Menu
RSS
Oţelul a pierdut la Arad după 51 de zile

Oţelul a pierdut la Arad după 51 de…

Înfrângere prea severă pe...

Starea culturilor de cereale păioase din județul Galați înființate în toamna lui 2023

Starea culturilor de cereale păioas…

Oficiul Fitosanitar Galaț...

Olimpiada Națională Aria Curriculara Tehnologii - Domeniul Agricultură

Olimpiada Națională Aria Curricular…

În perioada 26-30 aprilie...

Tehnologie ultraperformantă pentru salvarea vieții. Costel Fotea: Soft pe bază de inteligență artificială pentru tratarea cancerului

Tehnologie ultraperformantă pentru …

Soft pe bază de inteligen...

Ministerul Muncii: Pensiile aferente lunii mai se plătesc înaintea sărbătorilor pascale

Ministerul Muncii: Pensiile aferent…

La solicitarea premierulu...

Baschetbaliştii lui Florin Nini au legat patru victorii

Baschetbaliştii lui Florin Nini au …

Mai bine mai târziu decât...

Pelerinajul de Florii în Arhiepiscopia „Dunării de Jos”. Programul complet

Pelerinajul de Florii în Arhiepisco…

  Sâmbătă, 27 apr...

Peste 1.600 de locuri scoase la concurs în școlile de Poliție

Peste 1.600 de locuri scoase la con…

În perioada aprilie-iulie...

Ciolacu, despre coaliția PSD-PNL: Suntem mai puternici decât niciodată în momentul ăsta!

Ciolacu, despre coaliția PSD-PNL: S…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Un pas către un viitor „verde”. Clădirea Complexului Muzeal de Științele Naturii, modernizată cu fonduri UE

Un pas către un viitor „verde”. Clă…

Consiliul Județean Galați...

Prev Next

Vineri, 19 Februarie 2021 - Regional Press

Un gălățean a sunat la Poliție să-și reclame soția că este în stare de ebrietate, înjură și amenință

Un bărbat din Galați a sunat la Poliție să reclame că soția lui este în stare de ebrietate și are un comportament vulgar. Conflictul a fost aplanat de jandarmi. 

 Jandarmii gălățeni au intervenit la două apeluri 112 care priveau un scandal în familie. În primul caz, soțul a apelat la numărul unic de urgență să reclame comportamentul vulgar al soției. Femeia, în vârstă de 49 ani, aflată în stare de ebrietate, într-un acces de furie a început să-și înjure și amenințe partenerul de viață, iar la insistențele soțului aceasta nu s-a calmat decât atunci cânt la ușa apartamentului au apărut jandarmii. Oamenii legii au discutat cu femeia și au făcut-o să înțeleagă că un astfel de comportament nu numai că îi afectează relația cu soțul, dar și imaginea în fața vecinilor.  

Un alt conflict a avut loc la un interval de numai două ore.

„O vecină a sunat la 112 să anunțe că din apartamentul alăturat se auzeau țipete și înjurături. Jandarmii au ajuns la adresa indicată, iar în urma discuțiilor purtate cu proprietara apartamentului au aflat că cearta era între mamă și fiu, pe fondul lipsurilor financiare. Conflictul verbal dintre mamă și fiu a fost aplanat de jandarmi, iar ambilor li s-a pus în vedere nu numai să respecte legea, cât și vecinii de bloc”, a transmis Jandarmeria Galați.  

În ambele cazuri, jandarmii au aplanat conflictele și i-au avertizat pe scandalagii.

Citeşte mai departe ...

CSU Belor a părăsit Cupa în sferturi

  • Publicat în Sport

Cupa României la volei feminin a continuat vineri cu partidele din faza sferturilor de finală. CSU Belor a întâlnit pe CSM Târgovişte, echipă neînvinsă în acest sezon, care şi-a propus ca obiectiv câştigarea eventului: Cupa şi campionatul. Gălăţencele, pregătite de Bogdan Paul şi Florin Vasile Bosi au jucat curajos şi au dat o replică consistentă în multe momente. Primul set a fost cel mai interesant şi a avut multe răsturnări de situaţii pe tabela de marcaj. Echipa noastră a condus la început la limită până la 9-8 dar târgoviştencele au reuşit o serie de şapte puncte consecutive şi se părea că nu vor avea probleme. Voleibalistele de la CSU Belor nu au renunţat, au crezut în şansa lor şi şi-au adjudecat primul set în prelungiri. Cu orgoliul rănit, dâmboviţencele s-au trezit la realitate, au apăsat pedala de acceleraţie şi au obţinut o victorie scontată şi implicit calificarea în semifinale. Rezultat final: CSM Târgovişte - CSU Belor 3-1 (-24, 17, 17, 10). Pentru CSU Belor formula de start a fost: Saykova 10 puncte, Roşca 12 p, Miclăuş 3 p, Lakovici 11 p, Shahpazova, Berdilă 6 p - Bozicevici, libero. Au mai jucat: Becheva 10 p, Tămaș, Stan, libero.

Citeşte mai departe ...

Beneficiarii de ajutor social primesc banii doar dacă dau curs solicitărilor AJOFM

  • Publicat în Social

Autoritățile implicate în încadrarea pe piața muncii le reamintesc beneficiarilor de ajutor social că refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forței de muncă și de formare profesională atrag încetarea dreptului la ajutorul social.

Periodic, reprezentanții Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială trimit spre verificarea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă dosare ale persoanelor care beneficiază de ajutor social.

Autoritățile responsabile atrag atenția că în situație în care persoana care beneficiaza de ajutor social a fost sancționată cu încetarea dreptului la ajutorul social, familia sau persoana singură poate solicita un nou drept după o perioadă de 12 luni de la data deciziei de încetare a dreptului la ajutorul social. Acesta încetează a mai fi acordat și celor care refuză să participe la serviciile pentru stimularea forței de muncă și de formare profesională, oferite de agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă din întreaga țară

Citeşte mai departe ...

Firea: Cîţu mai are, probabil, de angajat chelneriţe la Ape şi foste miss la spitale

Prim vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, susține că premierul Florin Cîțu vrea să scape de înalţii funcţionari publici care sunt secretari generali şi directori în instituţiile de stat. Ea afirmă că liberalii au votat în Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor deblocarea angajărilor la stat

„Premierul Florin Cîțu mai are, probabil, de angajat chelnerițe la Ape și foste miss la spitale, altfel nu se explică de ce vrea să scape de înalții funcționari publici care sunt secretari generali și directori în instituțiile de stat. Tocmai că posturile de înalți funcționari au fost depolitizate pentru a profesionaliza aparatul de stat, iar Cîțu vrea să revină la numirea de politruci fără experiență în domeniu! Sau, precum comuniștii, vrea să aplice politica rotației de cadre, azi ești jurist, mâine economist, poimâine paznic! Dar care ar fi logica, în loc să ai oameni specializați pe un anumit domeniu, de ce să ai oameni care să știe puțin, adică nimic, din toate domeniile!?

Și în vreme ce amenință cu tăieri de venituri și disponibilizări, liberalii au votat în Comisia de Muncă a Camerei Deputaților deblocarea angajărilor la stat! S-a lăudat cu asta chiar fostul ministrul al Muncii, Violeta Alexandru, acum deputat. O altă dovadă că liberalii vor, de fapt, să își angajeze politrucii de la partid și să dea afară funcționarii apolitici și specializați! Adică exact ca în cazul chelneriței de la Apele Române”, a scris Firea, pe Facebook.

Citeşte mai departe ...

Autoturism radiat din circulație descoperit în trafic de polițiștii de frontieră gălățeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești au depistat în trafic un bărbat care conducea un autoturism radiat din circulaţie, de către autorităţile din Bulgaria, deoarece nu avea polița de asigurare valabilă.

 În data de 18 februarie, n jurul orei 19.45, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești a oprit în trafic, pentru control, în localitatea  de frontieră Foltești, un autoturism marca Ford Mustang, care avea aplicate plăcuțe cu număr de înmatriculare bulgăresc. Autoturismul era condus de gălățeanul B.O., în vârstă de 53 de ani.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autoturismul în cauză, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora  au constatat că acesta este radiat din circulație din luna noiembrie 2020 şi nu are încheiată polița de asigurare obligatorie.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că în vara anului trecut, în timp ce era în concediu în Bulgaria, a încheiat poliţa de asigurare pentru  autoturismul în cauză și nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta nu are drept de circulație și nici că polița nu este valabilă.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi uz de fals.

Citeşte mai departe ...

Cazuri de COVID-19 cu noua tulpină din Marea Britanie în Galați și Brăila

Alertă! Alte 45 de cazuri de COVID-19 cu noua tulpină din Marea Britanie au fost confirmate în România, după ce au fost analizate 90 de probe. Trei dintre cazuri au fost confirmate în Galați și Brăila.

 MedLife a anunțat joi noi rezultate privind cazurile de infectare cu tulpina britanică depistate pe teritoriul României. În această etapă a cercetării, specialiștii au analizat un nou lot de 90 de probe, prelevate în mod aleatoriu în perioada 3 – 11 februarie de la pacienți testați pozitiv prin RT-PCR, dintre care 45 conțin tulpina B1.1.7 a coronavirusului, descoperită în Marea Britanie.

Probele provin de la pacienți din diferite orașe ale țării: București – 26 de cazuri, Brăila – 1 caz, Galați – 2 cazuri, Timișoara – 6 cazuri, Cluj - 3 cazuri, Focșani – 1 caz, Ploiești – 1 caz, Pitești -1 caz, Turda – 1 caz, Tg. Jiu – 2 cazuri, Vaslui – 1 caz.

Astfel, numărul cazurilor de infectare cu varianta britanică a coronavirusului identificate de divizia de cercetare a Grupului MedLife ajunge la 79, în mai puțin de două luni.

“Dacă în urmă cu două săptămâni anunțam că prevalența cazurilor identificate cu tulpina britanică este de 26,6% pe lotul analizat la acel moment, acum procentul aproape s-a dublat, 50% din probele analizate în lotul curent conținând tulpina B1.1.7, cunoscută ca având originea în Marea Britanie. Considerând că eșantionul analizat este reprezentantiv, datele confirmă dinamica anticipată în rundele anterioare de secvențiere și faptul că, cel mai probabil, această tulpină a devenit deja varianta dominantă în marile orașe ale țării, urmând, cel mai probabil, să devină tulpina cu cea mai mare frecvență în următoarele 3-5 săptămâni la nivel național. Astfel, România ar fi printre primele țări din Uniunea Europeană în care predomină varianta britanică a coronavirusului. Pe de altă parte, este de precizat faptul că, deși rata de transmitere a noii tulpini este una ridicată, păstrarea unui platou în ceea ce privește numărul de cazuri înregistrate zilnic și diminuarea numărului de cazuri grave în secțiile de ATI sugerează că măsurile luate de autorități, respectiv carantinarea pe zone în funcție de prevalența locală a infectărilor, au funcționat și probabil vor trebui menținute în continuare”, a declarat Dumitru Jardan, biolog și coordonator al studiului de secvențiere, derulat de MedLife.

Citeşte mai departe ...

Tigrii lui Florin Ignat gata să scrie istorie în UEFA Futsal Champions League

  • Publicat în Sport

Campioana României la futsal a ajuns departe atât ca distanţă cât şi ca performanţă sportivă. United Galaţi a ajuns, după o escală la Istanbul la Almaty în Kazahstan unde sâmbătă va susţine partida din 16-imile UEFA Futsal Champions League cu Kairat. Campioana Kazahstanului este un nume de top al futsalului european, care are un palmares impresionant dintre care amintim: 2 UEFA Futsal Cup 2012-2013, 2014-2015; Cupa Intercontinentală 2014, loc 3 UEFA Futsal Cup 2008-2009 şi 2010-2011, 16 titluri de campioană Kazahstan şi 14 Cupe Kazahstan. Kairat are în lot numai puţin de şapte jucători brazilieni plus „românul” Savio, un adversar tradiţional pentru tigrii lui Florin Ignat. Chiar şi din postura de „buturugă mică”, United este hotărâtă să „moară” pe teren şi de ce nu să mai furnizeze o surpriză. „Ne aşteaptă un meci foarte greu, împotriva unui adversar dificil, dar în care vom da totul pe teren pentru a câştiga. Va fi o experienţă cu care rar te întâlneşti şi vom avea numai de învăţat”, ne-a declarat internaţionalul de la United, Andrei Crăciun. Partida se va disputa în sala Nur-Aman din Almaty, de la ora 14.00, ora României şi va fi condusă de arbitrii din Rusia: Vladimir Kadykov şi Ivan Shahanov.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri