Menu
RSS
Ciolacu, avertisment către operatorii de jocuri de noroc: Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență!

Ciolacu, avertisment către operator…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Polițiștii de aur ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați

Polițiștii de aur ai Inspectoratulu…

Mihai Tâmpeanu și Butură ...

Ministerul Muncii: Banii pentru plata pensiilor au fost viraţi integral către Poşta Română

Ministerul Muncii: Banii pentru pla…

Banii pentru plata pensii...

CSM Arcada Galați, „doar” vicecampioana României

CSM Arcada Galați, „doar” vicecampi…

Sezonul 2023-2024 din Div...

Grădina Botanică și parcul zoo de la Gârboavele, deschise de 1 mai și de Paște

Grădina Botanică și parcul zoo de l…

Grădina Botanică din cadr...

Limba și literatura română ”specialitatea îndrăgită” a liceenilor gălățeni

Limba și literatura română ”special…

Lotul județului Galați la...

Plimbări de agrement pe Dunăre cu nava de pasageri „CAMELIA”. Care este programul

Plimbări de agrement pe Dunăre cu n…

În minivacanța de 1 mai, ...

Finala se complică pentru CSM Arcada

Finala se complică pentru CSM Arcad…

Cel de-al treilea episod ...

Sorin Dănăilă, fost director Îmbunătățiri Funciare Galați, trimis în judecată de DNA

Sorin Dănăilă, fost director Îmbună…

Procurorii din cadrul Dir...

Prev Next

Miercuri, 28 Iulie 2021 - Regional Press

Canotajul şi înotul pot aduce joi alte medalii pentru România

  • Publicat în Sport

Sportivii români vor concura joi în cea de-a 6-a zi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la două discipline, înot şi canotaj. Şanse importante la medalii avem în trei finale: David Popovici, înot 100 m liber şi la canotaj cu echipajele de dublu vâsle categorie uşoară şi dublu rame la canotaj. Programul tricolorilor, ora României: 2:40 Canotaj, dublu rame feminin, finala B: Adriana Ailincăi, Iuliana Buhuş; 3:18 Canotaj, dublu rame masculin, finala A: Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă; 4:10 Canotaj, dublu vâsle categorie uşoară feminin, finala A: Ionela Cozmiuc, Gianina Beleagă; 5:37 Înot, 100 m liber masculin, finală: David Popovici.

Citeşte mai departe ...

Oţelarii au pierdut primul amical din cantonament

  • Publicat în Sport

După 10 zile de cantonament, SC Oţelul a susţinut pe stadionul Petru Rareş din Vatra Dornei un amical cu SCM Zalău, o altă finalistă la barajul de promovare în Liga a 2-a din primăvară. Roş-alb-albaştrii lui Dorinel Munteanu au controlat prima repriză dar au irosit 4-5 ocazii de gol. Zălăuanii au fost pragmatici, au stat la cutie şi au reuşit să câştige partida cu două goluri marcate pe contre în repriza a doua. Rezultat final: Oţelul - SCM Zalău 0-2 (0-0). 11-le de start aliniat de echipa gălăţeană: Uţiu - Rus, Sîrghi, Sevastian, Niculae - Neagu, Jardan, Badea - Demian, Cîrjan, Nica. Din min. 46 au intrat: Onciu, Nedelea, Farcaş, Vaştag, Dobre, Cireş, Crîcimari, pentru ca din min.65 să evolueze: Mereuţă, Tănasă, Angheluţă şi...Bucevschi. Oţelarii vor continua antrenamentele până vineri când pe final de cantonament vor mai disputa un amical cu Foresta Suceava.

Citeşte mai departe ...

Clubul BiblioVACANŢA, ediţia a VI-a

Aflat la cea de-a VI-a ediţie, Clubul BiblioVACANŢA îşi aşteaptă toţi simpatizanţii, mai mari sau mai mici, la o nouă rundă de activităţi, în perioada 9 august – 10 septembrie 2021. Copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 12 ani sunt aşteptaţi, în perioada 2 - 6 august, la sediul Filialei nr. 1 „Costache Negri”, str. Regiment 11 Siret, nr. 2A (lângă Orăşelul Copiilor), telefon: 0336102037, pentru înscrierea la Clubul de vacanţă. Biblioteca noastră vă propune, dragi copii, o incursiune recreativă prin ateliere de lectură, pictură, robotică, astronomie, limbi străine... şi multe alte surprize. Vă invităm să ne fiţi alături şi anul acesta pentru noi provocări şi experienţe inedite! Vă aşteptăm cu drag!

Citeşte mai departe ...

Ancuţa Bodnar -Simona Radiş au cucerit titlul olimpic la Tokyo

  • Publicat în Sport

România a spart gheaţa şi a cucerit prima sa medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo, miercuri, la canotaj, în proba feminină de dublu vâsle, prin Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, care s-au impus detaşat în Finala A de la Sea Forest Waterway. Tricolorele, vicecampioane mondiale (2019, Linz), au condus cursa de la un capăt la altul, câştigând cu timpul de 6 min 41 sec 03/100, stabilind şi cel mai bun timp olimpic. Precedenta performanţă aparţinea Marii Britanii (6:44.33) şi fusese stabilită în 2012, la Londra
„Simt fericire şi eliberare, pentru că au fost doi ani de zile în care am muncit enorm de mult şi am reuşit să aducem acest rezultat mult dorit de noi şi de toată lumea. Această medalie este minunată, încă nu realizez ce s-a întâmplat, cred că mai am nevoie de câteva ore ca să îmi dau seama că da, noi am luat medalia de aur şi mergem acasă cu ea. Suntem fericite'', a declarat Simona Radiş după festivitatea de premiere.

Citeşte mai departe ...

Zi liberă pentru românii care se vaccinează anti COVID

Persoanele care se vaccinează începând de joi vor avea dreptul la o zi liberă de la locul de muncă. Legea, promulgată de președintele Klaus Iohannis vinerea trecută, a fost publicată luni seara în Monitorul Oficial. 

Facilitățile sunt prevăzute de Legea nr.221 pentru pentru completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Beneficiile au fost introduse printr-un nou articol, art. 211:

(1) Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de următoarele drepturi:

a) câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaților din sistemul public și privat;
b) câte o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul elevilor și studenților;
c) câte o zi de permisie, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul cadrelor militare în activitate și al soldaților și gradaților profesioniști.
(2) Drepturile persoanelor prevăzute la alin. (1) se acordă pe baza adeverinței de vaccinare eliberate potrivit legii. În situația în care ziua liberă coincide cu ziua vaccinării, persoanele prevăzute la alin. (1) au obligația depunerii adeverinței de vaccinare în prima zi lucrătoare de la vaccinare.

(3) Beneficiază de drepturile prevăzute la alin. (1) și unul dintre părinți sau reprezentantul legal al copilului cu vârsta de până la 18 ani, precum și al persoanei cu dizabilități cu vârsta de până la 26 de ani, în ziua vaccinării copilului, respectiv a persoanei cu dizabilități.

(4) Drepturile persoanelor prevăzute la alin. (3) se acordă pe baza adeverinței de vaccinare și a declarației pe propria răspundere a celuilalt părinte sau a reprezentantului legal, potrivit căreia acesta nu a solicitat și nu va solicita zile libere pentru însoțirea la efectuarea vaccinului a copilului cu vârsta sub 18 ani, respectiv a persoanei cu dizabilități cu vârsta de până la 26 de ani. În cazul familiilor monoparentale, în declarația pe propria răspundere se va menționa faptul că părintele se află în una dintre situațiile prevăzute la art. 3 din Legea nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 (5) Dispozițiile prezentului articol nu se aplică în situația în care persoanele prevăzute la alin. (1) lit. a) sau c) sunt vaccinate la locul de muncă prin grija angajatorului.

(6) Pentru a nu afecta semnificativ activitatea angajatorului, angajații au obligația de a informa angajatorul cu privire la opțiunile de programare a zilelor libere pe care urmează să le solicite în temeiul prezentului articol, în vederea asigurării în condiții optime a funcționării activității acestuia.

Citeşte mai departe ...

O fată de 16 ani din Galați a murit în urma unei supradoze de medicamente. Părinţii spun că ar fi fost bătută şi violată

O fată de 16 ani, din localitatea Braniștea, județul Galați, a murit din cauza unei supadoze de medicamente. Polițiștii au descoperit, însă, pe corpul fetei multiple vânătăi. Părinţii spun ca adolescenta ar fost bătută şi violată de un individ care o obliga să se prostitueze.

Secția 1 Poliție Rurală a fost sesizată prin apel la112, la ora 14:00, de către Spitalul de Urgență pentru Copii "Sfântul Ioan" Galați, cu privire la faptul că în jurul orei 11.00, o minoră în vârstă de 17 ani, din comuna Braniștea, județul Galați, a fost internată în spital. Aceasta ar fi avut o tentativă de suicid prin ingerarea voluntară de medicamente în cursul dimineții.

„Polițiștii care s-au deplasat la fața locului nu au putut discuta cu minora pentru a putea stabili motivul pentru care aceasta a recurs la acest gest, însă, întrucât prezenta mai multe echimoze pe membrele inferioare, pe gât și pe corp, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe”, a anunțat Poliția Galați.

Ulterior, în cursul zilei de 26 iulie, minora a decedat la unitatea spitalicească unde era internată. În cauză s-a dispus transportarea cadavrului la Serviciul de Medicină Legală Galați pentru efectuarea necropsiei și stabilea cauzelor decesului.

„În dosarul penal întocmit inițial a fost schimbată încadrarea faptei din "Lovire sau alte violențe" în "Ucidere din culpă", urmând a se stabili cu exactitate împrejurările care au dus la decesul minorei", a transmis IPJ Galați.

 

Citeşte mai departe ...

Spitalul municipal "Anton Cincu" Tecuci ar putea trece la Consiliul Județean. Costel Fotea: Vrem să salvăm acest spital

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean de marți, a fost adoptat proiectul de hotărâre care prevede acceptarea transferului Spitalului Municipal „Anton Cincu” Tecuci, de la Consiliul Local al municipiului Tecuci la Consiliul Județean Galați.


“Ne dorim să preluăm spitalul din Tecuci pentru a îmbunătăți serviciile medicale din centrul și nord-vestul județului, pentru aproape 100.000 de oameni. Este un spital vechi, cu peste 100 de ani de funcționare și care are mare nevoie de investiții, atât în infrastructura medicală, cât și în dotarea cu echipamente medicale moderne.Vrem să salvăm acest spital, astfel că, pe lângă fondurile pe care ne pregătim să le alocăm din bugetul propriu, lucrăm deja și la mai multe investiții mari cu fonduri europene. Unul dintre proiecte, care vizează dotarea de urgență cu zeci de aparate medicale, cu mii de echipamente de protecție și substanțe medicale, precum și cu mobilier medical, totul în valoare de peste 12 milioane de lei, este deja depus spre finanțare la Ministerului Fondurilor Europene. 

De asemenea, planificăm deja realizarea unui proiect cu fonduri europene, în valoare de peste 30 de milioane de euro, pentru consolidarea, reabilitarea, eficientizarea energetică și dotarea acestui spital. În acest sens, am avut deja discuții cu Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Est, astfel încât să obținem finanțare prin Programul Operațional Regional 2021-2027.

Fiind una dintre cele mai importante unități medicale ale județului, Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci mai are nevoie de o hotărăre de Guvern pentru a trece în mod oficial în proprietatea Consiliului Județean”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Predarea activelor financiar-contabile și a statelor de funcții, precum și predarea-preluarea imobilelor în proprietate și în administrare, se vor efectua în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a Hotărârii Guvernului.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri