce tratative cu mai mulţi jucători pentru completarea lotului de jucători pentru sezonul 2022-2023. În cursul zilei de joi a fost anunţat al treilea transfer al verii. Este vorba de germanul Daniel Malescha, 28 ani, 203 cm, 90 kg, care evoluează pe postul de universal şi în sezonul precedent a jucat pentru United Volleys Frankfurt. Daniel a evoluat deja pe parchetul din sala Polivalentă Dunărea cu prilejul partidei pe care fosta sa echipă a disputat-o la Galaţi cu CSM Arcada în CEV Cup. Malescha a fost desemnat cel mai bun universal din Bundesliga în campionatul 2021-2022 şi este component al Naţionalei Germaniei pentru care a jucat în Liga Naţiunilor.

Citeşte mai departe ...

29 de locuri de joacă se modernizează în orașul Galați

Modernizăm 29 de locuri de joacă din cartierele orașului, a anunțat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu. 
 
„Copiii trebuie să se bucure de spații de joacă moderne. De aceea, avem proiecte, aflate în diverse stadii, ce vizează 29 de locuri de joacă din diferite cartiere ale orașului, iar acum se lucrează la cel din cartierul Micro 39C, în apropierea Grădiniței Arlechino. Lucrările presupun amenajarea completă a spațiilor, precum și dotarea cu noi echipamente de joacă”, a declarat Pucheanu. 
Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu: Ministrul Finanţelor va solicita luarea unei decizii cu privire la familiile victimelor din dosarul ”Colectiv”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a declarat că ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, va solicita în şedinţa de Guvern luarea unei decizii astfel încât familiile victimelor din dosarul „Colectiv” să primească urgent despăgubirile stabilite de instanţă.

„Ministrul Finanţelor va solicita, în şedinţa de guvern de astăzi, luarea unei decizii astfel încât familiile victimelor din dosarul ‘Colectiv’ să primească urgent despăgubirile stabilite de instanţă. Oamenii aceştia atât de crunt loviţi de soartă nu trebuie umiliţi”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Citeşte mai departe ...

Deputatul Viorica Sandu: voucherele sociale în valoare de 250 lei- noutăți pentru gălățeni

 
Deputatul Viorica Sandu anunță că în județul Galați distribuirea acestor carduri a început cu persoanele aflate în evidența Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) , respectiv aproximativ 8600 persoane.
 
Începând cu data de 18 iulie distribuirea va continua către alte 45.383 persoane, pensionari și persoane care se încadrează în categoriile de beneficiari .
 
„Oamenii vor primi acasă atât cardul, PIN-ul cât și informații scrise , în legătură cu utilizarea acestui card. Cei care nu vor fi găsiți la domiciliu, vor putea ridica plicurile de la oficiul poștal ,pe bază de buletin/ carte de identitate.
 
Listele cu beneficiari au fost stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și vor fi verificate și revizuite înainte de fiecare alimentare a cardurilor, în sensul introducerii persoanelor care inițial nu au fost eligibile dar intre timp au devenit, încadrându-se in una din categoriile de beneficiari sau scoaterea celor care nu se mai incadrează in nicio categorie de beneficiari.
 
Achiziția de produse alimentare, prin programul guvernamental "Sprijin pentru România" în municipiul Galați se va putea face din 113 magazine alimentare dintre cele 260 care acceptă plata cu aceste vouchere în județul Galați: Penny Market, Saltempo, La doi pași, Alex, Oceania, Matrioșca EM, Peneș Curcanu, Vascar, Gourmand, Ana & Cornel, Bunelu Factory, Gugoașe SNC, Leinand Magazin, Oaniprod Market, Panideal, Sunforlive Fresh Aliment, XXL”, a transmis deputatul PSD de Galați, Viorica Sandu. 
Citeşte mai departe ...

Costel Fotea, CJ Galați: Două firme în cursa de realizare a documentației tehnico-economice pentru modernizarea DN25

Președintele Consiliului Județean, Costel Fotea, anunță că două firme sunt în cursa de realizare a documentației tehnico-economice pentru modernizarea DN25.
 
„Suntem aproape de a finaliza licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate la mult așteptata investiție de modernizare a DN25. În această etapă, este vorba de 40 kilometri, între Galați și Tudor Vladimirescu.
 
Firma care va câștiga licitația va trebui ca în câteva luni de la demararea studiilor (studiul geo, hidrologic, de trafic, impactul de mediu etc) să ne spună care este cea mai bună variantă de traseu pentru a putea extinde la patru benzi drumul, cu tot ceea ce înseamnă acest lucru – pasarele, pasaje sau centuri ocolitoare”, a anunțat Costel Fotea.
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri