Menu
RSS
Anamaria duce tradiţia mai departe în familia Berdilă

Anamaria duce tradiţia mai departe …

Sportul gălăţean îşi trim...

CSM Arcada vrea să se întoarcă cu titlul de la Braşov

CSM Arcada vrea să se întoarcă cu t…

Finala Diviziei A1 la vol...

Poșta Română a început distribuirea pensiilor pentru luna mai

Poșta Română a început distribuirea…

Compania Naţională Po...

Un licean de la CNVA Galați, calificat la Olimpiada internațională de Biologie

Un licean de la CNVA Galați, califi…

Talpău Cristina Maria, cl...

Peste 120 de jandarmi în stradă, de Florii

Peste 120 de jandarmi în stradă, de…

Cu prilejul Sărbătorilor ...

Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Marian Barbu este noul rector al UD…

Universitatea „Dunărea de...

Oţelul poate juca în cupele europene

Oţelul poate juca în cupele europen…

 Supărarea celor car...

26 Aprilie – ZIUA MONDIALĂ A PROPRIETĂŢII INTELECTUALE

26 Aprilie – ZIUA MONDIALĂ A PROPRI…

Ziua Mondială a Proprietă...

Premierul Ciolacu: Reforma bugetară şi reorganizarea teritorială vor trebui făcute în România

Premierul Ciolacu: Reforma bugetară…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Prev Next

Ianuarie 2024 - Regional Press

Sală de fitness din Galați sancționată de Protecția Consumatorilor

  • Publicat în Social

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galați a anunțat că, în ziua de 30 ianuarie, a efectuat verificări la centrul de fitness David Sport Center, din municipiul Galați (zona Micro 17), aparținând PFA Mirovici Ionela Florentina, ca parte a unei tematici proprii de control.

Comisarii CJPC Galați au constatat mai multe nereguli, în urma cărora au aplicat o amendă contravențională de 5.000 de lei și două avertismente și au decis oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor constatate.

Neregulile constatate în timpul controalelor au fost:

- utilizarea unor spații și saltele neigienizate (în care s-a constatat prezența unui strat gros de praf, pânze de păianjen, noroi uscat pe pedalele bicicletei),

- lipsa autorizației de funcționare,

- lipsa informațiilor referitoare la caracteristicile și modul de utilizare a aparatelor.

Citeşte mai departe ...

Proiectul "Fii avocat în școala ta!" continuă la Galati !

Primim de la Baroul Galati un comunicat prin care ne transmite că, și în acest an, proiectul educațional "Fii avocat în școala ta!"se reia cu ediția a treia.

„În baza protocolului semnat în luna octombrie 2023 cu Inspectoratul Școlar Județean GALAȚI, avocații voluntari din cadrul Baroului Galati au susținut orele de educație juridică în 4 licee și 6 școli din Galați, dar și în două comune din județ.

De asemenea, continuam vizitele la instanță, în perioada în care fiecare unitate de învățământ are programate activitățile din "Săptămâna altfel!"

Copiii sunt încântați, în continuare, de proiectul nostru, de pasiunea avocaților implicați în această misiune atât de necesară pentru creșterea unei noi generații educate!

In această ediție, proiectul FAST este susținut la Galați de către colegii noștri:

Coordonator proiect FAST,

1. Av. Alice Comănescu

2. Av. Ciprian Baciu

3. Av. Veronica Berghiș-Boldea

4. Av. Veronica Bunea

5. Av. Cristina Codreanu

6. Av. Mirela David

7. Av. Cezar Dinu

8. Av. Raluca Drăgan-Nicolau

9. Av. Gabriela Lunganu

10. Av. Andrei Lupu

11. Av. Alexandru Lăcătuș

12. Av. Laurențiu Onosa

13. Av. Răzvan Pavel

14. Av. Tincuța Pătruța

15. Av. Irina Toader-Cămpureanu

16. Av. Mihaela Țelicov

Sincere felicitări coordonatorului proiectului FAST, av. Alice Comanescu si colegilor noștri care își împart, cu generozitate, timpul și experiența profesională cu elevii gălățeni!”, a precizat av. Cristian Sararu, decan al Consiliului Baroului Galați

Citeşte mai departe ...

Veste bună pentru Galați. Contractul pentru Centura Mare a Galațiului nu se reziliază, iar lucrările trebuie realizate 

Veste bună pentru Galați. Contractul pentru Centura Mare a Galațiului nu se reziliază, iar lucrările trebuie realizate, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați. 

 „Astăzi, în urma întâlnirii pe care am avut-o cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și directorul CNAIR, Cristian Pistol, s-a stabilit continuarea investiției la viitoarea Variantă Ocolitoare a municipiului Galați (Centura Mare a Galațiului). Astfel, în ciuda ultimelor informații apărute în spațiul public, contractul de lucrări nu se reziliază, iar asocierea de firme care a câștigat licitația trebuie să realizeze lucrările la acest proiect extrem de important pentru județul nostru și nu numai”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Centura Mare a Galațiului va pleca din zona Vămii Giurgiulești, va trece prin spatele lacului Brateș și se va intersecta cu DN25, în zona satului Traian.

„De asemenea, și proiectul drumului de legătură între Centura Mare a Galațiului și Drumul Expres Galați-Brăila merge mai departe. Avem studiu de fezabilitate, avem avizele de mediu și avem realizate și expertizele, iar investiția va fi finanțată cu fonduri europene, în cadrul Programului Operațional de Transport 2021-2027. Astfel că, după ce va trece și de Comisia Tehnică a Ministerului Transporturilor, vom da drumul la licitația pentru desemnarea unui constructor”, a precizat Fotea. 

Citeşte mai departe ...

Tragedie fără margini: o fetiță de 9 ani a murit, fiind găsită plină de vânătăi și arsuri pe corp

O fetiță de doar 9 ani a fost găsită fără suflare în apartamentul în care locui cu familia. Copila avea semne grave de violență pe corp.

Din primele informații, fetița ar fi fost bătută, iar în timpul nopții de marți spre miercuri, starea ei s-a agravat. Cazul a fost anunțat la 112 de unchiul fetiței. 

 Echipajul SMURD a resuscitat-o și a făcut eforturi să o salveze, însă micuța nu a supraviețuit. Din păcate, a fost declarat decesul.

Mama copilei se află acum în custodia poliţiştilor, fiind principalul suspect.

„Fapta a fost încadrată la omor, iar dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați”, a transmis Poliția Galați.

Anchetatorii au găsit pe trupul neînsuflețit al fetiței vânătăi și arsuri grave. Urmează ca necropsia să stabilească ce anume a dus la decesul fetiței.

La locul anchetei au ajuns și mai mulți angajați de la Protecția Copilului, care le-au preluat pe cele două surori ale fetiței ucise, în vârstă de 5 și 7 ani ani.

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: Conacul Micii Uniri își recapătă pas cu pas strălucirea de altădată

 
Lucrările de restaurare a Casei Memoriale “Costache Negri” (Conacul de la Mânjina), locul unde s-a plămădit Mica Unire, sunt în plină desfășurare.
 
În acest moment, se lucrează la restaurarea șarpantei, care va fi refăcută după modelul original, cel folosit acum aproape 200 de ani, când a fost construit acest conac.
 
„Constructorul a finalizat și partea de injectări la interior, o tehnică folosită pentru eliminarea umidității și creșterea rezistenței pereților. De asemenea, se lucrează și la partea de instalații.
Imediat ce vremea va permite, constructorul va demara și lucrările de restaurare a elementelor din lemn”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.
 
Lucrările sunt implementate de către Institutul Național al Patrimoniului, în cadrul unei investiții de peste 1,1 milioane de euro.
 
„Conacul de la Mânjina face parte din traseul Micii Uniri, alături de Casa “Cuza Vodă”, recent reabilitată și redeschisă, și Palatul de la Țigănești, pe care l-am preluat în administrare și pe care îl vom reface așa cum arăta acum aproape 200 de ani”, a precizat Costel Fotea. 
Citeşte mai departe ...

Voinţa Cudalbi, Gloria Iveşti, Lascăr Schela şi Foresta Şendreni. în cursă pentru Cupa Nicolae Rainea

  • Publicat în Sport

În weekend au avut loc meciurile ultimelor două zone ale celei de-a 11-a ediţii a Cupei de Iarnă Nicolae Rainea, competiţie de fotbal în sală organizată de Asociaţia Judeţeană de Fotbal, preşedinte Liviu Ciubotariu. Terenul propriu a fost un avantaj, ambele echipe gazdă reuşind să câştige. Zona 3 care s-a desfăşurat sâmbătă la Schela a avut clasamentul final: Locul 1 - ACS Lascăr Schela, după o finală dramatică adjudecată în urma executării penaltiurilor, Locul 2 - ACS Şoimii 2019 Folteşti, Locul 3 - ACS Viitorul Costache Negri, Locul 4 - ACS Luceafărul 2019 Bereşti, Locul 5 - ACS Mălina Smârdan, Locul 6 - FC Victoria Slobozia Conachi. Premii speciale: Golgeter -Adrian Paparuş, Cel mai bun portar - Marian Luca.
Duminică, la Şendreni s-au disputat meciurile din zona 4 în urma cărora s-a stabilit ierarhia: Locul 1 - CSL Foresta Şendreni, Locul 2 - AS Victoria Independenţa, Locul 3 - ACS Vânători Galaţi, Locul 4 - AS Siretul Piscu, Locul 5 - AS Zorile Griviţa, Locul 6 - ACS Viitorul 2019 Frumuşiţa. Golgeterul zonei a fost Ştefan Adamache iar cel mai bun portar - Dionisie Alex Vlasie. Final Four-ul ediţiei 2024 se va disputa la sala Siderurgistul sâmbătă 3 februarie şi va alinia la start echipele: Voinţa Cudalbi, Gloria Iveşti, Lascăr Schela şi Foresta Şendreni.

Citeşte mai departe ...

„Premiile Crama Oprişor pentru Desen Contemporan – MNAC Bucureşti / Ediţia Naţională”

A mai rămas o lună în care tinerii artişti se pot înscrie la concursul „Premiile Crama Oprişor pentru Desen Contemporan – MNAC Bucureşti / Ediţia Naţională”. Concursul e destinat studenţilor şi absolvenţilor Universităţilor de Artă din România, cu vârsta până în 35 de ani, care sunt invitaţi să trimită dosarele de înscriere până la data de 29 februarie.
6000 de Euro sunt puşi la bătaie în competiţie. Marele Premiu va fi de 3000 Euro brut, iar Premiul Special Muzeul Naţional de Artă Contemporană şi Premiul Special al Publicului se vor ridica fiecare la valoarea de 1500 Euro brut.
Expoziţia finaliştilor şi festivitatea de premiere vor avea loc în cadrul Sezonului de Primăvară – Vară 2024 de la MNAC.

Citeşte mai departe ...

Deputatul Viorica Sandu: Recomandările FMI nu afectează recalcularea pensiilor! 

Deputatul PSD de Galați, Viorica Sandu, susține că recomandările FMI nu afectează recalcularea pensiilor! 
 
„Vizita delegației FMI în România este una de rutină, pentru consultări uzuale în privința indicatorilor macroeconomici, conform statutului FMI. România nu are în derulare un acord de finanțare cu Fondul Monetar Internațional, însă instituția financiară evaluează anual evoluția economiei, țara noastră fiind membră a Fondului. Recomandările delegației FMI NU IMPUN nimic Guvernului României, iar acesta are deplina libertate de acțiune”, a transmis deputatul Viorica Sandu. 
 
Potrivit deputatului gălățean, recalcularea pensiilor se va face și va fi plătită așa cum a promis PSD, în luna septembrie din acest an. 
 
„Banii sunt prevăzuți în buget, iar calendarul se va respecta, indiferent de opiniile unor analiști de la FMI sau de la alte organisme financiare. În 2024 nu vor crește taxe și nici impozite! Nu se poate pune problema majorării impozitului pe salariu!”,a precizat deputatul Viorica Sandu. 
Citeşte mai departe ...

Explozie într-un bloc din Galați: sașe apartamente, avariate

 O explozie s-a produs miercuri dimineaţă într-un bloc din orașul Galaţi. Proprietarul unei garsoniere a suferit arsuri și a fost transportat la spital.

La fața locului au ajuns mai multe echipaje de la ISU: două autospeciale, un echipaj de descarcerare, o autoscară și un echipaj SMURD de la Detașamentul de Pompieri Galați.

Suflul exploziei a afectat șase apartamente de la etajul doi al blocului. Apartamentele au rămas fără geamuri și uși, iar mai multe mașini din apropierea blocului sunt avariate.

„Locatarul de la care a pornit explozia a fost transportat la spital cu arsuri superficiale la nivelul corpului”, a transmis ISU Galați.

Primăria a anunțat că va ajuta familiile afectate de explozie. 

„Venim în sprijinul locatarilor care au fost afectați de explozia puternică produsă în această dimineață la blocul G1 din cartierul Micro 19. Am demarat deja anchetele sociale și, dacă va fi necesar, vom asigura cazarea temporară a celor care au locuințele avariate”, a transmis primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu.
 
Nu se cunoaște, deocamdată, cauza exploziei.
Citeşte mai departe ...

Precizări privind chemarea rezerviștilor gălățeni la Centrul militar județean

  • Publicat în Social

Referitor la activitatea de chemare a rezerviștilor în vederea clarificării situației militare, comandantul Centrului militar județean Galați „General Alexandu Cernat”, locotenent colonel Vasile Mitrea, face câteva precizări, pe pagina de Facebook a instituției.

Astfel, activitatea de chemare a rezerviștilor pentru clarificarea situației militare este una din sarcinile centrelor militare și se desfășoară în conformitate cu prevederile art. 51 din Legea nr. 446/2006 privind pregătirea populației pentru apărare, cu modificările și completările ulterioare. Activitatea se execută continuu, astfel de activități desfășurându-se și în anii anteriori, și este generată de efectuarea înlocuirilor periodice ale personalului militar din rezervă cu scopul întineririi rezervei.

„Înmânarea ordinelor de chemare rezerviștilor cu domiciliul pe raza județului Galați se realizează prin structurile Ministerului Afacerilor Interne. Această activitate nu poate fi întreruptă și nu este influențată în nici un fel de situația de securitate din proximitatea României. Conform prevederilor art. 80 și 81 din Legea nr. 446/2006 privind pregătirea populației pentru apărare, cu modificările și completările ulterioare, neprezentarea personalului cu obligații militare la data, ora și locul prevăzute în ordinul de chemare constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2 puncte la 6 puncte”.

„Având în vedere cele precizate mai sus, transmitem cetățenilor județului Galați că îi așteptăm cu toată disponibilitatea instituțională la sediul Centrului militar județean Galați «General Alexandru Cernat» din strada Domnească nr. 92, Galați pentru a-și îndeplini obligațiile legale prevăzute în ordinul de chemare sau pot contacta telefonic instituția noastră la numărul de telefon 0236.413.163 pentru reprogramare”, mai spune comandantul Centrului militar județean Galați.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri