Menu
RSS
Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Jandarmeria Galați caută ofițer psi…

Inspectoratul de Jandarmi...

Ciolacu, avertisment către operatorii de jocuri de noroc: Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență!

Ciolacu, avertisment către operator…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Polițiștii de aur ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați

Polițiștii de aur ai Inspectoratulu…

Mihai Tâmpeanu și Butură ...

Ministerul Muncii: Banii pentru plata pensiilor au fost viraţi integral către Poşta Română

Ministerul Muncii: Banii pentru pla…

Banii pentru plata pensii...

CSM Arcada Galați, „doar” vicecampioana României

CSM Arcada Galați, „doar” vicecampi…

Sezonul 2023-2024 din Div...

Grădina Botanică și parcul zoo de la Gârboavele, deschise de 1 mai și de Paște

Grădina Botanică și parcul zoo de l…

Grădina Botanică din cadr...

Limba și literatura română ”specialitatea îndrăgită” a liceenilor gălățeni

Limba și literatura română ”special…

Lotul județului Galați la...

Prev Next

Joi, 29 Iulie 2021 - Regional Press

Vreţi cumva la Librărese?

O carte pe zi: „Toţi copiii librăresei” de Veronica D. Niculescu, roman publicat în 2020 la Editura Polirom. O carte minunată care te răvăşeşte prin subiectul trist, pierderea oamenilor dragi, iar dragostea vine laolaltă cu ameninţarea morţii. Roman nominalizat la Premiile revistei Observator cultural şi la Premiul Naţional de Proză „Ziarul de Iaşi”
Silvia Albu este o tînără librareasă întoarsă de curînd în oraşul natal, după o absenţă forţată de aproape cinci ani. Suntem în România anului 1983. Mâncarea e raţionalizată, nu se mai găseşte aproape nimic în magazine, lumina se ia timp de o oră pe zi, avorturile sunt interzise şi metodele de contracepţie inexistente, dragostea vine laolaltă cu ameninţarea morţii. În cartierul de la marginea Piteştiului, Complexul este un întreg univers, planetele ce se rotesc în jurul propriilor axe sunt Alimentara, Măcelăria, Cofetăria, Merceria, Librăria, Ceasornicăria, Poşta. În viaţa librăresei, marcată de traumă pe când avea doar 17 ani mişuna o mulţime de copii. De-a lungul verii, o idilă se înfiripa între ea şi ceasornicar, un bărbat cu şapte ani mai în vîrstă. Apariţie atrăgătoare, ceasornicarul pare să-i promită că o va duce cu el către alte orizonturi – dar poţi să crezi în promisiuni sau totul e scânteiere fugară? "Toţi copiii librăresei" este un cântec al însingurării şi-al dragostei care poate fi aducătoare de moarte, din vremurile trăite de cei ce-au fost tineri în anii ’80. Un cântec pe-al cărui fundal este etalat un întreg evantai de poveşti cu copii.

Citeşte mai departe ...

Noii studenți la Facultatea Transfrontalieră trebuie să își semneze contractele de studii

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați informează:

În atenția candidaților declarați admiși la Facultatea Transfrontalieră în sesiunea de admitere iulie 2021:

Pentru semnarea contractelor de studii, ne găsiți la următoarele adrese:

  • 29 iulie - Cahul, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul
  • 30 iulie - Comrat - Direcția Generală de Învățământ și Taraclia - Universitatea de Stat „Grigore Țamblac”
  • 2-3 august - Chișinău - Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sportivă, Bloc 2, str. Andrei Doga, nr. 24

În cazul în care nu puteți ajunge să semnați contractul de studii în zilele stabilite, vă rugăm să îl descărcați de pe site-ul nostru (www.transfrontaliera.ugal.ro) și să îl trimiteți completat și semnat împreună cu fișa de înscriere pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citeşte mai departe ...

Cum ne protejăm de alergii? Polenul, poluarea și insectele ”ne amenință” sănătatea în sezonul cald

În timpul sezonului de polen și mucegai, medicii recomandă ca imediat ce ajungeți acasă să faceți duș pentru a clăti polenul și încercați să nu aerisiți camerele în timpul zilei. De asemenea, pentru că nu este indicat să rămâneți toată vara în casă, limitați, totuși, pe cât posibil, timpul petrecut în aer liber.

Chiar dacă masca nu mai este necesară în spațiul liber, cei alergici ar trebui să ia în considerare portul acesteia sau a uneia specială pentru filtrarea prafului, mai ales în zilele cu vânt.

Este important să consultați un alergolog, în cazul unor manifestări grave ale alergiilor. Acesta vă va prescrie tratament pentru aceste manifestări neplăcute ale organismului. Există și medicament fără prescripție medicală, însă și acestea trebuie administrate măcar după o discuție cu farmacistul.

Citeşte mai departe ...

Programul sportivilor români de vineri la Tokyo

  • Publicat în Sport

Olimpiada continuă cu ziua a şaptea de concurs. Delegaţia României va concura la trei probe: atletism, canotaj şi înot. Cu şanse mari la medalii va concura echipajul de opt plus unu feminin, care în recalificări a stabilit un nou record mondial. Programul sportivilor români vineri 30 iulie (ora României): Atletism: 3:45 (Olympic Stadium) aruncarea discului masculin - calificări Grupa A: Alin Alexandru Firfirică; Judo: sesiunea 13, 5:00-08:30 (Nippon Budokan) cat. +100 kg masculin - primul tur: Vlăduţ Simionescu - Ali Omar (Libia); Canotaj: 4:05 (Sea Forest Waterway) opt plus unu feminin - Finala A: Magdalena Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu - Daniela Druncea; Înot: 13:12 (Tokyo Aquatics Centre) 50 m liber masculin - Seria 6: David Popovici, 13:36 (Tokyo Aquatics Centre) 50 m liber feminin - Seria 7: Bianca Andreea Costea, sportivă care a plecat spre marea performanţă de la Aqua Sport Galaţi, antrenor Mihaela Hodină.

Citeşte mai departe ...

Plaja Dunărea se deschide pentru public! Investiție de 6 milioane de euro realizată de Primăria Galați

 Plaja Dunărea, o investiție de circa 6 milioane de euro, realizată de Primăria municipiului Galați, se deschide pentru public sâmbătă, 31 iulie 2021.

„Este un moment așteptat de către gălățeni și mă bucur că începând de sâmbătă vom deschide Plaja Dunărea. Este locul unde gălățenii, și nu numai, își vor putea petrece timpul liber într-un mod cât se poate de plăcut, aici în oraș, unde pe lângă plaja propriu-zisă, vor putea avea acces la bazinul cu valuri, la ansamblul de tobogane, cel mai înalt având 20 de metri înălțime, sau la zona de food court. De asemenea, copiii se vor putea bucura de un bazin al lor, prevăzut cu tobogane. Sunt sigur că foarte mulți dintre cei care obișnuiau în trecut să vină la Plaja Dunărea vor regăsi acest loc cu totul și cu totul schimbat, la standarde moderne”, a declarat Ionuț Pucheanu.

La Plaja Dunărea s-au executat următoarele lucrări: refacerea completă a bazinului cu valuri, construirea unei piscine de relaxare cu tobogan pentru adulți, amenajarea unei piscine pentru copii dotată cu un ansamblu de tobogane, construirea de tobogane cu aterizare în piscină și tobogane cu aterizare lentă orizontală. De asemenea, s-au amenajat trei beach baruri pe plajă și unul în zona Aqua Park, o zonă de food court cu 11 puncte cu vânzare, o zonă care va fi destinată organizării unor evenimente, dotată cu scenă și un teren pentru activități sportive, vestiare, dușuri etc.

Plaja este dotată cu sisteme de umbrire, șezlonguri (aproximativ 600), hamace, perne puf pentru plajă, colace single și duble. S-au amenajat 120 de locuri de parcare și s-au înființat două linii speciale de autobuz. Suprafața amenajată este de 4 hectare, iar capacitatea maximă a bazei de agrement este de 3.500 de persoane.

Valoarea totală a investiției este de aproximativ 28 de milioane de lei (aproape 6 milioane de euro), proiectare și execuție, lucrările fiind realizare de asocierea Tancrad S.R.L. – Lemacons S.R.L – Aqua Azur S.R.L.

Plaja va fi deschisă pentru public sâmbătă, 31 iulie 2021, la ora 9.00. Tarifele de acces la baza de agrement sunt astfel: intrarea la Aqua Park adulți – 35 de lei, de luni până joi, și 50 de lei de vineri până duminică, iar copiii între 7 și 14 ani – 20 de lei, de luni până joi, și 25 de lei de vineri până duminică; intrarea la plaja de nisip adulți – 15 lei, de luni până joi, și 20 de lei, de vineri până duminică, iar copiii între 7 și 14 ani – 10 de lei, de luni până duminică. Copiii cu vârsta până în 7 ani au intrarea liberă. Orarul de funcționare va fi de luni până duminică, între orele 9.00 și 21.00, iar accesul se va face pe la intrarea principală, dinspre Uzina de Apă.

Menționăm că, în contextul pandemiei, numărul maxim de persoane care vor avea acces la baza de agrement va fi limitat la 1.500.

Citeşte mai departe ...

Lieştenii lui Ionuţ Niculcea avansează în Cupă

  • Publicat în Sport

Cupa României la fotbal a programat miercuri partidele primei faze. Pe stadionul Dunărea 2 s-a desfăşurat duelul gălăţean dintre Zimbrul Slobozia Conachi, echipă ce evoluează în Liga a 4-a şi Sporting Lieşti. Zimbrii au început curajos şi au deschis scorul foarte rapid din min.3 după care lieştenii şi-au arătat superioritatea. Prima repriză a fost mai echilibrată, Sporting a apăsat pedala de acceleraţie şi s-a desprins decisiv în partea a doua. Rezultat final: Zimbrul - Sporting 1-6 (1-2). Au marcat: Anastase respectiv Hodorogea, Ţicămucă 2 g, Munchiu, Călin 2 g. Au evoluat formaţiile: Zimbrul - antrenor Florin Anghel: Tofan - Ştefan, Scutaru, Codreanu, Hilohi - Postelnicu, Dragomir, Petică, Năpîrlică - Bahnaşu, Anastase; Sporting, antrenor Ionuţ Niculcea: Vădeanu - Iancu, Munchiu, Maftei, T.Năstase - Voicu, Hodorogea - Mihu, Ţicămucă, Stan - Grigoraş. Au mai intrat: Vlasie, Antofe, Matei, Popa respectiv Brăneţ jr,, Cucu, Crihană, Călin, Iftimie. Faza a 2-a se va disputa pe 11 august când după toate probabilităţile putem asista la alt duel gălăţean, Oţelul - Sporting.

Sursa foto: Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...

Salariile profesorilor ”mai așteaptă”, până să fie mărite de Ministerul de profil

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a legat de două ori în câteva zile creșterea salariilor profesorilor de viitoarea lege a educației, care ar trebui să rezulte din consultări pe marginea proiectului România Educată. Într-un interviu acordat la Digi 24, întrebat, în contextul planurilor de rectificare bugetară, “când să spere profesorii la un ban în plus la salariu”, ministrul a reluat ceea ce declarase cu câteva zile în urmă, anume că prevederi privind salarizarea vor fi incluse în pachetul legislativ ce va rezulta din discuțiile pe marginea României Educate. O nouă creștere era prevăzută pentru 1 septembrie, după ce, la rectificarea bugetară de acum un an, fusese amânată cea programată pentru 1 septembrie 2020.

Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice prevede creșterea salariilor începând cu 1 septembrie 2021, în urma unei ordonanțe de urgență din august anul trecut. Creșterea salariilor prevăzută să aibă loc la 1 septembrie 2020 nu a mai fost prevăzută la rectificarea bugetară de atunci, fiind amânată pentru 1 septembrie a.c.. Creșterea salarială prevăzută pentru acum un an și amânată era de 16%.

Cea mai recentă prognoză a Comisiei Europene, emisă la începutul acestei luni prevede o creștere a economiei României cu 7,4% în 2021 și cu 4,9% în 2022, prognoză îmbunătățită considerabil față de cea din mai, când se estima un avans de 5,1% anul acesta.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu:„Premierul Cîțu se preface că nu înțelege de ce! Marele Brad Pitt în mizerie, în tot felul de clipuri penibile!”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu,  susține că premierul Florin Cîțu a ratat toate țintele de vaccinare și se preface că nu înțelege de ce: ”Cât de ticălos să fii să dai acum vina tot pe ei, când toată comanda este la voi și la DSP-ul politizat de voi! Cât de ticălos să fii să vrei ca nota de plată să fie plătită tot de români prin noi și noi restricții absurde?!”


”După ce a ratat toate țintele de vaccinare, coordonatorul principal al campaniei, premierul Cîțu, se preface că nu înțelege de ce. Dacă ar scoate capul din întâlnirile cu primarii din partid, adevărul i-ar exploda în față:

Pentru că România este NEGUVERNATĂ de la începutul anului!!! Campania de vaccinare n-a fost o clipă în echipa câștigătoare! Pentru că voi faceți la Guvern documente de partid și împărțiți banii românilor pentru a pune mâna pe ciolan la PNL, fără a mișca un deget pentru vaccinare și pentru pregătirea țării de un posibil val 4 al pandemiei.

Pentru că v-ați pus voi – marele Brad Pitt în mizerie și cu Raluca Turcan von Brukenthal - în tot felul de clipuri penibile doar ca să vă faceți campanie pentru Congres. I-ați speriat atât de rău pe români, încât închid televizorul numai când vă văd!!

Pentru că ați oprit vaccinul la granița marilor orașe și nu v-a păsat absolut deloc că există și o Românie rurală, care avea nevoie de o strategie diferită! Mai mult, NU ați făcut niciun fel de parteneriat cu administrațiile locale; nu le-ați dat nicio atribuție primarilor în afară să îi cocoșați, ca și anul trecut, cu tot felul de costuri legate de organizarea centrelor de vaccinare. Cât de ticălos să fii să dai acum vina tot pe ei, când toată comanda este la voi și la DSP-ul politizat de voi! Cât de ticălos să fii să vrei ca nota de plată să fie plătită tot de români prin noi și noi restricții absurde?!

Și totul, toată suferința, toate restricțiile și scăderea nivelului de trai pentru ce?! Pentru Congresele voastre de doi bani?!!!”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebook. 

Citeşte mai departe ...

Campionat Național de Pescuit pentru Persoanele cu Deficiențe de Vedere, la Balta Zătun

Consiliul Judeţean Galaţi se implică în organizarea și desfășurarea competiției sportive „Cupa Danubius”, ediția 2021. Ieri, 27 iulie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean, a fost aprobat parteneriatul dintre Consiliul Județean Galați și Asociația Persoanelor cu Handicap „Sporting Club” Galați, în vederea organizării competiției sportive „Cupa Danubius”, ediția 2021.

“Și anul acesta suntem alături de Asociația Persoanelor cu Handicap <Sporting Club> Galați și vom asigura cazarea, masa și premiile la cea mai importantă competiție sportivă destinată persoanelor cu handicap locomotor desfășurată la Galați. Sportivi din țară și din străinătate vor participa la competiții de pescuit, atletism sau tir. Dincolo de întrecerea sportivă, acest eveniment este și despre integrarea socială a persoanelor cu handicap, recuperarea fizică prin mișcare și relaxare în aer liber. Însă, până la <Cupa Danubius>, săptămâna viitoare, la balta Zătun, se va organiza o nouă ediție a Campionatului Național de Pescuit pentru Persoanele cu Deficiențe de Vedere”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Evenimentul va avea loc în perioada 25 - 28 august 2021, iar la această competiție au confirmat participarea pâna acum aproximativ 100 de sportivi cu handicap locomotor.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri