A fost reținut pentru 24 de ore tatăl fetiței de doi ani din Ivești, care a murit în condiții suspecte. Rezultatul necropsiei a scos la iveală faptul că fetița murit din cauza violențelor repetate la care a fost supusă de propriul tată.
 
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați au schimbat încadrarea juridică a faptei în omor calificat, iar criminalul va fi dus astăzi în fața judecătorilor pentru mandat de arestare preventivă pentru 30 zile.
 
Tragedia s-a produs, joi, în comuna Iveşti, din judeţul Galaţi. Părinţii fetiţei au alertat echipajele de ambulanţă, după ce copilul şi-a pierdut conştiinţa. Aceştia au spus iniţial că micuţa s-ar fi înecat.
Echipajele au făcut zeci de minute manevre de resuscitare, dar nu au mai putut face nimic. Fetiţa era plină de vânătăi pe corp. 
 
„S-au efectuat manevre de resuscitare timp de zeci de minute, însă fără răspuns. Nu a fost găsit niciun corp străin. Nici de personalul nostru, nici de cei de la SMURD. Fetiţa prezenta mai multe echimoze pe corp, la nivelul capului, la nivelul gâtului şi la nivelul toracelui inferior. De asemenea, avea câteva cucuie, hematoame epicraniene”, a declarat reprezentantul SAJ
 
Direcţia Judeţeană pentru Protecţia Copilului Galaţi a declanşat o anchetă în acest caz. Părinţii sunt evaluaţi pentru violenţă, nesupraveghere  şi neglijenţă în formă continuantă, potrivit reprezentanţilor Direcţiei pentru Protecţia Copilului.